Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Man on Fire
"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."
De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
John W. Creasy
Mariana Garcia Guerrero
Daniel Sanchez
Victor Fuentes
El Guap0
De casting is prima, had al direct een pesthekel aan de schurken.
De scene met de vingers vond ik ook erg goed.
Hoewel ik niet van actiefilms houd vind ik deze toch wel lekker omdat we Denzel zich zien vergrijpen aan staaltjes excessief geweld waar je u tegen zegt.
De man speelt met dreiging en dat doet hij geweldig.
maus9
als je haar hier al irritant vond, moet je haar zien met War of the Worlds
Idd mijn haren gingen er van overeind staan!
Masterchief
Goede film die begint als een drama maar uiteindelijk uitmond in een actie/thriller om vervolgens weer een drama te worden.
4 terecht verdiende sterren.
MartiN_
Lekkere rauwe actiefilm die ook enkele emotionele momenten kent. Wederom zeer goed acteerwerk van Denzel Washington.
Guid0
Denzel Washington speelt extreem extreem goed. Hoe ijskoud hij handelt is mooi en begrijpelijk. De film is top in elkaar gezet en je zit er dan ook helemaal in! By far 1 van de beste films die ik heb gezien.
puckb96
Ik vind Washington en Fanning super.... Komt er eigenlijk nog een sequel?
jacobine_rodijk
Komt er eigenlijk nog een sequel?
Jazeker, genaamd Corpse on Fire.
King030
Goede actiefilm.. heb betere gezien, denzel doet het weer uitstekend zoals ik van hem gewend ben!
qwertzu
Mooi film, goed verhaal.
Het boek is ook prachtig!
Heel rauw en hard, maar je leeft echt mee.
Minotaures
Jazeker, genaamd Corpse on Fire.
Catchy
dominion
Komt er eigenlijk nog een sequel?
Heb je het einde wel gezien want Denzel gaat dood.
Minotaures
Hoeft niet per se met dezelfde acteurs. Laatste tijd komen uitgemolken vervolgjes met een totaal ander klasse acteurs, dus dat is nog mogelijk. Ik hoop van niet, want ik sta niet echt op Man on Fire 2: Hell Unleashed of weet ik het te wachten.
Leo1954
- 2073 berichten
In dit genre een topper. Spannend van het begin tot het eind, uiterst lekkere film.
puckb96
Heb je het einde wel gezien want Denzel gaat dood.
Jazeker, maar het einde gaf me zo'n gevoel voor een sequel. Maar ik weet niet zeker. Het zal wel niet aangezien hij ongeveer 6 jaar oud is zal dat wel niet.
Sergio Leone
Ik blijf het een standaardactie/wraakfilmpje vinden.
Veel schieten en knallen. Voorts een simpel verhaaltje, waar op zich niets mis mee is, maar echt boeien deed het mij (weeral) niet.
Acteerprestaties zijn wel goed, natuurlijk, Denzel Washington speelt een sterke rol, maar mijn favoriet zal die nooit worden. Het gegil van Dakota Fanning (al was het niet de hele film lang, zoals bv bij War of the Worlds) werkte eens te meer op mijn zenuwen.
Het filmen vond ik bijwijlen irritant. Vluchtig en overhaast. Inzoomen om ne halve seconde later alweer uit te zoomen.
Naar mijn mening overgewaardeerd hier op Moviemeter.
Ik twijfel tussen 1,5* en 2*, maar ik ga voor de 1,5* omdat het me na een derde keer zien nog altijd niet kon bekoren.
AC1
Hoe slaag je erin om dit twee keer te bekijken?
Sergio Leone
Hoe slaag je erin om dit twee keer te bekijken?
Minst storend "programma" op dat moment.
davidames00
ac1 hoe kan je een mening geven als je top toen aleen maar waardeloose films heeft.
deze film is een van de betere actie films die uit zijn is gewoon een feit hij is geen meesterwerk maar het is well een betere actie film. sorry dat ik je uit deze topic uitzoek maar leon was een vrij saaie film kan je ook zeggen dat roodkapje op doornroosje lijkt.
maarja zoals te zien aan je top 10 hoor je niet eens een film zoals dit te kijken.
dat is hetzelfde als ik hou niet van romantiche drama's heb ik op moviemeter ook geen meening over want alles wat je kan verwachten van mij dan zijn negative opmerkingen.
(sorry voor de spellfouten)
en ik heb hem all 11 keer gezien ofzo blijft leuk
yeyo
AC1 heeft niet eens een top 10 ingevoerd, dus waar in godsnaam heb je het over?
hannes64
- 1926 berichten
Ach, kom op....een topfilm zoals film hòòrt te wezen.
Dat eerste uurtje neem je op de koop toe, je kan kennis maken met de personages.
Dan `t volgende, 1 en al actie, en op wat voor manier?
Mijn soort film, en ook de camerabeelden....chapeau!!!
De score is magnifiek....vooral `t eind is kippenvelwerk..
Film zoals ie hoort te zijn.
Staat nog steeds als een rots in mijn top 10.
Oh ja, tijd voor een herziening.
Trouwens ook zeer goeie quotes: "A man can be an artist... in anything, food, whatever. It depends on how good he is at it. Creasey's art is death. He's about to paint his masterpiece".
Een dijk van een wraakfilm, waarin Washington zeer, maar dan ook zeer goed is als Creasy.
hannes64
- 1926 berichten
Tony Scott's beste film vind ik.
Samen met True Romance, ja!
GuyB
Creasy Bear.
Een actiefilm zoals ze die horen te maken. Met flitsende regie heb ik geen enkel probleem als ze weten wanneer het aangenaam is voor de kijker. Regisseur Tony Scott weet dat en speelt met de editing op een bepaalde manier zodat de film er erg modern uit oogt. De discoscène bevat effectieve muziek en de soundtrack op het einde is ook erg goed.
Denzel Washington wordt een dijk van een rol aangeboden en speelt die rol op een minstens even memorabele manier. Slechterikken zijn slecht en Mickey Rourke toont in zijn kleine rol weer wat een acteur hij is. En Dakota Fanning? Eén van de meest memorabele kinderrollen die ik ooit gezien heb. Die drang bij Denzel Washington om haar te vinden en iedereen die er ook maar iéts mee te maken heeft af te maken wordt op de kijker overgezet, mede dankzij het prachtige karakter van het kind dat weliswaar goed wordt uitgediept. Perfecte rollenverdeling.
Mexico City lijkt me wel een locatie voor ontvoeringen en corrupte toestanden. De afrekeningen waren fantastisch. Het verhaal werd zeer goed uitgewerkt met een opmerkelijk goede mix van drama en actie. Een moeilijke combinatie waar er weinig weg mee kunnen in Hollywood. Goede bijrollen voor Mickey Rourke, maar ook Walken speelt zijn rol goed. Denzel Washington is echter de grootste klassebak met een rol die hem opmerkelijk goed op het lijf staat geschreven. Of zouden die acteurs gewoon zo goed zijn dat ze van zorgzame bodyguard naar emotieloze wraakzuchtige kunnen transformeren, zonder ook maar een greintje geloofwaardigheid te verliezen. De man had i.i.g. veel respect en medeleven van aan mijn kant.
4000e stem wordt een dikke 4*
Neder0001
Ik blijf het een standaardactie/wraakfilmpje vinden.
Naar mijn mening overgewaardeerd hier op Moviemeter.
Hoezo overgewaardeerd hier op Moviemeter. Als jij twijfelt tussen een 1,5 en 2,0 is ie naar jouw mening op elke review site overgewaardeerd. Standaard actie/wraakfilmpje? Zo kun je alle films wel makkelijk af gaan schrijven, want alles is al wel eens gebruikt.

Groot fan van 'Man on Fire' van Tony Scott? Netflix werkt aan nieuwe verfilming

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott morgenavond te zien op televisie

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott vrijdagavond (1 november) te zien op televisie

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
mexicociagebaseerd op boekmexico city, mexicoontvoeringdagboekbijbelbodyguardremakewraakstuffed animalcell phonealcoholischgrenade launcher ontvoering van kinderenbloodshedswim meet corrupt coploose adaptation