• 9.379.080 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van domkey

domkey

angel-eyes18 schreef:

jouw cijffer is ook bovengemiddeld...ook een beetje een liefhebber?

Van het 3D gebeuren wel, mits betere brillen in Metropolis.

Van het verhaal, niet echt. Ik geef zoveel films 3.5! Middelmatige vertoning dus.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

domkey schreef:

Wanneer kunnen we van je ouders commentaar lezen dan?

Dan moet ik ze eerst nog even overhalen een account aan te maken

avatar van rep_robert

Anders moet je hun verhaal even quoten

Naomi Watts schreef:

Avatar is technisch zijn tijd al ver vooruit en over vijf jaar zal Avatar nog prima mee kunnen. Bovendien als er 'mooiere' films komen gaat voor mij de impact niet verloren die Avatar visueel heeft. Alsof je van je vriendin/vrouw opeens lelijk is omdat er een lekkerder wijf in de straat woont .

Noodless

Eindelijk gezien en de film is gewoon af !

Schitterende , fenomenale beelden, geweldige actiescènes, prachtige wezens, een vleugje romantiek en jawel hier zit wel een verhaallijn in met een duidelijke boodschap. Ik geef niet snel het maximum, maar deze film verdient het. 10/10

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wel jammer dat ze er dan zo'n slechte poster bij maken. echt een prul!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

De teaserposter was mooier inderdaad.

swollenaer68 schreef:

Niet iedereen over een kam scheren. Ergerlijk. Vooral dat klakkeloos. Waarom kun je niet begrijpen dat nog steeds verreweg de meeste mensen genieten van deze film? En het feit dat je de "massa" gebruikt is denigregerend en beledigend voor het grootste deel van de bioscoopbezoekers. Omgekeerde wereld.

AMEN swollenaer68..

je neemt mij de woorden uit de mond...

Ik geef de film een dikke 5* niet omdat "de massa" hem heeft gezien, maar omdat ik hem in de voorpremière gezien heb, en hij mijn overdonderde qua schoonheid.

Hectometerpaal schreef:

En ja, ik heb de film op een 24" led scherm gezien maar ook daarop kan ik beoordelen dat de graphics een 5 verdienen. Het is alleen de andere ook zeer belangrijke helft van de film, namelijk het verhaal, dat mijn beoordeling naar beneden haalt.

Op een 24" ledje een screener kijken.. pffffff

Zonde zonde zonde....

Madecineman schreef:

Trouwens voor diegene die nog steeds denken dat alleen pubertjes van 12 jaar deze film geweldig vinden. Mijn pa en ma (beidde 60+) zijn van het weekend geweest en die waren beidde erg onder de indruk

LOL

Ik heb de mijne (70) afgelopen zondag in de vroege voorstelling 3d imax laten plaatsnemen.. het was voor mij de 4e keer en ik genoot wederom.. en ik genoot nog meer dat mijn ouders 3 uur lang hebben zitten genieten (al hun hele leven filmfreaks) en na afloop zeiden: we hadden eerst niet zo'n zin, maar we zijn zo blij dat we dit nog hebben mogen meemaken...

Priceless!

grid8400 schreef:

Op een 24" ledje een screener kijken.. pffffff

Zonde zonde zonde....

Beetje hypocriet gedrag. Te zien aan je stemmen is dat je zelf ook regelmatig screeners e.d. bekijkt.

Zinema schreef:

Hoezo hypocriet gedrag als ik zeg dat het zonde is om deze film als een screener op een 24 " te kijken?

Ik veroordeel niets, ik zeg dat het zonde is...

Beetje kortzichtig gedrag van jou lijkt mij.....

avatar van Zinema

Leg de schuld maar lekker buiten jezelf. Je vindt het zelf niet zonde als je exact hetzelfde doet bij andere films?

Zinema schreef:

Schuld? eeeh. okay.. whatever..

*ignore mode on*

avatar van Zinema

Pffff... Zonde zonde zonde..

Naomi Watts

Moet hier Zinema toch bijvallen. Als deze film alleen krachtig is op het witte doek dan is er toch wel iets mis met Avatar, al ben ik het er ook niet over eens ben dat Avatar alleen goed op zijn recht komt op het witte doek. Geld voor elke film natuurlijk, beetje hypocriet is het wel m.i.

swollenaer68

Een goede film doet het ook prima op DVD. Ik twijfel er niet aan dat het ook in dit geval zo is. Het is alleen wat anders dan de bioscoopervaring. Die kun je niet nabootsen voor je tv of achter je pc. Maar ik zal er echt niet minder dan een 5 voor geven als ik de film op DVD heb gezien.

Naomi Watts

Inderdaad. Ik verwacht ook niet dat ie tegenvalt op DVD (al zou ik hem niet gaan zien op DVD, kies natuurlijk voor BR ), in 2-D vond ik hem qua impact ook niet inboeten.

swollenaer68 schreef:

Toch zullen dit velen gelukkig wel doen. Want zonder die 3D effecten zullen sommigen beseffen dat deze film niets anders om het lijf heeft. En terecht.

Naomi Watts

Je kan natuurlijk je vraagtekens zetten bij de waarde van die beoordelingen. Als 3-D effecten je judgment al vertroebelen. Maar het zal inderdaad een zee aan verlagingen met zich mee brengen.

avatar van rep_robert

De creativiteit van de film ligt echt niet (alleen) in het 3-D gedeelte hoor, hoe komen mensen daar de hele tijd bij? De prachtwereld van Pandora verandert heus niet als je het in 2-D bekijkt lijkt me

rep_robert schreef:

Pandora verandert heus niet als je het in 2-D bekijkt lijkt me

Voor mij wel. Anders lijkt het op een videogame.

Naomi Watts

Ook niet echt een belediging. Laatste tijd genoeg games gezien die films visueel en verhaaltechnisch omver blazen .

COD5.

Naomi Watts

Ik dacht eerder aan Mass Effect 2 .

Ceeda7 schreef:

Voor mij wel. Anders lijkt het op een videogame.

Heb hem ook in 2D gezien, de eerste keer. Was meteen een 5 waard.

Ceeda7

Heb hem ook in 2D gezien, de eerste keer. Was meteen een 5 waard.

Goed voor je. In 2D zou ik niet gegaan zijn, tenzij voor geld. Nog een geluk hem in 3D gezien te hebben, anders was er niks aan.

Sorry Ceeda 7

Dit vind ik echt flauwe zever. Ik heb de film vandaag gezien en qua impact maakte het mij echt niet zoveel uit. Soms eens zonder de bril gekeken en de beelden waren ook mooi en fenomenaal. De bril kan het nog leuker maken.

Noodless

Mijn quote is verkeerd, wat moet ik aanklikken om een gewoon kadertje te krijgen ?

Noodless schreef:

tekst selecteren en kadertje erom. Quote zit rechtsboven

avatar van chevy93

chevy93

swollenaer68 schreef:

Allereerst vind ik het raar dat je MIJ aanspreekt op een bericht van mij waarin ik iets verduidelijk van iemand anders .

En ten tweede wil ik opmerken dat ik inmiddels al zo vaak mijn standpunt naar voren heb gebracht, dat ik er inmiddels zelf moe van wordt. Misschien dat ik even een kladbokdocumentje aanmaak. Hoef ik alleen maar te kopiëren en te plakken.

Ik ga jullie niet van je 5,0 afhelpen en jullie mij niet van mijn 2,5. Ik wacht wel, totdat de 'pindakazers' komen

Om het af te maken, nog even een leuk artikel:

Video-review Avatar - FilmTotaal filmnieuws (incl. filmpjes)