• 9.378.498 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

planet_of_death schreef:

In de bioscoop kijken, en vervolgens thuis... zo gaat dat. Begon trouwens met 4,5*.

Dat is een enorme daling. Van 4,5 naar 2,0 en dat is nog niet eens de helft van je eerste stem.

Dan wordt het dus tijd voor een 3D TV

planet_of_death

Eerst maar eens mijn examens halen.

avatar van Reinbo

3D weg, film weg, minpunten komen naar boven enz.

En waarom zou je je score op de laatste kijkbeurt baseren ipv de eerste?

Daar heb je 'm immers gezien zoals het de bedoeling was. Als ik alle films die ik god vind op SBS6 ga kijken, zou ik ze dan ook allemaal moeten devalueren?

3D weg, film weg, minpunten komen naar boven enz.

Vind ik natuurlijk wel erg zwak. Als er een paar jaar tussen zit en je smaak veranderd kan ik het begrijpen. Dit is amper een jaar later, vraag ik me af wat er zoveel anders is aan de film waardoor het echt waardeloos wordt. En 3D vind ik qua toevoeging niet meer dan een half sterretje. Ga een film daar niet 2 sterren minder voor geven

planet_of_death

Misschien zat ik wel met open bek in de bioscoop en beoordeelde ik me score daarop. Had misschien niet moeten herkijken want vond het niets.

avatar van rep_robert

Weet het niet hoor, van een film heel goed vinden naar opeens een bijzonder matige film vind ik wel een erg grote stap binnen een jaar.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Kan ik me bij deze film heel goed voorstellen, denk ook dat als ik hem ga herzien ik hem veel minder goed vind.

avatar van rep_robert

Wat dan? Alsof de film visueel opeens een ramp wordt als er geen 3D in zit? Verhaal blijft hetzelfde, als je je er de 1e keer niet aan stoort, waarom dan wel de 2e keer? Ik heb bij de herziening nog steeds erg genoten. Binnenkort de 3disc editie binnen, dus dan mag ik nog meer van Pandora gaan genieten

avatar van Theunissen

Deze film moet je eigenlijk ook nooit kijken zonder de 3D effecten want daarvoor was deze film toch speciaal gemaakt.

Maar het gemiddelde van deze film zal echter wel gaan zakken (is ook al goed te zien in de Statistieken) nu veel personen hem gaan bekijken/herzien zonder de 3D effecten. Ik begin er in ieder geval niet aan

avatar van MoFeDu

MoFeDu

rep_robert schreef:

Wat dan? Alsof de film visueel opeens een ramp wordt als er geen 3D in zit?

Geen ramp, maar wel dat het verhaal de kijkervaring in de weg gaat staan. Was toch behoorlijk overdonderd in de bioscoop, vrees dat als ik hem thuis op m´n lcdtje opzet ik me ga storen aan het verhaal.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Visueel wordt het uiteraard minder en het verhaal is er nu niet 1 waar je Avatar voor opzet. In 1 zin aan iemand uit te leggen waar die over gaat.

avatar van Theunissen

moviemafketel schreef:

Verhaal is toch zeer simpel en staat goed hierboven beschreven.

"Volk wat wordt uitgebuit door de mensheid en sommige mensen die het daarmee niet eens zijn komen in opstand en gaan het volk helpen".

Is 1 zin

Peter Ho

Nou nou, nu klinkt het alsof jullie niet meer de film thuis durven te kijken

avatar van rep_robert

Ja, is dat overigens niet zo met elke film(ervan uitgaande dat je niet in een luidruchtige filmzaal met pubertjes zit)?

rep_robert schreef:

Laat ik me nu wel aan het flinterdunne verhaaltje te hebben gestoord. Daar zal ik waarschijnlijk ook niet de enige in zijn.

avatar van Frankino

Frankino

Een topfilm , heb er spijt van dat ik hem niet eerder ben gaan kijken!

5. sterren

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Miss Sway schreef:

Daar ging het toch ook niet om? Teveel mensen die het duidelijk genoeg gemaakt hebben dat ze zich aan het verhaaltje stoorden. Het ging om het er de eerste keer niet aan storen maar bij herziening wel.

Miss Sway

Mensen zijn blijkbaar zo gefacineerd door het hele 3d gebeuren dat het daadwerkelijke pocahontas verhaal niet ter zake leek te doen.

Ik geef aan dat dit voor mijzelf niet op ging en klaarblijkelijk gaat het er dus uiteindelijk ook niet om. Vind ik wel degelijk belangrijk gezien de discussies die vormden toen de film net uit was gekomen..

avatar van AC1

AC1

Miss Sway schreef:

Eerlijk gezegd, ik denk dat vele dat niet eens doorhebben.

Toch bijzonder

avatar van TimZor

TimZor

@miss sway het ging mij niet alleen om het hele 3d gebeuren hoor want heb hem ook al paar keer op tv gezien en ik blijf onder de indruk van de film. Gewoon smaken verschil denk ik.

Al begrijp ik ook dat mensen het niet snappen van mij dat dit zo is met deze film, ben normaal voornamelijk een art house liefhebber

Maar ik weet dat het bijzonder is haha. Vooral als ik bedenkt dat ik nu bezig ben met kijken van films zoals Tokyo Gore Police en ook dat leuk vindt

Maar ik vindt het soms met films ook bijzonder dat andere mensen er een 5 voor kunnen geven terwijl ik het bijvoorbeeld een wanproduct vindt.

Ik vind dat hele 3d gebeuren (of 2d plus) niet zo speciaal. Naar wat voor film je ook gaat. Dus ik denk dat bij herkijken mijn stem gelijk blijft. Desondanks zag de film er prachtig uit maar dat was ook zo geweest in 2d en was het verhaal nogal slapjes en flauw.

avatar van Tadaa

Tadaa

3D gezien.. ronduit waanzinnig!. De moeder van modern movies.

2D gezien.. dan mis je toch een ervaring. Neemt niet weg dat de film erg krachtig op je overkomt in al zijn aspecten.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

onzin 3d ziet er wel leuk uit, maar omdat in iedere film te hebben dat zou ik niet willen. Van mij hoeft dat 3d niet. Als ik dat wil zien ga ik wel naar de pandadinges in de efteling.

avatar van jipt

jipt

Alleen visueel ja.

Je hebt hem dus thuis gekeken en verlaagd naar 2*

Je zegt ook dat het alleen visueel een topper is.

Wat de neuk had je dan verwacht toen je hem thuis ging kijken, dat er ineens meer diepgang in het verhaal zou zitten, of vond je de eerste keer de personages o zo prachtig uitgewerkt en het verhaal zo goed?

Weet niet wat voor shitty kwalitieit jij hebt gekeken, of wat voor shitty tv thuis hebt staan, maar denk eerder dat daardoor je cijfer zo is gekelderd. Als je thuis op goede kwaliteit kijkt (ok geen 3D dan maar denk niet dat je daardoor 2,5 sterren er af hebt gehaald) is de film nog even geniaal als in de bios.

Snap mensen ook niet die 't verhaal zitten af te kraken, sommige kraken zelfs dit verhaal af en vinden Last Samurai of Dances with wolves helemaal geweldig (zelfde verhaal). Je kraakt een game toch ook niet af als er geen goed verhaal in zit. Dan kijk je naar de gameplay ed. Same shit hierbij, dit CGI avontuur kraak je niet af omdat er geen top verhaal in zit (wat ik trouwens wel mee vind vallen), maar moet je prijzen omdat het visueel zo tof is dat je er niet om heen kan (of je moet een hekel hebben aan CGI)

filmliefhebber92 schreef:

De pandadroom ja.

En dat ziet er gaver uit dan Avatar in 3D!

avatar van Reinbo

Nou dat is wel een rare opmerking. De techniek van de Pandadroom sterk verouderd tov Avatar. Daarbij is ook de cgi en het camerawerk bij Avatar van veel hoger niveau.

avatar van Stephan

Stephan

Inhoud boven vorm Reinbo...