Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Thora Birch, Scarlett Johansson en Steve Buscemi
Releasedatum: 14 februari 2002
Plot Ghost World
"Accentuate the negative."
Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveerster bij de lokale coffee shop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.
Enid
Norman
Doug
Joe
Friac
Een vrouwenfilm zou ik Ghost World toch niet meteen noemen. De focus ligt natuurlijk op twee tienermeisjes die een nieuw hoofdstuk in hun leven aansnijden, maar in het algemeen voelt het allemaal behoorlijk universeel aan.
Ik heb erg genoten van Ghost World. Dé grote sterkte van de film is wat mij betreft de humor, die helemaal mijn ding is. Lekker droog, soms een beetje "op het randje" en goed getimed. Voorts vond ik ook de hele sfeer in de film erg geslaagd: "losers" die hun weg in het leven zoeken, enkele magisch-realistische momenten dankzij bv. Norman die op zijn bus zit te wachten, de vertwijfeling van zowat elk personage die erg tastbaar (en vaak herkenbaar) is,...
Ghost World bevat ten slotte nog enkele mooie stukken muziek, een meer dan degelijk kleurengebruik en prima camerawerk. Ook het einde van de film voelde erg mooi aan, zodat de film in zijn geheel nog wat blijft nazinderen.
Vooral dankzij de humor tilt Ghost World zich richting 4* ipv een forse 3,5*. Zeker een geslaagde film wat mij betreft!
Halcyon
Van dit soort films lust ik wel pap moet ik toegeven. Niet te groots, vrij subtiel, bij wijlen ontroerend maar ook zeker droogkomisch en soms zelfs ronduit hilarisch.
Fijn om te zien dat de personages echte mensen zijn met hun eigen bizarre maniertjes. De dagdagelijkse situaties waarin ze verzeild geraken zijn precies daarom boeiend om volgen. Een beetje uit het leven gegrepen, zeg maar.
Alle personages zijn uitstekend gecast, maar Steve Buscemi steelt voor mij de show als een manische verzamelfreak die eigenlijk veel warmer en oprechter is dan de gemiddelde Jan Modaal.
Ook genoten van de geestige dialogen en sommige geweldig humoristische scènes: Steve Buscemi die amok maakt in het pompstation bijvoorbeeld.
Enig minpunt is dat Enids beslommeringen meer screentime krijgen dan die van Rebecca. Had graag wat meer evenwicht hierin gezien. Maar voor de rest een scherpe tragikomedie die ik mettertijd zeker ga herzien.
AddictedToMovies
Geen hoogstaande film, maar wel een aardig drama over worstelende tieners die zich verschuilen achter een muur van cynisme. Wat tegenviel was de kleine rol van Scarlett Johansson, en de daardoor wel erg grote rol van Thora Birch, met een wel erg vervelend (maar goed) personage. Ondanks goede symboliek doet de film toch wat verveeld en eentonig aan. Het moet het vooral hebben van een aantal hilarische scènes zoals de artlessons, en het prachtige personage Seymour, mede door de briljante vertolking van Steve Buscemi, zonder meer het sterkste in de film. Verder leuk met de wachtende man, maar heel goed wordt het allemaal niet. Een redelijke tragikomedie.
erreper
Ik heb me prima vermaakt met deze film. Vooral de humoristische sarcastische stukken vind ik erg geslaagd. Gaandeweg krijgt de film wel een serieuzere toon maar blijft boeien.
Rosicky
Ik sluit me aan bij AddictedToMovies. Aardig wegkijkvoer, maar niet in de verste verte de scherpe tragikomedie waarop ik had gehoopt. Jammer.
AddictedToMovies
Zag ik trouwens nou John Malkovich even op dat feestje van de muzieksullen? Ik dacht iig zijn stem te horen, en ik zie op IMDb dat ie de producer is.
s0njaa
Gisteravond gekeken.
Film keek lekker weg, maar om nou te zeggen dat het een topper was...
Krijgt 2,5* van mij voor de film. En een halve ster erbij voor
de goed getimede humor! Dat maakt een 3***
wibro
Deze tragikomedie - ik kon er ook nu weer heerlijk van genieten - werd helemaal gedragen door Thora Birch en Steve Buscemi. De sarcastische opmerkingen van die dwarse Enid lagen me wel en brachten mij soms flink aan het lachen. Ik vond de muziek trouwens ook best lekker, zeker de muziek die uit die 78 toeren platen kwam van die lijpe Seymour. Scarlett Johansson speelde trouwens wel een erg onopvallende rol.
btw Deze film heb ik niet bekeken via RTL8 maar op DVD, zo kon ik tenminste nog genieten van de scène na de aftiteling waarin Seymour uitstekend gespeeld door Steve Buscemi die 'weirdo' met dat lange haar in die shop een pak rammel gaf. Of heeft RTL8 die scène ook uitgezonden? Meestal laten ze bij RTL de aftiteling niet zien.
Inland Rabbit
Nope, niet uitgezonden, keek speciaal nog een stukje van t eind, maar weg gelaten
wibro
Ik hoorde laatst iemand het einde van ghost world uitleggen als volgt:
(big spoiler) De bus waar het oude mannetje (die steeds op dat bankje zit) en Enid uiteindelijk in weg rijden staat voor de dood van de oude man en de zelfmoord van Enid. De hele film draait er dan blijkbaar om dat Enid nergens thuis hoort en er daarom uiteindelijk een einde aan maakt.........Dit werpt wel een ander licht op de hele film...ik vond het een tamelijk vrolijke film.....
Als dit inderdaad zo is werpt dit inderdaad een ander licht op de film. Volgens mij kán het trouwens ook niet anders zijn alleen al vanwege de treurige muziek die je hoort gevolgd nadat wij de bus in de verte zien verdwijnen door de kleine letters "The End" wat misschien niet alleen staat voor het einde van de film maar ook voor het einde of dood van Enid.
Bovendien en dat is ook heel belangrijk. De scène na de aftiteling waarin wij kunnen zien dat Seymour die knul een pak rammel geeft zou dus kunnen staan voor het herwinnen van het zelfvertrouwen van de "loser" Seymour die er dankzij de contacten met Enid weer helemaal bovenop is gekomen.
Toch wel geniaal gevonden eigenlijk. Voor mij in ieder geval een reden om mijn waardering voor deze film met een ½ puntje omhoog bij te stellen.
Inland Rabbit
Mijn take op het einde en volgens mij is ie ook aardig juist, maar who knows:
Enid vraagt Seymoor (ik meen in bed) of hij nooit eens het idee heeft gehad om de bus te pakken en dan te reizen met de bestemming op onbekend. Dit is precies wat zij doet op het eind Bovendien heb ik de strip gelezen en daar is ook duidelijker dat ze gewoon de bus pakt en komen Enid en Rebecca elkaar een paar jaar later nog eens tegen . Wel mooi dit einde (de film), aangezien het veel meer ruimte geeft voor verschillende mogelijkheden.
David Aaronson
De thematiek van deze film is topzwaar maar door de uiterst komische, sarcastische uitwerking prima te verteren.
Ghost World is een pareltje van een film, intelligent, overgoten met bijtende humor. Een film die de boodschap subtiel verpakt zonder te schreeuwen. Het is een film voor mensen die de uitspraak van de fantastische Seymour ‘dat hij zich volledig vervreemd voelt van 99 procent van de bevolking’ begrijpen.
Oriana
Briljante film die vaak niet begrepen wordt. Ik denk dat eenieder die deze film niet speciaal, de film/Enid niet heeft begrepen en derhalve de schoonheid van dit meesterwerk niet heeft geproefd.
Ghost World is namelijk niet de zoveelste tragikomedie over twee onzekere en dubieuze tieners die niet weten wat ze willen met hun leven. Nee, Ghost World gaat zo veel dieper.Ghost World werpt een sublieme blik op de hypocriete en oppervlakkige maatschappij waarin wij leven, inclusief de grijze massa - genaamd `mensen` ("Ghost World") die erin te vinden is.
De persoon die ons dan in deze reis vergezelt is de (vermoedelijk) achttienjarige en zeer intelligente Enid, die de wereld en de mensheid maar niet kan bevatten. Haar vriendin leek in de eerste instantie ook zo'n `freak`, maar uiteindelijk bleek het tegenovergestelde. Ik ben er nog niet over uit of Rebecca slechts een doorsnee rebellerende tiener is, of dat Rebecca ook enorme moeite heeft met de narrowminded maatschappij waarin zij en Enid leven en hier echter mee weet te leven en zich zelfs enigszins ertoe aanpast..
Je merkt wel vrij duidelijk dat Enid en Rebecca verschillen qua opvattingen en dat Rebecca Enid vaak niet begrijpt (zo begrijpt niemand, incl. Rebecca, Enid's `original 1977 punk look`, zo begrijpt Rebecca Enid niet wanneer Enid op het eindexamenbal het sullige jongetje dat in beeld kwam te missen.. Rebecca zag hem overduidelijk als een reguliere `sul`, maar Enid leek hem te begrijpen.. Ze zag haarzelf enigszins in hem, een jongen die blijkbaar ook weinig van de wereld en de mensen om zich heen begrijpt en zich ervan distantieert en zodoende ontpopt tot een ware `nerd` cq `dork`, of wanneer Enid Rebecca vertelde dat ze Seymour wel cool vond maar Rebecca dit niet begreep...)
Ook mooi toen Enid twijfelde of ze hetzelfde pad op wilde als Rebecca, die zich dus min of meer een richting heeft gevonden en zich bij de maatschappij heeft neergelegd al dan niet bewust, door te wonen in een `doos` in een suburban neighborhood, zoals alle andere burgers, en waar Enid juist afstand van wilt doen. Mooi om te zien dat Enid echt twijfelde maar uiteindelijk voor zichzelf koos, wat zij wilde maken en naar haar eigen goeddunken niet wat anderen van haar verwachten of wat het in die maatschappij een `normale burger` betaamt: namelijk een idiote en inhoudsloze baan aannemen om maar wat te verdienen (in dit geval in Computer station) om vervolgens in een witte, vierkanten doos te leven...
Zulke kleine dingen die een hoop betekenen maken de film mijns inziens een parel. Ook andere maatschappelijke kwesties die niet per se gerelateerd zijn aan de hoofdpersonen zijn mooi om te zien. Zoals de zoveelste vidiotheekmedewerker, waarvan je enige filmkennis verwacht, z'n klassiekers niet kent. Ik denk dat vrijwel iedere filmliefhebber die regelmatig wat huurt zulks heeft meegemaakt.
Of hoe ons op een mooie manier wordt herinnerd dat de wereld op een hele hypocriete manier met discriminatie omgaat. Toen Enid de originele `politiek incorrecte`logo van Coen's Chickens tentoonstelde in haar klas, waren de reacties van haar klasgenoten dan ook geweldig en in mijn ogen, ik weet het vrijwel zeker, representeren hun reacties de reacties van de `politiek correcte` (gedachten van) de mensen. `I hate it`. `Why?`. `I don't know..`.. (dit was de eerste reactie van een klasgenoot van Enid op de logo). En de reactie van de negroïde klasgenoot maakte ook veel duidelijk: `I think it's wrong`, met een zeer monotone ondertoon waardoor het lijkt dat het een `standaardreactie` is, die geuit wordt zonder na te denken (geldt ook voor de eerste reactie).. l Ook toen de lerares de logo ophing in de kunsttentoonstelling en een ander eiste de afbeelding weg te halen waarop de lerares antwoordde dat dit soort kwesties tot discussies horen te leiden en niet tot censuur...
En dan natuurlijk de oude man op het bankje.. Niet zomaar een verwarde, bejaarde.. nee, er zit een hele gedachte erachter..
Naast de inhoud van de film mag er natuurlijk ook veel gezegd worden over de acteerprestaties. Thira Birch doet het verrassend goed (ik was ook weg van haar in American Beauty, maar hier vind ik haar toch echt wel fan-tas-tisch).. Scarlett Johansson speelt haar rol ook overtuigend.. Ze hoort als een verveelde, mompelende en zwervende tiener over te komen en dat doet ze ook! Ze mag dan wel een uitstraling als een dweil hebben in deze film, maar dat is dan ook absoluut de bedoeling..
Steve Buscemi heeft zijn rol ook heel sterk neergezet.. de charme van deze niet knap uitziende maar zeker niet onaantrekkelijke Seymour spat van je tv af.. Zó overtuigend.. De arme man op het bankje verdient mijns inziens ook wat credit: ook hij kwam heel erg overtuigend over (de kleine trekjes deden het 'm vooral: het om zich geen kijken of de bus arriveert bijvoorbeeld)
Ghost World is gewoonweg een geweldige film met zo veel diepgang... Ik vind het dan ook spijtig om te horen dat bepaalde mensen de film niet hebben begrepen: dat laat ons zien hoe onbegrepen Enid wordt, nog door zovelen.. Ik raad dan ook iedereen aan die de film en derhalve Enid niet begrepen heeft deze op een hele andere manier te bekijken dan voorheen.. Wellicht dat je de film dan zal gaan waarderen.
AddictedToMovies
Mooie recensie, maar ik kan er niet helemaal in meegaan. Aan de hand van enkele slim gevonden situaties en verschrikkelijke out-of-real-life-personages weet het inderdaad de hypocrisie van de Amerikaanse/westerse samenleving goed te vangen. Vervolgens volgen we een paar personen die niet in dit plaatje passen (Enid en Buscemi, ben zijn filmnaam even kwijt). Ze worden niet begrepen (met name Enid dan), maar begrijpt ze zich zelf wel? Nee, ze is net zo goed aan het spartelen als al die oppervlakkige mensen die ze belachelijk maakt. Ze probeert elke keer haarzelf te vinden (de originele 70s punklook) maar daar slaagt ze ook niet in. Als een vis op het droge, die omdat ie niet mee kan zwemmen met de rest de andere vissen belachelijk gaat maken. Tja, het is een aardige tienerpsychologie, maar zoveel meer diepgang of betekenis kan ik er niet in zien. Voor mij is de conclusie; we klooien allemaal maar wat aan, en helaas vallen sommigen uit de boot. Zoals ik al zei; sterke symboliek, maar de film kon me niet echt weten te pakken. Redelijk.
Oriana
Nee, dat is niet waar. Enid probeert zichzelf inderdaad te vinden, méde omdat ze zich niet kan vinden in de oppervlakkige mensen om haar heen en de maatschappij waarin zij leeft.. Ze voelt zich, om in jouw termen te blijven, een vis op het droge inderdaad.. Vandaar dat ze niet weet wat ze met zichzelf aanmoet, maar bij Seymour is ze zichzelf en voelt ze zich heerlijk (zij lucht haar hart dan - huilend - ook vaak bij hem, wanneer zij het gevoel heeft niet begrepen te worden en de wereld/mensen zelf niet begrijpt) omdat hij `net zoals zij is`..
Zoals ik al zei zie je Enid inderdaad strugglen, je ziet haar zelfs strugglen tussen de oppervlakkige maatschappij en om hoe zij is (namelijk degene die deze maatschappij zo verafschuwt). Zo twijfelde ze eerst of ze zich zo moet aanpassen als Rebecca, maar uiteindelijk KIEST ze ook voor zichzelf door het niet te doen en zich absoluut niet over te geven aan deze oppervlakkige maatschappij.. Dat maakt voor mij duidelijk dat zij in ieder geval wel weet dat ze niet zoals de rest van de hypocriete en shallowminded `massa` wilt zijn, maar gewoon zichzelf..
Bon, ik kan mijn smaak natuurlijk niemand opdringen.. Ik wilde enkel meegeven dat ik denk dat sommigen de film niet hebben begrepen door te denken dat het enkel een tragikomedie is en meer niet.. Ik hoop(te) dan ook dat men de film opnieuw kan zien, met een andere visie, en de film zodoende beter kan begrijpen.. Maar ach, smaken/visies verschillen en ik kan best begrijpen dat men de film anders ziet dan ik.. Ach ja, ik heb in ieder geval genoten.
AddictedToMovies
Okee, goede argumentatie. Duidelijk waarom de film voor jou veel betekent, helaas was dat voor mij niet het geval (dit komt niet door het verhaal maar doordat ik me nogal versufd ging voelen van dat eeuwige gehang, maar dat maakt de inhoud niet minder natuurlijk). Als ie over een tijdje weer op tv is geef ik 'm misschien nog een kans, want als ik zie hoeveel sterren ik eraan heb gegeven is het toch wel een beetje (te) weinig misschien...
En daar gaat het ten slotte om.
Hopelijk blijf je op de site en hou je het niet bij deze film.
wyatt earp
Gisteren voor de tweede keer gezien, is me weer goed bevallen. Mooie film over twee meiden met grote plannen nadat ze zijn afgestudeert. Zoals meestal het geval is komt geen enkele van deze uit, en proberen ze een plek te vinden in dit zo voortvluchtige bestaan. Rebecca lukt dit aardig, maar Enid heeft hier duidelijk moeite mee. Ze wil niet worden zoals iedereen om haar heen. Net als zovelen leeftijdsgenoten weet ze niet wat ze met haar leven wil. Maar dan ontmoet ze Seymour, geweldig gespeeld door Steve Bescumi. Het begint eigenlijk met hem een klein beetje te pesten, in zijn toch al zo lastige bestaan. Maar dan leert ze hem beter kennen, en dan blijkt dat ze eigenlijk allebei hetzelfde zijn. Bij hem kan ze zichzelf zijn. Steve Buscemi is toch eigenlijk een wonderlijk acteur. Mede dankzij z'n opvallende uiterlijk speelt ie vaak dit soort rollen als in deze film. Geweldig. In elke film waarin hij speelt blinkt hij er boven uit. Voor deze rol is hij uitermate geschikt. Ik zou zo snel niet iemand kunnen bedenken die het beter zou doen. Prachtig gespeeld. Ik heb besloten mijn stem van 3,5* te verhogen naar 4*. Hele mooie film.
_Casper_
Beste aardige drama komedie, film kijkt lekker weg en heb me er prima mee vermaakt.
gewoon een leuke film om een keer gezien te hebben.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Erg fijn filmpje.
Sfeer is voor mij een belangrijk onderdeel voor de beoordeling van films. Bij Ghost World zit dat wel goed; mooi kleurgebruik, dwaze types (we zien zelfs de eerste New Kid) in een - toch - doorsnee dorpje, fraaie settings en natuurlijk Enid die er een nog schepje bovenop doet.
Dé perfecte rol voor Steve Buscemi (al heeft hij inmiddels bewezen dat hij diverse rollen aankan). Seymour is precies hoe ik Buscemi voor me zag toen ik Buscemi voor het eerst (ooit) in beeld zag verschijnen. Niet vreemd dat hij uitblinkt met de vertolking van dit personage.
De film verloopt vlot, wordt nooit sloom of gezapig, ook al gebeurt er niet gek veel. Veel komische momenten die de, op de loer liggende, dufheid moeten voorkomen - en dat ook doen.
De film had w.m.b. ook mogen eindigen nadat Newman met de bus vertrekt . Was imo nog treffender geweest.
david bohm
Aangename film met een interessante cast waar Ms Thora Birch de boel toch aardig wegblaast. Dit komt ook door haar personage Edin die over ieders gevoelens heen walst en problemen heeft met het volwassen worden. Ik vind Ms Birch trouwens behoorlijk sexy met die zwarte montuur op dat neusje van d'r, meer nog dan Ms Johansson in deze film. Het is gebaseerd op een comic zoveel heb ik begrepen maar daar merk je niet zo veel van vind ik.
TragieStar.*
Zeker een aangename film om te zien. Gisteren dus eindelijk een gokje gewaagd en zat meteen in de film. Vooral het begin was sterk, en vooral de conversaties tussen Thora Birch en Scarlett Johansson waren geweldig
Later werd het alleen maar leuker, maar toch vond ik het eerste deel van de film het leukst. Het 2de deel is meer cliche en voorspelbaarheid van wat we al hebben gezien. Het einde was dan wel weer mooi.
Had er geen hoge verwachtingen van, ongezien van de hoge beoordelingen hier en op IMDb kon het gewoon niet anders dan dat deze film goed is. En dat was het ook zeker. Heb erg genoten, de film moet het eigenlijk hebben van de 2 dames die hier een goede rol neerzetten. Vooral Birch om wie de film eigenlijk draait was geweldig. Vond haar altijd al een leuke actrice om te zien.
Verder heeft de film gewoon alles om zich. Een aanrader, en ik weet zeker dat iedereen dit goed gaat vinden ongeacht zijn/haar leeftijd of stembeoordeling.
Davidus
Toch wel bizondere film. In eerste instantie verwacht je een standaard romantisch (tiener)verhaaltje. Maar verre van dat.
Apart verhaal en het spel is al helemaal apart: laconiek, droog, haast emotieloos, alsof ze van een afstandje alles meemaken, als in een droom.
Maar zeker wel een prettige film.
M.C.H.S.
Ik had een hele andere verwachting van deze film en daardoor was deze film dus verrassend.
Ik vind het wel jammer dat er geen balans is tussen Thora Birch en Scarlett Johansson. Deze was wel in het begin aanwezig en ik vond het begin ook vermakelijk. Die artlessons waren vermakelijk, voornamelijk toen Enid geprezen werd door de docent en die ene meid aankeek van 'ha, in your face!'.
Het eind vond ik moeilijk te begrijpen. Ik begrijp nog steeds niet die Norman(toch?) niet. Er heerst een soort magisch, toch realistisch, sfeertje om hem heen.
Ik lees dus hier de verklaring dat wanneer Norman de bus neemt, hij dood gaat en dat dus hetzelfde geldt voor Enid.
Dat ze zelfmoord pleegt vind ik zelf onrealistisch overkomen. Misschien is het niet voldoende in beeld gebracht om de kijker te overtuigen dat Enid behoorlijk in de knoop zat en na mislukte pogingen haar plek in de wereld nog steeds niet kon vinden.
Dat is mijn idee..
Owja, doordat ik andere verwachtingen had kwam door de inleiding op Moviemeter
Er wordt gepraat over 2 vriendinnen; de gehele inleiding lang ('zij', 'hun'). Ik vindt dat onterecht, aangezien de film voornamelijk om Enid draait.
(verwijderd)
Ghost World.
Een titel, die de lading dekt, maar toch geen enkel houvast biedt.
Ik had deze film opgenomen, omdat ik gelezen had, dat zowel Buscemi als Johansson erin meespeelde, wat betekent dat de kans op een flop bijna tot nul gereduceerd is. Ik zag de begin scene en ... ik was verkocht. Maar niet alleen door de twee eerder genoemde acteurs. Het leek wel of Thora Birch me dusdanig met haar spookachtige verschijning hypnotiseerde, dat ik mijn ogen niet meer van het scherm af kon wenden.
De magisch-realistische sfeer droop van het witte doek. Een film, die op een fantastische manier zoveel meer vertelt dan het oppervlakkige verhaal doet vermoeden en juist dat is helemaal mijn "kopje thee" (al dan niet inclusief tampon) ...
Humor, aankleding, acteerwerk, verhaal, sfeer, camerawerk ... ik kan geen minpuntje opnoemen.
Nou vooruit, als ik eerlijk ben, dan had deze film van mij de volle 5 sterren gekregen als het wat minder braaf was geweest. De latente seksuele spanning in het verhaal had een heuse climax verdient: [helaas geen echte spoiler] Enid ontdoet zich van haar jurkje dat ze later in haar "yard Sale" aan de blonde vrouw voor $500,- wilde verkopen, en verliest haar maagdelijkheid in een wilde nacht met haar Seymour. Een gemiste scene, helaas.
Wachtend op een bankje stopt uiteindelijk de lege "buiten dienst" bus en voert een eenzaam meisje met keurige (platte) schoentjes en rond koffertje mee naar een onbekende bestemming ...
Tja, wie hier niet door geraakt wordt en geen beroep op de verbeelding doet, heeft geen neus voor de schoonheid van de menselijke fantasie.
Prachtig, en in het vervolg zal ik elke film, die ik toevalligerwijs tegenkom waarin Thora Birch voorkomt met dezelfde interesse bekijken als films waarin Buscemi of Johansson voorkomen.
yorgos.dalman
Xav...
...Ik mag hopen dat je van Steve Buscemi dan ook 'In the soup' kent - ook al zo'n merkwaardige film met surrealistische trekjes en een vreemd, haast absurd gevoel voor humor!
(verwijderd)
Xav...
Nee, ken ik (nog) niet. Bedankt voor de tip.
jan01
Aardige film, maar niet meer dan dat. Het zit goed in elkaar maar is allemaal een beetje flauw.
Jessen0wnt
This is so bad it's gone past good and back to bad again.
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier over moet zeggen. De film is onderhoudend en gewoon heel erg leuk, maar had voor mij ook een kleine ondertoon omdat het eigenlijk vrij triest is wat er gebeurt hier op het scherm. Enid is iemand waar je enorm veel sympathie voor krijgt, gedurende de film. Haar eenzaamheid vond ik nogal voelbaar, waardoor vooral de tweede helft van de film best wel zwaar werd.
Naast de ondertoon is de film enorm grappig, kent het enorm veel leuke uitspraken, is het mooi en duidelijk in beeld gebracht en kent de film een sterke cast die met vol enthousiasme deze film in gaat. Scarlett vind ik altijd wel goed spelen, hier kon ze lekker haar ei kwijt met een dont-care-uitstraling.
Grappig, maar ook heel erg eenzaam. Komedie met diepte.
3,5 ster
Alice D.
Doel je met 'flauw' op de uitwerking of op de inhoud? Inhoud van de film is namelijk alleszins flauw..
erck
Een te kort aan Emotionele Intelligentie?

Lilja 4-ever

Lost in Translation
Drama, 2003

Buffalo '66
Drama / Romantiek, 1998
vrouwelijke vriendschapgebaseerd op striphigh school graduationbeste vriendinhigh school friendscynicalsocial outcastart classrecord collectorplasterpersonal ad blues musicnunchakuprank telephone call post-credits scene