Hulk (2003)
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 10 juli 2003
Bekijk via Videoland
Plot Hulk
"What if everything you were forced to keep inside was suddenly set free?"
Bruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij in een groot, groen, gespierd monster: de Hulk! De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.
Bruce Banner / Hulk
Edith Banner
Harper
Young Ross
Mrs. Krensler
Leuke film. Hij duurt wat lang, maar ik heb me er goed mee vermaakt.
Helaas ben ik zelf niet zo'n fan van dat Marvel-gedoe, maar ik kan me voorstellen dat de fans meer dan tevreden kunnen zijn met deze verfilming.
ToNe
In tegenstelling tot de andere Marvel-films [X-Men niet meegerekend, aangezien ik die nog moet zien] vond ik The Hulk wel de moeite waard na de nodige scepsis...
Het is lastig om films te maken die afgeleid zijn van [kiddie] comics of games. Spider-Man probeert ons mee te laten leven met een held-in-wording loser terwijl Daredevil een goed gechoreografeerde videoclip is. Beiden voldoen ze aan de verwachtingen: de superheld en zijn krachten in volle ornaat tentoonstellen.
Met zo'n verwachtingspatroon kan ik me best voorstellen dat de eerste deel van de film, waar gebeurtenissen worden uitgediept om tot actie te komen, als saai, lang of overbodig gezien kan worden.
Dus waarom niet meteen naar de actie waar de Hulk a la Godzilla het opneemt tegen een schurk van zijn kaliber? Oh nee, dan zou het nog niet goed vallen want dan is het de zoveelste gemiddelde, oppervakkige CGI slugfest.
The Hulk zou eigenlijk de Psychoanalyse van Bruce Banner moeten heten, aangezien ik vind dat dat de rode draad van de film is. Het gaat om de karakterontwikkelingen, de posities, de gevolgen. Om het beest te kunnen vatten. Niet als reden voor het om te onstaan om uiteindelijk de stad, wereld of mensheid te redden. Daar hebben we immers Spidey, Ben Affleck en de X-Men al voor.
David Banner als 'super-rivaal' vond ik een beetje overbodig, al weet ik niet of het verhaal zou werken zonder hem. Waar elke superheld een superschurk [nodig] heeft, vond ik het hier niet echt werken, al zou je het al extreme exponent van zijn demonen kunnen zien.
[Ross: als dwarsligger en nu bewapend.
Zijn vader: het traumatische verleden en nu als supermens ]
Respect voor de regissur [en/of scenarioschrijver] om het welbekende verhaal op deze manier aan te pakken. Al vallen de box-office cijfers tegen; we weten dat dat in veel gevallen niet altijd afhankelijk is van de kwaliteit.
Chainsaw
Mwoah, vond dit allemaal niet zo bijzonder. Het duurde allemaal veel te lang voor het een beetje interessant wilde worden. Oninteressante personages, erg donker en oninteressant geschoten, een script vol onzinnig geneuzel en de special effects en actie vallen uiteindelijk ook behoorlijk tegen. Paar amusante momenten gezien, maar daar is het wel mee gezegd. Jammer, want volgens mij is er met de Hulk best een leuke film te maken. Alleen dit was niet helemaal geslaagd.
2 sterren.
Na de vele reacties, zowel positief als negatief, was ik erg benieuwd geworden naar deze stripverfilming van de Hulk. Ik ben niet echt een stripliefhebber (geef mij maar "de Stamgasten", "Dirk Jan" of "Fokke & Sukke"), maar ik denk dat je niet echt de stript van Lee Marvin (die trouwens nog een klein rolletje als beveiligingsbeambte speelt in de film) moest kennen om de film ook écht leuk te vinden.
Wat me vooral aan de film op viel was de stripachtige editing, waardoor het echt lijkt alsof je een strip leest. Erg origineel van Lee en mij plezierde dit bij het kijken zeker. In het begin was ik er ook bang voor dat de Hulk er niet mooi en realistisch uit zou zien, maar dit viel me heel erg mee. Op sommige momenten was het wel te zien natuurlijk, maar die momenten waren te verwaarlozen: vrij in het begin wanneer Bruce Banner zijn eerste woede uitbarsting heeft en je de hand van zijn vader hem ziet aanraken. Ook zie je het heel goed, wanneer de Hulk Jennifer Connely op de auto tilt...
Aan de actie in de film stoorde ik me niet echt (het deed af en toe alleen wat lomp aan, maar wellicht is dit ook wel zijn charme), maar alleen de scène op het eind vond ik wat over the top. Die scène had imho een zeer lage realiteitswaarde (leuk nieuw scrabblewoord), aangezien ik dat niet echt serieus kon nemen.
Al met al zeer vermakelijk en laten we hopen dat Ang Lee ons vaker zo gaat verrassen (na het ook al schitterende Couching Tiger Hidden Dragon). 3,5*
otherfool
Matige stripverfilming die echt veel te lang duurt (met name het begin was langdradig) en wat teleurstellende effecten heeft. Persoonlijk kon ik de split-screens en andere foefjes overigens wel waarderen.
Eindscore: een magere 2,5*.
jumpstylemovie
matige bijna slechte film , waar ik veel meer van had verwacht
geef hem een 1.5*** maar de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem nog 2***
Vond hem best aardig, zeker toen het leger op hem aan het jagen was.
Altijd wel boeiend, die top secret facility's....
De special effects waren mooi in mijn ogen. Nadeel is dat het Hulk verhaal al wel bekend is bij de massa, dus is het niet te origineel.
Meer humor had de film alleen niet misstaan.
hellblazer93
Goh, ik dacht dat ik al gestemd had op deze film... Enfin, de film is niet zo bijzonder. Leuke effecten en geen onaardig acteerwerk.
DVD-T
Vanmorgen even herzien, en ik snap het lage gemiddelde echt niet.Bij veel Marvel films lees ik vaak "zit geen verhaal in" of "flutverhaal".Nu zit hier een goed verhaal in en word er geschreeuwd er zit niet genoeg actie in.Oké het verhaal bevat ook enkele saaie scene's en ook ergerde ik me aan het gedeelte waar de Hulk tegen de honden vecht, die is zo donker gefilmd dat je nagenoeg niks ziet .Er zitten inderdaad niet veel actie momenten in maar ze zijn allemaal wel erg lang.
Ang Lee laat een mooie visie zien op de Hulk.Hij is niet Amerikaans en dan wordt het meteen een heel andere visie en hij is niet echt een "die hard fan" zoals bijvoorbeeld Mark Steven Johnson die als echte fan zijn DareDevil zo erg verkrachtte dat de echte fanbase dat ook geen goede film vond.De schrijvers hebben veel dingen uit de comics meegenomen en daar een aantal nieuwe dingen aan toegevoegd.Daarmee word het verhaal zoals Lee in een making of en in zijn audio commentaar zegt een Griekse tragedie, en dit kon mij wel boeien.De actie-scene's zien er ook verbluffend mooi uit vooral als we van geweldige "Hulk smash" momenten in de woestijn naar San Fransisco gaan waar onze groene vriend naar het begin van de ruimte achterop een straaljager meevliegt
Acteer werk was zeer goed,Nick Nolte is zo lekker op dreef en daar mocht ik dan ook erg graag naar kijken,anders dan bij Eric Bana die ik erg saai en stoiicijns vond en de rol past ook niet echt bij hem.Dat zelfde had ik met Josh Lucas.Jennifer Connelly kan weinig mis doen bij mij en ze is natuurlijk ook gewoon mooie beeldvulling.Sam Elliot is gewoon generaal Ross.
Ook filmtechnmisch zit Hulk zeer goed inelkaar.Camera werk is goed, al kan ik dat niet zeggen van de belichting.Die vond ik soms iets te donker waardoor je dingen nauwlijks of niet ziet.VFX zagen er fantastisch tot matig uit,zo was de Hulk zeer goed gemaakt, maar in actie komt hij niet altijd goed uit de verf.De editing met de split-screens was niet erg origineel en al een paar keer eerder gedaan,maar de manier waarop dit is doorgedreven is geweldig en je waant je echt in een stripboek.Soundtrack is lekker opgepomt en de muziek van Elfman is bij vlagen ook schiterrend en vooral heel anders dan we van hem gewend zijn,al had ik soms wel het idee dat ik soms naar Gladiator zat te kijken.
Helaas bevat de film ook mindere dingen,soms wat dode momenten ertussen die het tempo erg naar beneden halen,om maar te zwijgen om de soms wat psychedelische stukjes die totaal ongepast zijn.Zoals al gezegd was de belichting niet altijd even goed en kon de muziek mij soms niet bekoren.dat de film net iets te lang is ben ik het mee eens had best een 20 min. korter gekund.
Vanavond ga ik even de andere Hulk in de bios bewonderen.
Benedengemiddelde comicfilm die na een sterke opening al snel in elkaar zakt. Met name het flauwe verhaaltje en de slechte SE halen de film omlaag. Matig.
Zag er allemaal erg nep uit. Bovendien werd er niet echt goed in gespeeld en was het verhaal ook niet boeiend.
Lexcoaster
Ja hoor. Alweer een film hier op MovieMeter die toch behoorlijk is ondergewaardeerd naar mijn mening. De actie is prima en het verhaal boeide mij wel. Zeker geen slechte film, je moet alleen wel open staan voor Lee's onconventionele drama/actie combinatie, altans de manier waarop hij dat hier toepast. Het verhaal kent genoeg diepgang, misschien wel iets teveel van het goede voor een film die bedoelt is als puur entertainment. Qua diepgang waarschijnlijk dus beter dan de pas uitgekomen Hulk film, al schijnt die toch wel iets beter te zijn wat betreft de actie. De actie hier overtuigd, maar is niet genoeg aanwezig. Het acteerwerk is overgens wel behoorlijk overtuigend.
Bijzonder probeersel van Ang Lee, dat zeker niet slecht uitpakt maar er had meer ingezeten als actie en drama iets meer in evenwicht waren. 3*
De film is deels verprutst door Ang Lee die van de film niet echt iets speciaal kan maken. De montage ligt er te dik op en qua verhaal is het wel heel mager (en ik weet dat je de lat niet hoog mag leggen in dit genre). Maar de Hulk is zelfs geen actieheld, hij wordt een copy van Shrek. En dan gaan ze niets anders doen dan hem bombarderen. Geen spannende achtervolging, sarcastische humor of zelfs flauwe oneliners. Bovendien is Hulk ook enkel nijdig om persoonlijke redenen en is hij geen held die de wereld gaat redden of mensen wil helpen. Hier had meer in gezeten.
Don MN
Hulk
Ik heb wel een zwak voor het genre Fantasy/Science-Fiction en de laatste jaren heeft zich in het boompje Science-Fiction een hele dikke tak ontwikkeld, namelijk de superheldenfilm. Enorm spectaculair en vaak onwijs populair, zo blijkt wel uit opbrengsten van o.a. de Spider-Man trilogie en The Dark Knight. Hoe verdiept de Hulk zich op vragen als: Hoe kan ik mijn krachten het beste gebruiken in dienst van de samenleving? Kies ik ervoor zelf een leven te leiden of ben ik gedoemd superheld te blijven? Zijn mijn butler of tante wel grappig genoeg om in deze film te mogen verschijnen?
Geen van alles komt aan bod in de film Hulk aangezien de hoofdpersoon zich tegen zichzelf en anderen moet beschermen. Hij is de bron van het kwaad, vader Banner heeft zijn zoon Bruce Banner een aantal bovennatuurlijke fysieke trucjes nagelaten die staan te springen om losgelaten te worden. Bruce en de mensen rondom hem vrezen het groene monster ten zeerste, anders dan zijn inmiddels gestoorde vader en natuurlijk: de kijker.
De scènes waarin deze furieuze spierbundel flink los mag gaan en van alles kort en klein slaat zijn de beste uit de hele film. Buiten de belachelijk lelijke dood van Talbot bevat Hulk ontzettend mooie effecten en vind ik de duistere atmosfeer waarin hij zich vaak bevindt erg mooi passen bij deze antiheld. De sterkste stukjes qua actie vonden plaats tijdens de achtervolging in de woestijn waar het groene monster ons vaak trakteert op vermakelijke manieren om de vijand te verslaan of indrukwekkende ontsnappingen aan schade.
Eindelijk is deze film vooral geslaagd omdat hij zich heel fijn onderscheidt van zijn soort. Daarnaast is het camerawerk goed uitgevoerd en de soundtrack is prima in orde, weet het verhaal te onderhouden en is het script vaak leuker dan verwacht. Want het verwachtingspatroon dat je zou moeten krijgen van alle scores is onterecht, dit is echt een superheldenfilm die je als liefhebber ervan zeker een kans moet geven.
movie acteurs
Vond dit helemaal niks.
Vond het maar een saai onvermakelijk filmpje. Ik was eigenlijk nooit echt van plan dit te bekijken, maar omdat er niks anders was toch gekeken. Heb me dan erg zitten vervelen. 1,0.
godhand1978
Ongelooflijk vette film, ongelooflijk knap gemonteerd, heel mooie special effects... en dan de bom, hoe het verhaal verteld word.
Ang lee had de gemakkelijke spektakel manier kunnen opgaan met deze film, maar hij heeft er meer ingestoken dan ik had kunnen dromen. Ik ben een hulk Fan sinds ik een kleine snotter was en dat ang lee hier en daar serieuze vrijheden heeft genomen met het verhaal stoorde me totaal niet.. Integendeel hij heeft het beter gemaakt....
Vanaf de opening credits kreeg ik al het gevoel dat hier iets speciaals aan de gang was, véél mensen noemen de opbouw traag, ik vind die net subliem. Het is mss een geflipte vergelijking maar ik noem dit Seks... De opbouw van de film is een Voorspel met de hoofdletter V knappe comicachtige frame-shifts, ijzersterke vertolkingen, het onderhuids dreigende dat subtiel steeds meer naar voren komt.... en dan knal.... UNLEASHED en hoe....
THE HULK werkt zich naar het einde toe op een bombastische theaterale manier (de confrontatie tussen bruce en z'n vader net voor de grand finale) zonder het momentum te verliezen.
Het word steeds Spectaculairder en Emotioneler, en dat is in mijn ogen nog het sterkste punt van deze film, het emotionele, de strijd tussen banner en de hulk , het aanvaarden en het verafschuwen wie hij is en er dan mee tot vrede komen... nee Ang Lee heeft het goed begrepen met de Hulk, deze film gaat niet over het groene monster dat alles op een spectaculaire manier afbreekt, maar over Innerlijke rust vinden, over een onmogelijke liefde en alles doen om die twee te bereiken.
Prachtige film.
sinterklaas
Eindelijk eens de film helemaal gezien, en heb hiervoor Incredible Hulk gezien. En dit was ook wel een zeer aardige comic-verfilming. Wat wel zo is is dat het eerste 3 kwartier wel wat aan de saaie kant zijn, maar dat pakt wel uit en zien we hoe de hulk echt in actie komt en heel leuk gevechten aangaat met die gemuteerde reuzehonden, het leger op zo'n leuke manier kort en klein slaat en naderhand San Francisco terroriseert. De special fx en de decors waren wel goed gemaakt en als je van slopen houd is deze film ook wel wat voor je.
Actie zat er naderhand ook voldoende in.
You make me angry now!
Vinokourov
Mweh, dit is niets meer dan een standaard comicverfilming. Hulk vind ik als superheld ook niet zo heel interessant. Maak je hem boos, dan slaat ie groen uit en kan ie alles kort en klein slaan. Het enige aardige aan de film is een verlepte Nick Nolte en vooruit, de montage ook. Af en toe worden verschillende cameraperspectieven/scenes tegelijkertijd getoond. Ziet er wel hip uit. Voor de rest dus een weinig bijzonder filmpje.
mister blonde
Viel me goed mee. Vaak genoeg stukken van gezien, maar vond het nooit wat. Steeds afgezet. Nu helemaal gezien en er is eigenlijk weinig op de film aan te merken. Eigenlijk maar één echt punt van kritiek; de film mist de benodigde fun en humor. Das wel een forse, hoor.
Verhaal en opbouw heeft meer aandacht gekregen dan gebruikelijk bij zo'n film. Ang Lee kan het niet laten om de impact van gebeurtenissen te verantwoorden aan het publiek door zijn karakters te laten worstelen met emoties. Je kunt je afvragen hoeveel zin dat heeft voor zo'n film en of het geen afbreuk doet aan waar deze film echt voor bedoeld is. In dit geval valt dat wel mee omdat er best wel veel actie in de film zit. Wat er nu gebeurd is, is dat de film bijna 2,5 uur duurt, terwijl dat zeker een half uur en misschien wel een uur korter had gekund.
Vond het geen onoverkoombare verschrikking omdat ik de film op de momenten dat er geen actie is, zo slecht niet was. Die Lee heeft zich trouwens wel uitgeleefd in de montagekamer en met splitscreens en zo. Past wel bij een stripboekverfilming. Dat overdrevene had ik wat meer terug willen zien in de toon van de film.
Al met al vond ik het dus wel aardig. Ruime 3 sterren.
Wat een verschil met die matige film uit 2008 zeg. Snap echt niet waarom deze lager beoordeeld wordt dan die andere. Wat mij betreft kunnen de gemiddeldes zo omgedraaid worden.
Vooral het verschil in diepgang is daadwerkelijk een groot pluspunt te noemen. In dit deel wordt het drama veel beter uitgewerkt, weet je tenminste wie iedereen is in de film(lijkt me logisch en simpel, maar dat ontbrak toch echt in de 2008 versie) en vind ik de Hulk zelf ook geloofwaardiger uitgewerkt. Ook heeft de actie veel meer functie in deze film.
Alles spreekt gewoon in het voordeel van deze film. Daarnaast had ik een trage film verwacht -Oké, er had makkelijk een half uur uit de film geknipt kunnen worden- maar viel het mij alleszins mee omdat Lee er met de hippe en stijlvolle editing een buitengewoon frisse uiterlijk aan geeft waardoor je ondanks het gebrek aan comic (plot)elementen in de film toch het idee hebt naar een Marvel film te kijken. Dat was voor mij eigenlijk de grootste verassing.
Niet de typische Marvel film en dat is ook is een keer fijn! Ruim voldoende!
Number23
Om kwaad van te worden, zo laag wordt er gedacht over deze film op MM. Mensen zijn tegenwoordig verwend en te kritisch. Deze Hulk-film was er eentje in het begin van het superhelden-tijdperk, samen met jongens als Spidey en DareDevil. Tijden dat regisseurs het nog aandurfden om met een lekkere stripverhaal-montage te werken. En dat doet Lee hier met plezier en verve. Actie is goed en de casting is fantastisch met de prachtige Connelly (elke keer dat ze in beeld is, wordt ik meer verliefd op die vrouw), de norse Elliott, de schmierende Nolte en de koele Bana. Beter dan die flapdrol Norton (verder prima acteur). Al verwacht ik dat Mark Ruffalo (Hulk 3 in The Avengers) misschien de beste keus ever is voor de rol van Bruce Banner. Het goede uiterlijk en hij kan prima acteren, goede keus.
K. V.
Het was geen zo'n bijzondere film. Het is nogal een droge verfilming, zonder veel humor, zeker als je hem dan vergelijkt met bv Iron Man, die toch ook uit hetzelfde vaatje tapt (ook een nogal militaire achtergrond).
De film maakt ook veel gebruik van splitscreens. Soms is dit leuk, maar hier vond 'k het een beetje te veel van het goede.
De cast deed het goed, alleen jammer dat ze voor de Hulk een computer geanimeerde versie hebben gekozen. Zeker wanneer hij dan nog eens als een groene kangoeroe begon heen en weer te springen van rots naar rots, vond 'k dit wel spijtig en totaal niet meer realistisch. Van de slechteriken (die blonde man en dan uiteindelijk ook z'n vader) had 'k ook meer verwacht.
Het klinkt nu misschien wel erg negatief, maar al bij al was het eens "leuk" om te zien, als je eens een luie avond wil, maar meer ook niet. Op dvd kopen zou 'k zeker niet doen.
Erg zwakke superheldenfilm.
Het verhaal is matig en de personages worden op een oppervlakkige manier uitgewerkt. De film is onnodig lang, omdat er af en toe door wordt gegaan op oninteressante zaken. Vooral het einde wordt hierdoor onnodig lang gerekt.
Tussendoor heeft de film nog wel een enkel vermakelijk moment. Toch vallen ook de actiescènes tegen, omdat de special effects maar matig zijn.
De acteerprestaties zijn dan nog wel redelijk, maar zowel Bana, Connely als Nolte, hebben wel eens beter gespeeld. Op sommige momenten is de film zo zwak, dat ik me bijna groen (en geel) zat te ergeren. Gelukkig was dat slechts figuurlijk, want met de kleur groen heb ik het na het zien van deze mislukking even gehad.
martijn011
- 2034 berichten
Zeer matige film. In aanloop naar 'the Avengers' wilde ik graag alle films van de superhelden zien. Hulk was de laatste, maar zeker niet de leukste..
Op zich is het personage Hulk niet eens slecht, maar de film op zich wel. Ergerde me in het begin al meteen aan de split-screens die er erg goedkoop uit zagen. Misschien is het woordje goedkoop wel het juiste woord voor een film als deze.
De special effects zagen er niet uit, Hulk zag er allesbehalve realistisch uit en de sporadische goede actiescenes kunnen een slechte score niet voorkomen!
schram101
Erg matige superheldenflick die op vrijwel geen enkel gebied iets te bieden heeft. De af en toe maffe montage zorgt voor wat komische comic effectjes maar verder is het maar een saaie bedoening.
Eric Bana, die ik in bijvoorbeeld Troy nog een behoorlijk sterke rol vond neerzetten is in Hulk ontzettend matig. Nu is zijn personage natuurlijk verre van stoer, maar wat een ontzettend saai en matig karakter is Bruce Banner zeg.. Zeker wanneer Bana zijn acteerprestatie afzet tegen die van bijvoorbeeld Mark Ruffalo in The Avengers is het verschil gigantisch. Daarnaast vind ik ook de CGI maar matig. Dit vergelijken met de modernere Hulks is natuurlijk niet eerlijk, maar in 2003 waren we echt wel verder dan dit. Ook het plot weet eigenlijk nergens te boeien. Nu kan ik mij van The Incredible Hulk weinig meer herinneren maar wel dat die in ieder geval een stuk vermakelijker was dan deze prent.
Fran
- 1953 berichten
Na het lezen van een aantal minder positieve recensies hier op Moviemeter had ik eigenlijk een beetje mijn twijfels gekregen maar ik moet zeggen dat ik blij verrast was. Ik vind het wel een lekkere actiefilm. Er zitten genoeg spannende momenten en spectaculaire actiescènes in. Ik vond het echt niet slecht. En aan de andere kant schiet het weer niet te ver door naar een bombarie van geweld en actiescènes. Ik vind het evenwicht hier heel goed bewaard. En dat vind ik toch wel knap gedaan want de hulk is eigenlijk meer een soort van anti held met praktisch geen tekst.
Eigenlijk had deze film meer de sfeer van de strip weergegeven dan van de serie. Dat gevoel had ik er in ieder geval bij en dat beviel me eigenlijk wel. Leuk ook dat ze er een paar wat mooiere scènes in hebben gedaan met een vleugje drama. De scène waarin de vader (Nolte) Bruce voor het eerst aanschouwd als zijnde de hulk was heel mooi gedaan. En ook de scène waarin Connelly de hulk voor het eerst aanschouwd als hij haar komt redden van die gemuteerde honden vond ik wel mooi gedaan.
John Lee Hooker
Vader probeert wat tests op zichzelf uit en geeft het door aan zijn kind via de genen. Vervolgens barst deze bij woede uit zijn kleren en wordt het een bullebak. Geweldig hoe hij alles te pletter slaat en zelfs een tank en helicopters de baas is. Jennifer Connelly is een van mijn favoriete actrices maar ik vond dat ze iets teveel screentime had gekregen, met name in de eerste helft. De vader van haar (Sam Elliott) vond ik erg zwak. Hij leek totaal niet overstuur en bleef rustig orders uitdelen over de telefoon. Ook Eric Bana zelf vond ik niet heel erg sterk, het was een vrij monotome bedoeling. Verder is de hele strategie om aan te vallen en de keuzes die worden gemaakt vrij nonchalant en er lijkt maar wat aangeklooid te worden. Het feit dat al die soldaten op de straat tergelijkertijd met een swat-team het koppeltje op het einde nog gaan omsingelen en hun wapens klaarhouden weerspiegelt deze oppervlakkigheid. Het besluit om die kabel onder stroom te zetten wanneer Bruce's vader zijn tanden erin zet begreep ik ook niet echt. Al bij al is het een 50/50 geworden; lekker lompe actie met een hoop vernielingen en aan de andere kant een matige uitwerking met een twijfelachtige rolverdeling.
mjk87 (moderator films)
Ik hik een beetje op twee gedachten. Enerzijds kan ik de goede bedoelingen wel waarderen. Anderzijds is het een vervelende film om te zien die ook gewoon te vaak in tempo echt wegzakt.
Ik wist op voorhand dat deze anders zou zijn dan andere stripverfilmingen. En het is duidelijk dat Lee dit visueel ook zo behandelt, met veel split screens en veel vernuft in de montage, dat het echt opvalt alsof je naar een volgend plaatje gaat. Als gezegd, die overgangen getuigen van veel visuele vindingrijkheid, maar ze zijn zo talrijk dat ze de aandacht op zichzelf roepen en dan ook al snel beginnen te irriteren. Dat worden dan twee lange uren nog. Verder ziet de film er uit als een kruising tussen aan naargeestig horrordrama en een goedkope aflevering op SyFy. Kortom, de look oogt niet heel fijn. Sowieso is de hele sfeer vervelend om te kijken. Daarnaast mis ik ook gewoon pure fun en de actie is nu eens goed maar te vaak ook onoverzichtelijk gefilmd.
Nu is de film natuurlijk niet per se een actiefilm, maar eerder een drama, en an sich kan ik dat waarderen. De mens achter de superheld -zeker zo iemand als Banner- is best interessant materiaal voor een karakterschets. Maar Eric Bana levert nu niet direct zijn beste rol en het is allemaal wel zo zwaar aangezet dat ik me afvraag of men het materiaal niet iets té serieus heeft genomen. Jammer, want de opbouw is best goed maar er zitten gewoon te veel echt saaie scènes in. Ook de andere acteurs geven niet echt huis, al blijft Connelly wel bloedmooi.
Al met al vind ik de film niet leuk om te kijken en doet die me ook helemaal niets, maar kan ik het experiment van deze stripverfilming best waarderen. Dan toch nog 1,5*.
jippie2010
Oei oei... op een paar uitzonderingen na zag het er allemaal erg slecht uit.
En dan niet alleen de SFX, maar ook de vreemde gecomputeriseerde overgangen.
I.c.m. een matig verhaal was het een lange zit.
Gelukkig was Jennifer Connelly (weer) adembenemend mooi.
Desondanks: *2.0
Jerom123
Een vreemde film.
Vooraf verwachtte ik dat het voortdurend actie zou zijn en dat vooral de animaties en het verhaal bijzonder slecht waren. Ik vergiste me. Er zat heel weinig spanning in en ik kon mijn aandacht er niet altijd bij houden. Ik vind het prima als er veel karakterverdieping in zit, maar het was allemaal wat langdradig. Eric Bana als Bruce Banner kwam veel te serieus over en de rest van de cast was ook niet geweldig. De animaties waren niet al te best, maar het vervelendste van de film waren die comicbookachtige scenes.

The Incredible Hulk

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011

Bigger, Stronger, Faster*
Documentaire, 2008
californiësan francisco, californiëmonstergeneralpistooldnamutationpsychologieberkeley transformatiefrogpresidentsuperheldgebaseerd op stripgolden gate bridgedokterangstwetenschapperhondwoestijnangerphonelegersuper villaincell superhuman strengthmarvel cinematic universe (mcu)repressed memoryrepression marvel comicsgood versus evil