• 9.377.892 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Volgens jouw eigen post (in de quote) zou jij dan dus geestelijk zwak zijn. Want het verhaal is zooooo middelmatig. Gooi er een gemiddelde film in en de grote lijnen zijn hetzelfde als Avatar. Daarom zag ik ook iedere scene van te voren aankomen, omdat het zo voorspelbaar is als wat.
volkomen subjectief natuurlijk, er is in de ogen van velen totaal niets mis met het verhaal en de acteerprestaties voldoen in een blockbuster die zo'n impact heeft op je kijkervaring dat het gelukkig voor velen niet de grond in zal worden geboord, maar er zijn altijd een paar die dat aan moeten kaarten (en terecht, ieder z'n aandeel hier) maar om het er nou zo door de strot te gaan duwen elke keer..

En dat terwijl er zo veel (nog nooit eerder vertoonde) pracht in zit, je weet echt niet wat je te wachten staat, hoor. Misschien de grote lijnen van het verhaal, maar de wereld waarin het zich afspeelt zorgt voor zoveel mooie momenten waardoor het volledig tot z'n recht komt, met amusements waarde van 11 op een schaal van 10. En amusement weegt nou eenmaal het zwaarst voor velen.

avatar van chevy93

chevy93

Lees ik net op teletekst dat hij er ook nog een boek van wil maken

avatar van spAro

spAro

Ontzettend mooie fantasiefilm, mooi grafisch, ik heb hem met plezier gevold.

Uiteraard is dit wel een typische bios film.

avatar van Loki87

Loki87

Teleurstellend. Prachtige beelden natuurlijk, maar bepaalde karakters waren zo simplistisch en eenzijdig weergegeven. Er zat sowieso weinig diepgang in de hoofdpersonages en het verhaal vind ik ook vrij mager. De special effects maken deze film dragelijk. Ik zal hem echter niet snel nog eens bekijken.

Acteerwerk ook vrij matig, met als dieptepunt de kolonel met zijn vele one-liners.

avatar van Big-T

Big-T

chevy93 schreef:

Lees ik net op teletekst dat hij er ook nog een boek van wil maken

Ja, die 2 milliard is natuurlijk niet genoeg.

Wat een onzin.

avatar van darkknight

darkknight

Heb de film gisteren in de bioscoop gezien en hij liet een overweldigende indruk achter, ik heb echt van deze film genoten, ik vond het dan ook jammer toen hij afgelopen was.

Het mag uiteraard duidelijk zijn dat "Avatar" het van zijn special effects moet hebben, maar de film bereikt wel een zekere klasse door zijn grafische aspecten zoals een hele nieuwe wereld met schepsels die je nog nooit hebt gezien, het is een ware ontdekkingsreis en ik denk dat dit de film voor een groot deel zo mooi maakt.

Het verder niet zo spetterende acteerwerk en het clichématige verhaal dat me sterk aan pocahontas en dances with wolves deed denken neem ik dan maar voor lief.

Van mij hadden de personages en het achtergrondverhaal van de mensheid wel wat beter uitgewerkt mogen worden, hoop hier in eventuele vervolgen meer van te zien. Toch waren er ook pluspunten bij het verhaal, zo vond ik het idee van de band scheppen met allerhande wezens best een origineel idee

Al met al is het helemaal geen slechte film waar je verder gewoon niet bij na moet denken, je verstand op nul moet zetten en moet genieten van het schouwspel (het liefst in 3D).

Vraag me af hoe deze film tot zijn recht komt op DVD.

Special effects: 5,0

Acteerwerk: 3,0

Verhaal: 2,0

Totaal: 3,5 ster

Zizzo

De spectaculaire special effect zijn erg mooi gedaan, 1 van de mooiste die ik ooit gezien heb op het gebied van CGI, maar zoals al velen zeiden was het verhaal niet bijzonder ofzo. De fantasierijke wezens en omgevingen waren leuk verzonnen en gemaakt, ondanks dat velen vergelijkenissen hebben met bestaande wezens. De film zit ook overvol clichés en is af en toe gewoon te overdreven daarin. acteerwerk is ookal niet zo boeiend. Een nette SF film, die voor mij echt alleen om de special effect draait.

avatar van Fryce

Fryce

Erg mooi. Met name het begin vond ik leuk, spannend en erg vernieuwend. Alles komt intens over en het koste wenig moeite om helemaal in de film te gaan zitten. Jammer dat er op een gegeven moment een soort van disney sausje overheen gegoten word. Aliens worden ineens verdacht menselijk en het happy feeling effect is vollop aanwezig. Jammer, al het dzelfde sfeer en toon had doorgezet dan was dit een 5 sterren voor mij geworden. Desondanks is het een goeie film.

avatar van dolphinazee

dolphinazee

Ik ga het boek ook kopen als het uit komt

Ben heel erg benieuwd;)

Groetjes Jessica

Zizzo

Ze kunnen beter het geld en energie steken in avatar 2 en 3, in plaats van een of ander stoffig boek

Groetjes terug!

avatar van taborano

taborano

Groetjes terug!

En het treurige is dat ze dat waarschijnlijk nog gaan doen ook.

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Is dat boek dan ook in 3D?

dolphinazee schreef:

Een boek lezen is ook leuk hoor!!

Net als bij lord of the rings en harry potter

avatar van chevy93

chevy93

taborano schreef:

En het treurige is dat ze dat waarschijnlijk nog gaan doen ook.

En een TV serie en waarschijnlijk een nieuw RTL-programma Op zoek naar de nieuwe Avatar of So you wanna be an avatar?

Etc.

Mis ik het sarcasme?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het wordt tijd dat iemand Zizzo 'n Swiffer in de handen douwt

zijn daar dan ook stoffige boeken van

Je bent toch niet serieus?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Freckles schreef:

Ik snap al die ' Avatar ' commercie niet..

Het is simpel: de film verkoopt, dus alle zooi eromheen verkoopt ook. Je zou wel gek zijn 't niet commercieel uit te buiten. Bovendien: zo heel veel artistieke waarde help je er niet mee om zeep

avatar van ewalk

ewalk

chevy93 schreef:

Etc.

Ik denk eerder: My name is Avatar met (Kw) Albert Verlinde!

Freckles schreef:

Ik snap al die ' Avatar ' commercie niet..

mee eens ik begrijp dat ook niet, het is een doorsnee film met mooie special effects na mijn mening, misschien omdat het de eerste echte big budget 3D film is?

Karl van H. schreef:

Kunst gaat tegenwoordig compleet verloren in commercie..

Overal vind je nu Avatar posters, actie popjes en andere dingen.

Ik ben het trouwens helemaal met je eens!

Nee, dat denk ik niet.

Want Avatar is zeker en vast niet de eerste 3D film met zo'n groot budget..

Freckles

Ik vind het een goede film,

niet de beste en totaal overschat.

Maar hij is inderdaad goed..

Maar dan heb je alle rotzooi zoals posters en die poppetjes, die reclames op televisie etc.. vind ik echt totaal belachelijk.

avatar van weerwolf

weerwolf

zwak verhaal te moralistisch maar wat een prachtige omgeving is hier neergezet !

Met veel plezier de film bekeken prachtig gedaan een 2e bioscoop bezoek zeker waard

avatar van iris.vessem

iris.vessem

Héél erg mooi gemaakt, hij was in de bios (3D natuurlijk) echt geweldig om te zien. Door de 3d leef je toch wat meer mee en is het iets spannender. Het verhaal was best zwak, de film ging toch vooral om de beelden en wat je zag. Toch 5* omdat het echt heel erg mooi was.

avatar van Awake78

Awake78

Valt me op dat mensen deze film constant afwaarderen. Dus dat ze eerst (bijvoorbeeld) een 4,5 gaven en dan verlagen naar een 3,5. Wat zou de reden daarvoor zijn?

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Mischien zijn dat beinvloedbare mensen die hun stem van een ander laten afhangen?

avatar van moviegirl

moviegirl

Geweldig gedaan die speciaal effects.

De muziek was ook prachtig

avatar van taborano

taborano

Misschien dat mensen na een tijdje door de hype heenkijken, en de film waarderen voor wat ie echt is.

avatar van swollenaer68

swollenaer68

taborano schreef:

Flauwe opmerking weer. Alsof iedereen die de film als super beoordeelt niet goed kan beoordelen. Flauwekul en wederom een belediging voor de liefhebbers van de film.