• 9.374.305 stemmen

Met onder meer: Thora Birch, Scarlett Johansson en Steve Buscemi

Releasedatum: 14 februari 2002

Plot Ghost World

"Accentuate the negative."

Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveerster bij de lokale coffee shop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.

Recensie uit stripblad zone5300:

"Daniel Clowes bewerkte zijn comic zelf tot scenario en Terry Zwigoff ('Crumb') bakte er een prachtige 'coming of age'-film van, in een jaren '50-setting die overigens in het heden gesitueerd is. Thora Birch als de onzekere puber Enid Coleslaw doet ons compleet vergeten dat de makers voor die rol oorspronkelijk Christina Ricci in gedachten hadden, en Steve Buscemi speelt een van de leukste rollen uit zijn carrière als nerdy platenverzamelaar Seymour Epps, voor wie Enid een zwak ontwikkelt. "He's such a clueless dork that he is almost cool." Er is ruimte voor een lach en een traan en Grote Gevoelens in een van de beste films die wij de laatste tijd zagen. En hou die soundtrack in de gaten! GO GO GO!!!"

dttom

Het is wel een goede film. Het is wat anders dan de normale tienerfilmpjes als ik dit bij dat genre moet toerekenen, maar ik denk dat ik sommige grapjes niet helemaal begrepen heb. Moet hem waarschijnlijk nog maar is een keer goed kijken. Steve Buscemi vond ik erg goed acteren. En op mijn divxje stond helemaal aan het eind na de aftitling nog een leuk stukje. Anyhoe het was wel een goede film, zeker de moeite waard denk ik zo..

Jordy

minder geniaal dan ik gehoopt (en ook verwacht) had, maar verder was het een goede film...

lekker sarcastisch, paar zeer komische momenten, leuke personages, zeer sterk geacteerd... 3,5 sterren

A ha.. Nee, dat had ik ook niet verwacht. Was Thora Birch wel goed? Minder aantrekkelijk zo he.

dttom

ik vond vooral de bioscoop scene erg goed

Jordy

ik moest (behalve om het stukje na de aftiteling na dan) erg lachen om die nunchaku-gast in die winkel telkens

en ach Thora Birch vind ik nooit aantrekkelijk, dus nu (kort haar, bril, stuk steviger dan normaal) helemaal niet. Die vriendin was trouwens wel best leuk...

Jordy

wat ik (als Friends fan) wel leuk vond was dat de vader en moeder van Phoebe in deze film de vader en (stief-) moeder van Birch spelen

Voor het overige gaan de vergelijkingen met Friends zeker mank?

Jordy

ja de humor is wat intelligenter hier

dttom

ik had hem gewoon net weer in de sneak, nu heb ik hem dus al twee keer gezien en dit keer vond ik hem beter nu kon ik niet afgeleid worden door andere dingen op de computer . Stukje na de aftiteling is gewoon nog steeds erg goed

Erg leuke film!

Prettig sfeertje. Leuke dialogen. Aparte types en bovenal: Thora Birch!

Ik begin zolangzamerhand fan van haar te worden. Steve Buscemi is ook erg goed. Hij is normaal al niet de knapste, maar hier ziet 'ie er heel beroerd uit. Hij speelt hier een nerd, waar je nog sympathie voor krijgt ook.

avatar van troy31

troy31

leuke film! hier hou ik wel van, beetje geouwehoer, mensen pesten. en het gaat naar een mooi symbolisch eind toe. steve buscemi is wel een favoriet van mij hoor, hij was echt sneu he? 4,5 ster

avatar van iman

iman

Heerlijke film....

avatar van Goodfella

Goodfella

Vond 'm wat tegenvallen eigenlijk... Paar leuke momenten, goed geacteerd maar nergens echt bijzonder genoeg om boven de middelmaat uit te steken. (had dan wel een slechte rip, dus de volgende keer misschien een positiever oordeel...) krap 3 sterren voorlopig...

avatar van neo

neo

thora birch acteerde erg leuk en ik vond haar sarcastische opmerkingen erg komisch.wederom een vreemde rol van buscemi.qua humor was de film erg geslaagd.het tweede gedeelte is een stuk 'serieuzer',maar ook erg leuk.ik vond het vooral leuk dat het personage gespeeld door birch de wereld ziet als een wereld waarin alleen maar gekke sukkels leven.in de film komt je het ene na het andere personage tegen,de ene nog gekker dan de ander.mijn favoriet is die man bij het benzinestation,die aan het einde van de aftiteling nog even in een korte komische scene te zien is.4 sterren

avatar van neo

neo

volgens mij is het diezelfde nuchanku-gast die in de nieuwste clip van de red hott chilli peppers zit.

avatar van aburefan

aburefan

vond het redelijk, er zitten wat grappige stukkies in, maar het serieuze gedeelte vond ik niet zo boeiend

dvd-tje tweedehands gekocht

vond 'm nu veel leuker, half sterretje erbij... echt een film die steeds beter wordt denk ik

avatar van Mik

Mik

Goeie film. Na een aantal berichtjes gelezen te hebben waar in stond dat de film beter werd als je hem vaker keek, zet ik nu alvast voorzichtig 3,5 ster weg.. Met potentie voor 4.. maar die komt wel nadat ik hem voor de 2e of 3e keer kijk!

avatar van Rascal

Rascal

Ik heb wel gelachen om die 'scherpe' opmerkingen van die meiden. Ze zeggen gewoon eerlijk wat de meeste mensen denken. Later werd de film toch wel serieuzer. Ik had dat nie verwacht. Op een gegeven moment viel er niks meer te lachen. Die Steve Buscemi blijft trouwens maar een eng mannetje.

Voor een film prijsvraag moet ik even weten wat er ook al weer na de aftiteling te zien was.
Ik dacht: Steve Buscemi slaat die jongen van de buurtsuper finaal in elkaar. Heb ik 't goed onthouden?

avatar van Hobbes

Hobbes

om helemaal precies te zijn:

Buscemi vervalt in zijn rol als Mr Pink (reservoir dogs) en slaat die vent met z'n nunchucks finaal in mekaar om vervolgens wat fijne Reservoir Dogs termen voorbij te laten zeilen "You wanna fuck with me now? do you? you fuck!"

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Dat was echt wel een grappig stukje!!!

avatar van EmDee

EmDee

IMDB: Crazy Credits

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Onlangs voor de tweede keer gezien. Erg leuke droge humor, leuk verhaal en idd dat stukje na de aftiteling is erg leuk

Ik las ergens op imdb dat iemand Scarlett Johansson tenenkrommend slecht vond, maar ik vond haar juist best goed. Thora Birch is altijd wel goed en Steve Buscemi ook.

avatar van tovenaar

tovenaar

Scarlett Johansson slecht in Ghost World? Hmmm... daar ben ik het ook zeker niet mee eens!

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ja, dat dacht ik nou ook!

Cynische meiden die zich bevinden in een gestoorde maatschappij --------> I Love it!!

Toch is het verhaaltje iets te mager om het echt een goede film te laten worden. 3,5 ster

avatar van FeZ

FeZ

Goede film; sterk geacteerd, origineel verhaal en bizarre situatie's.

geronimo schreef:

Ja, dat dacht ik nou ook!

Volgens mij is het Seann William Scott(american pie(kan het fout hebben maar kwam me bekend voor en ik heb geen zin om de hele aftiteling te bekijken.))

Jordy

nee dat is 'm echt niet..