Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- IMDb (7,9 / 1481971)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Peter Ho
In de bioscoop kijken, en vervolgens thuis... zo gaat dat. Begon trouwens met 4,5*.
Dat is een enorme daling. Van 4,5 naar 2,0 en dat is nog niet eens de helft van je eerste stem.
3D weg, film weg, minpunten komen naar boven enz.
En waarom zou je je score op de laatste kijkbeurt baseren ipv de eerste?
Daar heb je 'm immers gezien zoals het de bedoeling was. Als ik alle films die ik god vind op SBS6 ga kijken, zou ik ze dan ook allemaal moeten devalueren?
3D weg, film weg, minpunten komen naar boven enz.
Vind ik natuurlijk wel erg zwak. Als er een paar jaar tussen zit en je smaak veranderd kan ik het begrijpen. Dit is amper een jaar later, vraag ik me af wat er zoveel anders is aan de film waardoor het echt waardeloos wordt. En 3D vind ik qua toevoeging niet meer dan een half sterretje. Ga een film daar niet 2 sterren minder voor geven
planet_of_death
Misschien zat ik wel met open bek in de bioscoop en beoordeelde ik me score daarop. Had misschien niet moeten herkijken want vond het niets.
Weet het niet hoor, van een film heel goed vinden naar opeens een bijzonder matige film vind ik wel een erg grote stap binnen een jaar.
MoFeDu
Kan ik me bij deze film heel goed voorstellen, denk ook dat als ik hem ga herzien ik hem veel minder goed vind.
Wat dan? Alsof de film visueel opeens een ramp wordt als er geen 3D in zit? Verhaal blijft hetzelfde, als je je er de 1e keer niet aan stoort, waarom dan wel de 2e keer? Ik heb bij de herziening nog steeds erg genoten. Binnenkort de 3disc editie binnen, dus dan mag ik nog meer van Pandora gaan genieten
Deze film moet je eigenlijk ook nooit kijken zonder de 3D effecten want daarvoor was deze film toch speciaal gemaakt.
Maar het gemiddelde van deze film zal echter wel gaan zakken (is ook al goed te zien in de Statistieken) nu veel personen hem gaan bekijken/herzien zonder de 3D effecten. Ik begin er in ieder geval niet aan
MoFeDu
Wat dan? Alsof de film visueel opeens een ramp wordt als er geen 3D in zit?
Geen ramp, maar wel dat het verhaal de kijkervaring in de weg gaat staan. Was toch behoorlijk overdonderd in de bioscoop, vrees dat als ik hem thuis op m´n lcdtje opzet ik me ga storen aan het verhaal.
moviemafketel
- 19752 berichten
Visueel wordt het uiteraard minder en het verhaal is er nu niet 1 waar je Avatar voor opzet. In 1 zin aan iemand uit te leggen waar die over gaat.
Verhaal is toch zeer simpel en staat goed hierboven beschreven.
"Volk wat wordt uitgebuit door de mensheid en sommige mensen die het daarmee niet eens zijn komen in opstand en gaan het volk helpen".
Is 1 zin
Peter Ho
Nou nou, nu klinkt het alsof jullie niet meer de film thuis durven te kijken
Ja, is dat overigens niet zo met elke film(ervan uitgaande dat je niet in een luidruchtige filmzaal met pubertjes zit)?
Miss Sway
Laat ik me nu wel aan het flinterdunne verhaaltje te hebben gestoord. Daar zal ik waarschijnlijk ook niet de enige in zijn.
Frankino
Een topfilm , heb er spijt van dat ik hem niet eerder ben gaan kijken!
5. sterren
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Daar ging het toch ook niet om? Teveel mensen die het duidelijk genoeg gemaakt hebben dat ze zich aan het verhaaltje stoorden. Het ging om het er de eerste keer niet aan storen maar bij herziening wel.
Miss Sway
Mensen zijn blijkbaar zo gefacineerd door het hele 3d gebeuren dat het daadwerkelijke pocahontas verhaal niet ter zake leek te doen.
Ik geef aan dat dit voor mijzelf niet op ging en klaarblijkelijk gaat het er dus uiteindelijk ook niet om. Vind ik wel degelijk belangrijk gezien de discussies die vormden toen de film net uit was gekomen..
AC1
Eerlijk gezegd, ik denk dat vele dat niet eens doorhebben.
TimZor
@miss sway het ging mij niet alleen om het hele 3d gebeuren hoor want heb hem ook al paar keer op tv gezien en ik blijf onder de indruk van de film. Gewoon smaken verschil denk ik.
Al begrijp ik ook dat mensen het niet snappen van mij dat dit zo is met deze film, ben normaal voornamelijk een art house liefhebber
Maar ik weet dat het bijzonder is haha. Vooral als ik bedenkt dat ik nu bezig ben met kijken van films zoals Tokyo Gore Police en ook dat leuk vindt
Maar ik vindt het soms met films ook bijzonder dat andere mensen er een 5 voor kunnen geven terwijl ik het bijvoorbeeld een wanproduct vindt.
blonde redhead
Ik vind dat hele 3d gebeuren (of 2d plus) niet zo speciaal. Naar wat voor film je ook gaat. Dus ik denk dat bij herkijken mijn stem gelijk blijft. Desondanks zag de film er prachtig uit maar dat was ook zo geweest in 2d en was het verhaal nogal slapjes en flauw.
Tadaa
3D gezien.. ronduit waanzinnig!. De moeder van modern movies.
2D gezien.. dan mis je toch een ervaring. Neemt niet weg dat de film erg krachtig op je overkomt in al zijn aspecten.
filmliefhebber92
onzin 3d ziet er wel leuk uit, maar omdat in iedere film te hebben dat zou ik niet willen. Van mij hoeft dat 3d niet. Als ik dat wil zien ga ik wel naar de pandadinges in de efteling.
jipt
Alleen visueel ja.
Je hebt hem dus thuis gekeken en verlaagd naar 2*
Je zegt ook dat het alleen visueel een topper is.
Wat de neuk had je dan verwacht toen je hem thuis ging kijken, dat er ineens meer diepgang in het verhaal zou zitten, of vond je de eerste keer de personages o zo prachtig uitgewerkt en het verhaal zo goed?
Weet niet wat voor shitty kwalitieit jij hebt gekeken, of wat voor shitty tv thuis hebt staan, maar denk eerder dat daardoor je cijfer zo is gekelderd. Als je thuis op goede kwaliteit kijkt (ok geen 3D dan maar denk niet dat je daardoor 2,5 sterren er af hebt gehaald) is de film nog even geniaal als in de bios.
Snap mensen ook niet die 't verhaal zitten af te kraken, sommige kraken zelfs dit verhaal af en vinden Last Samurai of Dances with wolves helemaal geweldig (zelfde verhaal). Je kraakt een game toch ook niet af als er geen goed verhaal in zit. Dan kijk je naar de gameplay ed. Same shit hierbij, dit CGI avontuur kraak je niet af omdat er geen top verhaal in zit (wat ik trouwens wel mee vind vallen), maar moet je prijzen omdat het visueel zo tof is dat je er niet om heen kan (of je moet een hekel hebben aan CGI)
De pandadroom ja.
En dat ziet er gaver uit dan Avatar in 3D!
Nou dat is wel een rare opmerking. De techniek van de Pandadroom sterk verouderd tov Avatar. Daarbij is ook de cgi en het camerawerk bij Avatar van veel hoger niveau.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Sciencefiction / Thriller, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful