• 9.375.882 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.482.661)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Of niet.

avatar van animo

animo

aspro schreef:

waar gaat dit in godsnaam over dit gaat nergens over jij hebt helemaal geen verstand van films

En dat zeg jij?

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

harm1985 schreef:

Desalniettemin is deze film style over content en gezien het succes vrees is (net als JC zelf) dat 3D enorm gaat worden uitgemolken... ik vrees nu al voor Saw 8 in 3D of Scary Movie 12 in 3D, om maar wat te noemen. Alleen die brilletjes, daar wordt je wel scheel van... en waarom je er elke keer opnieuw voor moet betalen vraag ik me ook af. Die dingen worden nu na de voorstelling weggegooid, ook zonde van het geld en slecht voor het milieu.

Ik heb Avatar in Tokio in 3D gezien, daar gebruiken ze 3D brillen die je aan het einde weer moet inleveren. Zijn steviger, kwalitatief beter en worden aan het eind van de film gewoon weer hergebruikbaar. Ik snap jouw kritiek wel, maar ik zie het zelf toch niet zo negatief. De visuele aspecten van Avatar verdienen het toch zeker om geprezen te worden. Dat er geen sprake is van een verhaal is niet waar, alleen het verhaal is al vele malen gedaan. Dat is toch wat anders.

avatar van Reinbo

panjoe schreef:

Ik ben het helemaal met je eens, behalve dan dat sommige van die dingen die niet helemaal logisch zijn wel dingen zijn dat ik denk: het is een film, maak je niet druk dat het niet realistisch is. Maar dat vindt de een weer belangrijker dan de andere. Net zoals het verhaal overigens, al vind ik nog steeds dat je voor een film die qua verhaal zó erg overloopt van de clichés eigenlijk geen 4,5*+ mag geven. Maar die discussie is hier al op alle niveaus gevoerd.

Ach, de absolute nummer 1 van deze site bevat zelfs nog meer clichees dan deze. En daardoor kijken ze wel lekker weg, gelukkig heeft deze film naast die clichees ook nog een hoop nieuws te bieden.

Billy-Pilgrim schreef:

Ehm in Pathe arena moest ik mijn brilletje ook gewoon weer inleveren. Die waren ook van verstevigd materiaal, dus dit is niet echt nieuw.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Tha-Joker schreef:

Okee, mooi om te weten. Ik ga verder nooit naar 3D films dus ik baseerde me op de info van harm.

Oke

avatar van aspro

aspro

kos schreef:

Hij heeft anders helemaal gelijk.

waarin heeft hij gelijk nergens kwallen praat van rond de 20jaar en natuurlijk duizeden films gezien hé

avatar van Kevin13

Kevin13

Zegt hij dat?

avatar van Reinbo

harm1985 schreef:

Zegt iemand die Ace Ventura 5* geeft.

De films waar jij op doelt (zal wel Star Wars ofzo zijn) zijn niet in 2009 gemaakt en ook niet voor een budget van 300 miljoen. Dit is gewoon Dances with Wolves maar dan met CGI en 3D. Het verhaal van Star Wars is ook niet origineel, maar wel veel beter uitgewerkt en met meer character development. Avatar is gewoon een grote opgeblazen hype die over 10 jaar, als de technologie nog verder is gevorderd niks meer voorstelt. In tegenstelling tot echte klassiekers zoals Star Wars maar zeker The Godfather en Shawshank.

Character development in Star Wars en Shawshank beter uitgewerkt?

avatar van christian

christian

@Reinbo

Waar is je stem gebleven?

aspro schreef:

Leeftijd mag geen rol spelen. Ik ben 15 en ik durf gerust te zeggen dat ik meer films heb gezien dan het overgrote deel van de moviemeter gebruikers Ik heb als tiener natuurlijk alle tijd

avatar van aspro

aspro

Tha-Joker schreef:

dat ben ik met je een dat leeftijd geen rol hoeft te spelen maar om een film helemaal maar dan ook helemaal uit zijn verband e trekken vindt ik ook weer niet nodig,en natuurlijkieder heeft recht op zijn eigen mening ik vindt ook niet alles mooi maar dat wil nog niet zeggen dat het slecht of zeer slecht is.

Tha-Joker

Nee klopt. Ik ben het ook niet eens met Harm of Jimenez, maar iemand afschrijven op zijn leeftijd is cliché.

avatar van Mug

Mug

Jouw weerwoord is anders van zeer hoog niveau, aspro....not. De discussie die je oprakelde d.m.v. een quote omtrent 3D heeft geen ene kont te maken met 'je hebt geen verstand van films' (sowieso een trieste beschuldiging). Sterker nog, hij heeft zelfs een prima standpunt die ik beaam. Het 3D-trucje wordt nu wel erg uitgemolken als je kijkt wat er nog allemaal niet op de stapel ligt van aankomende releases in 3D. Verder kan deze 3D discussie wel plaatsvinden in het forum ipv hier.

Mug schreef:

Aub stemmen en had je ergens al eerder een stukje geschreven of niet. Ik hoor graag wat je dislikes bij Avatar zijn

avatar van Mug

Mug

Ik heb de film niet gezien, dus stem ik ook niet en zul je ook geen inhoudelijk bericht van me lezen over Avatar. De aangehaalde discussie gaat over de 3D-hype die in gang is gezet door het succes van Avatar. Dat is geen mening, maar een feit.

Oke prima

avatar van Lee1985

Lee1985

Een poos geleden in de bioscoop gezien in 3D. Prachtige omgeving, ik geloofde haast dat er zo'n volk zou bestaan. Enige minpuntje is het voorspelbare verloop van het verhaal.

avatar van harm1985

harm1985

Billy-Pilgrim schreef:

In de MustSee in Delft was er een weggooi bak... die dingen waren ook wel erg low-budget (ondanks de 3 euro toeslag).

Enfin, vraag me af hoeveel mensen deze film op het platte scherm hebben gezien... dan blijft er niet veel meer over van de film, want zoveel CGI valt haast niet te rechtvaardigen zonder dat er dingen op je af komen zweven. Als je dat de eerste keer meemaakt is het inderdaad behoorlijk impressive, maar een tweede keer, of op het platte scherm een stuk minder.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

harm1985 schreef:

Zegt iemand die Ace Ventura 5* geeft.

Totaal irrelevant. Verhaal boeit me geen ene moer en zul je me ook nooit horen zeggen. Stay focusted en hou je bij de discussie.

harm1985 schreef:

Ik doel op zoveel films daaruit (waaronder inderdaad Star Wars). Maar ook je laatstgenoemde 'klassiekers' stellen qua verhaal weinig voor, het is toch de uitwerking waar het meestal op neerkomt.

Tha-Joker

Ik denk ook niet dat Star Wars een filmprijs verdient voor beste verhaal. Het moet gewoon in elkaar passen. En bij Avatar vallen (voor mij) alle puzzelstukjes op de goede plek, waardoor je een goede film overhoud.

avatar van harm1985

harm1985

Iemand die Star Wars IV - VI heeft gezien, die zegt zoiets niet... en als onderdeel van een verhaal vind ik character development ook heel belangrijk. Daarbij blijft dit verhaal gewoon een grote Dances with Wolves rip-off die de Satire van South Park (Dances with Smurfs) dik verdiende (ook al snapte JC dat niet helemaal).

avatar van rep_robert

Dus, alsof Dances With Wolves wel zo origineel is. Dat is net zo goed een rip-off(niet dat mij dat wat uitmaakt)Vind je die wel goed?

Overigens ook niks mis met SP, 1 van mijn favoriete series. De dingen die geparodieerd worden in die show geven alleen maar aan dat die dingen op het moment hot zijn. Zoals Avatar dus.

harm1985 schreef:

Nope ik heb tot nu toe deel 1 en 2 gezien. Tenminste die twee kan ik me nog herinneren.

avatar van Angel-76

Angel-76

Wat een ontzettend mooie film !!

Met zoveel mooie kleuren.

Wat een leuk verhaal,zat alles wel in.

Liefde,spanning, actie.

Echt de moeite waard!

Zeker 5 sterren waard.

avatar van Stephan

Stephan

Ik heb 'm nog eens herzien, maar werkelijk in alle eigenschappen die een film voor mij de moeite waard maakt faalt in dit misbaksel.

Likability: Nul. Soms zijn de helden flauw, maar maakt de bad guy het helemaal goed. Denk aan de personages van James Bond. Veelal zijn de slechteriken leuker dan Bond. Hier zien we de gestoorde kop van Stephen Lang. In "The Hard Way" was hij op z'n plek omdat het een comedy was. Hier was hij kleurloos, motiefloos en gewoon saai.

Onze held: Een egoïst die met elke wind meewaait. Totaal onlogisch waarom hij voor een blauwe Alien valt. Zijn ommekeer komt ook zonder echt motief.

De side kicks zijn ook allen zo plat als een dubbeltje. Met niemand heb ik een band als ik er naar kijk.

De boodschap is ook zo uitgekauwd als een oud stuk kauwgum. Postbus 51 doet het nog beter, laat staan SIRE.

Als het JC echt te doen was om ons iets "te leren" heeft hij 13 jaar nodig om met dit te komen?

Nee... het is kleurloos, fantasieloos en domweg infantiel. Uiteraard kijken er een hoop mensen langs al dit alles, maar film is voor mij emotie en dat was hier achtergebleven in de USB kabels. Hij moet duidelijk leren dat er geen knop bestaat in het 3D programma dat "Emotie" toevoegt.

een hele ster eraf...

avatar van ihateyou

ihateyou

geweldige film vind alleen het jammer dat verhaal lijn pas goed begint na een half uur. de rest van de film echt top

film inmiddels al 20 gezien:X maar damn dat ding is zo vet

vooral eind battle vind ik nice(H)

avatar van Thom1994

Thom1994

ihateyou schreef:

film inmiddels al 20 gezien:X maar damn dat ding is zo vet

vooral eind battle vind ik nice(H)

Wordt deze film na 20 keer kijken niet een beetje eentonig?