Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Thora Birch, Scarlett Johansson en Steve Buscemi
Releasedatum: 14 februari 2002
Plot Ghost World
"Accentuate the negative."
Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveerster bij de lokale coffee shop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.
Enid
Norman
Doug
Joe
Gizzmann
Een tijdje terug stond ik in een stripboekhandel, te denken of ik Ghost World (de strip van Daniel Clowes dan). Ik vind het nu jammer dat ik dat niet meer heb gedaan en wil hem misschien als nog aanschaffen.
Damn goede film! Bijvoorbeeld de stukken in Artclass! Zo herkenbaar! Die vage, vreemde, verschrikkelijk middelmatige werkjes zijn geweldig goed, maar als het duidelijk en mooi is word het niet goed gevonden. Ook ht niets doen waar Enid mee te kampen heeft. Haar leven dat niks voorsteld en saai is. Niets te doen, word niet begrepen. Herkenbaar gevoel... (
I need a hug)
Ik vind wel dat deze film raar beschreven word. De beschrijvingen die ik op sites lezen zijn eigelijk alleen van het begin van de film. Het gaat eigelijk met name over Enid. En hij zou ontzettend grappig moeten zijn. Dat was hij in het begin, maar later viel er niet veel meer te lachen. Was dat slecht? Nee, hoewel minder dan het begin was het allemaal prachtig. Vooral op het einde met de pianomuziek op de achtergrond.
4.5* Deze film is kunst
Naomi Watts
Voor de meeste MMers die ook wel zoeke nnaar minder mainstream films is vooral de videotheekscene herkenbaar denk ik. Bij mij zeker.
Leno
Aardige film maar niets bijzonders. De acteurs doen hun werk prima, en Buscemi brengt zoals wel vaker dat extra waardoor hij in dit geval min of meer de hele film naar zich toetrekt. Ik vroeg me meer af hoe het met Seymour zou aflopen dan met Enid.
Ik lees dat velen zich in kunnen leven met de karakters (en situaties), ik totaal niet. 3.5*
Grsbk
ik heb een vraagje. Heb hem net gezien op Yorin, maar er schijnt nog een stukje na de aftiteling te komen. Wat gebeurt er dan?
The One Ring
Inderdaad. Een paar maanden terug nog vroeg ik bij de videotheek of ze Das Boot hadden. Ze keken me eerst 1 minuut verbaast aan, vroegen me of ik wel zeker wist of die film bestaat en toen zochten ze het pas op. Uiteraard hadden ze die niet.
Maar over deze film: hij viel me wat tegen. Ik vond het personage van Thora Birch eigenlijk vrij irritant en als de hoofdpersoon al slecht is, is een film vaak al snel gedoemt. Gelukkig zitten er genoeg leuke bijrollen in, waardoor de film nog goed te bekijken valt. Steve Buscemi speelde verreweg het best en Scarlett Johansons cynische opmerkingen waren veel leuker dan die van Birch. Qua kleinere bijrollen deed de film me licht aan die van de Coen-brothers denken: veel figuren komen er langs die niks met het verhaal te maken hebben, maar wel erg leuk zijn. Overigens zijn die figuren ook weer niet van niveau van de Coenfilms.
Buiten al die bijrolletjes om heb ik eigenlijk niet echt iets positiefs te melden. Het verhaal gaat rustig verder zonder ergens ook maar bijzonder te worden. De film wordt hier door sommigen als een film die anders is, maar ik vnd dat wel meevallen. Geen slechte film, maar enthousiast ben ik er ook niet over.
2,5 sterren
De GeuS
Een onderhoudende film, maar toch ietswat teleurstellend. De zwarte kijk op het leven had wel iets beter gebracht mogen worden. Verder prima rollen van Birch en Buscemi; 3,5*
Purmerend
Deze film heeft mij aangemaan verrast. In een bepaald gedeelte van de film wordt je voordurend heen en weer geslingerd, dat denk je dat het die kant op gaat maar gaat het de andere kant op. Zeker 4*
93.9
Het lijkt wel of films met een getekend hoesje staan voor kwaliteit.
Invasions Barbares en Happiness zijn ook van die verassend goede films.
Deze was erg vermakelijk en niet zo clichematig als de gemiddelde komedie.
Moet er wel bij zeggen dat er geen echt goed verhaal in zit.
Geen 4, maar 3 en halve ster dus.
SmuttWars
ALsjeblieft zeg, al die post over Scarlett altijd leuk om naar te kijken. Ze is een jonge vrouw die van een geweldig acteertalent beschikt. Kan mij een beetje irriteren aan zulke uitspraken als het Johansson of Watts betreft.
Misschien bedoelen zij daar ook gewoon het acteren van Johansson mee?
Naomi Watts
Geloof jij het? ik niet. Oude quote trouwens, misschien nogal een overreaction.
JoeCabot
Vreemd, deze bracht wereldwijd amper 8 miljoen dollar op!
SuperSideSwipe
Hele aparte film, maar zeker de moeite waard.
Ben er niet zo kapot van als veel van mijn mede filmliefhebbers. Maar ik vind dat deze film toch uitblinkt door zijn orginele verhaal, en door het diep ingaan op de persoonlijkheden van de hoofdrolspeelsters.
Steve Buscemi speel overigen weer een absolute prachtrol, wat kan die man acteren.
3,0
Gizzmann
Ik heb nu de Graphic Novel gelezen en ik moet zeggen dat ik geen idee heb welke ik nu beter vind, de film, of het boek. Ze zijn beide erg verschillend. Ze hebben absoluut overeenkomsten, maar de film is echt een heel verhaal. Bij de Graphic Novel zijn het eigelijk allemaal, hoe zou ik het noemen, fragmenten. Het hoord niet allemaal achter elkaar. Eerst gebeurde er dit, even later dit. Vandaar dat je het erg moeilijk kunt vergelijken. De film heeft er veel dingen bij verzonnen en veel verdraaid zodat het beter in elkaar past. Dat hebben ze geweldig gedaan. Maar de conversaties zijn toch beter wanneer je de GN leest. En de tekeningen van Daniel Clowes zijn natuurlijk geweldig.
Zonde dat deze uit de top250 is trouwens.
Roodkapje
De film zit vol levenswijsheid, maar naarmate het einde wordt het wel wat deprimerend. Al bij al een mooie film als je van rustige verhaaltjes houdt. Niet een typische holywood-ending, en dat kan ik wel waarderen. 4**
Turkeyloverz
Voordat ik de film zag las ik dat het een komedie is, maar er valt niet te lachen in deze film.Dit is puur drama.Mooi acteerwerk trouwens van de meiden....
Martin Van K
Een heel aparte film, maar wel één die je bij blijft. Ondanks een aantal zeer grappige stukken, zag ik hem ook niet echt als een komedie. Dit is gewoon een extreem depressieve film. Alle hoofdpersonages in de film hebben eigenlijk niet echt meer een motivatie om te leven (zeker op het einde) en stralen dat ook duidelijk uit. Ik voelde mij op het einde van de film ook wel neerslachtig, door al dat extreem negatieve.
Steve Buscemi speelt in de film werkelijk fenomenaal. Ondans zijn loser-imago kon ik mij ergens wel in het personage vinden. Vooral toen Enid zijn platencollectie bekeek: ze haalde er één uit, las even de hoes en zette hem dan half verkeerdelijk terug. Seymour zette de plaat achter haar rug meteen terug op de goede plaats... . Zo herkenbaar!
SiSsY bOY
ik heb hem net gekocht. Waarom vraag je je af, nou omdat ik een hele stoere jongen ben (al doet mijn naam dit niet suggereren). Misschien vraag je je nu ook af waar deze post op slaat, dat vraag ik mezelf eigenlijk ook af dus misschien is het dan maar beter om een punt neer te zetten .
BlueSword
mooie film inderdaad, deze moet ik zeker nog is een keer herkijken.
kort0235
Hele goede film met een goed verhaal en heerlijke acteerprestaties. Inderdaad van Buscemi, maar ook van Scarlett Johansson en Thora Birch.
Jorick
Een mooi drama afgewisseld met cynische en komische momenten. Scarlett Johansson en vooral Thora Birch spelen erg sterk, maar ook Buscemi heeft een zeer goede rol. De acteerprestaties waren in ieder geval dik in orde. Het verhaal is inhoudelijk niet erg bijzonder, maar de film is wel boeiend en meeslepend. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt bij deze film.
gerre
Zalige film. En inhoudelijk heeft hij wel veel te bieden, vind ik. Ook een verwijzing naar de hypocriete manier hoe met racisme wordt omgegaan.
erck
Het verhaal, acteerwerk en vooral ook de sfeer is geniaal neergezet, inmiddels heb ik de film voor de derde keer bekeken en het verveelde geen moment. Zoals gizzman al zei: "Deze film is kunst". Zwarte humor rules!
Wat ik overignes niet kan begrijpen is dat deze film MAAR een 3,62 scoort.
/4,5* (een kunstwerk is nooit perfect/af.
/top 3
matthijs_013
Deze film is gaaf. ik lag echt in een deuk. Thora Birch is echt geweldig
*5 + #9 in mijn top 10
Jessu123
het verhaal was saai voor me en ik kon het niet vatten.
0,5
Jordy
Die vriendin (van Birch) was trouwens wel best leuk...
haha wat grappig om terug te lezen
onvoorstelbaar dat Johanssen zo kort geleden nog vrijwel onbekend was
maurice74
Regisseur van het zeer vermakelijke Crumb. Karakter dat door Buscemi wordt gespeeld, is ook duidelijk geinspireerd door Robert Crumb, ook een verzamelaar van 78-toerenplaten. Een plaat van Crumb komt ook even in beeld. Grappige film.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Lost in Translation
Drama, 2003

Buffalo '66
Drama / Romantiek, 1998
vrouwelijke vriendschapgebaseerd op striphigh school graduationbeste vriendinhigh school friendscynicalsocial outcastart classrecord collectorplasterpersonal ad blues musicnunchakuprank telephone call post-credits scene