Hulk (2003)
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 10 juli 2003
Bekijk via Videoland
Plot Hulk
"What if everything you were forced to keep inside was suddenly set free?"
Bruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij in een groot, groen, gespierd monster: de Hulk! De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.
Bruce Banner / Hulk
Harper
Young Ross
Mrs. Krensler
maerk
Ik vond er niet zoveel aan. wel heel goede special effects. Eric Bana en Jennifer Conely doen hun uiterste best maar kunnen deze film niet redden.
2 sterren.
russell
Ik hou normaal gesproken niet van dit soort films maar ik heb hem toch onder mijn neus geschoven gekregen en ik moet zeggen, vind hem hartstikke tof. Het boek heeft me nooit kunnen boeien maar door de bepaalde sfeer en de leuke acteur erik bana heeft de film me goed kunnen boeien. Tuurlijk zagen bepaalde scenes er nep uit maar dat is toch logisch, je kunt het immers niet realiseren.
Een verdiende 4.
Mad Man Mundt
Vind dit na herzienning eigenlijk nog steeds de beste echte comic verfilming (buiten Batman Begins).
Fantastische Strip-stijl montage, goed script, dikke effecten. Ang Lee weet echt precies de juiste sfeer op te wekken. Alleen de acteer prestatie van 'Chopper' valt me erg tegen, de rest van de Cast perfect (vooral Connelly en Nolte).
In eerste instantie een 3,5* opgekrikt naar 4*
Hayabusa
Slechte film. Ik hou best wel van superhelden films. Maar deze was gewoon slecht gemaakt. De special effects waren erg beroerd gemaakt. Ik had misschien wel de hulk van vroeger in mijn hoofd. Maar die was gewoon alleen maar sterk. En kon niet zo ver springen. Deze hulk vloog bijna.
Lees de comics maar vriend, de Hulk is bijna 4 meter en sterker dan wie ook. En over het springen, de Hulk heeft een keer tot de atmosfeer gesprongen en heeft een astroïde die 2x zo groot als de aarde is met LET OP 1 vuist kapotgeslagen.
Als ik hier de bericht zie van de Hulk kan niet zo hoog springen en is niet zo groot is allemaal flauwekul. Jullie praten over een character terwijl jullie er helemaal niets vanaf weten. De Hulk die Lou Ferrigno speelde was pas belachelijk vanwege onder andere zijn groote dat totaal niet klopte met de Salvage Hulk, hij praatte nooit terwijl de Hulk kreten gebruikt als "Hulk, mad" en "Hulk smash". En dan heb ik het niet eens over het acteerwerk toendertijds.
Nu terug naar de film, ik vond het helemaal niet zo slecht. De mensen die het slecht vonden gingen met een bepaald gevoel naar zo'n film maar kregen een ander soort film voor hun neus. De film van Ang Lee is meer Frankenstein verhaal geworden, dan een Hulk verhaal. Nou klopt het natuurlijk dat Frankenstein een inspiratiebron was net zoals Dr. Jeckyll en Mr. Hyde maar de Hulk is toch een ander soort koek.
De actie in de film is matig tot weinig, de nadruk ligt meer op de psycho van dr. Banner. Het meest belachelijke misschien is het feit dat de Hulk moeite heeft om een tank de laten slingeren en bij een bom wat pijn kreeg, terwijl in de strips/comics deze character vrijwel geen pijn voelt en tanks en ander soort wapens van S.H.I.E.L.D o.a met gemak kapot maakt.
Mensen bezoek http://nl.marveldatabase.com/Bruce_Banner_%28Earth-616%29
Hier staan alle feiten en weetjes over de Hulk en andere superhelden van Marvel comics.
ronengel
gortdroog
Ik ga hem morgen even bekijken. Ben benieuwd.
ronengel
Hij is inderdaad erg sterk; net als het verhaal. Maar zo hoort ook!
Ik vond het een goede verfilming waarbij volgens mij maar weinig concessies zijn gedaan aan de comics.
Een echte kenner van Marvel comics ben ik niet -las ze vroeger met enige onregelmaat bij vrienden thuis- dus ik geloof jullie op je woord.
Ik heb me vermaakt met deze film. Weer eens iets anders.
xenne
dit is een film die veel tijd, moeite en geld gekost heeft zo te zien. maar het brengt helaas niet veel op, de film is ongelooflijk serieus, wat je toch niet verwacht van een film waar er af en toe een tekenfilmfiguurtje door het scherm loopt, het klopt niet echt, af en toe wat humor had de film aangenamer gemaakt. de cast weet ook al niet te overtuigen, dan heb ik het vooral over de Hulk zelf. al de visuele snufjes van de regisseur maken in 't begin indruk, maar beginnen na een tijdje ook te vervelen, zoals de film zelf trouwens, die gewoon veel te lang duurt.... wel apart deze film, maar niet geslaagd .... 2
finalman
Er komt een nieuwe hulk met edward norton als hulk.
dat wist ik al eeuwen
erkin17
de film was wel vermakelijk
de special effects waren redelijk
het begin was wel saai
leuk om een keer te kijken
3.0
Usual Suspect
Deze film neemt zichzelf te serieus, en bevat nog niets eens wat humor, en dat ook nog eens meer dan twee uur lang.
Maar het moet gezegd worden dat de overgangs scene's er verbluffend goed uitzien, en het met de actie wel snor zit.
Verder is Bana perfect gecast als Hulk, en is de (bij)rol bezetting ook erg sterk.
3***
DragQueen
Best redelijke film, met goede rollen van bana als hulk. en een leuke bijrol van nolte. visueel is de film goed, maar hij kon mij niet altijd boeien. vanwege de actie en de goede special effects geef ik hem 3 sterren.
sjowel
Een redelijke film, geen hoogvlieger, maar ook geen troep. Wel okee om je vrije avond mee te vullen. Eric Bana zet een goed karakter neer en de special effects zijn ook niet slecht.
garlic senior
matige film, weinig overtuigend. Best te pruimen voor een avondje kijkplezier, maar niet meer dan dat.
jumpstylemovie
matige bijna slechte film , waar ik veel meer van had verwacht
geef hem een 1.5*** maar de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem nog 2***
tommykonijn
Ik vind Hulk een matige Film wel leuk om eens te bekijken maar geen Hoogvlieger want inderdaad het begin vond ik wat saai maar dat werd dan weer goed gemaakt door Eric Bana die dan nog redelijk Goed en Vermakelijk zijn rol neerzette verder was de film nogmaals : Vermakelijk maar niet Top.
arshad
jammer meestal hou ik van dit soort films maar deze was erg slecht 1*
soom
Niemand was hier vervelend of slecht. Zelfs Nick Nolte, waarvan ik ooit een einde zag van een film met Julia Roberts (... Inderdaad) was genietbaar. Jennifer Connelly is prachtig, Eric Bana is op zich niet slecht. De actie is gelikt, het verhaal is echt wel boeiend genoeg. Maar een heel klein puntje van kritiek: Misschien was het met deze speelduur toch beter geweest als er net iets meer actie in had gezeten. Toch echt 4*, want echt, het ziet er zo strak uit!!
ramtin
ik ben verrast dat deze film zo laag gescoort heeft.
De begin vond ik wat traag, maar uiteindelijk vond ik het echt een vette film. De special effects vond ik heel goed gedaan en de muziek vond ik er ook goed bij passen. Sommige mensen zijn gewoon te kritisch en overdrijven een beetje vind ik.
ik vind het minstens een 3,5 waard
timburton
Ik ben nooit zo gek van het Hulk/King Kong/Godzilla-genre, maar deze is wel vermakelijk. Komt waarschijnlijk door Lee, die van elke stom verhaal een goede film kan maken...|
En Danny Elfman maakt als componist ook natuurlijk weer heel veel goed voor mij!
2,5
The Last
Ik vond Godzilla zelfs beter dan deze film, ik had 'm al na 3 kwartier uitgezet.. Enigste pluspunt aan deze film is Jennifer Connoly.
Vond hem best aardig, zeker toen het leger op hem aan het jagen was.
Altijd wel boeiend, die top secret facility's....
De special effects waren mooi in mijn ogen. Nadeel is dat het Hulk verhaal al wel bekend is bij de massa, dus is het niet te origineel.
Meer humor had de film alleen niet misstaan.
Mr_White
- 2067 berichten
Goede film, één van de betere uit de Marvel-stal. Goede special effects en Ang Lee is tenminste een regisseur die diepte aan zijn personages geeft in plaats van te vertrouwen op hersenloze actie. Ook mooi gemonteerd in comic-stijl.
...!!john!!...
niet echt een geweldige film ik had er meer van verwacht

The Incredible Hulk
2008

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011

Bigger, Stronger, Faster*
Documentaire, 2008
californiësan francisco, californiëmonstergeneralpistooldnamutationpsychologieberkeley transformatiefrogpresidentsuperheldgebaseerd op stripgolden gate bridgedokterangstwetenschapperhondwoestijnangerphonelegersuper villaincell superhuman strengthmarvel cinematic universe (mcu)repressed memoryrepression marvel comicsgood versus evil