Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Norm Spellman
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Het lijkt er ook sterk op, denk dat Cameron dat ook grif zal toegeven.
PS. Pocahontas is een waar gebeurd verhaal.... Dus je kan ook het geschiedenis boek gelezen hebben.
OliverDogg
Hmmm het verhaal komt percies overeen, heeft niks te maken met of pocahontas orgineel was. het verhaal van avatar is gewoon een nieuw soort pocahontas, zelfs de namen van de wezens komen overeen.
en pocahontas was wel orgineel!
Geef eens voorbeelden van zulke namen.
de film is wel gewelig aan de nieuwe techniek die erin zit!
maar toen jurrasic park uit kwam, was dit ook nieuw, en die boeiden mij veel meer.
en zo zijn er nog wel meer films.
Ik vindt het wel geweldig wat de makers gemaakt hebben, en heb me ogen uitgekeken,
maar als je goed kijkt naar het verhaal van pocahontas, dan komen de namen met deze film overeen.
En een eigen taal is ook niet echt orgineel, kijk naar de elven taal van lord of the rings!
Hij is voorspelbaar, en het verhaal is te gemakkelijk
Poefff, Avatar zou verboden moeten worden, want een eigen taal kan natuurlijk niet, want de elfjes in LOTR hebben ook een eigen taal. Zo kan je natuurlijk elk element uit uit elke willekeurige film wel pakken en zeggen dat het een keer eerder gedaan is
yeyo
Verban de Klingons dan ineens ook maar! Allemaal afgekeken van LOTR.
Peter Ho
Yeyo, heb je de film al gezien? Ik ga deze week kijken, ben benieuwd
yeyo
Nop, ben niet echt zo een cinema bezoeker, maar zou het misschien toch eens moeten doen..
otherfool
Nou, zelf maar ff op zoek geweest.
Avatar Scriptment by James Cameron - docstoc.com
Pagina 14, alinea 3. Heeft dus meer met magnetisme en het unobtanium te maken dan middelpuntvliedende krachten, zwaartekrachten of 'omdat het nu eenmaal een verhaal is'.
Graag gedaan hoor, Avatar fans
grid8400
Dus je geeft eigenlijk toe dat dit commerciele troep is.
Over cliché gesproken
Dus alles wat commercieel is is per definitie troep?
AGE-411
Over cliché gesproken
Dus alles wat commercieel is is per definitie troep?
Nee, maar dit wel
grid8400
Tsja, zo kan ik ook nog wel gelijkenissen vinden tussen Titanic en Anal ass fuckers #37

Poeff, je geeft hem nog wel een aardige waardering voor een film die "troep" is. Je vind hem minder slecht dan je toegeeft hier, denk ik
what is truth
De eerste prijzen zijn binnen;
HFPA - Nominations and Winners - goldenglobes.org
BEST MOTION PICTURE en BEST DIRECTOR
JeroenE.
De film heeft nu al $1,602,168,000 opgebracht. Dus het komt heel dicht in de buurt van Titanic. Nog slechts een kwestie van een paar weken en dan is het zover!
MNV2
- 1900 stemmen
Ik ben vooral benieuwd hoeveel oscars Avatar gaat binnenhalen, Cameron's Titanic kreeg er tenslotte maar liefst 11, een record destijds (en nog altijd). James Cameron's speech wanneer hij zijn oscar voor beste regisseur ontvangt bij Titanic. En ook nog de inbeslagname van de oscar voor Best Picture, Titanic won het o.a. van Good Will Hunting en L.A. Confidential.
Van 1 januari
Sound Editing
Sound Mixing
Visual Effects
De vogende mogelijk ook:
Make-up? (weet eigenlijk niet waar de grens tussen make up en CGI lag, was niet te zien )
Music (Score)
10 stuks is mogelijk (geloof dat best score ook wel een zekerheidje is.) en met best song zelfs 11
Die is na volgend weekend al voorbij Titanic.... Is ook pas deze week in premiere gegaan in Italie.
Voor een zuiver beeld moet je eigenlijk uitgaan van deze lijst.
Maar die is enkel USA, zou graag een world wide adjusted lijst willen zien.
angel-eyes18
dat zegt dat een film goed is? hm, ik heb een eigen mening gelukkig.
je vergeet er bij te vermelden dat ik het ook over de recensies hier had op mm....even concreet weer...de recensies hier en de opbrengst zeggen mij genoeg.....en dan nog een paar prijsjes in de wacht gesleept....mee eens?
Madecineman (moderator films)
Ik mag toch verwachten dat ik voor 300 miljoen een consistent wereldbeeld te zien krijg? Als-ie dat al niet voor elkaar heeft gebokst...
Ik heb overigens nog altijd hoop op een (goede) uitleg, want ik ben eufemistisch gesteld geen grootheid op bèta-gebied.
Die zwevende bergen schijnt te maken te hebben met het Meissner-effect, er wordt in de film ook ingegaan op de bijzondere eigenschap van het magnetisch veld op die plek.
Denk dat er nu wel iets te lacherig gedaan wordt over Camerons zijn kennis en kunde op technisch en wetenschappelijk gebied. Hij is absoluut geen noob op dat gebied, heeft zich veelvuldig bezig gehouden met de technische aspecten van 3D film, heeft verschillende diepzee expedities mee georganiseerd, gefinancierd en in eigen persoon aan deelgenomen. En vergeet ook even niet dat zijn ideeën en ontwerpen uit The Abyss destijds erg vooruitstrevend waren.
angel-eyes18
Kan iemand me nog uitleggen hoe er 'zwevende bergen' kunnen bestaan?
Die bestaan alleen in fanasiefilms....
Angrod_Pallanén
Voor een zuiver beeld moet je eigenlijk uitgaan van deze lijst.
Maar die is enkel USA, zou graag een world wide adjusted lijst willen zien.
Niet echt, ik heb liever een lijst met bezoekersaantallen wereldwijd, maargoed je kan zo veel willen. Overigens, Avatar is niet zó succesvol dat het 200.000 in één week kan ophalen.
rasterdragon
ik vindt het echt een goede film
maar vindt wel raar dat er mensen depres van worden
JeroenE.
ik vindt het echt een goede film
maar vindt wel raar dat er mensen depres van worden
Nou kijk, de meeste mensen worden natuurlijk niet depressief van de film zelf. Maar van het gevoel dat je krijgt na de film, als je erachter komt dat Pandorra helemaal niet echt bestaat zeg maar.
grid8400
Ik denk meer om het feit dat de wereld die geschets wordt op het scherm met de mooie kleuren e.d. in schril contrast staat met de wereld als je weer uit de bioscoop stapt, en dus niet zozeer omdat men erachter komt dat Pandora niet bestaat, want het lijkt mij dat ze dat wel snappen
Het feit dat veel mensen hem meerdere keren willen zien, is misschien ook wel een teken op een chemische reactie in de hersenen bij het zien van 3d + de effecten?? Ik heb al meerdere malen aangegeven dat het een soort AA effect teweeg brengt. Yep, it's a new drug!
grid8400
Die bestaan alleen in fanasiefilms....
Nee hoor, zag er vandeweek nog 1 voorbij komen ter hoogte van de A6 bij Muiden.
Madecineman (moderator films)
Dan spoor je toch echt niet
Waarschijnlijk waren ze zonder Avatar wel depressief geworden van het weer of het opruimen van de kerstboom of dat het vandaag maandag is of de koffie op of weet ik veel...
mrwhite
mss zijn ze gewoon depressief van het feit dat zo'n mooi in beeld gebrachte film geen verhaal heeft en enkel mooie plaatje.
Dan spoor je toch echt niet
Sowieso
lijken me ook alleszins geen stabiele mensen die even depressief worden door een filmpje.
Tharoy
Klopt als een bus. Echt, op dat gebied faalt Avatar hard, en mag gewoon niet hoger dan 3,5 sterren gekregen imho.
Wel hoor, scoort rond de 7 per door de weekse dag en een dikke 50 mjn in het weekend, zeker na de Globe zegen, zit je op 85, en WW doet twee keer zoveel als USA, dus 255, kan er 55 mjn onder zitten en dan redt die het nog.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful