• 9.385.255 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.485.630)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

Hero-man schreef:

In metropolis (Antwerpen bedoel je toch?) draait IMAX 3D

XD als ik jouw was zou ik heeeeeeeel vroeg gaan in de ochtend voor de laatste voorstelling... Ik weet nu al dat het daar erg druk gaat worden

In Metropolis draait men de film niet in IMAX 3D, maar in Dolby 3D. België heeft overigens geen IMAX-zalen meer (sinds 2005).

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Maar als ik Avatar nu 3D kijk in een gewone bioscoopzaal of in een IMAX 3D zaal... maakt dat zoveel uit ?

avatar van Reinbo

in Imax zal je er meer middenin zitten, terwijl je in een gewone bios de film wat meer in zijn kader ziet. Maar je kan natuurlijk ook in een gewone bios op rij 1 gaan zitten, dan krijg je een beetje dat IMAX effect.

Ja en een stijve nek!

avatar van Seam

Seam

Voor mij een goede reden om binnenkort weer eens naar Amsterdam te gaan

avatar van Riel

Riel

Koekebakker schreef:

Ja. er worden afwisselend twee beelden geprojecteerd, die je door een 3D-bril met je linker- dan wel rechteroog waarneemt. Dat kan alleen met speciaal daarvoor ontwikkelde digitale projectoren. En ook daarin zijn er weer verschillende systemen.

3D kan dus niet met 35mm-projectoren zoals die in vrijwel alle bioscoopzalen staan.

Als bezoeker heb je dan inderdaad alleen zo'n 3D-brilletje nodig.

Niet helemaal waar. Voor elke projector een polaroidfilter plaatsen 90 graden tov elkaar gedraaid en in jouw brilletje zitten dezelfde.

Ik projecteer zelf regelmatig 3D met twee doodnormale beamers. Waarom zou dat in de bios niet kunnen?

Karl van H.

Ik twijfel er niet aan dat ze het kunnen, ik betwijfel alleen of een bioscoop zo'n moeite wilt doen voor iets wat het merendeel van de bioscoopbezoekers waarschijnlijk niet eens zal missen.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Riel schreef:

Zo kan 't allicht ook, maar volgens mij zijn twee losse duurder dan eentje die ervoor ontwikkeld is. En ik weet ook niet of de films zodanig worden aangeleverd dat dat wordt ondersteund.

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

je kunt het beeld zelf ook creëren op je monitor. Probleem is, je hebt een 120 HZ scherm nodig. Zodat er 2 beelden afwisselend kunnen worden geprojecteerd. Maar ik neem aan dat als je 2 beamers hebt en je ze goed afstelt je het ook kunt doen.

koekebakker, je hebt per beamer of speciale beamer ook een andere film rail. 1tje voor rechts en 1tje voor links. Misschien gaat dit wel op 1 band, speciaal voor 3d, logisch lijkt mij het dat er 2 beamers staan. Ik geloof dat wij hier in zeeland ook de mogelijkheid hebben. Maar ik weet niet of ik hem 3d ga kijken, denk dat ik nog al koppijn krijg hierdoor.

maar je hebt nu al de mogelijkheden om 3d te gamen met speciaal nvidea brilletje bv. kost wel wat, maar als je er tegen kunt en het altijd gaat gebruiken is het vet.

Ja er staan typo's in en de grammatica is zwaar fout maar je moet gewoon niet zeuren

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Kaartjes gekocht voor IMAX kijk hier erg naar uit!

avatar van otherfool

otherfool

'This is our land!'

Beetje lachwekkende trailer eigenlijk. Benieuwd waar dat monsterbudget in is gaan zitten want zo gaaf ziet het er niet uit allemaal.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Komt wel goed.

avatar van otherfool

otherfool

Ik weet niet hoor... Het lijkt me allemaal iets te standaard. Maar we zullen zien.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik denk dat we toch overdonderd gaan worden. En ik kan niet geloven dat we 160 minuten lang met iets standaards te maken hebben.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Hier dat nummer van Leona Lewis, wat speciaal voor deze film is gemaakt. Vind het best mooi.

Leona Lewis 'Avatar' Theme: 'I See You' Premiere | PopEater.com

avatar van chevy93

chevy93

Deze planeet wordt bewoond door de Na'vi, een mens/machine-achtig ras met hun eigen taal en cultuur.

Een slechte woordgrap?

En hoe moet ik die ' opvatten?

avatar van ghostman

ghostman

JacoBaco schreef:

Titanic duurt 194 minuten. Een van de slechtste films ooit...

wimnoot

Ik denk dat Avatar net als titanic een prachtig episch drama wordt in de style van een William Wyler ,Cecil B. DeMille of een Stanley Kubrick.Maar natuurlijk in een sf setting waar Ridley scott en John Carpenter een puntje aan kunnen zuigen.Ik verwacht een adembenemend visueel schouwspel waar een Werner Herzog of een Michael Mann stil van wordt.Plus special effects waar George Lucas en Stephen Spielberg jaloers zichzelf achter de oren zullen krabben.

avatar van goongumpa

goongumpa

Ik kan wel begrijpen dat je Titanic niet goed vindt , maar het een van de slechtste films ooit noemen... Dat gaat mij toch wat te ver. Het scenario mag dat van het standaard (sentimenteel) liefdesfilmpje dan niet overstijgen, de film is duidelijk gemaakt door ervaren mensen die hun vak door en door kennen en hij ziet er erg spectaculair uit. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze film ook een vermakelijk spektakel wordt (al weet ik er weinig over - ik heb geen trailers gezien en er nauwelijks wat over gelezen).

Nee, op zijn tijd kan ik best genieten van een goed gemaakte big-budget Hollywoodfilm. Niets mis mee.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Featurette

Dit is een featurette over de dieren en over de planeet Pandora .

Ziet er erg indrukwekkend uit!

wimnoot schreef:

Avontuurtjes van de smurfjes. Ja, zal zeker een adembenemend visueel schouwspel worden tussen de smurfjes.

Gelukkig maar dat we een regisseur als Mann hebben, die kan ons weer terugbrengen naar de harde mannenwereld.

Karl van H.

Je kunt wel heel stoer doen alsof je 'n echte vent bent, maar stiekem houden we diep van binnen allemaal van smurfen - en dat weet jij ook best

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Actionfreak schreef:

Featurette

Dit is een featurette over de dieren en over de planeet Pandora .

Ziet er erg indrukwekkend uit!

Dit is toch echt prachtig !!!! Nu al petje af !

doe normaal schreef:

Zeker die ene aflevering van Southpark gezien.Avatar met de smurfen vergelijken is oud nieuws.

Karl van H. schreef:

Je mocht het niet doorvertellen

wimnoot schreef:

Zeker die ene aflevering van Southpark gezien.Avatar met de smurven vergelijken is oud nieuws.

Ik kijk niet eens naar south park, maar jij wel zo te zien heeaa.

Je mocht het niet doorvertellen

Sorry lieverd, maar in dit geval moest ik je toch echt even terechtwijzen

doe normaal schreef:

Ik ben ook een enorme fan van Micheal Mann!Ik heb al zes van zijn films op dvd.Zijn films zijn niet te vergelijken met de films van Cameron.Maar ik zie ze beide graag.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwe poster geplaatst.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dat nummer van Leona Lewis ontsijgt het gemiddelde Eurovisie Songfestival liedje niet en deze nieuwe poster is werkelijk oerlelijk. Geef mij maar de simpliciteit van de Aliens poster. Weer wat minpuntjes voor Avatar, maar afgehaakt ben ik nog niet.