Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Tonypulp
chevy93
Lees ik net op teletekst dat hij er ook nog een boek van wil maken
spAro
Ontzettend mooie fantasiefilm, mooi grafisch, ik heb hem met plezier gevold.
Uiteraard is dit wel een typische bios film.
Loki87
Teleurstellend. Prachtige beelden natuurlijk, maar bepaalde karakters waren zo simplistisch en eenzijdig weergegeven. Er zat sowieso weinig diepgang in de hoofdpersonages en het verhaal vind ik ook vrij mager. De special effects maken deze film dragelijk. Ik zal hem echter niet snel nog eens bekijken.
Acteerwerk ook vrij matig, met als dieptepunt de kolonel met zijn vele one-liners.
Big-T
Lees ik net op teletekst dat hij er ook nog een boek van wil maken
Ja, die 2 milliard is natuurlijk niet genoeg.
Wat een onzin.
darkknight
Heb de film gisteren in de bioscoop gezien en hij liet een overweldigende indruk achter, ik heb echt van deze film genoten, ik vond het dan ook jammer toen hij afgelopen was.
Het mag uiteraard duidelijk zijn dat "Avatar" het van zijn special effects moet hebben, maar de film bereikt wel een zekere klasse door zijn grafische aspecten zoals een hele nieuwe wereld met schepsels die je nog nooit hebt gezien, het is een ware ontdekkingsreis en ik denk dat dit de film voor een groot deel zo mooi maakt.
Het verder niet zo spetterende acteerwerk en het clichématige verhaal dat me sterk aan pocahontas en dances with wolves deed denken neem ik dan maar voor lief.
Van mij hadden de personages en het achtergrondverhaal van de mensheid wel wat beter uitgewerkt mogen worden, hoop hier in eventuele vervolgen meer van te zien. Toch waren er ook pluspunten bij het verhaal, zo vond ik het idee van de band scheppen met allerhande wezens best een origineel idee
Al met al is het helemaal geen slechte film waar je verder gewoon niet bij na moet denken, je verstand op nul moet zetten en moet genieten van het schouwspel (het liefst in 3D).
Vraag me af hoe deze film tot zijn recht komt op DVD.
Special effects: 5,0
Acteerwerk: 3,0
Verhaal: 2,0
Totaal: 3,5 ster
Zizzo
De spectaculaire special effect zijn erg mooi gedaan, 1 van de mooiste die ik ooit gezien heb op het gebied van CGI, maar zoals al velen zeiden was het verhaal niet bijzonder ofzo. De fantasierijke wezens en omgevingen waren leuk verzonnen en gemaakt, ondanks dat velen vergelijkenissen hebben met bestaande wezens. De film zit ook overvol clichés en is af en toe gewoon te overdreven daarin. acteerwerk is ookal niet zo boeiend. Een nette SF film, die voor mij echt alleen om de special effect draait.
Fryce
Erg mooi. Met name het begin vond ik leuk, spannend en erg vernieuwend. Alles komt intens over en het koste wenig moeite om helemaal in de film te gaan zitten. Jammer dat er op een gegeven moment een soort van disney sausje overheen gegoten word. Aliens worden ineens verdacht menselijk en het happy feeling effect is vollop aanwezig. Jammer, al het dzelfde sfeer en toon had doorgezet dan was dit een 5 sterren voor mij geworden. Desondanks is het een goeie film.
dolphinazee
Ik ga het boek ook kopen als het uit komt
Ben heel erg benieuwd;)
Groetjes Jessica
Zizzo
Ze kunnen beter het geld en energie steken in avatar 2 en 3, in plaats van een of ander stoffig boek
Groetjes terug!
taborano
Groetjes terug!
En het treurige is dat ze dat waarschijnlijk nog gaan doen ook.
Zizzo
Een boek lezen is ook leuk hoor!!
Net als bij lord of the rings en harry potter
zijn daar dan ook stoffige boeken van
chevy93
En het treurige is dat ze dat waarschijnlijk nog gaan doen ook.
Etc.
zijn daar dan ook stoffige boeken van
Karl van H.
Het wordt tijd dat iemand Zizzo 'n Swiffer in de handen douwt
Karl van H.
Ik snap al die ' Avatar ' commercie niet..
Het is simpel: de film verkoopt, dus alle zooi eromheen verkoopt ook. Je zou wel gek zijn 't niet commercieel uit te buiten. Bovendien: zo heel veel artistieke waarde help je er niet mee om zeep
ewalk
En een TV serie en waarschijnlijk een nieuw RTL-programma Op zoek naar de nieuwe Avatar of So you wanna be an avatar?
Etc.
Ik denk eerder: My name is Avatar met (Kw) Albert Verlinde!
Zizzo
Ik snap al die ' Avatar ' commercie niet..
mee eens ik begrijp dat ook niet, het is een doorsnee film met mooie special effects na mijn mening, misschien omdat het de eerste echte big budget 3D film is?
Freckles
Kunst gaat tegenwoordig compleet verloren in commercie..
Overal vind je nu Avatar posters, actie popjes en andere dingen.
Ik ben het trouwens helemaal met je eens!
Nee, dat denk ik niet.
Want Avatar is zeker en vast niet de eerste 3D film met zo'n groot budget..
Freckles
Ik vind het een goede film,
niet de beste en totaal overschat.
Maar hij is inderdaad goed..
Maar dan heb je alle rotzooi zoals posters en die poppetjes, die reclames op televisie etc.. vind ik echt totaal belachelijk.
weerwolf
zwak verhaal te moralistisch maar wat een prachtige omgeving is hier neergezet !
Met veel plezier de film bekeken prachtig gedaan een 2e bioscoop bezoek zeker waard
iris.vessem
Héél erg mooi gemaakt, hij was in de bios (3D natuurlijk) echt geweldig om te zien. Door de 3d leef je toch wat meer mee en is het iets spannender. Het verhaal was best zwak, de film ging toch vooral om de beelden en wat je zag. Toch 5* omdat het echt heel erg mooi was.
Awake78
Valt me op dat mensen deze film constant afwaarderen. Dus dat ze eerst (bijvoorbeeld) een 4,5 gaven en dan verlagen naar een 3,5. Wat zou de reden daarvoor zijn?
angel-eyes18
Mischien zijn dat beinvloedbare mensen die hun stem van een ander laten afhangen?
moviegirl
Geweldig gedaan die speciaal effects.
De muziek was ook prachtig
taborano
Misschien dat mensen na een tijdje door de hype heenkijken, en de film waarderen voor wat ie echt is.
swollenaer68
Flauwe opmerking weer. Alsof iedereen die de film als super beoordeelt niet goed kan beoordelen. Flauwekul en wederom een belediging voor de liefhebbers van de film.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful