• 9.377.445 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Wel meer van Miyazaki's werk vind ik. Zoals Kaze no Tani no Naushika en Mononoke-Hime.

VilmExpert

Een echte Hollywood film het verhaal loopt over van voorspelbaarheid en cliche plotwendingen , typisch een film voor de simpele massa die alleen naar mooie plaatjes wil kijken zonder verhaal met enige diepgang.

avatar van The Oceanic Six

Mag hopen dat dat woordje Vilm in je nickname een expres gemaakte woordgrap is, anders ie het best genant...

VilmExpert schreef:

Welkom op het forum, wij simpele massa kunnen wel wat van jouw wijsheid gebruiken hier.

avatar van rep_robert

Mooie plaatjes kan je ook van genieten hoor VilmExpert.....of koop jij de Playboy ook voor de diepgaande interviews?

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

VilmExpert schreef:

Van deze criticus kunnen wij nog een hoop verwachten mensen!

Ik ben benieuwd naar je top 10!

avatar van The Oceanic Six

rep_robert schreef:

Sinds la Paay erin stond is het meer een verzamelblad voor prehistorisch fossielen geworden

avatar van Rebel80

Rebel80

een echte aanwinst voor het forum, 0,5

avatar van Riel

Riel

Plotwendingen hierin? Vond m nogal straight-on.

Maar alla, der verhaallijn mag dan wel cliche zijn, ik vind de uitwerking van de verhaallijn erg origineel in detail.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Origineel ? Neen, origineel zou ik de uitwerking van Avatar nooit kunnen noemen. Wel goede special effects, maar daardoor zit je nog niet bij een originele uitwerking.

avatar van Reinbo

De uitwerking ook al niet origineel? Heb 80% van de dingen die ik zag nooit eerder gezien.....

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vreemde opmerking inderdaad. Heel het Avatar universum is one of a kind. En dan zal de vergelijking met Dances with Wolves wel weer komen .

avatar van Anjin

Anjin

Rebel80 schreef:

een echte aanwinst voor het forum, 0,5

Lijk wel dan of je helemaal geen eigen mening meer mag hebben.

Belachelijk toch...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tuurlijk wel

Maar dan mag er toch verwacht worden dat er een normale/fatsoenlijke onderbouwing bij zit. Zo slaat zo'n score gewoonweg nergens op.

Anjin schreef:

Lijk wel dan of je helemaal geen eigen mening meer mag hebben.

Belachelijk toch...

Wou jij iemand die vanuit een nep account een 0,5 uitdeelt en iedereen die de film wel goed vind voor dom uitmaakt wel serieus nemen....

avatar van Kadafi

Kadafi

Wat een graphics. Wat een prachtige fantasiewereld.

Wat een slap verhaal, maargoed daar gaat het helemaal niet om bij deze film. Ik zat soms op het puntje van m'n stoel, m'n mond viel open van de schitterende opnames.

avatar van mittchell

mittchell

Persoonlijk vind ik dit de beste film die ik in een lange tijd gezien heb.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Reinbo schreef:

Op die manier wel, het visuele plaatje is vrij bijzonder. Maar ik denk niet dat alleen het visuele plaatje het ingrediënt is die een film een goede uitwerking geeft. Riel heeft het over de uitwerking van de verhaallijn. De manier waarop de dialogen, en de creatie om enige emotie bij de kijker te creëren, ondersteunt wordt, vind ik verre van bijzonder.

avatar van david bohm

david bohm

Special effects vind ik fraai, het wat moralistisch gezever met religieus vleugje een stuk minder.

Tonypulp schreef:

Tuurlijk wel

Een voorspelbaar en cliche verhaal vind ik een redelijke onderbouwing , of vonden jullie het allemaal zo,n ONvoorspelbaar verhaal ?

Bijna alle mensen zijn slecht en denken alleen maar aan geld.

Wetenschappers zijn uiteraard de goede mensen en alle soldaten zijn de slechterikken

Marinier word verliefd op blauwe smurfin.

Marinier loopt over.

Blauwe smurfen zijn allemaal lief.

Marinier vangt de grote rode draak.

Smurfen worden bijna verslagen maar weten toch te winnen.

En als verrassing komen alle diertjes de smurfen te hulp nou dat zag ik echt niet aankomen hoor.

Deze film loopt over van de voorspelbaarheid en cliche personages en al die winegum kleurtjes gaan behoorlijk vervelen na een uurtje had van mij wel wat minder gemogen.

Ik heb het vermoeden dat iedereen besmet is met een Pandorra virus en mekaar maar een beetje na lopen te praten , want als je zegt dat deze film niet goed is ben je niet goed bij je hoofd of je heb geen fantasie of je heb de film niet begrepen.

Sjoerdow schreef:

Van deze criticus kunnen wij nog een hoop verwachten mensen!

Ik ben benieuwd naar je top 10!

Ik ben nieuw maar weest gerust mijn top 10 met films die een echt verhaal en enige diepgang bevatten komt eraan.

Reinbo schreef:

Niet dom maar simpel en ik wil heus niet beweren dat iedereen die deze film goed simpel is, maar als ik naar al jouw berichten kijk maak ik me over jouw wel een beetje zorgen.Een bericht plaatsen is leuk maar voor jouw is deze film een soort obsessie zo te zien.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dat zijn slechts woorden van enkele, vooral niet serieus nemen hoor. Ieder zal z'n eigen beeld scheppen bij Pandora en mits die goed onderbouwt is heeft niemand hier daar iets over te zeggen.

Blijkbaar kun jij slechts genieten van sterke verhalen(?) in films terwijl over het algemeen gezien het medium film meer te bieden heeft dan dat en in Avatar is duidelijk het visuele dat ertoe doet.

Als zelfs dat je niet weet te vermaken is een 0,5 'lichtelijk gerechtvaardigd'

Al doet deze film wel iets wat nooit eerder is vertoond en verdient het daar toch meer lof voor naar mijn mening.

avatar van JeroenE.

JeroenE.

Dag meneertje die het woord film nog niet eens goed kan spellen. Begrijp jij nou niet dat dat het het juist slim is om een film niet heel spannend te maken. Dat heeft toch helemaal geen geen zin, na de eerste keer zien is elke film voorspelbaar toch? De uitwerking van deze film is perfect. Nooit heb ik zo meegeleefd met personages in een film.

avatar van wimnoot

wimnoot

Wellicht miste vilmExpert een beetje neo-realisme in Avatar.

avatar van PGJ

PGJ

Film met hoge amusementswaarde, je kunt goed terug zien dat de regisseur er jaren over gedaan heeft. Echt een genot om naar te kijken, ik heb hem in 3d gezien en dat was voor het eerst en dat geeft toch echt een totaal nieuwe dimensie aan een film. De verhaallijn was misschien voorspelbaar te noemen maar toch vond ik dat het goed uitgewerkt was waardoor ik mij er niet aan gestoord heb. Het gebeurd ook niet vaak dat een film van 2 uur en 45 minuten echt voorbij vliegt.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

VilmExpert schreef:

En je hebt pas een film gezien??

VilmExpert schreef:

Volgens mij voor ik een behoorlijk inhoudelijke discussie over CGI gebruiken en vorm vs inhoud. Ben overigens benieuwd naar jouw motivatie om hier slechts 0,5* aan uit te delen. Film is immers zoveel meer dan enkel het verhaal. Maar mijn mening heb je al doorgenomen, dus ik zal niet in herhaling. Ben erg benieuwd welke films je dan wel goed vind. Wat een 'one vote voter' is niet echt serieus te nemen.

En ja ik ben best geobsedeerd door deze film, het is ook maar eens in de 10-15 jaar dat een dergelijke 'landmark' film voorbij komt. Dus interessant om te volgen.

avatar van JeroenE.

JeroenE.

En wedden dat Apocalypse Now er weer in staat, ik heb daarvan een half uurtje gezien en ik snapte er al niks meer van.

avatar van khalidos

khalidos

Beste film wat ik ooit in de bios heb gezien

verhaal: 5*

animaties:5*