• 9.377.078 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

RtW schreef:

En volgens mij leef jij dan in een B-film wereld, ook die mensen moeten er zijn, anders zou niemand een B-film maken.

En betreft de kleine kans dat ze er ongeveer zo uit zien als ons, kan waar zijn. Maar je kan ook zeggen dat er een grote kans is. Als je je iets meer verdiept in hoeveel zonnestelsels er zijn. Dan zijn het er nou al ontelbaar.

Hoe groot is het heelal

Ik leef in een B-film wereld omdat ik deze film dom vind...

Ik leef tenminste niet in een fantasiewereld

avatar van rep_robert

Je maakt je zelf uiterst ongeloofwaardig Jimenez.

avatar van hangtangding

hangtangding

Jiminez, ga toch weg als je hier alleen maar komt voor deze eindeloze discussies.

Vond het echt een mooie film!! Heb met spanning zitten kijken. Normaal is SF niet mijn ding , maar deze was echt mooi! Had hem nooit eerder willen kijken, omdat ik dacht dat het toch niets voor mij was.. maar het heeft me doen verbazen!

Knap gemaakt en een goed verhaal. Helemaal top!

rep_robert schreef:

Je maakt je zelf uiterst ongeloofwaardig Jimenez.

hoezo

avatar van rep_robert

Je gekke redenaties voor het afkraken van de film. Je komt niet verder dan dat het onmogelijk is dat er een planeet kan zijn zoals die vergelijkbaar is met de aarde.

Ook je denigrerende gedrag tegenover mensen die de film WEL goed vinden is stuitend. Je kan ook normaal discussie voeren...(en nee, ik speel geen Warcraft o.i.d.)

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Het is gewoon erg down-to-earth.

avatar van Kevin13

Kevin13

Jimenez schreef:

Ik leef in een B-film wereld omdat ik deze film dom vind...

Ik leef tenminste niet in een fantasiewereld

Omdat mensen een fantasiefilm apprecieren leven ze meteen in een fantasiewereld? Jongen...

avatar van wibro

wibro

Als Jimenez vindt dat deze film niet zijn ding is dan heeft hij alle recht om hierover zijn mening te geven. Hij moet alleen niet als argument gebruiken dat hij niet in een fantasiewereld leeft. Zonder fantasie kun je namelijk nooit een film maken. m.a.w. Elke film speelt zich af in een fantasiewereld.

Jimenez

Bij deze spijt het mij enorm dat ik mij denigrerend gedragen heb tegenover mensen die de film wel goed vinden, ik hoop dat de avatargod mij vergeeft

avatar van PZN

PZN

Deze film had de klassieke ingredienten van een goede film. Toch heeft de film mij niet van begin tot eind weten te boeien. Het einde heeft daarentegen nog veel goed gemaakt.

avatar van Reinbo

Jimenez schreef:

Ga je voorstraf maar blauw schminken en in een rok lopen morgen.

avatar van Quido

Quido

FillumGek schreef:

Heb je een link waar ze hem hebben voor 14 euro? Ik zie de combipack overal op 20 euro staan.

Kocht hem bij Bart Smit in Heerlen voor die prijs.

Reinbo schreef:

Ga je voorstraf maar blauw schminken en in een rok lopen morgen.

avatar van wibro

wibro

zo loop ik er normaal al bij

Dat blauw komt zeker van de blauwe plekken die jij hebt opgelopen door boze avatar fans

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Haha. Held .

wibro schreef:

ja, ik dacht ik zijk ff een film af zodat ze blauwe plekken op mijn gezicht slaan zodat ik niet van die dure blauwe smink hoef te kopen

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Jimenez schreef:

Hihi, zijk = zeik? Maar ok, ik respecteer je mening en ik hoop dat je nog een keertje voor ons al je argumenten overzichtelijk wilt posten. Dan kan iedereen daar op reageren en dan is de nutteloze discussie over het heelal en de leuke oneliners afgelopen.

Laat maar komen.

avatar van lottelouw

lottelouw

Ik heb een dubbel gevoel over deze kaskraker.

Het is zeer mooi gemaakt en in 3d is ie nog mooier, alleen het verhaal vond ik niet zo goed, het was te standaard!! wel in een hele mooie verpakking uiteraard!!

Het acteerwerk vond ik ook niet altijd even goed gaan, sommige personages komen wat houterig over, de bad guy speelde trouwens fantastisch!!! maar in veel films zijn de bad guys erg goed!!

benieuwd of er een deel 2 gaat komen.

avatar van sennalonso

sennalonso

Voor de effects en de moeite die de crew genomen hebben. 2.5*

harm1985

Laten we eerlijk zijn, het verhaaltje heeft weinig om het lijf en is doorspekt met cliché's en heeft nu niet bepaald briljante dialogen:Op een planeet ver van de aarde (Pandora) bevindt zich een gesteente dat zo'n 20 miljoen de kilo opbrengt, genaamd 'Unobtainium', waar we meteen al het eerste cliché te pakken, in 'The Core' was die term al niet grappig.Helaas woont er uitgerekend op die plek nu net een inheemse stam en moet iemand infiltreren middels een geestelijke link met een 'avatar' om 'intel' over ze te verzamelen (of zoals de soldaat zelf denkt, ze aan te sporen te verhuizen). Na aanvankelijke wantrouw wordt de soldaat uiteraard opgenomen in de clan, wordt, hoe verrassend, verliefd op de dochter van het stamhoofd en gaat zich uiteindelijk meer thuis voelen daar dan bij de mensen. Ondertussen blaast het grote boze mensenleger het halve dorp plat en komt de undercover soldaat, na eerst verketterd te zijn door de inheemse bevolking wegens verraad, in opstand om de planeet te verdedigen.

That's it, dat is hele verhaal. Het had zo uit een Steven Seagal film gehaald kunnen zijn. Ja, sure het ziet er allemaal prachtig uit, maar daar blijft op je TV bar weinig van over, ik heb videogames die er minstens net zo mooi uit zien, maar dan met een beter verhaal en meer character development (Final Fantasy bijvoorbeeld).

Mijn schoonmoeder had em in de Bios gezien en de DVD voor moederdag gekregen en om de haverklap zei ze 'dit zag er in de bios zo mooi uit'. PRECIES! In de bios ja, waar je em in 3D ziet en je zo onder de indruk bent van alle dingen die je tegemoet komen zweven dat je voor het gemak vergeet dat het verhaal geen reet voorstelt.

Dan nog iets, welke debiel heeft het bedacht om de ondertiteling van de N'avi taal in een ander lettertype te zetten? Dat is zo neerbuigend naar je publiek, in Quantum of Solace was al achterlijk om de naam van een land in een lettertype te zetten dat het meeste leek op de taal van het desbetreffende land, maar dit slaat alles. Bovendien werd de plaatsing van de ondertiteling gekoppeld aan de persoon die het uitsprak. Dacht James Cameron nu echt dat we zo onder de indruk zouden zijn van de schoonheid van de film dat we niet meer zagen wie wat zei?

Verder is er blijkbaar geen zuurstof op die planeet, maar zijn alle andere omstandigheden identiek aan die op aarde, dus zelfde hoeveelheid zwaartekracht, even grote luchtdruk, etc, etc. Wel zo makkelijk, want een spacesuit dragen de hele film, das ook niks. Vraag ik me wel af wat voor een vloeistof er zo rijkelijk aanwezig is, lijkt me geen water, want als dat verdampt komt er zuurstof in de lucht...

Het verbaast me ook dat, wanneer ze voor het eerst op missie gaan er geen enkele vorm van communicatie is tussen de teamleden, ik bedoel, had die mannen even een oortje meegegeven, dan waren ze em niet na de eerste de beste aanval kwijt geweest.

Daarnaast bevreemd het me dat de technologie kennelijk zo ver gevorderd is dat ze een N'avi lichaam kunnen kweken, die geestelijk kunnen koppelen met een een soldaat en ze dwarslaesies kunnen verhelpen, alles tegen enorme kosten, maar er nog wel met kogels wordt geschoten. Daar is kennelijk geen vooruitgang op geboekt.

Kortom: dit is de 3D versie van Jumanji, een grote stap qua filmmaken, maar qua verhaal heeft het niet veel om het lijf. Het kost kennelijk 300 miljoen om zo'n mooie film te maken, en minder dan een tiende daarvan (The Hurt Locker) om een goede te maken. James Cameron heeft groot gelijk, want na Titanic (ook al zo'n overschatte film) brengt ook deze weer dik een miljard in het laatje. En daar heb je meer aan dan zo'n gouden beeldje.

avatar van panjoe

panjoe

Ik ben het helemaal met je eens, behalve dan dat sommige van die dingen die niet helemaal logisch zijn wel dingen zijn dat ik denk: het is een film, maak je niet druk dat het niet realistisch is. Maar dat vindt de een weer belangrijker dan de andere. Net zoals het verhaal overigens, al vind ik nog steeds dat je voor een film die qua verhaal zó erg overloopt van de clichés eigenlijk geen 4,5*+ mag geven. Maar die discussie is hier al op alle niveaus gevoerd.

avatar van AC1

AC1

harm1985 schreef:

Of 3D echt een grote stap is betwijfel ik ten zeerste. Film is eigenlijk altijd een beetje 3D geweest dankzij de interpretatie of vertaling van het menselijk brein. Als we kijken naar het artistieke kant van het 'filmmaken' vind ik dat we niets nieuw hebben gezien. Op dat vlak blijft Cameron ter plaatse trappelen. Hij gaat er zelfs op achteruit want met T2 heeft hij al betere films gemaakt dan Avatar. En wat is er toch zo mooi aan blauwe wezens met puntoortjes, soldaten uit een videogame en een oerwoud dat er net iets anders uit ziet dan een normaal oerwoud? Ik vind de natuur die we op Aarde zien veel mooier.

avatar van juhnzun

juhnzun

Ongetwijfelt zeer mooi in de bios met 3d

maar echte acteurs en animatie gaan voor mij niet samen

verhaal zelf was opzich wel mooi wel erg afgekeken van Pocahontas en Dances with Wolves maar lang niet zo sterk als deze

een 6 op de 10 is mijn score

harm1985

Mijns inziens, als hulpmiddel om mensen naar de bios te lokken dus wel. Ik heb Alice in Wonderland in de bios gezien, en die is naderhand pas tot 3D omgezet, dat had voor mij totaal geen toegevoegde waarde, eea had net wat meer diepte. Bij sommige 3D trailers werkte het dus echt veel beter, omdat je meer in de film gezogen wordt. Veel films zijn in mijn optiek het bekijken op het grote scherm niet waard, alleen films als Avatar, maar ook LOTR en Star Wars bijvoorbeeld wel, waar er naast een verhaal dat verteld moet worden ook een hoop visueel spektakel is dat de ruimte moet krijgen (al is er bij Avatar van verhaal geen sprake). Anders kijk ik een film ook liever op TV (nou ja, ik download of koop de DVD want van die reclames wordt ik hoorndol) en ik denk dat dat voor veel mensen geldt. Je moet ze wel een aantrekkelijk alternatief geven voor het downloaden.

Desalniettemin is deze film style over content en gezien het succes vrees is (net als JC zelf) dat 3D enorm gaat worden uitgemolken... ik vrees nu al voor Saw 8 in 3D of Scary Movie 12 in 3D, om maar wat te noemen. Alleen die brilletjes, daar wordt je wel scheel van... en waarom je er elke keer opnieuw voor moet betalen vraag ik me ook af. Die dingen worden nu na de voorstelling weggegooid, ook zonde van het geld en slecht voor het milieu.

avatar van Bélon

Bélon

harm1985 schreef:

Hehe, dat vond ik ook nogal vreemd. Maar kogels geven natuurlijk ouderwets mooie geluidseffecten dus was het wel zo handig op dat punt de technologie maar niet te vernieuwen.

harm1985 schreef:

Hoe moet ik jou in godsnaam serieus nemen als je je al druk maakt om de soort ondertiteling. Sjonge jonge jonge...waar gaat dit in godsnaam over dude?

Voel jij je echt persoonlijk aangevallen omdat de Na'vi een ander lettertype hebben dan de mensen in Avatar?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

'recensie'

Als je vergelijkingen met videogames maakt om je standpunt kracht te geven, ontmoedig je me eigenlijk meteen al om serieus op je in te gaan. Maar ok, erg vreemd dat je zo loop te klagen over een verhaal dat weinig om het lijf heeft, terwijl als ik langs je hoge stemmen loop er meer dan genoeg films zijn idem dito qua verhaal.Hoezo hypocriet..?

harm1985

Zegt iemand die Ace Ventura 5* geeft.

De films waar jij op doelt (zal wel Star Wars ofzo zijn) zijn niet in 2009 gemaakt en ook niet voor een budget van 300 miljoen. Dit is gewoon Dances with Wolves maar dan met CGI en 3D. Het verhaal van Star Wars is ook niet origineel, maar wel veel beter uitgewerkt en met meer character development. Avatar is gewoon een grote opgeblazen hype die over 10 jaar, als de technologie nog verder is gevorderd niks meer voorstelt. In tegenstelling tot echte klassiekers zoals Star Wars maar zeker The Godfather en Shawshank.

avatar van aspro

aspro

harm1985 schreef:

waar gaat dit in godsnaam over dit gaat nergens over jij hebt helemaal geen verstand van films

Hij heeft anders helemaal gelijk.