Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
bertito
Joh.. jeetje.. wat ben jij toch slim man.. mijn god.. wij zijn niet waardig.. zoveel intelligentie....
Heel fijn dat je voor me buigt, en inderdaad, mijn analyses hier posten voelt aan als parels voor de zwijnen, maar ik mag niet verzaken
No kidding, ergens van binnen bij mij voelt het ook wel een klein beetje fout om Avatar neer te sabelen. De film is natuurlijk wel met heel goede bedoelingen gemaakt en met een bovenmenselijke inzet.
Op de andere kant, met Avatar speelt James Cameron in op basale gevoelens van onvrede en een zware wens tot escapisme, en is een miljardenwinst gegarandeerd. De uitspraak "Opium voor het Volk" van Lenin dringt zich op. Vandaar dat ik deze rolprent 2,5 ster geef.
Die zwevende rotsen komen overigens wel rechtstreeks uit Laputa, of niet?
Laputa zal vast ook niet de eerste geweest zijn. Volgens mij al 40 jaar een anime/Japans cliché.
angel-eyes18
Avatar is best vernieuwend en het ziet er allemaal prachtig uit maar dat je na deze film nog orgastisch een uur voor je uit loopt te staren....
Daar moet ik echt om lachen want dan ben je gewoon erg weinig gewend en is de inkt op je brommercertificaat wrs nog maar net droog.
Ik denk dat je in de war bent met Planet_of_Death..die liep een uur voor zich uit te turen..(beetje slordig voor zoow voorkomend iemand als u EW)...raar eigenlijk...ik had dat ook...was best erg onder de indruk.
Snap alleen niet dat je altijd maar met een denigrerende ondertoon de mensen hier te lijf gaat...en voor je het weet zit je de hele Zaterdag over AVATAR te zeiken...get a life EW..
Je geeft dus een film die ook leuk is voor kinderen 5 sterren.
I rest my case.
Jij moet nog een hoop échte goeie films gaan bekijken, dat is duidelijk.
Grow up man. Vertel jij mij is wat ik zou moeten kijken(genoeg goede films in mijn top10), gelukkig kan jij GEEN ENKEL argument weerleggen. Snap niet waarom jij deze film niet leuk vind, aangezien jou niveau hier zich zeker beperkt tot de kinderfilms afdeling in de videotheek.
Tot ziens en hoop je bij geen enkele andere film tegen te komen als je niet eens volwassen kunt reageren
Edit: Ik zie dat jij volgens je profiel 32 jaar bent......Zie je totaal niet af aan de soort opmerkingen die jij post.
JacoBaco
Wat zal de "Trekkies" voor de fanboys variant van Avatar worden? Avatars/Na'vi's/Pandories?
Zelf heb ik Avies / Avi's in gedachten. Dat krijg je wanneer je Avatar met Na'vi samensmelt.
Ew_MK1
Is niet slordig van mij hoor jullie zaten elkaar aan te vullen en ik reageerde ook meteen op Planet_of_Death.
En jij had dat gevoel ook dus ik was je al een paar stappen voor zonder dat je het doorhad.
Rustig blijven, gaat ten koste van je zinsbouw zie ik.
Het enige argument van jou waarom je de film zo goed vindt is je GEVOEL, dat fantastische "argument" ga ik niet proberen te weerleggen.
Hehe jij (met 21) weet natuurlijk precies hoe iemand van 32 zou moeten posten...
Maar je bent wel warm nu want je film-GEVOEL heeft erg veel met zelfontwikkeling en dus ook leeftijd te maken.
Ik probeer je alleen wat volwassener naar de film te laten kijken maar ik ben bang dat het geen zin heeft. Je ervaart Avatar hetzelfde als een 10 jarige die voor het eerst een Rambo film ziet. (En nee, goed lezen ik zeg hier niet dat je het nivo hebt van een 10 jarige)
Ik ga je geen film adviseren die ik goed vind want daar ben je wrs nog niet aan toe.
We ervaren deze film gewoon niet hetzelfde, daar kan jij noch ik iets aan doen. Neem jezelf en vooral de reacties hier verder niet te serieus man.
Toch hoop ik dat we elkaar nog eens treffen en dan bij een film die we allebei tof vinden!
domkey
Doe dan wel eens iets aan die afschuwelijke Avatar van je.
En aan die van jou graag!
Ok, open een topic ''Moet JacoBaco zijn avatar veranderen?''
Als er 23 mensen vinden dat het moet, dan verander ik hem meteen!
irisjuh1
Nou zeer mooie film!! Het is eigenlijk totaal niet mijn genre maar ik ben echt sprakeloos, heb op sommige momenten echt op het puntje van mijn stoel gezeten! En dat is toch de bedoeling van een goede film? Mensen die alleen maar klagen zijn uiteindelijk mensen die zelf niks bereikt hebben of wat dan ook, tis een frustratie van binnen uit ofzo dus laat ze maar klagen! Dat is ten slotte het enige wat ze doen
Echt mooie film! Jammer van de te veel menselijke trekjes maar ach de rest maakt dat weer dik in orde!
angel-eyes18
Ach..EW...wees dan ook duidelijk tegen ons
..ik dacht dat je echt een foutje maakte met je uitspraak
..ik kom in mijn werk al zoveel onduidelijke mensen tegen,,en nu ook hier.
^O^
Ok, open een topic ''Moet JacoBaco zijn avatar veranderen?''
Als er 23 mensen vinden dat het moet, dan verander ik hem meteen!
Rustig blijven, gaat ten koste van je zinsbouw zie ik.
Wat een vervelend badinerend mannetje ben jij zeg.... 32 en dan nog zo'n onderontwikkelde kijk op smaak....
En eh, Rambo Rulez.
Ben eigenlijk wel benieuwd onder welke accounts je hier nog meer actief bent (geweest).
Zo oud ben ik nog lang niet.
Maar 32 is best jong, zo blijkt.
VerteX
ik ben gister naar Pathé geweest en ik heb Avatar in Imax en 3d gekeken, wat een mooie film zeg ! ik ben nogsteeds sprakeloos, het is een van de indrukwekkendste films die ik ooit heb gezien. 4,5 ster is hij zeker waard, ik ben erg benieuwd naar het vervolg
even nog een vraagje, heeft iemand enig idee tot hoe lang Avatar Imax 3D draait in Pathé Schouwburgplein ?
JacoBaco
Zolang de kassa rinkelt, blijft de film voorlopig nog wel even draaien denk.
IMAX is trouwens alleen in A'dam en daar was hij 2 weken geleden nog netjes uitverkocht.
i
10 maart komt Alice in Wonderland uit, dus dan zal die plaats moeten maken, maar wellicht dat hij nog wel op één voorstelling per dag blijft, met al die Oscars....
IcU
IMAX is trouwens alleen in A'dam
Onlangs is er dus ook een IMAX in Rotterdam geopend.
Klopt, Pathe 5 is omgebouwd, schijnt de beste Imax zaal van het land te zijn.
Zavo
Onlangs is er dus ook een IMAX in Rotterdam geopend.
Die was er toch al heel lang? Volgens mij heb ik daar The Matrix gezien.
83Utreg!
Schijnt weinig aan te zijn. Visueel wel vrij bijzonder maar meer niet. Jammer dat ik nu al een soort afkeer krijg door de overdreven ophemeling van deze film. iedereen die de film heeft gezien heeft het alleen over het visuele, het verhaal is niks. Dan kan je beter gewoon naar de efteling gaan.
Onlangs is er dus ook een IMAX in Rotterdam geopend.
Bedankt! Dat wist ik nog niet.
Tonypulp
Er zijn genoeg recensies hier te vinden waar ook positief over het verhaal word gedaan. Ben er zelf ook over te spreken, waarom niet? Omdat het invloeden heeft van andere films? Schrijf dan maar 80% van de films af die tegenwoordig en in de toekomst verschijnen. Alsof alles om originaliteit draait.
Het verhaal is meer dan prima en de uitwerking niets minder dan geniaal, dat vooral dankzij het visuele maar waarom zou dat niet zwaar mogen wegen..
Da's de oude Imax, die is alweer een paar jaar dicht.
Schijnt weinig aan te zijn.
Ja, dat is inderdaad de teneur....
Zeker voor mensen die het verhaaltechnisch oerdegelijke drama 300, 5* geven is dit niet iets wat ze zal aanspreken, veel te weinig verhaal....
JacoBaco
Ga hem nou maar gewoon kijken!
Het verhaal is niet nix, het is solide en dus goed genoeg.
Het verhaal = behoorlijk, beproefd, betrouwbaar, deugdelijk, duurzaam, flink, gedegen, goed, grondig, pittig, proefhoudend, serieus, stevig en terdege.
domkey
Het verhaal is....,even afwachten als hij uitkomt op dvd!
4.24 , blijft dus echt niet ,
Dan primeert het solide Walt Disney verhaaltje (leven nog lang & gelukkig) echt niet meer!
JacoBaco
Maar er is niemand die voor mij bepaald wat ik van het verhaal vind.
En ja, hij zal dan wel richting de 4,15 gaan.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Sciencefiction / Thriller, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful