• 9.379.413 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van mister blonde

mister blonde

Hij zegt wel dat ie het kitsch vindt (wat misschien ook wel een beetje zo is). dan blijft er weinig over als je ook het verhaal nog eens flinterdun vond.

avatar van Reinbo

Ik heb het niet enkel over de vormgeving, die vind ik ook kiTch, maar het wordt wel met heel veel visuele (cinematografische) flair verteld.

88Fabian schreef:

Alleen al vanwege dat wat je nu opnoemt,toen dacht ik al van "Jeetje wat

een standaard filmpje is dit toch eigenlijk een flinterdun verhaal met opzet overschaduwd door kitche special effects.

Inderdaad maar het weegt niet op tegen het feit dat ik me geen seconde heb verveeld.

Ik zie die zogenaamde FLAIR zoals dat mooi heet erin niet in zitten eigenlijk,

Wat hun daarintegen wel erin hebben gezien is,ach kijk maar naar mijn Avatar

avatar van misterfool

misterfool

ik lees hier de laatste tijd veel reacties van mensen die het verhaal van Avatar flinterdun vinden. Ik ben het daar niet mee eens. Tuurlijk wat er verteld wordt is heel simpel, maar het is de vertelkunst die het verhaal zo mooi maakt. Het verhaal weet de spanning van begin tot eind vast te houden. Er is voldoende ruimte voor karakterontwikkeling en sfeer en het verhaal werkt mooi naar een climax toe.

avatar van Reinbo

Het is daarom juist extra knap van Cameron dat hij van een op hoofdlijnen bekend verhaal.z'on spannend en meeslepend spectakel heeft weten te maken.

Nou spannend

88Fabian schreef:

Ik zie die zogenaamde FLAIR zoals dat mooi heet erin niet in zitten eigenlijk,

Wat hun daarintegen wel erin hebben gezien is,ach kijk maar naar mijn Avatar

The Joker

Is net zo goed een geld-binnenhaler als Avatar.. (waar ik overigens niets op tegen heb zolang het maar goed is).

88Fabian

Ik net een andere Avatar.

Bottleneck

Weet ik, met dollartekens in de ogen. Mijn punt is dat je die net zo goed bij The Joker kunt plaatsen...

avatar van Reinbo

Net zo goed, veel eerder. Dat is deel 6 uit een serie over uitmolken $$$$ gesproken. Avatar was nog een risico. Vrijwel niemand had dit succes van te voren voorspelt.

avatar van ghostman

ghostman

Vorm = inhoud . Maar goed , de meesten snappen dat niet ... !

Overigens alleen maar een klein deel van Avatar dat met Sony CineAlta is gedraaid is verbluffend mooi . Echter , het grootste ( animatie ) deel vol met computer animatie ( CGI ) is verschrikkelijk .

Ik verlaag mijn stem ...

***0,47* / ***** ( 3,47 / 5 )

88Fabian

Jawel vele wisten dat Avatar een groot succes zou zijn,en wij trapte er allemaal keihard in.

avatar van ghostman

ghostman

Overkill aan CGI =

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Reinbo schreef:

Ga dan lekker een boek lezen, film is een visueel medium. Als dat goed gedaan is maakt het toch nauwelijks uit waar het over gaat.....

Dus het kan jou maar weinig schelen wat voor dialoog de personages er uitkramen?.

avatar van Reinbo

Ik kan ook prima genieten van een stomme film.

En dialoog is toch ook grotendeels vorm. Ik hoor liever Laurence Olivier iets voordragen dan Anthony Kamerling.

Daarnaast maakt het me niet uit wat William Burroughs declameerd, ik vind het sowieso prachtig klinken....

Maar daarmee wil ik niet zeggen dat inhoud (verhaal) en dialoog totaal onbelangrijk zijn. Ze vormen het uitganspunt, maar de vertaalslag naar de vorm, dat is de essentiele stap en maakt iets tot iets wat iemand wel of niet aanspreekt, het is de vorm die communiceert.

Ik zie het gewoon heel simpel. Geef het zelfde script (verhaal) aan drie regisseurs; Spielberg, Kubrick en Fellini. En je zult 3 hele verschillende films krijgen.

avatar van Rizz

Rizz

Dan alsnog zijn het blauwe smurfen in een Pocahontas verhaal, kan me niet voorstellen dat je dit serieus kunt nemen. Als het nou een origineel verhaal was en visueel prachtig (want dat is deze film), had ik hem 5 sterren geven.

Ik zie het toch vooral als totaalplaatje waar ik m'n stem op baseer.

avatar van Reinbo

Ik neem het ook niet serieus, het is 'slechts' popcorn vermaak, een achtbaanrit. Op dat vlak scoort het gewoon een 10.

88Fabian

Ik kijk ook meestal naar het totaal plaatje,en deze film was totaal niks.

avatar van huey290495

huey290495

Pff wat mensen aan deze film goed vinden weet ik niet zene zoiets kun je toch niet vergelijken met de titanic komaan

avatar van Reinbo

Juist wel, in plaats van dat het verliefde stel (dat van twee verschillende klasse is) door een boot dwaalt, dwalen ze door een bos En zowel de boot, al het bos gaat er aan.....

avatar van Rizz

Rizz

Haha true ;D

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Reinbo schreef:

Precies. Ook een rukverhaal in een veel te lang tijdsbestek. Twee van de meest verschrikkelijke b-films, verhult in een veel te duur jasje, ooit gemaakt.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Twee van de meest verschrikkelijke b-films, verhult in een veel te duur jasje,
Je weet zeker niet waar de B voor staat in b-film ?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Weet het zelf eigenlijk ook niet, zal wel budget zijn..?

avatar van AGE-411

AGE-411

Deze had toch een fameus budget?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Budget, in de zin van budget-bak en budgetteren. Kan je zelf ook wel bedenken..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

B staat inderdaad voor budget. En een budget films is een film die met een klein bedrag gemaakt is, een dure B-film bestaat dus niet .

avatar van AGE-411

AGE-411

Tonypulp schreef:

Braindead

avatar van Stephan

Stephan

Ik vind het eigenlijk niet eens zo gek dat ik nu na een aantal maanden niet één quote kan citeren van deze film... Geen "Frankly my dear", of "we need a bigger boat", of "Yippikajee motherfucker".

Dat deze quotes tijdloos zijn ligt niet aan de woorden 'an sich' maar het roept het beeld op uit de films waaruit ze komen waar de film ons allen geraakt heeft.

Bij Avatar is het blanco... nada... noppes. Ik kan zelfs het muziekthema niet eens neuriën.

Buiten de kleurtjes blijft deze film beangstigend leeg.