• 9.377.570 stemmen

Met onder meer: Thora Birch, Scarlett Johansson en Steve Buscemi

Releasedatum: 14 februari 2002

Plot Ghost World

"Accentuate the negative."

Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveerster bij de lokale coffee shop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.

avatar van Thomas83

Thomas83

Inderdaad, er zitten een paar heel mooie grappen in de film.

Die winkel-eigenaar en die mafkees die in ontbloot bovenlijf rondloopt vond ik erg grappig.

En Thora Birch is inderdaad een geweldige en veelzijdige actrice. Ik vind haar er ook wel goed uitzien, maar niet op een standaard manier. Ze heeft gewoon wat.

avatar van beast

beast

Super Film!

Thora Birch is echt geweldig en een lekker origineel verhaal, en dus ook een dik verdiende nr. 9 in mijn Top 10.

avatar van hel1

hel1

ik kon de humor dus niet waarderen en vond het een langdradig ongeloofwaardig verhaal. zo'n gedeprimeerd meisje dat zich tegen alles en iedereen keert maakt het nog minder boeiend. en dan de afloop..... nee, ik kan deze film echt niet waarderen

1.0

tovenaar schreef:

Scarlett Johansson slecht in Ghost World? Hmmm... daar ben ik het ook zeker niet mee eens!

ze kon veel beter dan ze hier liet zien in ieder geval.

avatar van hel1

hel1

ik vind dat inderdaad de lof juist naar thora birch uitgaat. ik vind haar beter acteren

matthijs_013 schreef:

ze kon veel beter dan ze hier liet zien in ieder geval.

In welke film was ze zoveel beter dan?

mister blonde schreef:

In welke film was ze zoveel beter dan?

In de 21e eeuw alles in ieder geval (ik zeg dit, omdat ze wel erg triest bezig was in "My Brother, the Pig"). Ze acteerde zeker niet slecht en misschien kwam het ook wel omdat haar karakter saai was (hoewel ze zelf daar ook wel iets aan had kunnen doen). Het was gewoon inderdaad omdat Thora Birch veel en veel beter was.

mister blonde

Omdat Birch beter was, was Scarlett Johansson slechter dan al haar andere film? Vreemde redenering. En alles beter wat ze deze eeuw maakte? Kom zeg. Wees eens wat concreter. Hier heb ik niets aan.

mister blonde schreef:

Die dingen stonden los van elkaar:

1. Ze is gewoon beter in andere film waardoor ze slecht overkomt.

2. Ze komt ook slechter over dan ze is, omdat Birch beter acteerde.

Hier heb je niks aan? Zoek gewoon haar filmografie op

Maar om alvast een paar films te noemen waarin ik haar persoonlijk beter vond acteren:

- Lost in Translation (persoonlijk kutfilm, maar wel beste acteerprestaties van haar die ik ooit heb gezien)

- Girl with a Pearl Earring

- A Good Woman

- A Love Song for Bobby Long

Oké, dit waren wel films die pas na deze werden uitgebracht, waardoor ze meer ervaring had, maar toch vond ik haar wel een heel stuk zwakker in Ghost World. Zegt niks over de mening over de film zelf hoor, hij staat alsnog in mijn top 10

mister blonde

Kijk hier heb ik al wat meer aan. Alle films die ze in deze eeuw maakte op een hoop gooien slaat nergens op. Is gewoon een dooddoener. LiT vond ik ook goed, maar niet perse beter dan haar rol hier. Haar bijrol in the Man Who Wasn't There vond ik persoonlijk geweldig. Ook haar rol hier vond ik niet slecht en zeker niet zo slecht als dat jij doet voorkomen. Enne the Island al gezien? Schijnt ze niet best in te zijn...

mister blonde schreef:

Ik zei ook dat ik haar niet slecht vond. Mijn punt was gewoon dat ik haar veel beter heb gezien en dat ik weet dat ze ook beter kon en dat nogal overschaduwd werd door Thora Birch.

Offtopic: Ja, ik heb The Island gezien, niks mis mee hoor.

avatar van *San*

*San*

Ik heb deze film gezien, ik vond hem wel gaaf, sommige stukjes waren ook erg sarcastisch

avatar van nightbreed

nightbreed

Schitterende comedy over 2 buitenbeentjes (Thora Birch en Scarlett Johansson ) die een andere kijk op de dingen hebben dan de gewone mensen.

Ze zijn cynisch, sarcastisch, grappig en bovenal o zo schattig.

Dit is niet een zoveelste teenercomedy die over nerds gaat en vervalt in onderbroekenlol en maagdelijkheid.

Nee dit is een zwarte comedy met een perfecte dosis drama.

De dialogen tussen de 2 meisjes zijn zwart, cynisch en sarcastisch en vooral erg grappig, je zou bijna wensen dat je ook zo'n buitenbeentje mocht zijn.

Steve Buscemi speelt de rol van loser/nerd en doet dit prachtig en overtuigend.

Ik dank nederig alle goden dat er films als deze bestaan.

Kort samengevat: een comedy/drama van hoog niveau, 1 van mijn favorieten in ieder geval.

Cijfer: 5

avatar van hydraulix

hydraulix

Ben het helemaal eens met nightbreed!

Wat spelen Thora Birch en Scarlett Johansson geweldig in deze film ondanks hun leeftijd! Heerlijk zwarte humor. Kan met zekerheid zeggen dat dit voor mij één van de meest succesvolste comicverfilmingen is (heb de comic zelf ook).

Het einde is werkelijk prachtig!

avatar van beast

beast

Supergoede film, doet me denken aan American Beauty

avatar van Knisper

Knisper

kappeuter schreef:
Voor een film prijsvraag moet ik even weten wat er ook al weer na de aftiteling te zien was.
Ik dacht: Steve Buscemi slaat die jongen van de buurtsuper finaal in elkaar. Heb ik 't goed onthouden?

Altijd handig om meteen over op moviemeter te gaan lezen, als de aftiteling nog op de achtergrond bezig is.

Over de film: fenomenaal goed. Was ik na American Beauty helemaal verkocht aan Birch, Ghost World doet er nog wel een, twee, tien schepjes bovenop. Wat een actrice, wat een uitstraling, wat draagt zij de film ongelofelijk goed. Vooral leuk en apart om haar in combinatie met Johansson te zien. Johansson is qua uiterlijk namelijk iemand die mij nogal aanspreekt en Birch heeft juist die kracht die van binnen komt. Een beter duo kan je je niet wensen.

De film zelf is een emotionele achtbaan, die optimaal gebruik maakt van enerzijds karikaturale personages, die anderzijds toch wel hele diepe en ver weggestopte emoties weten op te roepen. Keuzes worden gemaakt en Enid verdwaalt steeds vaker tussen wat ze moet, wat ze wil en wat verstandig is.

Ghost World; lang naar uit gekeken en viel geen seconde tegen. 4,5*

niethie

Wat een geweldige film was dit zeg. Gek genoeg vond ik hem de eerste keer dat ik hem keek niets aan en de tweede keer vond ik het wel leuk maar de derde keer viel het kwartje pas echt en dan zie je pas de genialiteit van de film. De film is van het begin tot het eind een heerlijke film, een geweldig scenario, de cast is natuurlijk erg goed vooral birch (die in american beauty al goed was, maar hier de rol van haar leven speelt) en de altijd goede buscemi (heb echt dubbel gelegen om hem, maar terglijke tijd ondekte ik veel van mijzelf in hem, ondanks dat hij zo'n ontzettende nerd was), johansson viel hier nog niet zo op moet ik zeggen ze speelde wel erg leuk trouwens (maarja als ik naar dat lieve smoeltje van haar kijk dan ben ik al tevreden). In het begin lijkt de film een beetje een standaard high school komedie te worden maar niets is minder waar. De manier hoe de meisjes op hun eigen manier naar de wereld kijken en een beetje in hun eigen wereld leven. Voor de rest bevat de fil een aantal heerlijke sarcastische grappen, een paar geweldige dialogen. En naast een heel hoop grappen is de film op de andere helft ook nog erg serieus en zitten er een paar erg mooie scenes in
bijvoorbeeld op het eind waar birch op haar eigen manier in haar eigen wereld zelfmoord pleegt door in die bus te stappen echt prachtig.
4,5 sterren (voor deze topfilm)

Oh wat slecht!

0.5

Want?

avatar van nightbreed

nightbreed

Wil je nog steeds weten wat er na de aftiteling gebeurt?

Erwinner

Ik zet zelden films uit, maar nu wilde ik het graag.

Helaas wilde mijn vriendin hem verder kijken.

Zij vond hem niet slecht.

Er zat gewoon geen vaart in, slecht geacteert, humor sprak mij niet aan, saai en ok had er echt wat van verwacht, helaas voor mij

zonde van mijn tijd

Erwinner schreef:

Ik zet zelden films uit, maar nu wilde ik het graag.

Helaas wilde mijn vriendin hem verder kijken.

Zij vond hem niet slecht.

Verstandige vriendin

Erwinner schreef:

zonde van mijn tijd

Je zegt dat er geen vaart in de film zit maar er hoeft toxch ook niet bepaart vaart in te zitten ??

Er werd zeker niet slecht geacteerd birch was geweldig in de hoofdrol, johannson was ook prima en bucemi was geweldig.

Dat de humor je niet aansprak kan ik heel erg goed gebrijpen dit soort humor is namelijk niet voor iedereen.

Kijk hem nog eens zou ik zeggen, ook ik vond het de eerste keer dat ik het zag niet veel meer dan een regulier komedietje, maar na nog twee kijkbeurten viel het kwartje ineens, misschien gebeurt dit bij jouw ook nog wel eens

Erwinner

Ik houd juist van films zonder vaart, maar het lukt niet bij deze film.

Ik vond het meer een teenerachtige film, mijn vriendin vond hem dan wel niet slecht , maar ook niet heel erg goed of zo.

Het kwartje hoeft bij mij niet te vallen hoor, ik kijk wel weer een andere film!

Toch bedankt voor de tip!

avatar van Betamax

Betamax

Zeker geen slechte film.

verhaal was prima.

Echt een zwarte comedy

Ik hou er eerlijk gezegd niet van als er nog wat na de credits komt (je mist het nog al eens) maar deze was best leuk.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

deze film is best goed een 3

avatar van The_Game

The_Game

jammer dat de film nergens te koop is. Er is gewoon niet aan te komen in NL.

avatar van Knisper

Knisper

The_Game schreef:

jammer dat de film nergens te koop is. Er is gewoon niet aan te komen in NL.

Hier wel! (en nog voor een schappelijke prijs ook).

avatar van Wannes84

Wannes84

Aansluitend op de opmerking van The_Game, heeft er iemand een idee of de film verkrijgbaar is in België?

Erwinner

Ik heb nog een mooie ex-rental liggen op Vhs.

Interesse?