• 9.378.492 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Karl van H.

Kleur staat gelijk aan creativiteit in jouw woordenboek, of wat wil je nou precies zeggen?

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Avatar blijft na herziening leuk maar daalt toch van nr.1 in mijn top 10 naar 4 toch blijft hij zeer vermakelijk.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Karl van H. schreef:

Mijn kleuterjuf zegt van wel Wil eigenlijk alleen maar zeggen dat Cameron niet is mislukte boekhouder is die aan de slag gaat als je "rekenmachine" roept. Hij mag dan wel net als Nolan een commercieel mannetje zijn, maar hij heeft hier visueel gezien de grens behoorlijk verlegt.

• 19752 berichten

Maar deel 2 kan nu alleen maar tegenvallen. Het zal niet meer zo WOW overkomen als dit deel. En het verhaal haha, ja daar hoeft Avatar het sowieso niet van te hebben. Gaat hier lang niet zo hoog scoren.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Dan ga je er dus al vanuit dat het visueel niet mooier kan, hij zou je juist kunnen verrassen met visueel een nóg mooiere film. En misschien zelfs een mooi verhaal, ik zie het niet snel gebeuren, maar het zou zo maar kunnen.

Boogeyman schreef:

Technisch gezien heeft 'ie de grens inderdaad een heel stuk verlegd. Wat het creature design betreft (waar het nou al ik weet niet hoe lang over gaat en wat eigenlijk in wezen ook maar een kwestie van smaak is, wat voor een dooddoener dat ook moge zijn) helaas niet bepaald. De fleurige kleurtjes behoren inderdaad tot het creatiefste deel van Avatar, maar of dat nou een positief punt is...

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Arnold Schwarzenegger poste dit 27 min geleden op zijn Twitter!

Jim Cameron and I are going to announce our project this afternoon with a special screening. Stay tuned and I'll tweet a web address.

Karl van H.

Eigenlijk wel jammer dat 'ie niet met een Oostenrijks accent twittert.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

JigSaw_Doll schreef:

Arnold Schwarzenegger poste dit 27 min geleden op zijn Twitter!

dit is van de special scree...

Die mannen gaan die poll gewoon winnen

avatar van psychopath

psychopath

Mooie film, meerdere malen gezien, blijft me boeien

avatar van miss_efron

miss_efron

Wat een superfilm!Had echt het gevoel van een 3d experience! super van Cameron!Heb trouwens gehoord dat er een avatar2 en 3 komt.

avatar van AC1

AC1

miss_efron schreef:

Heb trouwens gehoord dat er een avatar2 en 3 komt.

Dat kan alleen maar beter worden! Het wordt beslist één van die zeldzame keren waar de sequel het origineel overtreft! De derde film zal terug heel slecht zijn.

TragieStar.*

Ja, dat heb ik idd ook gehoord. Ben wel benieuwd al zal het veel minder worden als dit eerste deel ben ik bang.

Maar weet niet of het echt zo is, en wanneer ze zullen uitkomen.

• 19752 berichten

In deel 2 krijgen we onderwater- Na'Vi. Een soort blauwe snorkels. En dan haaien met aparte kleuren en nog grotere tanden als normaal. De walvissen en dolfijnen staan aan de kant van de Na'Vi en op het laatst gaat iedereen met elkaar vechten en de Na'Vi winnen het weer van de mensheid die daar allemaal olie willen boren. Zoiets?

TragieStar.*

Whaha, dat zou zomaar kunnen

Je hebt talent..

Zou wel grappig zijn, maar ik vrees het ergste..

Peter Ho

Tot nu toe heeft James Cameron goede vervolgfilms gemaakt zoals Terminator 2 en Aliens.

Hoewel ik niet helemaal onder de indruk was van Avatar, zal deel 2 misschien wel wat zijn

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

moviemafketel schreef:

zo goed zal die niet worden denk ik. Ik weet iniedergeval zeker dat ik het vervolg niet zal bekijken.

TragieStar.*

Waarom niet? Dat is toch leuk

moviemafketel schreef:

Ha klinkt wel komisch eigenlijk.

Misschien iets voor Pixar: Finding Nemo 2

• 19752 berichten

Ik schrijf het script meteen wel even helemaal voor Cameron en mail het binnenkort naar hem toe.

planet_of_death

Echt niet, daar heeft hij zijn eigen creatieve kleuters voor.

avatar van skipy05

skipy05

Toch maar eens herzien. Nu is hij zeker zijn 5* waard. verhaal is heel goed. Zeer mooi en de muziek maakt het nog eens zo goed. Zeer goede acteurs. Ik heb eigenlijk niets negatief aan deze film. Ik hoop dat deel 2 en 3 ook zo goed gaan zijn. Maar ik verwacht er niet echt veel minder van. Als je op voorhand al negatief over doet zal hij ook negatief uitvallen.

skipy05 schreef:

. Als je op voorhand al negatief over doet zal hij ook negatief uitvallen.

Ik was nog negatiever over deze film, maar toen ik maar toch met de ontzettende hype meeging en toch de film ging kijken, was ik toch wel iets positiever.

Ik hou niet zo van die hypes, of het nou om muziek, film of wat dan ook gaat,

maar er zijn uitzonderingen

avatar van mer1973

mer1973

visueel een topper

Alleen visueel ja.

avatar van dinhus

dinhus

Jouw cijfer is ook sterk gekelderd, planet.

Komt het stalkend over dat ik toevallig weet dat jij hier met een 4.0* bent begonnen?:P

Het verhaal is totaal niet sterk, maar dat is niet de essentie van de film. Hier wordt een hele wereld beschreven in nog niet eens 3 uur tijd. Het is dus, wat mij betreft, ook totaal niet erg dat de nadruk op de cultuur en natuur ligt in deze film.

avatar van Carni

Carni

Geweldige film, vermakelijk van de eerste tot de laatste minuut. Prachtige graphics. Verhaal is vrij eenvoudig maar dat is absoluut niet erg bij deze film. De graphics maken alles goed, je kijkt je ogen uit in de bijzondere wereld die wordt geschetst. Aanrader! 4,5*

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Over 2 weken komt de 3-disc bluray uit van de film, met dus 3 versies en ontiegelijk veel extra's. Hopelijk zijn die net zo boeiend als bij LOTR-EE-trilogie en Blade Runner (5 disc).

dinhus schreef:

Jouw cijfer is ook sterk gekelderd, planet.

In de bioscoop kijken, en vervolgens thuis... zo gaat dat. Begon trouwens met 4,5*.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Vervolgens bij de buren, dan in de kroeg en dan op een zwart-wit tv die je op zolder vond, tja logisch dat er dan niks van over blijft