• 9.378.688 stemmen

Met onder meer: Eric Bana, Jennifer Connelly en Nick Nolte

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 juli 2003

Plot Hulk

"What if everything you were forced to keep inside was suddenly set free?"

Bruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij in een groot, groen, gespierd monster: de Hulk! De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.

Bruce Banner / Hulk

Young Ross

Mrs. Krensler

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Ik vind hem enorm traaaaaag!!!!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Zwak filmpje. Uiterst saaie en trage scènes. Special effects zijn we enorm goed.

avatar van Philudo

Philudo

Slechte, slechte film!! Hij ziet er ook zo fake uit!

avatar van pierrrke

pierrrke

vind bana wel goed, graphics waren ok de honden waren wel grappig

maar de film boeide voor geen meter te lang niet interessant genoeg die nieuwe versie is beter

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vond dit helemaal niks.

Vond het maar een saai onvermakelijk filmpje. Ik was eigenlijk nooit echt van plan dit te bekijken, maar omdat er niks anders was toch gekeken. Heb me dan erg zitten vervelen. 1,0.

avatar van godhand1978

godhand1978

Ongelooflijk vette film, ongelooflijk knap gemonteerd, heel mooie special effects... en dan de bom, hoe het verhaal verteld word.

Ang lee had de gemakkelijke spektakel manier kunnen opgaan met deze film, maar hij heeft er meer ingestoken dan ik had kunnen dromen. Ik ben een hulk Fan sinds ik een kleine snotter was en dat ang lee hier en daar serieuze vrijheden heeft genomen met het verhaal stoorde me totaal niet.. Integendeel hij heeft het beter gemaakt....

Vanaf de opening credits kreeg ik al het gevoel dat hier iets speciaals aan de gang was, véél mensen noemen de opbouw traag, ik vind die net subliem. Het is mss een geflipte vergelijking maar ik noem dit Seks... De opbouw van de film is een Voorspel met de hoofdletter V knappe comicachtige frame-shifts, ijzersterke vertolkingen, het onderhuids dreigende dat subtiel steeds meer naar voren komt.... en dan knal.... UNLEASHED en hoe....

THE HULK werkt zich naar het einde toe op een bombastische theaterale manier (de confrontatie tussen bruce en z'n vader net voor de grand finale) zonder het momentum te verliezen.

Het word steeds Spectaculairder en Emotioneler, en dat is in mijn ogen nog het sterkste punt van deze film, het emotionele, de strijd tussen banner en de hulk , het aanvaarden en het verafschuwen wie hij is en er dan mee tot vrede komen... nee Ang Lee heeft het goed begrepen met de Hulk, deze film gaat niet over het groene monster dat alles op een spectaculaire manier afbreekt, maar over Innerlijke rust vinden, over een onmogelijke liefde en alles doen om die twee te bereiken.

Prachtige film.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Die vergelijking met seks gaat wat ver.

avatar van godhand1978

godhand1978

ja wsl... maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel.

avatar van _manga_

_manga_

ondergewaarderde film, hij is best vermakelijk, kijkt lekker weg en vooral prachtige special effects!

avatar van eltorro

eltorro

_manga_ schreef:

En toch geef je lager dan het gemiddelde, al is het haast niks.

Misschien hoger cijfer geven.

avatar van 009

montage was absoluut mijn ding niet!!

het einde was ook zo chaotisch... !!

het gevecht tussen bruce en zijn vader...

wat kan je daar uit halen?

daar waren enkel computerbeelden aan het werk...

er komt zelf geen acteur aan de pas!!

de film had een goeie bedoeling,maar de uitwerking is ronduit slecht

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Eindelijk eens de film helemaal gezien, en heb hiervoor Incredible Hulk gezien. En dit was ook wel een zeer aardige comic-verfilming. Wat wel zo is is dat het eerste 3 kwartier wel wat aan de saaie kant zijn, maar dat pakt wel uit en zien we hoe de hulk echt in actie komt en heel leuk gevechten aangaat met die gemuteerde reuzehonden, het leger op zo'n leuke manier kort en klein slaat en naderhand San Francisco terroriseert. De special fx en de decors waren wel goed gemaakt en als je van slopen houd is deze film ook wel wat voor je. Actie zat er naderhand ook voldoende in.

You make me angry now!

avatar van Freckles

Freckles

Classic en aardig filmpje maar meer doet het me ook niet.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Het gaat allemaal erg traag en is niet zo heel leuk.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Heel lang geleden gezien, maar toch blijft de film me goed bij.

Daardoor ik kan ik wel weinig zeggen van het acteerwerk maar het verhaal was ook best suf.

Verder kwam alles en vooral op het begin nog erg traag opgang.

Maar ook verder niet bijzonder maar heb wel genoten, ga hem hopelijk snel een keer overkijken.

Nu geef ik de film nog 2,5*

avatar van shrink

shrink

In het begin dacht ik. Wat een nep zooi. Ik was de serie in de jaren 80 gewend. Maar na een half uur ben ik hem als een soort tekenfilm gaan zitten kijken en toen werd hij erg vermakelijk. Vooral de scene met de drie honden is super.

avatar van K*D

K*D

Boringgggg, zit te laptoppen en met één oog te kijken.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Goede film maar natuurlijk overdreven actie en de hulk ziet er niet uit .

Verhaal is zooooo simpel maar toch heb ik me redelijk vermaakt.3.5

Voor de fans van Ang Lee's film, hier een prachtige essay van Ted Pigeon:

The Hulk That Never Happened

Het betreft het laatste artikel van de pagina dus om het te vinden moet je wat naar beneden scrollen. Doen, want het loont de moeite.

....

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Tunnelvisie heeft Hulk 'klein' gehouden: 2.00 (1.80)

Na een uiterst moeizame start, waarin het tempo veel te laag ligt, tal van passages voorbij komen die niet of nauwelijks iets aan het verhaal toevoegen, laat staan enige interesse opwekken; kruipt de film na een stief uur eindelijk uit zijn schulp . De actie waar je eigenlijk vanaf minuut één op zit te wachten brandt volledig los en vanaf dat moment is het vrijwel één lange achtbaanrit. Compleet met de nodige special effects, die er over het algemeen goed uitzien, en herkenbare opnamelocaties. Jammer is dan ook dat het script weinig diepgang kent, ook al wil men anders doen vermoeden, de dialogen bewust extreem oppervlakkig zijn gehouden en de cast de show nimmer kan stelen. Men heeft met Hulk maar één doel voor ogen gehad en dat is zonde, want er had meer ingezeten. Toch vindt ik het gemiddelde hier op Moviemeter in verhouding wel heel erg magertjes.

[483/627]

avatar van Bruens

Bruens

super effecten, camerawerk was af en toe even wennen voor mij, maar vond het niet storend. Hou wel van dit genre, meestal wel van alle marvel verfilmingen, hier geen uitzondering. Niet al te hoogstaand, maar hij kijkt lekker weg.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Mweh, dit is niets meer dan een standaard comicverfilming. Hulk vind ik als superheld ook niet zo heel interessant. Maak je hem boos, dan slaat ie groen uit en kan ie alles kort en klein slaan. Het enige aardige aan de film is een verlepte Nick Nolte en vooruit, de montage ook. Af en toe worden verschillende cameraperspectieven/scenes tegelijkertijd getoond. Ziet er wel hip uit. Voor de rest dus een weinig bijzonder filmpje.

Vinokourov schreef:

Mweh, dit is niets meer dan een standaard comicverfilming.

Die heb ik nog niet vaak gehoord. Voor "Hulk mad, Hulk smash" moet je toch bij de tweede film zijn, hoor.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ook een verhaal als dit heb ik ook nog niet eerder in een Marvel verfilming gezien. Ang Lee heeft er een Griekse tragedie van gemaakt, en daarmee een geheel eigen draai aangegeven die niet echt bij de standaard hollywood (Marvel) comic verfilming voorkomt. Daarnaast is ook de editing, met soms erg bevreemende beelden, voor een comic verfilming uniek. Kom je niet snel in een Spider-man of Fantastic Four tegen. En ook de score van Elfman is lang niet zo bombastisch als in menig stripboek verfilming. Dus dit is toch niet een conventionele verfilming.

avatar van T.T

T.T

Heerlijke film. Beste Hulk film, miljoen keer beter dan die met Edward Norton.

Eric Bana doet het weer net als altijd weer heel goed. Deze film word ondergewaardeerd.

avatar van juhnzun

juhnzun

Beetje erg lange zit maar ook geen fan super helden

voor als nog een nippe voldoende

avatar van donkied

donkied

Had me erg vergist in deze film. Vond de strips altijd goed en heb die oudere films nog niet gezien. Ik hoop dat hier nog betere remakes van worden gemaakt.

juhnzun schreef:

Beetje erg lange zit maar ook geen fan super helden

voor als nog een nippe voldoende

Ik zou deze toch geen superheldenfilm durven noemen. Ik bedoel, dan is Frankenstein ook een superheldenfilm. Ang Lee, de regisseur, is trouwens ook helemaal geen fan van comic books en dat zie je aan Hulk.

Iedereen verwacht een film die 'fun' en 'excitement' is maar Lee heeft er een arty, triestige psychologische film van gemaakt. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat er toch een film zoals deze door de gaten van het net wist te glippen. Marvel zou de eigenzinnigheid van de film vandaag de dag niet meer tolereren.

avatar van sofripa

sofripa

Helemaal vergeten te beoordelen. Ach, best aardig, effecten zijn leuk. En alles gaat stuk, logisch als dr. Banner boos wordt. 3 sterren voor deze lichtelijk teleurstellende verfilming.

avatar van mister blonde

mister blonde

Viel me goed mee. Vaak genoeg stukken van gezien, maar vond het nooit wat. Steeds afgezet. Nu helemaal gezien en er is eigenlijk weinig op de film aan te merken. Eigenlijk maar één echt punt van kritiek; de film mist de benodigde fun en humor. Das wel een forse, hoor.

Verhaal en opbouw heeft meer aandacht gekregen dan gebruikelijk bij zo'n film. Ang Lee kan het niet laten om de impact van gebeurtenissen te verantwoorden aan het publiek door zijn karakters te laten worstelen met emoties. Je kunt je afvragen hoeveel zin dat heeft voor zo'n film en of het geen afbreuk doet aan waar deze film echt voor bedoeld is. In dit geval valt dat wel mee omdat er best wel veel actie in de film zit. Wat er nu gebeurd is, is dat de film bijna 2,5 uur duurt, terwijl dat zeker een half uur en misschien wel een uur korter had gekund.

Vond het geen onoverkoombare verschrikking omdat ik de film op de momenten dat er geen actie is, zo slecht niet was. Die Lee heeft zich trouwens wel uitgeleefd in de montagekamer en met splitscreens en zo. Past wel bij een stripboekverfilming. Dat overdrevene had ik wat meer terug willen zien in de toon van de film.

Al met al vond ik het dus wel aardig. Ruime 3 sterren.