• 9.378.966 stemmen

Met onder meer: Eric Bana, Jennifer Connelly en Nick Nolte

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 juli 2003

Plot Hulk

"What if everything you were forced to keep inside was suddenly set free?"

Bruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij in een groot, groen, gespierd monster: de Hulk! De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.

Bruce Banner / Hulk

Edith Banner

Young Ross

Mrs. Krensler

Heb jij enig idee,

wat de personage "Hulk" is? Ga stripboeken of zo lezen, de Hulk praat. Dat de vroegere serie het niet heeft gedaan, is hun probleem, het was sowieso een matige serie met matig acteerwerk.

"Hulk smash", "puny human", "Hulk's the strongest one there is", zijn allemaal kreten van de Savage Hulk, die een intellect heeft van een 5 jarige kind.

Een Hulk die niet praat is hetzelfde als Superman zonder zijn cape, bijvoorbeeld, het hoort bij hem.

het hoort helemaal niet bij hem, hulk smash slaat helemaal nergens op, hulk was de hele film stil en opeens gaat hij praten ...(met 1 zin)

Mijn vriend,

je hebt geen flauw idee waar je het over hebt. De Hulk praat, dat heeft hij sinds de jaren '60 toen hij werd gecreëerd door Stan Lee en wijlen Jack Kirby.

http://i30.photobucket.com/albums/c324/Hulk3389/comic book

Je gaat mij toch geen onzin verkopen, dat mijn favoriete held niet kan praten, of wel? Dat heeft hij altijd al gedaan, ALTIJD. Net zoals Supeman een rode cape heeft, Batman zijn stem veranderd om niet herkend te worden en Wolverine klauwen heeft. Hulk SMASH is zijn verkooppraatje, google maar.

Waarom hij in de films zo weinig praat is mij een raadsel, misschien hebben de makers geen flauw idee, wie de Hulk is.

Lou Ferrigno praatte nooit in de serie, maar goed, dat was ook een kwaliteitloze serie, zeer succesvol, dat zeker, maar niet echt een serie die het moet hebben van acteerniveau.

avatar van ILDIB

ILDIB

Veel te langdradig. Teveel van hetzelfde en zeker geen topper. Papa van Hulk hadden ze veel meer mee kunnen doen in gevechten. Visueel en cameratechnisch is het wel allemaal top. Maar echt te traag. Hulk is ook te sterk als je het mij vraagt, alhoewel het wel overeenkomt met de strips..

Mijn voormalige favoriet connolly is alleen eng mager en verdrietig.

Nope, andere marvels zijn veel beter verfilmd.

Hulk is veel te zwak,

elke superheld is veel te zwak verfilmd. Laatst kwam dus Superman returns op tv, en mijn vader dacht dat hij wist hoe sterk en snel Superman was. Lichtsnelheid noemde hij, hehe. In de stripboeken vliegt hij veel sneller, van de ene naar de andere sterrenstelsel binnen een aantal seconden, terwijl in de realiteit je minstens 20 jaar doet om de dichtsbijzijnde sterrenstelsel te bereiken als je met lichtsnelheid zou vliegen. Geeft aan dat Superman miljoenen, miljarden keer sneller dan lichtsnelheid (afgerond 300.000 km per seconde) kan reizen.

De Hulk heeft een Asteroïde die twee keer zo groot is vernietiged met 1 stoot en heeft een berg met een gewicht van 150 miljard TON gestopt om de helden eronder te redden.

In deze film heeft hij moeite met een tank, je kunt je voorstellen. Hij is überzwak net zoals alle andere superhelden. Een film is beperkt aan technologie, menselijk aspect en een budget, in een stripboek met kaders kun je zoveel verzinnen als je wil.

Mijn vriend,

http://i30.photobucket.com/albums/c324/Hulk3389/comic book

1 niemand vroeg aan jouw wie je lievelings superheld is, en dan nog dat is een stripverhaal, dit is een film, de makers wilden het seriues houden , maar toch nog voor de fans zoals jouw een laatse zin.

Hulk is veel te zwak,

volgens mij is batman niet slecht verfilm, en dit is een film dat is een stripverhaal. niet alles moet letterlijk overgenomen worden.

hollywood king schreef:

Wat rook jij eigenlijk? Ik heb bewezen dat jij helemaal fout zit. Een serieuze film? Wil je zeggen dat stripboeken voor onnozele mensen zijn?

Dit is een film gebaseerd op de stripheld, de Hulk, er niks mis mee dat hij praat, ik snap niet waarom je moeilijk doet, begrijp je niet wat ik hier typ? Gebaseerd op de stripboek, waarom moet een film geloofwaardig zijn? Is LOTR geloofwaardig, omdat Hobbits niet bestaan, passen ze dus niet in de film, Matrix, en al die andere films?

Dus Stan Lee en Jack Kirby, de personen die de Hulk hebben gecreeërd zitten fout? Hulk kan niet praten?

Laatst dat ik heb gecheckt, zit ik in Nederland, waar ik een vrijheid van meningsuiting heb, ik zou emigreren naar Verwegistan waar je je mening niet kan uiten. Ja, Hulk is mijn favo held, mag ik dat niet zeggen, omdat het jou niet zint?

Kerel, doe normaal, geef gewoon toe dat je fout zit, omdat de Hulk gewoon praat, de regisseur(s) (de Hulk praat in beide films) hebben niks verkeerd gedaan.

De Hulk is en blijf een mens, hij praat, jeetje het is geen wereldwonder of zo?

What's next, een Superman die niet praat?

Hayabusa schreef:

De Hulk is en blijf een mens, hij praat, jeetje het is geen wereldwonder of zo?

What's next, een Superman die niet praat?

ik wil het eigenlijk aan jouw vragen begrijp jij niet wat ik typ ??

en waarom praat hulk de hele film dan niet maar heeft hij maar 1 zin.

hollywood king schreef:

ik wil het eigenlijk aan jouw vragen begrijp jij niet wat ik typ ??
en waarom praat hulk de hele film dan niet maar heeft hij maar 1 zin.

2 zinnen in dit film.

De Hulk pakt Eric Bana en zegt "Puny human", een van zijn bekende uitspraken en op het eind, take it all tegen zijn vader.

En waarom vraag je het aan mij? Feit blijft, hij praat, heeft hij altijd al kunnen doen.

avatar van Zizzo

Zizzo

net effe gekeken, wel een aardige film. heb me vermaakt.

2 zinnen in dit film.

oke, ik vind het nog steeds onzin

avatar van Zizzo

Zizzo

"puny human" word gezegt in een droom of hallucinatie. dus eigenlijk is het maar 1 zin die gezegt word in de film

avatar van H1DD3

H1DD3

Hulk is veel te zwak,

Ik denk niet dat dit met budgets, technologie of iets ander temaken had. Misschien vonden de makers het wel TE onrealistisch of niet leuk om de Hulk zo sterk maken.

Enne, wel een beetje rustig aan doen eh

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

The hulk zelf ziet er fake uit.

Alles is nogal onrealitisch weergegeven;

Geen enkele vorm van spanning.

Bana en Connelly acteren goed.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

De Hulk .............. tsja .........

Doet me nog het meest denken aan een lang uitgevallen reclamefilm met die splitscreens en andere effecten. Zwaar vermoeiend. Het verhaal is tamelijk kaal en soms niet goed te volgen. De film boeit niet echt, maar verveeld ook niet.

avatar van bild

bild

Enorm zwak consept, totaal niet spannend en clichématig...

avatar van charmed one

charmed one

wel een leuke film.

avatar van Film Pegasus

De film is deels verprutst door Ang Lee die van de film niet echt iets speciaal kan maken. De montage ligt er te dik op en qua verhaal is het wel heel mager (en ik weet dat je de lat niet hoog mag leggen in dit genre). Maar de Hulk is zelfs geen actieheld, hij wordt een copy van Shrek. En dan gaan ze niets anders doen dan hem bombarderen. Geen spannende achtervolging, sarcastische humor of zelfs flauwe oneliners. Bovendien is Hulk ook enkel nijdig om persoonlijke redenen en is hij geen held die de wereld gaat redden of mensen wil helpen. Hier had meer in gezeten.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

het eerste gedeelte is je eigen mening, maar je laatste zin is gewoon onzin. dit typeert de hulk juist, hij is een anti-held.

avatar van Film Pegasus

Tja, hij is geen held en hij is een anti-held... what's the difference? Meer dan zich kwaad maken en groen uitslagen doet hij niet. Pas in de laatste minuten maken ze enige zinspeling over het gebruik van z'n krachten voor het goeie doel waar dan niets van te zien is uiteindelijk.

avatar van pooper

pooper

Hulk is veel te zwak,

dan heb jij geen verstand van superhelden! de tegenstanders van de superheld moeten toch ook kans hebben om hem te verslaan en dat laten ze in films som te goed zien maar toch superhelden moeten toch ook niet supersupersuper sterk zijn. of wel?

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Had er meer van verwacht,

avatar van Don MN

Don MN

Hulk

Ik heb wel een zwak voor het genre Fantasy/Science-Fiction en de laatste jaren heeft zich in het boompje Science-Fiction een hele dikke tak ontwikkeld, namelijk de superheldenfilm. Enorm spectaculair en vaak onwijs populair, zo blijkt wel uit opbrengsten van o.a. de Spider-Man trilogie en The Dark Knight. Hoe verdiept de Hulk zich op vragen als: Hoe kan ik mijn krachten het beste gebruiken in dienst van de samenleving? Kies ik ervoor zelf een leven te leiden of ben ik gedoemd superheld te blijven? Zijn mijn butler of tante wel grappig genoeg om in deze film te mogen verschijnen?

Geen van alles komt aan bod in de film Hulk aangezien de hoofdpersoon zich tegen zichzelf en anderen moet beschermen. Hij is de bron van het kwaad, vader Banner heeft zijn zoon Bruce Banner een aantal bovennatuurlijke fysieke trucjes nagelaten die staan te springen om losgelaten te worden. Bruce en de mensen rondom hem vrezen het groene monster ten zeerste, anders dan zijn inmiddels gestoorde vader en natuurlijk: de kijker.

De scènes waarin deze furieuze spierbundel flink los mag gaan en van alles kort en klein slaat zijn de beste uit de hele film. Buiten de belachelijk lelijke dood van Talbot bevat Hulk ontzettend mooie effecten en vind ik de duistere atmosfeer waarin hij zich vaak bevindt erg mooi passen bij deze antiheld. De sterkste stukjes qua actie vonden plaats tijdens de achtervolging in de woestijn waar het groene monster ons vaak trakteert op vermakelijke manieren om de vijand te verslaan of indrukwekkende ontsnappingen aan schade.

Eindelijk is deze film vooral geslaagd omdat hij zich heel fijn onderscheidt van zijn soort. Daarnaast is het camerawerk goed uitgevoerd en de soundtrack is prima in orde, weet het verhaal te onderhouden en is het script vaak leuker dan verwacht. Want het verwachtingspatroon dat je zou moeten krijgen van alle scores is onterecht, dit is echt een superheldenfilm die je als liefhebber ervan zeker een kans moet geven.

avatar van DVD-T

DVD-T

Don MN schreef:

Dat is nu net wat de meesten dus niet goed aan deze film vinden. Het verhaal van deze Hulk is gewoon erg goed, en samen met de geweldige editing, de cinematografie en ook de briljante score van Danny Elfman maakt het deze film erg anders dan de standaard superhelden no-brainer. Blijft jammer dat deze film wat ondergewaardeerd wordt.

avatar van Don MN

Don MN

DVD-T schreef:

Ik kan me herinneren dat de film destijds de grond werd ingeboord en voor het vervolg werd gekozen alles om te gooien, nieuwe cast en crew bijvoorbeeld. Best jammer vind ik dat, want het camerawerk was erg verfrissend, de effecten waren mooi en nu vijf jaar later hadden de makers meer mogelijkheden gehad.

Misschien vinden vele kijkers het lastig een bepaald beeld van Hulk te krijgen of het nou een slechterik of juist een goeierik is, superkrachten kunnen niet altijd goed uitpakken. Ik vond het wel een gedurfde film, hopen dat The Incredible Hulk nog wel aspecten van deze bevat en niet helemaal het 'Spider-Man-pad' volgt.

avatar van skipy05

skipy05

Ik heb The Incredible Hulk al meermaals gezien. Nu moest ik toch deze ook eerst eens zien. Met deze te zien krijg je een completer verhaal. Het was een goede film. Goed verhaal. The Incredible Hulk is wel een heel pak beter van uitwerken en effects.

De Film heeft ook heel goede muziek. De score van Danny Elfman is heel goed.

avatar van Nomak

Nomak

Toch wel een slechte verfilming deze Hulk.
Die hele inleiding vind ik al totaal overbodig en vergezocht en ook op het einde wordt er te lang doorgegaan om niets. Er wordt regelmatig van de hak op de tak gesprongen en de film duurt minstens een uur te lang.
Op enkele leuke scènes na is er dan ook amper iets te beleven. Het gevecht met de gemuteerde honden en het gevecht met de tanks zijn de enige vermakelijke momenten.
Ook de acteurs vind ik maar niets. Vooral Jennifer Connelly is zwaar ondermaats, al doet de rest het niet veel beter.
Ach ja, ik ga er maar niet te veel woorden aan vuil maken.

avatar van Betamax

Betamax

Verhaal viel wat tegen.

het duurde bij de halve film voordat er wat snelheid in de film kwam (past toch wel bij een verfilming van een aktiestrip).

De effecten vielen me erg tegen.

avatar van clockwork72

clockwork72

Aardige wegkijker maar meer ook niet.

avatar van pooper

pooper

soms weer saai dan weer leuk dan weer saai dan weer leuk. weet ut eigenlijk niet met deze film

tog een 2,5 voor het verhaal en de acteerprestaties.

2,5