• 9.376.815 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Ik maak me niet druk om de technische kant omdat die me niet zoveel boeit eigenlijk. Daarom ook dat Avatar gewoon een 1.0* krijgt. Technisch zal het wel wonderwel in elkaar steken, maar dat verhoogt mijn kijkplezier niet. Ik hecht veel meer aandacht aan esthetiek, en die vind ik in dat soort film nu eenmaal veel mooier.

Daarbij duren die films ook geen 162 minuten en bieden ze mij veel meer vermaak. Genoeg reden dus om ze hoger te beoordelen dan deze martelgang.

Onderhond schreef:

Ok. Dus esthetiek bepaalt 90% van je cijfer?

Ik stoor me persoonlijk heel erg aan de waanzinnig nep gemaakte draak die er in voor komt. Te nep voor woorden en erg amateuristisch. En het steeds van de hak op de tak springen in de verhaallijnen. Maar goed, ieder zijn smaak. En over wat je esthetisch vindt is moeilijk te discussieren lijkt me. Toch probeer je het. Moet je zelf weten uiteraard, ik kijk er alleen heel anders tegenaan. Maar dat was je al duidelijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

avatar van TriplaR

TriplaR

DonOswaldo schreef:

Jij bent degene die elke keer de stap zet om dit topic te openen en de reacties te lezen, dat doet niemand voor je..

Lees je wel wat de persoon die ik quote zei? Bij hem moet je wezen, niet bij mij. Ik klaag niet over mensen die hun mening geven, Mint doet dat.

avatar van VS-

VS-

MovieMadman schreef:

Of het verhaal je nu aanstaat of niet. Dit is film!!

lijkt me logisch dat er in een film meestal een verhaal zit? als 't verhaal zwak van de film, of je NIET aanstaat dan is de film verder toch ook niet meer zo interessant.

mcdaktari schreef:

gaat het nog steeds over Avatar ?????

Ik denk niet meer sinds de uitreiking van de oscars

avatar van Film Fan

Film Fan

't Wordt tijd dat er een moderator met een bezem voorbij komt.

Ik vond dit een prima film Soms spannend en ontroerend maar zeker indrukwekkend door de special effects. Ik heb de film in de bios gezien en vond hem absoluut niet lang duren. Ben wel benieuwd hoe deel twee er uit gaat zien.

mcdaktari schreef:

Nee, sorry.

Peter Ho

Is er eigenlijk al een soort Avatar parodie zoals die filmparodieen in de Scary Movie reeks? Ik voel dat er een tweede Epic Movie komt.

swollenaer68 schreef:

Hun punten of jouw punten? Ben je het met alles eens wat ze schrijven?

Ben het er wel mee eens ja. Clever opgemerkt, het houdt mij scherp. Ik mag graag cultuurduidingen lezen.

DonOswaldo schreef:

Het is een film, geen levensstudie. Bovendien is het weinig inhoudelijk, aangezien het voornamelijk neerkomt op gissen met theorieën over de film.

Filmgeschiedenis en filmanalyse zijn veelvoorkomende onderdelen bij cultuurstudies. Nee hoor, het zijn feiten. Pandora is aardser dan aards.

avatar van Film Fan

Film Fan

Peter Ho schreef:

Yep: South Park parodie Avatar

Dutch Cowboys Parodie Avatar

bertito schreef:

Jammer voor Will Smith, hij houdt er ook van de wereld te redden.

Is niet blank geloof ik...Zal wel de uitzondering zijn die de regel bevestigt. Of ...als je ergens iets in wilt zien zul je het vinden....

thanks

bertito schreef:

Misschien is James Cameron toch geen alien...

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

rep_robert schreef:

Als je zo begint had the Hurt Locker de film ook niet hoeven te winnen, er zijn wel films met "betere" verhalen uitgebracht afgelopen jaar. Persoonlijk had ik liever Inglourious Basterds wat meer prijzen zien winnen.

Overigens geloof ik dat de Oscars slechts een extraatje is voor de makers van Avatar, als je film de succesvolste film allertijden is(Worldwide: $2,599,607,444 ). Dan zijn de Oscars toch echt van ondergeschikt belang, hoe waardevol ze ook zijn. It's all about the money....

Okay, dat klopt! Cameron heeft ondertussen miljoenen verdient aan de film. En ik ben het inderdaad met jou eens dat Inglourious Basterds idd meer oscars had mogen winnen. Daarin ben ik zeer in teleurgesteld (althans had Christoph Waltz hem echt verdiend). Maar ja de jury van de ocars zijn een stel ouderwetse mannen. Inglourious Basterds had geen schijn van kans.

Peter Ho schreef:

Ben Stiller deed een leuke Avatar sketch tijdens de Oscars (youtubefilmpje)

swollenaer68 schreef:

Misschien is James Cameron toch geen alien...

Definitief niet, helaas, want ik was er helemaal klaar voor. En ach, misschien moet dat romantische idee van de Film die alle andere films overbodig maakt maar losgelaten worden

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jammer dat deze film niet 15 oscars heeft gewonnen, want dan kon ik tenminste zeggen: ''Wat interesseren mij die oscars nou!'' Maar ja, om dat nu te zeggen, is ook weer zo .......

avatar van Purmerend

Purmerend

Prachtige beelden al had ik meer verwacht van het 3D, vooral dat het beeld dichter bij kwam. Zodat je met je hoofd naar achter zou gaan van de schrik.

avatar van what is truth

what is truth

AGE-411 schreef:

Dat ik hem nog wel ver zie wegzakken

hoe ver? En in hoeveel tijd? Maak eens een schatting, kijken we of het uitkomt.

TriplaR schreef:

Ik moet bij jou wezen, daarom reageer ik ook op jou. Maar om je vraag te beantwoorden: ja ik heb gelezen wat hij zei. Hij vind het raar dat mensen die de film niks vinden dat hier steeds maar komen zeggen, enigszins begrijpelijk (voor mij althans). Jij begint erover dat het ook niet fijn is om mensen de hele tijd te horen zeggen dat de film fantastisch is, terwijl je hier allang genoeg rondneust om de hoge score te weten en te weten dat het gros hier bestaat uit positieve reacties. Dusdanig is het jouw keuze om hier de reacties te komen lezen, en is het onzin om te 'klagen' over mensen die de hele tijd zeggen dat de film fantastisch is.

bertito schreef:

Hoe graag je het ook zal willen, uitspraken als deze zijn geen feiten:

bertito schreef:

- Het meest interessante aan Avatar is niet de CGI maar de ideologieën die op de achtergrond meespelen. Sully heeft de kracht om te kiezen wie hij wil zijn, bij de dominante sky people of de Na'vi slachtoffers. Alleen geprivilegieerde witte mannen hebben deze keuze.

bertito schreef:

- Goedbedoelende karakters als Sully worden gebruikt om elk verhaal over gekleurde mensen nog altijd tot een verhaal te vormen over wit zijn. Regisseurs zouden deze impuls moeten weerstaan.

bertito schreef:

- Hollywood eist dat een wit persoon de wereld moet redden.

Al waren ze waar, het blijven theorieën over dingen die je er graag in wilt zien. Zelfde conclusie: weinig inhoudelijk, veel zwevende filosofie-uitoefening.

avatar van TriplaR

TriplaR

DonOswaldo schreef:

Oh nee maar dat bedoel ik ook niet hoor. Ik bedoel dat de persoon die ik quote niet zo moet zeuren over mensen die negatieve reacties geven, daar is dit forum immers ook voor. Stel dat hier alleen maar mensen kwamen zeggen hoe leuk en geweldig Avatar is, dan zou dit forum (bijvoorbeeld voor jou) toch ook behoorlijk minder interessant worden? Liever een beetje discussiëren en visies uitwisselen dan de een van de partijen weghouden.

TriplaR schreef:

Zo klinkt het inderdaad een stuk aannemelijker, want eerst klonk het alsof je 'klaagde' over het feit dat mensen hier veel positief reageren terwijl dat inmiddels meer dan logisch is..

avatar van Olivia

Olivia

Afgezien van dat ik halverwege de film nogal misselijk was, heb ik echt enorm genoten. Ik denk dat we te dichtbij het scherm zaten, nl. op de derde rij van beneden. Mijn hersenen kregen gewoon geen kans om goed te focussen...wat was ik blij met de pauze.

Ik had echter we meer verwacht van het 3D. Ik ben wel eens vaker naar van die films geweest in de Efteling en het Dolfinarium. Ik dacht dat Avatar ook veel meer van dat soort effecten zou hebben.

Van die meneer met die littekens (de bad guy) weet ik het niet, maar Weaver en Rodriguez spelen wel weer ongeveer hetzelfde als waar we ze van kennen. Deze actrices heb ik al veel eerder in soortgelijke rollen gezien. Neemt niet weg dat hun personages perfect bij ze pasten.

Origineel wil ik de film verder ook niet noemen(het avatar-systeem van in een pod liggen en op afstand een persoon besturen, de gevechtsrobots, etc), ook het verhaallijntjes is dun, maar de film moet het allemaal hebben van het meeslepende gevoel en de prachtige effecten. Overigens wel een aantal dingetjes gezien die ik wel leuk gevonden vond, zoals het 'besturen' van de rijdieren en vliegers door te verbinden met de lange Na'vi vlecht.

Nou ja, toch 4 sterren voor het betoverende gevoel wat ik na afloop had.

avatar van neo

neo

Offtopic berichten verwijderd.

avatar van -Dolf-

-Dolf-

Dat 3D was wel leuk om eens te zien.. Maar ik vond het verhaal niet echt goed.

avatar van JPTV

JPTV

Wow heel veel kleuren, jammer van de hondachtige beesten in het begin, die waren echt een beetje te nep, maar het verhaal en de lange Avatars maakte veel goed.

Ik had er niet zoveel van verwacht, eerlijk gezecht, maar ZEKER de moeite waard!