• 9.378.017 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van AFCALS

AFCALS

TriplaR schreef:

Hij zegt toch niet dat het bij voorbaat een mindere film is? Ik ben het volledig met hem eens. Al die sensatie die gewekt werd voor een ondergemiddeld verhaaltje dat alleen uitblinkt met revolutionaire special effects (het 3D gebeuren en het machovertoon van computer-gecreëerde omgevingen)

Deze meneer haalt de woorden uit m'n mond, ik vind het raar dat je anno 2010 een zeer sterk verhaal zoals de Titanic kan verslaan met hele dure computereffecten en een paar blauwe wezens. Blijkbaar is dat wat de mens wilt tegenwoordig, liever goede computereffecten dan een sterk verhaal. Dat is mijn probleem, daar erger ik mij aan.

@Miron We zien jullie 14 maart in de Arena 16:30 wees erbij

@rep_robert Beter als gigli ja..?

avatar van Thorak

Thorak

Near_Dark schreef:

Als je een voorliefde hebt voor indrukwekkende SF & Fantasyfilms mag je een topper verwachten, in het andere geval....

Trap er niet in hoor! Deze film moet het alleen hebben van het uiterlijk en zeker niet van het vehaal of wat dan ook. Zo'n beetje alles is cliché aan deze film.

avatar van rep_robert

Tsja, als ik een Naked Gun of een American Pie ga kijken klaag ik toch ook niet over de inhoud?

Avatar pretendeert het niet om een serieus drama o.i.d. te zijn. Dat veel mensen zich hier aan het verhaal storen is wat mij betreft eerder een zwaktebod van hun dan van Avatar.

AFCALS schreef:

@Miron We zien jullie 14 maart in de Arena 16:30 wees erbij

@rep_robert Beter als gigli ja..?

Titanic heeft ook een oersimpel verhaal en komt in principe op hetzelfde neer als Avatar. Maakt dat de film slecht? Nee, natuurlijk niet...

rep_robert schreef:

Heeft niets met een zwaktebod te maken. Als het Avatar spektakel in 3D je gewoon weinig of niets doet dan ga je je focussen op het verhaal en als dat dan ook niets voorstelt houd je niet meer dan een matige film over.

Ikzelf heb Avatar ervaren als een soort kermisattractie en als deze kermisattractie de oscar in de wacht sleept voor de beste film dan vind ik dat zeer discutabel.

avatar van rep_robert

Dan vraag ik me weer af waarom het spektakel (in 3D) je niks doet. Ik persoonlijk had me niets mooiers kunnen voorstellen.

avatar van panjoe

panjoe

Ieder z'n meug he . Mij deed het wel wat, maar niet genoeg om te verhullen dat er weinig onder zat. Een vergulde drol smaakt niet lekkerder dan een gewone.

panjoe schreef:

Een vergulde drol smaakt niet lekkerder dan een gewone.

Kijk, een beetje humor dat moet ook kunnen.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

panjoe schreef:

Een drol met inhoud smaakt ook niet lekker..

avatar van panjoe

panjoe

DonOswaldo schreef:

Een drol met inhoud smaakt ook niet lekker..

Dan klopt de metafoor ook helemaal niet , tenzij jij films eet.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

panjoe schreef:

Dan klopt de metafoor ook helemaal niet , tenzij jij films eet.

Op z'n tijd snack ik wat ja.

swollenaer68

het valt me op dat er steeds meer mensen zich inschrijven op mm alleen om alle films af te zeiken en alleen lage cijfers te geven.

Jammer...........Negativiteit speelt weer eens de hoofdrol...Lekker volk zijn we..

wibro schreef:

Vind je het geen zonde van je tijd om steeds maar negatief te doen over een film? Je steekt er een hoop energie in om avatar af te kraken. En alleen maar negatieve energie. Of is dat je stijl?

Wa The Fu

De beelden zijn gelikt maar het verhaal "romeo en julia"achtig kan mij niet bekoren denk ook niet dat het script een Oscar zal winnen

Voor het genre film "fantasy" wel een van de betere maar met zo'n

budget mag dat ook wel.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

swollenaer68 schreef:

Tja, dan zou elke film 5* sterren krijgen. Dat is toch ook niet echt de bedoeling van moviemeter. En negativiteit (zwaar woord voor kritisch/kritiek) is er overal, zowel bij goede als slechte films.

avatar van Don MN

Don MN

TriplaR schreef:

Het "insinueert" dat hij geen liefhebber van science-fiction films is, niet dat de film bij voorbaat kwalitatief minder is.

Oké, misschien las ik het bericht vanuit een te negatieve invalshoek. Als dat erbij had gestaan was het in ieder geval duidelijker geweest.

Ceeda7 schreef:

Maar waarom steek je er zoveel tijd in? Daar ben ik wel benieuwd naar. Als je enthousiast over iets bent kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar waarom steeds maar weer terugkomen op iets wat je niet leuk vind. Snap ik niet. Probeer dat eens uit te leggen.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Net als jij er tijd in steekt om de film goed te vinden . Bekijk het als een tegengewicht (evenwicht) vormen tegen een heleboel positievelingen over deze film.

Of als de iemand vindt dat een film overrated is en dit wil laten blijken aan de buitenwereld. Ik geef toe dat er ook zo'n mensen moeten zijn, aangezien deze juist interessante discussies uitlokken over wat goed en slecht is aan de film. Wat bij Avatar (7009 berichten) al degelijk gelukt is moet ik zeggen.

swollenaer68

Negativiteit is ook wat anders dan kritisch zijn. Het laatste is ok natuurlijk, maar ik hou niet van het eerste. Net iemand gespot waarvan de gemiddelde waardering voor de films die hij beoordeelt een 1.5 is. Dan rijst bij mij de vraag wat hij hier komt doen. Ik kan het hem niet verbieden maar ik hou daar helemaal niet van.

swollenaer68

Heb je al veel zinnige discussies meegemaakt hier dan over avatar?

Alle argumenten over het feit dat de film niet originieel is kunnen wat mij betreft de prullenbak in. Bijna geen enkele film is origineel. Kijk maar naar wat er in de jaren 80 en 90 in azie en met name hongkong is gemaakt. Leuke aziatische aktiefilms, dat wel. Ik kijk er ook graag naar, maar er is werkelijk niets origineels aan. En het acteren is helemaal om te huilen over het algemeen. Pas de laatste jaren komt daar echt verbetering in. Waarom dan die films niet beoordelen op de inhoud en avatar wel? Omdat je ook geen verhaal verwacht van dat soort films? Het acteren van aziaten snappen wij europeanen al helemaal niet? Moeten we dat dan ook maar helemaal niet meetellen in onze beoordeling? Dat is meten met twee maten en dat gaat er bij mij niet in. Dat is trouwens niet specifiek van toepassing op jouw Ceeda.

ik las net dat de film meer dan 1 miljard dollar heeft opgebracht

kunnen ze toch wel een paar oscars kopen lijkt mij (of omkopen)

ben benieuwd maandagmorgen

Ruim 2,5 miljard Dollar bedoel je Wa The Fu

oh ja niet normaal

kunnen ze de hele academy opkopen en 25 oscars mee nemen

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

jaaaaaaaaaaaaaa!!
vnvnd dan eindelijk gaan aanschouwen.
had er helemaal geen zin in.
maar het scheen te moeten. deze film. in 3D
nou daar gaan we dan.
eerst hebben we mowgli die pocahontas ontmoet
en tot slot een leuk LOTR oorlogje omtrent het behoud van "middle earth"

eind goed al goed: dit is niet te bestempelen als slechte film.
er zit niets teveel in.
[en dat voor 160 minuten]
de muziek onderbouwd goed.
dat wereldje is best spectaculair.
helemaal met die achterlijke 3D-bril op vanzelf.
fijn concept. inclusief boodschap.
nu alleen niet met avatar II komen.
dat zou dan weer zonde zijn.

avatar van chevy93

chevy93

En nu graag in een normaal verhaaltje.

avatar van Minotaures

Minotaures

Waarom normaal?

Het is duidelijk en te volgen.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Doh wat een gezeur van mensen over dat het verhaal niet diep genoeg zou zijn. Moet dat? Moet je een bizar verhaal hebben om een goede film te creeren?

Dat je de film niet ZO vind en een 3 geeft ok.. maar een 1.5.. waar halen jullie het vandaan?

Voor mij is dit 1 van de beste films gemaakt, het 3D doet er niet toe.

En nee, het gaat niet ALLEEN om special effects, aangezien ik 2012 maar matig vond en daar zitten ook miljoenen effects in..

Avatar heeft iets. Iets speciaals. En dat het een standaard verhaal is : ja. Maar zijn niet zovele dingen standaard en heel goed uitgewerkt?

Een dikke 5 sterren van moi !

avatar van Black Math

Black Math

Psolitsa schreef:

Ach smaken verschillen en sommige mensen vinden het leuk om tegen alles aan te schoppen .... [...]

Wat een gezeur van mensen over de stemmen van anderen. En ja hoor, inclusief de sneer dat je alleen maar wilt schoppen als je een lage stem geeft. Waar ik het vandaan haal? Dat is hier te lezen.

swollenaer68 schreef:

Onzin. Mijn reaktie was een antwoord op een bericht van "rep_robert", niet op jouw bericht. Of wou jij soms zeggen dat ik eerst aan jou toestemming moet vragen als ik een bericht wil plaatsen over Avatar?