• 9.378.042 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Tharoy

Tharoy

Tja.. Ik weet het niet zo goed. De effecten waren fenomenaal, en het 3D gebeuren is echt ontzettend goed gedaan. Maar verder is het niet heel erg bijzonder. De personages zijn vlak en de de na'vi vind ik ook wat tegenvallen.

De beweegredenen van de personages zijn vaak erg simpel en cliché. Evenals de dingen die de personages in de film zeggen. Het is allemaal meerdere keren gedaan. Helaas heeft Cameron door te grote focus op de special effects oog voor de andere aspecten verloren.

Desondanks ergerden die dingen mij niet zo heel erg. Maar echt bevorderend voor het plezier was het niet. Het knaagde toch wel bij de beleving bij de film.

Desondanks een leuke blockbuster, maar ik verwachtte meer.

avatar van Jan de Arbeider

Jan de Arbeider

Rimko schreef:

vervelen tijdens AVATAR?? in welk bioscoopje heb je het gekeken?

of je hebt zeker een cam versie gekeken?

nog een gelukkig nieuwjaar!

Ik heb hem gewoon in de bioscoop gezien ik kijk geen cam rotzooi.

Jan de Arbeider schreef:

Het verhaal is mij absoluut niet ontgaan ik wist na 30 min. al hoe het hele verhaal ging aflopen , marinier word verliefd ,een gemene generaal en bedrijfsmanager die alleen aan geld denkt ,wetenschappers komen in opstand , blauwe mannetjes gaan terugvechten en ze leefde nog lang en gelukkig.

Als je dit allemaal al zo mooi wist ga dan gewoon niet naar de film, kom op zeg. Ik durf te wedden dat je ontevreden was geweest als de mensheid op Pandora was aangekomen, daar alles aan gort had geblazen, om vervolgens te gaan mijnen daar. Dan ben je ontevreden vanwege het einde. Kom bovendien eens met betere suggesties dan. Gewoon zeggen 'ja het is geen goed verhaal' noem ik niet onderbouwd.

Bratwurst

De mariniers uit Aliens , gemixt met een Titanic achtige romance en een ecologische boodschap uit Abyss en de idianen uit Dances with wolves zijn vervangen door lange blauwe mannetjes.

Qua verhaal heeft James Cameron weinig nieuws te bieden erg jammer want mijn verwachting was erg hoog.

De personages waren maar vlakke personen en de ene na de andere cliche volgde mekaar op , blijkbaar waren de mooie plaatjes en felle kleuren genoeg voor meneer cameron.

avatar van Reinbo

Vreemd dat je verwachtingen zich richtten op het verhalende vlak?

Het was toch wel duidelijk dat het visuele aspect de boventoon zou voeren. Waarom had Cameron anders 12 jaar geïnvesteerd in het ontwikkelen van een nieuwe 3D techniek en CGI. Een goed verhaal vertellen kon ook al met de techniek uit 1928.... Of hij had gewoon een werk van Shakespeare uit de kast kunnen trekken.

En volgens mij waren de mooie plaatjes en de strak geregisseerde (actie)scenes voldoende voor de meesten.

avatar van grid8400

grid8400

avatar van johanneman

johanneman

in 3d gezien , en naturlijk het einde was voor een deel voorspelbaar de verhaallijn is niet nieuw, maar goed het stoorde niet de effects zijn prima en je werd heerlijk meegenomen in het verhaal , en dat houd in dat ik me zeker niet verveelde. Het is wel zo dat na een tijd het 3d een beetje begon te vervelen , maar oke een kniesoor die daar op let , Het enige wat me stoorde dat ik soms de ondertiteling moest zoeken.. maar zeker een aanrader ,

alleen ik denk dat het een echte bios film is , dat hij als ie op dvd komt , de film stukken minder over gaat komen .

Het zou wel leuk zijn als er eens meer respect zou zijn voor de mening van de ander over de film , is het nou zo erg dat iemand de film niets vind? Het is een site om je mening te geven als je die niet wilt accepteren heb je niets te zoeken hier.

avatar van Stephan

Stephan

grid8400 schreef:

pfff wat een cliche mening....

Nee.. die van jou snijdt hout..

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

johanneman schreef:

Naast vrijheid van meningsuiting is er ook nog altijd vrijheid om een weerwoord te geven op zo'n meningsuiting..

avatar van grid8400

grid8400

Stephan schreef:

Nee.. die van jou snijdt hout..

Ja eigenlijk wel

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Maar er is wel een verschil tussen een weerwoord en een mening opleggen. Soms worden mensen echt voor gek uitgemaakt omdat die een andere visie heeft. Ieder zo zijn ding dat is standaard ja maar het is wel zo. Reageer op een ander zoals jij zou willen dat ze op jou zouden reageren.

Reinbo schreef:

Vreemd dat je verwachtingen zich richtten op het verhalende vlak?

Ik bedoel ermee dat dit net zo goed een film van Roland Emmerich had kunnen wezen , veel spektakel en een simpel verhaal.

grid8400 schreef:

pfff wat een cliche mening....

Maar wel eentje die hout snijdt.

avatar van johnny-core

johnny-core

Ik heb deze film afgelopen Dinsdag in de bioscoop gezien (uiteraard in 3d) en het is echt een geweldige film!

Ik heb hier al heel lang naar uit zitten kijken, heb er heel veel van verwacht en het was zelfs beter dan dat ik ooit had mogen dromen.

De special effects waren echt heel erg goed, ik geloof dat 85%+ volledig CGI is, wat ik helemaal geweldig vind.

Toen ik hoorde dat deze film in 3d draaide had ik verwacht dat ik werd bekogeld door 3d objecten, maar dat was juist niet het geval.. (gelukkig). Met een 3d bril heb je toch wel een mooi diepte effect, ik hoop echt dat er meerdere films komen die deze techniek gaan gebruiken.

Avatar heeft een mooi verhaal en het is heel leuk uitgewerkt.

Ik raad het iedereen aan deze te gaan kijken (in 3d).

avatar van dikdiver

dikdiver

leuk zo een discussie forum (!!)

Het gaat over de film.. toch?

Lang naar uit gekeken, vandaag in 3D en Imax gezien.

WAUW!!!!!! wat is dat goed, leuk verhaaltje, maar doet er niet toe.

jammer kan ik niet meer dan een 5 geven. top

Bratwurst schreef:

Mwah qua verhaal en uitwerking toch wel 20 klasse beter. Emmerich heb ik nog nooit een voldoende gegeven.... Dat is inderdaad tenenkrommend. Gaat altijd om everyman types, waar Cameron een stuk stoerdere personages neerzet.

avatar van Arbiter

Arbiter

apolicum schreef:

lol..? je geeft toch zelf een 4? het "extreem hoge" gemiddelde is slechts 0.25 hoger? :s

Rare jongen

Nou het zal niet The Dark Knight 2 worden want die is veel mooier (mijn mening) en heeft een hele andere genre, dus je kunt beide films niet vergelijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als ik een opmerking van reinbo krijg dat ik moet gaan leren quoten mag ik hem toch wel op zijn (meerdere) spelfouten wijzen. [/quote]

Klopt, maar juist quoten is belangrijk in een discussie, vooral wanneer je niet op een bericht dat boven je staat reageerd, anders word het onmogelijk te volgen en voorkom je misverstanden.

Met een paar spelling of typ foutjes zul je dat niet krijgen, z'n boodschap blijft wel duidelijk en doelgericht

Mwha doe je Avatar toch tekort mee. Ik zie het graag zo met deze film, het doet het op velen aspecten (Naast het visuele) beter dan de gemiddelde sci-fi/actie gerichte blockbuster, dat is genoeg om het niet af te kraken in mijn optiek, zou niet leuk worden om elke film zo diep kritisch te bekijken, probeer het zo positief mogelijk te ervaren.

Bratwurst schreef:

In deze reactie volgt het ene na het andere cliche elkaar pas op... Als je van te voren weet dat Cameron gezegd heeft dat het niet een film is voor mensen die een diepgaand verhaal verwachten, waarom kijk je het dan uberhaupt nog als je na afloop daar alleen maar tegenaan gaat schoppen? Ik heb het al eerder aangehaald, maar had je liever gezien dat al de Na'avi de grond ingestampt werden dan?

avatar van yordee

yordee

3 sterren. En alleen omdat ik deze film in imax-3d heb gezien, wat best mooi was.

avatar van Kruskovac

Kruskovac

Mooie film,maar niet slechter of beter dan ik had verwacht.

Het einde was beetje vaag,en die steun van natuur moest me beetje denken aan Lord of the rings(scene met die bomen)

avatar van horrorfreak7

horrorfreak7

Wat was er vaag aan het einde?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Wat overbodig geneuzel over spelling en nicknames verwijderd.

avatar van jantje.vlaam

jantje.vlaam

Zeer goede film. Heb net de 2d versie gezien op TV. Binnenkort naar de 3D versie in de bioscoop.

Het verhaal is wel erg Dances with Wolves achtig maar dan beter. De special effects zijn inderdaad van een hoge uitmuntende kwaliteit.

Nee, hier ga ik graag voor naar de bioscoop. Ik kan net wachtten op 3d Blu Ray, dan ga ik deze titel alsnog kopen.

avatar van rondo

rondo

Vlakke personages, boordevol chiché's en bijzonder voorspelbaar. Gelukkig weet je dat je dit kunt verwachten en dus stel je jezelf daar op in. Ergernissen aan de kant schuiven, verstand op nul zetten en meestappen in het verhaal. Op die manier toch kunnen genieten van de heerlijke 3D beelden. De fauna en flora van Pandora en de goeie actie maakten deze film best genietbaar.

3,5 *

Nu is het alleen nog wachten op een regisseur die een ijzersterk verhaal combineert met dit soort 3D-beelden.

avatar van Resh

Resh

Tharoy schreef:

Desondanks een leuke blockbuster, maar ik verwachtte meer.

Hier sluit ik me volledig bij aan.

Stephanovic schreef:

Ik mag toch zeker zelf wel uit maken naar welke film ik kijk en als de film mij dan tegen valt geef ik daar mijn mening over.Ik wist trouwens helemaal niet dat Cameron dat gezegd heeft over Avatar dat het geen diepgaand verhaal is, ik kan me niet voorstellen dat die dat zo letterlijk heeft gezegd.Het zou er op neer komen dat dit een film is voor dombo,s die geen diepgaand verhaal willen maar alleen voor de mooie plaatjes en kleurtjes komen kijken.

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Ik had de film al in 2D gezien, maar nu heb ik hem ook

in 3D imax gezien, in Melbourne. Ook daar hele lange rijen voor de kassa's. Maar het wachten meer dan waard..

Ik vond de film nog veel overweldigender dan de eerste keer.

Zoveel detail, zoveel kleur en pracht en de diepte-effecten

voegen zeker nog zoveel meer toe, al kan het misschien nog beter:

( wanneer ik het zweet in mijn handen zou heben staan op de momenten dat ze op grote hoogte over boomstammen lopen ..... ). Het verhaal is zoals ik al eerder zei niet echt bijzonder en redelijk voorspelbaar, maar in dit geval voor mij totaal van ondergeschikt belang. Als je houdt van visuele pracht is dit DE film. Nog nooit eerder op deze schaal gezien en

dat is zeker het hoogste cijfer waard.

Bratwurst schreef:

Ik mag toch zeker zelf wel uit maken naar welke film ik kijk en als de film mij dan tegen valt geef ik daar mijn mening over.Ik wist trouwens helemaal niet dat Cameron dat gezegd heeft over Avatar dat het geen diepgaand verhaal is.

Dat doet er ook niet toe, maar als jij je er niet in hebt kunnen inleven dat is dat jammer. De visuele bombast en vakmanschap zal voor de meeste mensen al genoeg plezier moeten geven voor een dikke voldoende. Een ook is het niet zo moeilijk om partij te kiezen voor de natuur. Maar als je dar ook al niets mee hebt, dat heeft de film je schijnbaar weinig te bieden.

Bratwurst schreef:

Ja dat is je goed recht, maar Cameron heeft van tevoren wel aangegeven dat het geen film is met een vernieuwend verhaal, maar een boodschap over hoe de mens is. Wat dat betreft vind ik het dus niet erg fair om een film op het verhaal te veroordelen, terwijl het verhaal niet de prioriteit had.