Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Eytukan
Tsu'Tey
Vette film ! geen gezeik
CartoonNetwork
Sommige mensen zitten maar te klagen over details terwijl ze het hele verhaal en wat er allemaal gebeurt niet eens snappen, tja zo kan je een film ook slecht vinden natuurlijk, lijkt me logisch dan
Kijk dit is en blijft sci fi, uiteraard moet het ergens geloofwaardig zijn maar in zo'n film moet je het niet allemaal te realistisch gaan zoeken. Ik vind het echt jammer als mensen niet gewoon kunnen genieten van een film zonder zich echt aan alle kleine dingen te storen. Ben je dan een filmkenner of iemand die gewoon niet meer kan genieten van films?
Gelul. Zelfs een Sci-Fi film die uiteraard in een onrealistische setting speelt kan best realistisch in geacteerd worden en het verhaal, de acties (gezien de wereld waar in het speelt) best realistisch zijn.
Ik zeg ook niet dat ik niet geniet van de film, het midden stuk waar de wondere wereld van Pandora wordt geshowed is ongekend mooi! Maar het hele verhaal er om heen doet daar behoorlijk afbraak aan en dat vind ik jammer. Zoals gezegd, ik had liever een film gehad die alleen in Pandora afspeelde, in plaats van dit melo dramisch sausje van Cameron wat er over heen gegoten is. En daarin verbaas ik me wel dat Cameron dit geschreven heeft, omdat hij best een goed verhaal kan schrijven (zie T-2)
Bagger van de bovenste plank ik heb nog nooit zo slechte film gezien als dit , stereotype personages in overvloed een paar goede wetenschappers , een paar gemene militairen , een gemene bedrijfsmanager die alleen maar aan geld denkt , 1 gemene militair die later een goede word en uiteraard een paar lieve inboorlingen , dit giet je vervolgens in een uiterst slap script je geeft het een beetje kleur met een paar special effects je laat de goede van de slechterikken winnen en klaar is kees.
Lekker evenwichtig stem patroon heb jij.....
Verder gaat het er volgens mij vooral om wat je van deze film verlangt. Verlang je intellectueel geprikkeld te raken, dan kom je van een koude kermis thuis. Wil je gewoon vermaakt worden en een soort visuele achtbaanrit, dan zit je hier goed. Het moge inmiddels duidelijk zijn, dat het hier gaat om het summum van visueel popcorn vermaak. Geen diepzinnige of zware kost. Als je het daar toch op veroordeeld heb je met een verkeerde bril op zitten kijken.
angel-eyes18
Tuurlijk mag jij de film beoordelen.
ik denk alleen niet dat je helemaal objectief kunt oordelen omdat het jou genre niet is.
neem bv " er komt een vrouw bij de dokter"...ik heb de film niet gezien maar ik weet bij voorbaat al dat het een kutfilm is omdat het mijn genre niet is....mijn vrouw vindt hem helemaal geniaal , en vindt op haar beurt AVATAR weer helemaal niks.
Deze discussies zijn natuurlijk hartstikke leuk...maar over smaak valt niet te twisten.
Nogmaals...respect voor jouw mening maar ik denk niet dat je objectief genoeg bent.
movie acteurs
Bagger van de bovenste plank ik heb nog nooit zo slechte film gezien als dit ,
Weinig echte flop films gezien in je leven neem ik aan.
Stephan
...heb je met een verkeerde bril op zitten kijken.

TragieStar.*
Aaah, ik ga straks naar de bios naar Avatar. Ben echt benieuwd.
Zeker omdat het de regisseur is van Titanic en ik heb al veel goed erover gehoord van andere mensen.
Ik zie wel.
Magister
Sorry, maar nu ga je toch echt te ver
LotR geen in-depth? Ik ken geen verhaal met méér diepte dan LotR. Tolkiens karakters gaan helemaal tot het bot van de ziel. Gebeurtenissen (veldslagen enzo) worden tot in zulk detail beschreven dat je de zwaarden haast op elkaar hoort kletsen. Nu ben ik toch wel ontzettend benieuwd wat voor diepte jij dan zoekt, en waar je die vind missen bij LotR.
lol, nou Tolkien is behoorlijk zwart-wit hoor
Goed versus kwaad etc..
Klassieke vertellingen zijn het.
neo
Een reeks offtopic en persoonlijke aanvallen verwijderd. Accepteer elkaars mening.
MovieFreakk
Lekker evenwichtig stem patroon heb jij.....
Verder gaat het er volgens mij vooral om wat je van deze film verlangt. Verlang je intellectueel geprikkeld te raken, dan kom je van een koude kermis thuis. Wil je gewoon vermaakt worden en een soort vosuele achtbaanrit, dan zit je hier goed. Het moge inmiddels duidelijk zijn, dat het hier gaat om het summum van visueel popcorn vermaakt. Geen diepzinnige of zware kost. Als je het daar toch op veroordeeld heb je met een verkeerde bril op zitten kijken.
Een verkeerde 3D bril misschien ?
Sparket030
Film van het jaar.
Ben zelf naar 3d gesweest.
Vond het echt een hele goeie film en wat is het toch mooi gemaakt.
Snap niet dat sommige mensen deze film niet goed vinden.
Maarja je hebt altijd zulke mensen er tussen zitten die overal opletten.
predator 2
dannyv
Ben afgelopen woensdag naar Avatar 3D geweest en had al zo'n gevoel dat het niet een film voor mij zou zijn nadat ik de trailer had gezien. Ik hou namelijk niet zo van science fiction maar omdat me vrienden er heen gingen en omdat het mooi zou zijn ging ik mee.
De film was echt fantastisch mooi. Alleen kon me totaal niet inleven in de film. Verder vond ik het een beetje langdradig op het einde en je zag wel aankomen wat er zou gebeuren.
Heb genoten van de mooie beelden en heb geen spijt dat ik ben geweest. Maar het verhaal sprak me niet aan. Daarom 3*!
mrwhite
vanavond naar kinepolis de film in 3D gaan kijken.ik ben echt benieuwd en wilde deze film zeker nog dit jaar zien.
fappie
- 2005 stemmen
Tuurlijk mag jij de film beoordelen.
Ik ben nog behoorlijk objectief. Ik vond een groot gedeelte van de film slaapverwekkend. Het is voor mij geen vermakelijke film, maar het is ook zeker geen slechte film.
lol, nou Tolkien is behoorlijk zwart-wit hoor
Goed versus kwaad etc..
Klassieke vertellingen zijn het.
Flipman
Als het al de opzet van de film is om je te vermaken, natuurlijk. Maar alsnog, wat het echte doel van deze film anders zou zijn weet ik ook niet dus in dit geval heb je zeker gelijk.
joostus
Moviefreak,.. hoe wil jij serieus over komen?.. je geeft of je films 5 sterren of 0,5 sterren. Dan kan je toch niet serieus worden genomen. Doe nou niet alsof deze film 0,5 sterren waard is. Tuurlijk kan je het verhaal slecht vinden dat mag best jouw mening zijn maar er zit zoveel goeds en knaps aan deze film dat kan nooit 0,5 sterren zijn. Dat is niet reeel. Dat zou betekenen dat dit hoort bij de slechtste films allertijden.0,5 sterren is soms reeel bij van die low budget b films waar ze totaal niet kunnen acteren en de actie zo slecht is dat als er iemand geslagen word hij meteen 20 meter verder ligt enzovoort enzovoort enzovoort. En Avatar kan je tog niet in zelfde rijtje zetten als van die flop films. ... Dan ben je egt niet realistisch. Dan let ik meer op het deel 'freak' in je naam..
SandLover
Ergens lijkt het me wel aardig om deze film te gaan zien. Het is heel lang geleden sinds ik iets in 3D gezien heb. En ben ook wel benieuwd wat er momenteel allemaal mogelijk is op technisch vlak. Maar de lange speelduur houdt me een beetje tegen. Het verhaal zal waarschijnlijk wel nergens over gaan. Beetje puberaal vermaak voor de massa waar ik, jammer genoeg, mezelf de laatste jaren steeds moeilijker doorheen sleur. Die effecten heb je na een uurtje wel gezien lijkt me. Maar dan is die film nog lang niet afgelopen. Draait er niet ergens een ingekorte versie?? Misschien dat als ik weer eens in de grote stad ben ik hem toch ga zien en anders jammer dan.
Tonypulp
Je loopt van te voren al allerlei dingen af te kraken terwijl je niet weet of dat daadwerkelijk zo ervaren zal worden. Pandora is ongekend, je zult hier ongetwijfeld lange tijd van genieten, daarnaast vliegt de film echt voorbij.
Daarnaast is 140minuten voor een film van dit kaliber helemaal niet veel, LOTR vloog ook voorbij en die is een stuk langer.
De effecten bleven tot en met de aftiteling aan toe verbluffend.
Je bent wel een echte zeur wil je dit ontkennen
angel-eyes18
Volgens mij heb je de film al in een hoekje geplaatst....
zou je nog wel gaan dan?
filmfan17
Kom kom, omdat het verhaal zo cliche en voorspelbaar is gaat alle spanning verloren. Al die effecten kunnen dat nooit goedmaken.
Tonypulp
Spanning? Het is een sci-fi/avontuur, sinds wanneer behoeven die enige spanning om goed te zijn?
En ik neem aan dat je de film nog niet hebt gezien (Geen stem)?
Ga dat gewoon eerst zien voordat je conclusies trekt, dit slaat anders werkelijk nergens op.
grid8400
Als ik jou was zou ik de CAM versie downloaden en hem op 32x forward even op je iphone kijken.. heb je veel meer aan
filmfan17
Sorry maar ik heb mij al over de film uitgelaten en mijn mening is volgensmij nog wel redelijk ten opzichte van al die oh wat is dit geweldig of oh wat is dit kut zonder onderbouwing. Ik doe niet aan stemmen.
Spanning is in jou woordenboek zeker alleen een thriller of iets dergelijks? Volgensmij is LOTR ook geen thriller maar bevat spanning, een goed conflict waar je je in kan vinden en meeleven met de personages (waar ik moeite mee had, net als wouter).
Arbiter
Ik vind deze tekenfilm er nergens revolutionair uitzien. Wat een oplichters. En wat een aanstellerij! Het verhaal vind ik nog beter en leuker dan het uiterlijk / de vorm...
Dit klopt niet helemaal het verhaal was juist veel slechter dan de special effects, wezens etc. dat was juist het goede.
Tonypulp
LOTR bevat geen spanning, zal er wel aan liggen wat je gewend bent, dan.
Alsof ik zo kortzichtig ben
Spanning is gewoon waar het voor staat, in elk genre kan dat toegepast worden maar niet in elk genre is het een must, zoals in het sci-fi/avontuur genre.
Als je dus goed had gelezen had ik dit niet nog een keer uit moeten leggen.
en toch staan er enkele stemmen op je account, vandaar dat ik dat aanmerkte.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful