Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Norm Spellman
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Pffff wat een vervelende reviewer, zonder die monotome stem had het nog bet geestig kunnen zijn, ook al worden er nog meer open deuren ingetrapt dn in Avatar zelf....
Tonypulp
Echt echt echt heel vervelend inderdaad, laat ik alle cliché commentaren nog eens herhalen en avatar uitroepen tot slechtste film ooit met de meest irritante stem die je op het internet zult aantreffen. Leuk is anders, niet eens omdat hij avatar naar beneden haalt, kan me niks schelen, maar hoe hij het brengt is te kut voor woorden.
Madecineman (moderator films)
Mijn quote is verkeerd, wat moet ik aanklikken om een gewoon kadertje te krijgen ?
Inderdaad ja, heb het aangepast... Geen idee hoe je het zo voor elkaar kunt krijgen
swollenaer68
Quasi grappig Chevy. Moet ik nu begrijpen dat jou standpunt een gecopieerd standpunt is
Pof wil je iets anders duidelijk maken?
Het lijkt wel grappig
maar het gaat nog steeds nergens over.
Enuh..je kent het gezegde misschien al wel. "hoge bomen vangen veel wind" . Cameron is een hoge boom (nee...niet die boom). En uiteraard gaan velen proberen die om te hakken (of schieten)....
Succes
maakt mensen jaloers
zeg maar.
Noodless
tekst selecteren en kadertje erom. Quote zit rechtsboven
Dank u wel
the.real.deal
vanavond gezien helaas op de voorste rij. Mijn conclusie 1 van de heftigste films ooit!! Ik vind het verhaal prima, ik hoorde een hoop slechte verhalen, maar met alle respect DAT SLAAT NERGENST OP. Geweldig mooie film met een fantastisch verhaal, het kon niet beter.
werkelijk een prestatie dat dit tot stand is gekomen op dit niveau.
swollenaer68
*:)*
werkelijk een prestatie dat dit tot stand is gekomen op dit niveau.
welkom.....
Ceeda7
Om het af te maken, nog even een leuk artikel:
Video-review Avatar - FilmTotaal filmnieuws (incl. filmpjes)
Haha, die kerel is geniaal. Hij verwoord echt alles perfect wat ik bedoel. Mooi recensiefilmpje!
Ceeda7
Dit vind ik echt flauwe zever. Ik heb de film vandaag gezien en qua impact maakte het mij echt niet zoveel uit. Soms eens zonder de bril gekeken en de beelden waren ook mooi en fenomenaal. De bril kan het nog leuker maken.
Lol, ik vind een essentieel element. Voor mij maakte het alles uit.
Rotverhaal, domme personages, clichégebeurtenissen. En prachtige 3D effecten. Nog een geluk dat dit erbij was, anders gaf ik de film 1
Ceeda7
Trouwens voor diegene die nog steeds denken dat alleen pubertjes van 12 jaar deze film geweldig vinden. Mijn pa en ma (beidde 60+) zijn van het weekend geweest en die waren beidde erg onder de indruk
Met alle respect, maar dat helpt ons niet veel vooruit. Ten eerste omdat er een enorme technische revolutie is opgetreden die die generatie niet gewoon is. En ten tweede: die generatie kent niet en wil niets lievers dan simpele ééndimensionale verhaaltjes zonder al te veel plottwisten, anders kunnen ze de film niet meer volgen.
Geloof mij, mijn ouders zijn even oud, en konden buiten de visuele vooruitgang geen betere argumenten vinden dan "waaaw, fantastische effecten" , "amaaaaaai er is veel veranderd in techniek ". Toen ik hen vroeg over het verhaal, vertelden ze me dat er nog nix is veranderd dan in hun tijd.
Guardian of Isis
Zijn we een beetje de kinderlijke geest verloren, ja?
Atomaster
Geweldige film. Is er wel één die in de bios moet kijken.
Top effecten, goed verhaal en vette aktie.
Klasieker
Ik noem het een gigantische lege doos met een shiny glittering strikje erond.
Ach, een lege juwelen- of boekenkist kan ook erg mooi zijn.
En wat je over oudere mensen schrijft is wellicht het domste wat ik ooit gelezen heb, hier op MM. Maar wellicht geldt dat wel voor je eigen ouders...en gezien je 5* voor Meglio (over "die generatie kent niet en wil niets lievers dan simpele ééndimensionale verhaaltjes zonder al te veel plottwisten, anders kunnen ze de film niet meer volgen." gesproken
), valt de appel dan niet ver van de boom.
Noodless
Daar spijker je net de nagel op de kop ! Het is een verhaal van alle tijden met een duidelijke boodschap. Als je dat niet begrijpt, zegt ook al genoeg.
Naomi Watts
Ik noem het een gigantische lege doos met een shiny glittering strikje erond.
Valt wat voor te zeggen natuurlijk. Kan zo'n standpunt begrijpen als je top 10 films heeft van Kubrick, Lynch, Loach of een Sabu. Niet als je lievelingsfilm The Shawshank Redemption is
. Over meten met twee maten gesproken.
Je visie over ouderen slaat dus werkelijk nergens op, zal wel bij jou ouders zo zijn.
chevy93
Pof wil je iets anders duidelijk maken?
Het lijkt wel grappig
maar het gaat nog steeds nergens over.
Succes
maakt mensen jaloers
zeg maar.
Het is geen gekopieerd standpunt. Als je een beetje had opgelet, had je gezien dat het artikel van 01-02 was en ik mijn bericht al geplaatst had op 29-01.
Ew_MK1
Dat begrijpt hij denk ik wel volgens mij want dat is ook gewoon wat hij eerder al zegt.
Een standaard cliché verhaal van alle tijden wat mensen die snel worden meegesleept door alleen mooie plaatjes, een prachtige film vinden. (kinderen en (sommige) ouderen)
JacoBaco
Ja, en daarom scoort de film 2012 ook zo ontzettend hoog. Een vrij cliché verhaal van alle tijden wat mensen die snel worden meegesleept door alleen mooie (in de zin van hele goede CGI) plaatjes een hele indrukwekkende film vinden.
panjoe
Dat is ook een kwestie van uitvoering. Bij Avatar is het cliché verhaal in een redelijk vernieuwend jasje gestoken met overdonderende visuals, bij 2012 (ik moet toegeven dat ik hem niet heb gezien dus ik baseer dit op wat ik ervan gehoord heb) gaat het verhaal helemaal nergens heen en zijn de visuals vooral gericht op natuurgeweld, iets wat al eerder uitgebreid is uitgemolken...
Ew_MK1
Inderdaad, dik 3 sterren is behoorlijk hoog voor zo'n dom uitgekauwd verhaal. De specials krikken deze film op om dezelfde reden als Avatar.
the.real.deal
Voor de mensen die hier constant die dezelfde negatieve verhaaltjes blijven herhalen.
Proberen jullie soms andere mensen te overtuigen dat avatar slecht is?
Waarom al die moeite? Werkelijk niks beters te doen....
Get a fuc*ing life!!!
Tabossi
Daar is Moviemeter toch voor?
discussie
dis·cus·sie
/dIskYsi/
de (v.)
gedachtewisseling, redetwist
een brede maatschappelijke discussie
waaraan door een groot deel van de bevolking wordt deelgenomen
iets in discussie brengen
het tot onderwerp van een gedachtewisseling maken
met iem. in discussie gaan, treden, blijven
ter discussie staan
iets ter discussie stellen
de discussie openen, sluiten
een discussie voeren
langdurige, levendige, heftige, felle, pittige discussies
open discussie
waarbij de uitkomst niet vooraf vaststaat omdat de deelnemers openstaan voor elkaars standpunten
dat komt niet in discussie
daarover kan (nu) niet gesproken worden
ook als tweede lid in samenst. als de volgende, waarin het eerste lid het discussieonderwerp noemt
euthanasiediscussie, normen-en-waardendiscussie, onderwijsdiscussie
ook als tweede lid in samenst. als de volgende, waarin het eerste lid de discussianten of het discussieforum noemt
congresdiscussie, kabinetsdiscussie, werkgeversdiscussie
bespreking, beraadslaging
een voorstel zonder discussie aannemen
Ich bin Derrick
Juist ja.
In elk geval, ik snap de opmerking wel een beetje. Er zijn me veel te veel users die het maar al te interessant van hunzelf vinden dat ze de film niet goed kunnen waarderen.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Sinds wanneer is eindeloos herhalen een discussie dan? In discussies hoort men ook in te zien wanneer z'n argumenten worden ontkracht of hijzelf drogredenen geeft maar dat gebeurt hier ook niet.. (maar dat terzijdeee..)
Tsja, van beiden kanten willen mensen niet toegeven, het is inderdaad vrij eindeloos hier
Waar de hele discussie van 213 pagina's in feite op neerkomt is het feit dat 80% van de stemmers zich laten betoveren door de magische wereld van Pandora en zich niet ergeren aan het enigzins voorspelbare verhaal. 19% vindt het er ook prachtig uitzien, maar kan helaas niet door het voorspelbare verhaal heen prikken en de andere procent zijn mensen die alles bout vinden aan deze film, die vinden de hele wereld er te kitcherig uit zien of zo.
Martijnnn
Er is meer in film dan alleen verhaal, niet dat ik het verhaal van deze film slecht vind, echt uitgebreid en verassend is het niet. Maar slecht ook zeker niet.
wibro
De juiste manier van discussiëren;
Goed onderbouwend je mening kenbaar maken. Mocht het voor iemand niet duidelijk zijn of mocht iemand het er totaal niet mee eens, eventueel een toelichting geven. Op het moment dat je vindt dat je duidelijk genoeg geweest bent, discussie beëindigen. Nooit anderen de mening opdringen of eindeloos proberen te overtuigen. En dat laatste gebeurt helaas maar al te veel, zowel door de +stemmers als de -stemmers. Avatar is daar een sprekend voorbeeld van.
Klopt, nog nooit op MovieMeter op zoveel pagina's de zelfde users gezien die de film niet goed vinden. Zelfde geldt ook voor de andere kant
Eigenlijk rechtvaardigt iedereen hier de gigantische opbrengsten van Avatar en dat het zo succesvol is. Het houdt de gemoederen bezig, zelfs bij mensen die de film niet goed vinden, ongekend, zoals je bij geen enkele andere film ziet!
Tabossi
Klopt.
Neemt niet weg dat ik zelfs dát de film niet gun. Maar goed, het feit dat dit weer een nieuwe post is op 88 duuzend pagina's ontkracht dat weer enigszins.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful