Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Sasja
Ik heb het wel vaker gezegd bij een film, maar bij deze geld het al helemaal:
Hoe kan je in godsnaam een 0,5 geven voor deze film???????
hoe? door onder de poster te klikken op 0,5
Het visuele spektakel, goed uitgewerkte actie en de revolutionaire 3d alleen al zorgen er toch voor dat deze film minimaal een 3* verdient?
Vind ik niet.. Ik heb de hele film zitten vervelen en toen ik dacht: het zal bijna wel afgelopen zijn, was er pas 1 uur en 19 minuten voorbij. Nee voor mij is de film nog minder waar dan een 0,5 daarom geef ik ook een 2.0 aan Sam Worthington. Omdat die zo lekker eruit ziet
Scarface heeft geen special effects nodig maar heeft een ijzersterk verhaal en monumentale scene,s en quotes ,denk maar eens aan de kettingzaagscene en zo zijn er nog tal van voorbeelden waardoor Scarface een film is maar men nu nog over praat.
Avatar zal over een paar jaar een vergeten film zijn waar niemand meer over praat.
We zullen zien, maar dat Avatar vergeten wordt lijkt mij vrij kansloos. Zie ook Titanic en LotR.... Trouwens buiten deze site stelt Scarface niet zo heel veel voor Staat niet eens in de top 150 op IMDB.
Daar had ik dus ook last van het was allemaal zooo traag.
Avatar is ook een verhaal dat al eindeloos verteld is ,boze gemene mensen die alleen maar aan geld denken versus de lieve inboorlingen die 1 zijn met de natuur blabla.
Dat ontken ik ook niet. Ik geef juist aan dat het verhaal maar een ondergeschikt onderdeel is bij een film, het gaat op om de uitwerking. Geef twee regisseurs hetzelfde script en evenveel geld en je krijgt twee heel verschillende films.
Jan de Arbeider
Scarface is gewoon een rise and fall verhaaltje. Is al eindeloos vaak verteld ook voor 1983. En dat Avatar een vergeten film wordt kan je vergeten, daarvoor is die verl te goed, komen bovendien nog 8 a 9 Oscars aan. Dan raak je niet zo snel vergeten.
8 a 9 oscars vergeet het maar waarschijnlijk een oscar voor de special effects en dat is het dan.
Daar had ik dus ook last van het was allemaal zooo traag.
Leer eens quoten. Zo is het erg onduidelijk wat je schrijft. Verder jammer dat je niet hebt genoten van het visuele aspect van de film, want daar ligt de kracht.
Ik voorspel de volgende Oscars:
Sound Editing
Sound Mixing
Visual Effects
De vogende mogelijk ook:
Make-up? (weet eigenlijk niet waar de grens tussen make up en CGI lag, was niet te zien )
Music (Score)
Jan de Arbeider
Leer eens quoten. Zo is het erg onduidelijk wat je schrijft. Verder jammer dat je niet hebt genoten van het visuele aspect van de film, want dar ligt de kracht.
Als jij een beetje op je spelling gaat letten ga ik leren quoten.
Dat was mijn Iphone, zit nu weer achter en groot toetsenbord.
Rimko
hmm, dat sommige mensen hier het einde zagen aankomen vind ik best raar. ik zag het dus echt niet aankomen.
Rimko
Daar had ik dus ook last van het was allemaal zooo traag.
vervelen tijdens AVATAR?? in welk bioscoopje heb je het gekeken?
of je hebt zeker een cam versie gekeken?
nog een gelukkig nieuwjaar!
krijgsheer
De film is zeker één van de betere films die ik het afgelopen jaar heb gezien. Heb me geen moment verveeld. De sfeer die de planeet Pandora uitstraalt, is geweldig, zeker in 3D. Ook de samenleving daar tussen mens en planeet, is wel mooi in beeld gebracht.
Wel niet meer dan 4 sterren omdat het einde echt te voorspelbaar is. De personages zijn ofwel goed ofwel kwaadaardig. Naar het einde toe waren de clichés me iets te groot, goed dat kwaad zo makkelijk in de pan hakt.
Gross revenue $745,078,899
Het gaat al de goede kant op met Avatar, ik hoor zelfs dat de bioscopen hier uitverkocht zijn voor die film.
Blij dat ik tijdens de sneeuwstorm ben heen gegaan(zelfs toen een volle zaal op zondag).
domkey
Maandag om 11.45.
Meer popcorn dan mensen. Metropolis Antwerpen.
+- 50 personen!!
planet_of_death
Hoe zit het met regio Drenthe? Is het daar wat rustiger kwa bioscoopzalen (Utopolis Emmen)?
sinterklaas
Avatar is veeeelste laat in de bioscoop gekomen anders stond ie miss nog 1 plaatsje hoger.
JacoBaco
Het kwam toch juist goed uit zo rond de feestdagen. Half Amerika ging met kerst naar Avatar.
Alleen jammer van het slechte weer overal in de openingsweek, maar iedereen die ik ken praat erover, zelfs de mensen die nooit een film zien of naar de bios gaan.
Dus de film heeft zeker zijn effect en draait meer dan uitstekend, als ie nu al rond de 750 miljoen heeft opgebracht!!
JacoBaco
Dat slechte weer was wel een beetje problematisch ja.
Het duurt niet lang meer voordat Avatar over de magische grens van 1 miljard gaat.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
OMG. Dit word echt The Dark Knight 2
. Bij The Dark Knight vond ik de extreem hoge gemiddeldes alleen niet zo erg want die film vond ik briljant... maar bij deze film... Maar ja, wie ben ik? Iemand die zich niet alleen bezighoudt met visual effects en ook oog heeft voor alle andere aspecten
. Kan me niet schelen wat voor genre het is.
Thornberg
Een goed voornemen voor 2010 was om lid te worden van moviemeter
hallo iedereen, en de beste wensen!
En dan begin ik met naar mijn idee de mooiste film die ik ooit heb mogen zien. De MOOISTE, niet het beste qua verhaal, dat er tig cliches in zitten staat buiten kijf... Maar visueel was het een waar spektakel.
Ik heb me geen moment verveelt, de start ging gelijk vlot, je word gedropt op de planeet en zit per direct in het aangrijpende verhaal van een man die vanuit het niets op een onbekende planeet word gezet, zijn eigen avatar aan gaat sturen en zichzelf verwikkeld in een strijd tussen mens en menselijkere prachtige wezens.
Ik had niet verwacht zo een band te kunnen voelen met buitenaards leven, wellicht omdat ze menselijker zijn dan ik eerst zou denken. Wat een prachtwezens, met een ongekende band met de natuur waar we jaloers op zouden moeten zijn, ook al is de natuur hier op aarde lang niet zo overweldigend als daar is gecreëerd. Schitterende flora en fauna, prachtige omgeving... En geweldig mooi vormgegeven na'vi's, met herkenbare emoties. Ik werd bijna verliefd op Neytiri, hoe vreemd ik het zelf ook vond.
Ook al was het verhaal redelijk te voorspellen, deze film heeft een misschien cliche verhaallijn schitterend uitgewerkt. Alle emoties spatten van het scherm, van liefde en blijdschap tot woede en verdriet. Heb toch een traantje moeten laten...
Gewoon een prachtige film! Visueel een waar spektakel, maar qua verhaallijn niet vernieuwend. Een half puntje aftrek daarvoor, soms hadden gebeurtenissen wat langer uitgewerkt mogen worden... Ik mistte het gevecht met de Turok (grote vuurkleurige vogel) en het einde had wat langer mogen duren... Ogen open is natuurlijk mooi, maar voor mij hadden- tijdens de aftiteling of zo- wat beelden van een gelukkige Jake als na'vi samen met Neytiri niet misstaan.
Ik ga dit weekend weer een keer, voor het eerst dat ik een filmervaring zo goed vond dat ik hem nog een keer in 3D ga bezoeken. Bij deze film vond ik de 3D trouwens ook erg goed tot zijn recht komen. Niet ergelijk, echt met meerwaarde. Grijp je kans hem in 3D te zien nu het nog kan!
grid8400
Same here. Ik ben nog nooit een 2e keer naar een film geweest in de bioscoop. Zondag ga ik dus een 3e keer (3d IMAX). Waarom?
Omdat dit waarschijnlijk (zodra hij uit de bios is) de laatste keer is dat je avatar op die manier kan zien.
Hayabusa
Toch wel verassend dat Onderhond nog geen stem heeft uitgebracht, je weet wel, die 0,5 die hij wel eens strooit voor Hollywood films, hehe.
Tot nu toe heb ik van elke Cameron genoten, Terminator, het vervolg daarvan, True Lies vond ik goed, Aliens was mooi, The Abyss laatst weer gezien, ook een goede film. En ja, Titanic was ook zeker de moeite waard.
Binnenkort maar eens Avatar zien.
Nou ja, genoten van elke Cameron... Zo goed is mijn debuutfilm, Piranha 2: Flying Killers nu ook weer niet. Maar ja, iedereen moet ergens beginnen. Ik vrees dat Avatar uiteindelijk ook één van mijn mindere films zal blijken te zijn. En dan vooral qua inhoud- daar heb ik een beetje met de pet naar gegooid. Je moet nu eenmaal concessies doen wil je een dermate groot publiek naar de bioscoop lokken.
U heeft in ieder geval weer wat geld verdient om uw hypotheek af te lossen, toch ook wel belangrijk he
Nou ja, genoten van elke Cameron... Zo goed is mijn debuutfilm, Piranha 2: Flying Killers nu ook weer niet. Maar ja, iedereen moet ergens beginnen. Ik vrees dat Avatar uiteindelijk ook één van mijn mindere films zal blijken te zijn. En dan vooral qua inhoud- daar heb ik een beetje met de pet naar gegooid. Je moet je eenmaal concessies doen wil je een dermate groot publiek naar de bioscoop lokken.
Je moet je eigen film nog maar eens bekijken, met die inhoud valt het best wel mee. Als Aliens, The Abyss en True Lies op dezelfde manier ge-analyseerd zouden worden, zal blijken dat die verhalen heus niet beter zijn. Het gaat om de uitvoering....
apolicum
OMG. Dit word echt The Dark Knight 2
. Kan me niet schelen wat voor genre het is.
lol..? je geeft toch zelf een 4? het "extreem hoge" gemiddelde is slechts 0.25 hoger? :s
Rare jongen
Sasja
vervelen tijdens AVATAR?? in welk bioscoopje heb je het gekeken?
of je hebt zeker een cam versie gekeken?
nog een gelukkig nieuwjaar!
utopolis. 2D en aangezien dit me een goede film leek was ik dus niet van plan om een gare cam te kijken.
en jij ook een gelukkig nieuw jaar.
zwollenaar88
Goedenavond mensen,
Ik kom zojuist uit de bios hier maar wat een topper van een film.
Mijn vriendin en ik hebben ons geen moment verveeld en de tijd vloog voorbij!
Super!
Nog de beste wensen allemaal,
Gr zwollenaar

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful