• 9.376.105 stemmen

Met onder meer: Thora Birch, Scarlett Johansson en Steve Buscemi

Releasedatum: 14 februari 2002

Plot Ghost World

"Accentuate the negative."

Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveerster bij de lokale coffee shop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.

Clueless Dork

Ik hoop dat er ooit nog een DVD uitgave komt waar ook de deleted scenes op staan. Zo bestaat er een scene waar Enid alleen bij Josh is en ze sex hebben.

Zucht.

En ik hoop dat dit een grap of een broodje aap verhaal is.

Waarom?

Bah joh, lesbische sex, vies ....

Thora Birch .... Enid

Brad Renfro .... Josh

Maar goed, ook ik was in de war, ik dacht dat Josh Steve Buscemi was...

Clueless Dork

Echt akelig stil hier. Deze film verdient veel meer. Maar goed. Weet iemand waar je de comic kunt kopen? In de comic pleegt Enid trouwens geen zelfmoord. Ze komt zelfs nog terug wanneer ze een paar jaar ouder is, een baan heeft en ook 'volwassen' is geworden.

Naomi Watts

Net bestelt bij bol.com. Ik hoop dat ik hem snel mag aanschouwen.

Cool!

Zeer aardige film dit.

Moet het wat mij betreft vooral hebben van de humor, en daarna de mooie shift in leefwereld van Enid. Lekker droge humor dus, met nogal wat excentrieke, en tegelijktijd duffe personages. Geen lawaaierige boel dus, maar eerder understated, hou ik wel van.

Beetje standaard weergave van het freak wereldje wel, en voor iemand die zo makkelijk kritiek kan geven, en zo'n duidelijk beeld lijkt te hebben van wat ze wil, blijkt Enid jammer genoeg niet de backbone te hebben die je zou verwachten. %aar dat kwam het drama wel weer ten goede neem ik aan. Had het liever wat anders gezien, maar ach.

Zeer oké acteerwerk, zelf Johanssen kon me niet irriteren, leuke humor, enkele zeer goeie scenes en een mooi en passend einde. Film had net een minuut eerder mogen stoppen, net als de oude man op de bus stapt, maar da's een klein mankementje.

Krijg hier wel een kleine 4* aan kwijt.

Naomi Watts

Geweldige film. De humor beviel mij goed en Scarlett Johansson, beviel me, zoals altijd, uitstekend. Ze was ook de reden voor aanschaf van dit filmpje maar he twas het geld dubbel en dwars waard. Haar uitstraling en acteerkwaliteiten tillen de film voor mij nog naar een hoger niveau.

Birch kon mij niet zoveel doen. En Buscemi, de man die geen introductie nodig heeft, acteerde ook weer formidabel. Zelden hem zo goed in een rol zien zitten, en hij zit altijd al zo goed in zijn rollen. 4,5.

Clueless Dork

Goed om te horen! Bol.com heeft volgens mij wel een megaservice..

Naomi Watts

Ja in 1 dag in huis, niet van bol.com gewend En ook helemaal niet zo duur voor zo'n geweldige film die misschien bij herziening naar 5 gaat

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Leuke film, die af en toe lekker cynisch is. Het stripverhaalachtige is goed verwerkt en de film blijft bij je hangen. En Scarlett Johansson is natuurlijk aangenaam om naar te kijken.

Naomi Watts

ALsjeblieft zeg, al die post over Scarlett altijd leuk om naar te kijken. Ze is een jonge vrouw die van een geweldig acteertalent beschikt. Kan mij een beetje irriteren aan zulke uitspraken als het Johansson of Watts betreft.

avatar van mikey

mikey

Hele aardige film naar een coming of age strip, die zelfs minder leuk was dan de film. mooi en artistiek gedaan. let op de tekeningen van crumb. 4. Goed geacteerd en scarlett is wel erg leuk.

avatar van JP

JP

Clueless Dork schreef:

Over de spoiler, kan me niet herinneren dat Enid dit in de film wel doet???

avatar van EmDee

EmDee

Naomi Watts schreef:

Beetje overdreven en ook vreemd als je dat alleen bij die twee vindt.

Naomi Watts schreef:

Geweldige film. De humor beviel mij goed en Scarlett Johansson, beviel me, zoals altijd, uitstekend. Haar uitstraling en acteerkwaliteiten tillen de film voor mij nog naar een hoger niveau.

Johannsson tilt deze film naar een hoger niveau en Birch deed je niet zoveel?

Volgens mij zijn het vooral Birch en Buscemi die de film naar een hoger niveau tillen. Jouw Scarlettje heeft daarbij vergeleken maar een klein rolletje.

avatar van Zavo

Zavo

Inderdaad.

Ja Scarlett blinkt hier vooral uit in haar hese stemgeluid.

EmDee schreef:

Beetje overdreven en ook vreemd als je dat alleen bij die twee vindt.

Ik vind het altijd een ergerlijke uitspraak maar vooral bij degene die in mijn 'top' behoren.

Johannsson tilt deze film naar een hoger niveau en Birch deed je niet zoveel?

Birch kon mij inderdaad niet veel doen maar dat is bij haar altijd het geval. Buscemi was formidabel. Scarlett maakt de film voor mij zeker memorabeler, tuurlijk speelt het feit mee omdat ze 1 van mijn favorieten is.

avatar van mister blonde

mister blonde

als ik een nieuwe dvd aanschaf kijk ik eerst altijd even naar de beeldkwaliteit, om hem later echt te kijken. bij deze film bleef ik meteen hangen en ondanks het feit dat ik eigenlijk helemaal geen tijd had om een film te kijken keek ik hem toch meteen helemaal uit.

toch kreeg ik hoe langer ik aan het kijken was steeds meer het gevoel; 'wat probeert deze film (de makers althans) nu te zeggen'? dat deze film een satirische en negatieve kijk op het leven heeft is wel duidelijk, maar dan nog. deze film lijkt in te haken op het succes van zwarte komedies zoals Happiness en American Beauty. aan het eind zat ik dan ook met een teleurgesteld gevoel.

toen deze film 's-avonds en 's-nachts nog door mijn hoofd spookte (hoe toepasselijk), bleef ik erover nadenken en de film is me tot op vandaag positief bijgebleven. en vooral dat eind. dat eind dat bol staat van symboliek. nu las ik hier dat de theorie van zelfmoord niet zo vreemd is. ook het stukje na de aftiteling is geweldig.

moeilijk om een oordeel te geven, maar een film die dagen later nog door mijn hoofd spookt is minimaal 3,5 sterren waard.

en aangezien ik eigenlijk helemaal geen tijd had om een film te kijken keek ik hem meteen uit.
Beetje onlogische zinsconstructie/woordkeuze denk ik.

avatar van mister blonde

mister blonde

had ik al gewijzigd voor je quote.

Ow, excuseer

Kan me verder wel vinden in je kritiek. Film laat een aardig gevoel achter, maar meer ook niet.

avatar van E V

E V

Hele goede en leuke film, satire.

Geweldig geacteerd door de altijd goede Scarlett Johanssen en Thora Birch.

avatar van savi_7

savi_7

Scarlett Johansson en Steve Buscemi spelen erg sterk in deze beetje vreemde film over 2 vriendinnen,de muziek in de film is ook erg sterk zeker de moeite waard

Naomi Watts

Weer herzien en blijft erg vermakelijk. In het eerste uur komen er zoveel situaties voor wat ik in het dagelijks leven ook tegen kom. Vooral de videotheekscene komt mij erg bekend voor en nog wel meer maatschappijkritische scenes van deze film. Die weirdo in de 7/11 is echt hilarisch. Johansson blijft keer op keer erg goed. 4* blijft staan

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Deze film heeft diepe indruk op mij gemaakt! Het gaat over anders zijn en de moeite die de echte wereld er mee heeft om dat soort mensen te begrijpen en accepteren.

Ik voelde me erg aangesproken.

avatar van mikey

mikey

Grappig dat die enid (niet toevallig) een plaat van the cheap suit serenaders uit seymours platencollectie haalde. Die band heb ik ooit gezien. Striptekenaar Crumb speelde daarin op een banjo volgens mij. Verlaagd naar 3.5

avatar van alexis

alexis

nahja, na wat comentaar gelezen te hebben, dacht ik kijk deze film wel... ik wete niet echt wat ik er mee aanmoet. behalve dan dat er goed geacteerd werd...

*** dan maar waarom weet ik niect echt.

het zal wel een clutfilm worden denk ik zo