Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- IMDb (7,9 / 1481971)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Arbiter
LotR bevat een beetje spanning dat komt omdat het geen thrillerfilm is maar een fantasy/avontuur. En je denkt wel wie gaat er nou winnen als je de film nog niet heb gezien. Bij Avatar is dat wel meer het geval maar bij Watchmen totaal niet, die is voorspelbaar.
Tonypulp
Waar haal je Watchmen ineens vandaan?
LOTR is zelfs de eerste keer niet spannend te noemen, gevecht tussen goed en kwaad, je weet wel hoe het eindigt.
Waar de magie ligt is de wandeling richting het einde, wat er tijdens het avontuur gebeurd. Dat is in Avatar NIKS anders.
Arbiter
Jawel zeker dat ligt aan jou of 6000 andere mensen. Maar LotR kun je niet vergelijken met Avatar (ookal is LotR beter;mijn mening). En Watchmen is een voorbeeld van een slechte film zonder spanning. Dit is de Avatar forum en geen LotR dus ga nou maar over deze film praten slimmerik.
grid8400
Maar LotR kun je niet vergelijken met Avatar (ookal is LotR beter;mijn mening).
Corretomundo!
Avatar kan je met geen enkele film vergelijken naar mijn mening, omdat dit een stap is gezet naar een nieuw soort entertainment (goed of niet goed hangt van je smaak af).
Tonypulp
Kun je best vergelijken, dat je dat zelf niet inziet is meer jouw gebrek.
Kan geen andere film bedenken die evenveel raakvlakken heeft op het gebied van wat Avatar probeerd te bereiken, een visueel spektakel, dan haal ik LOTR er graag bij aangezien dat ook een visueel avontuur is (iets meer verhaal gedreven wellicht).
Dat je watchmen er bij haalt slaat nogmaals NERGENS op, zelfs met je ''uitleg'' erbij.
Ik maak een vergelijking.
SandLover
Als ik jou was zou ik de CAM versie downloaden en hem op 32x forward even op je iphone kijken.. heb je veel meer aan
Ja, maar dan heb ik nog de 3D ervaring gemist en kan ik niet opmaken tot wat Hollywood vandaag allemaal in staat is op technisch vlak. Dan krijg ik alleen een glimps mee van het verhaaltje dat al die effecten moet rechtvaardigen. Misschien valt de film best mee. Maar mijn ervaringen met blockbusters van de laatste 10 jaar zijn ronduit slecht. LotR vond ik wel erg goed en heb ik zelfs alle delen in een marathon uitzending in 1 nacht in de bios gezien. De tijdsduur hoeft ook geen probleem te zijn zolang de film het kijken maar waard is.
CartoonNetwork
De film had lang niet zo'n hoog cijfer gehaald als er geen 3D feature was geweest, anders leunt de film teveel op het verhaal en de dialogen/script. En zoals de meeste het hier denk ik wel mee eens zijn, is dat erg middelmatig.
Maarja, als als als..
MovieFreakk
Het is lachwekkend dat deze film zo bejubeld wordt terwijl ik nog nooit zo simpel verhaaltje heb gezien als dit , het blijkt maar weer dat een kinderhand gauw gevuld is.
MovieFreakk
Moviefreak,.. hoe wil jij serieus over komen?.. je geeft of je films 5 sterren of 0,5 sterren. Dan kan je toch niet serieus worden genomen. Doe nou niet alsof deze film 0,5 sterren waard is. Tuurlijk kan je het verhaal slecht vinden dat mag best jouw mening zijn maar er zit zoveel goeds en knaps aan deze film dat kan nooit 0,5 sterren zijn. Dat is niet reeel. Dat zou betekenen dat dit hoort bij de slechtste films allertijden.0,5 sterren is soms reeel bij van die low budget b films waar ze totaal niet kunnen acteren en de actie zo slecht is dat als er iemand geslagen word hij meteen 20 meter verder ligt enzovoort enzovoort enzovoort. En Avatar kan je tog niet in zelfde rijtje zetten als van die flop films. ... Dan ben je egt niet realistisch. Dan let ik meer op het deel 'freak' in je naam..
Ik heb ook niet de intentie om serieus over te komen , maar dit is gewoon een dure B film met een ongelooflijk simpel verhaaltje met een hele dure strik erom heen en iedereen trapt erin.
filmfan17
En willen de lovers alsjeblieft proberen te stoppen met de niet-zulke-grote-fans over te halen. Niet iedereen kan Avatar een 5 geven (een daarmee een van de beste films aller tijden?!), net zoals geen enkele film bij de hele wereldbevolking in de smaak zal vallen.
Een dure B-film? B-films zijn films met een laag budget
Een half miljard valt daar niet onder, volgens mij...
Waarom aanschouw je het als overhalen? Het is gewoon discussieren, groots verschil. Zulke benamingen slaan nergens op.
Actionfreak
@ Moviefreakk
B-Film???
Simpel verhaal ??? _
Heb jij mischien american pie book of love gezien???
dat is een B-film met een simpel verhaal
Mwah, ruim 300 mjn dollar. Hoop dat jij niet te veel kindern hebt/krijgt.
Alleen jij niet. Sucker, die strik was het cadeau.
Doublehelix
mmm.. Als ik het zo hierboven lees zit het bij een hoop mensen hoog als andere iets over deze film te zeiken hebben. Laat lekker gaan zeg ik. Sommige lui kicken er nou eenmaal op om alles af te kraken. Of zijn van mening dat zij het allemaal het beste weten.
Een film als deze geeft iedereen een ander gevoel als de aftiteling komt.
Of dit de beste film aller tijden is zullen we nooit te weten komen..
Maar tot nu mag deze van mij aansluiten bij de grote jongens.
Geweldige special effects en een moraal met diepliggende bewustwording over de zwarte kant van de mens.
Het is misschien een makkelijk verhaaltje maar bij deze film moet je gewoon meegesleept worden!
Ik verheug me op deel 2!
Vermakelijke 3D.
En dus alleen in den bios te versmaden. Hetgeen sfeerverhogend werkt.
Want had ik hier de 2D-versie beoordeeld, was er geen voldoende uitgerold. Het verhaal is namelijk voorspelbaar en slap formule-werk en de characters weinig boeiend.
Maar in 3D komt de fabelachtige CGI-wereld geheel tot zijn recht. Al moet gezegd dat de CGI soms ook te kort schiet. D.w.z. dat ik tenminste 4 opvallend lelijke explosies tijdens het 'eindgevecht' heb geteld. Die moesten schijnbaar ook uit de computer getoverd.
Het maakt allemaal niet zoveel uit, want de rest van de animaties zien er oogverbluffend uit. Dit was ook het geval met 2012, alleen was bij die film het formule-werk irritanter. En ondanks dat deze ook de welbekende eco-saus heeft opgezogen, is de film uitermate onderhoudend en prettige wegkijkend.
En met zo'n bril plus een emmer vol popcorn kaant dit best aardig weg.
Goed.
angel-eyes18
iedereen trapt erin?....net zoals iedereen er in trapt om deze magistrale film een goed cijfer te geven...huh???
piepeltjes die niet serieus over willen komen kotsen vaak de meest ongelooflijke onzin uit....
beroepsmatig zet ik jullie op de bovenste plank.
en dat is de plank waar de piepeltjes zitten die met de wolven mee huilen en naar de maan blaffen.
ik ben gister naar deze film geweest en iedereen was lyrisch..echt..iedereen klapte.
ik heb medelijde met de mensen die voor dat ze een film gaan kijken de film al in een hokje gaan plaatsen.
laat je fantasie gaan en geniet van zulks moois....zucht
Tonypulp
Gebeurde bij mij ook al, waarom klappen? Applaus is toch normaal gesproken richting iemand bedoelt, aan wie is het dan? Het scherm? de bios omdat ze hem aan hebben gezet?
Je kunt beter je lof uiten op een site dan klappen in een bioscoopzaal
Klinkt zeikerig dit, maar snap de bedoeling niet.
Heb het bij verschillende andere goede films nog niet meegemaakt trouwens
angel-eyes18
Je kunt beter je lof uiten op een site dan klappen in een bioscoopzaal
Klinkt zeikerig dit, maar snap de bedoeling niet.
Heb het bij verschillende andere goede films nog niet meegemaakt trouwens
pfjhaa...net zoals in een vliegtuig...dat de piloot aplaus krijgt....hij doet gewoon zn werk hoor..
dat je het bij andere grote films nog niet heb meegemaakt zegt toch wel een hoop over deze film me dunkt.
fappie
- 2005 stemmen
Inderdaad
!
Flipman
Waar haal je Watchmen ineens vandaan?
En Jeroen, wat jij zegt over The Lord of the Rings vind ik juist op Avatar van toepassing want ik kon bijna exact zeggen hoe die af zou lopen. In grote lijnen wist ik dat van The Lord of the Rings natuurlijk ook wel maar in dit geval was het echt extreem en ik kreeg nog gelijk ook.
Tonypulp
Vind het ook op Avatar van toepassing hoor, laat daar geen misverstand over zijn. De voorspelbaarheid is hier in grote lijnen vergelijkbaar met een LOTR, maar een ieder (ook ik) moet toegeven dat de manier waarop (Dus het verloop van het avontuur zelf) in LOTR een stuk onvoorspelbaarder is dan hier het geval is. Maar ik zie dat niet als een slecht iets, ik kreeg te zien wat ik graag wou zien en dat nog eens prachtig vormgegeven.. tsja
Hij haalt dit weekend evenveel op als vorig weekend, vrijwel geen verval. En dat is meestal toch wel anders..... De eerste 600 mjn zijn binnen.
ChristinedeBie
Mooie film!
De effecten, omgeving, Na'vi enz. waren heel mooi gemaakt. Complimenten daarvoor! (Ik ga hem volgende week nog in 3D zien...).
De verhaallijn was wel oke, niet bijzonder maar ook niet vervelend. Het is ook moeilijk om nu nog iets origineels te bedenken.
De muziek was mooi gemaakt en gaf ook net iets extra's aan de omgeving.
Minpunt; de emoties. Ik leefde totaal niet mee met het verhaal. Iets wat ik normaal nogal snel doe. Dit vind ik echt jammer, hierdoor is de film het gewoon (net) niet.
horrorfreak7
CartoonNetwork
Zo zo, als het zo doorgaat is Avatar over 4-5 weken Titanic voorbij.
Maar het gaat niet zo door, zakt komend weekend wel een 20-30% in, verwacht ik. Bovendien hield Titanic het 15 weken uit op de eerste plek. Blijf bij mijn verwachting van 1,2-1,4 mjd. Al helpt het wel dat de kaartjes voor 3D en Imax 3D flink duurder zijn.
PS. Transformers 2 stond na het tweede weekend al op bijna 1,5 keer zo veel (293 vs 212), eindigde op 400 mjn in de USA, WW is Avatar Transformers eindscore wel al bijna voorbij...
deft0nes
Zo zo, als het zo doorgaat is Avatar over 4-5 weken Titanic voorbij.
Op hetzelfde tempo zal het wel niet doorgaan denk ik
Interessant om te zien is ook dat de domestic gross maar 34% is. Dat is meestal heel anders, zeker voor een film die nog maar net uit is.
JeroenE.
Mooie film!
De muziek was mooi gemaakt en gaf ook net iets extra's aan de omgeving.
Dat is jammer, ik leef meestal helemaal niet mee met personages in films. Maar dat was bij deze wel heel anders, een paar stukjes zat ik bijna met tranende ogen te bekijken. En dat terwijl ik van tevoren het verhaal nog niet eens wist. Ik hoop heel erg dat er een vervolg komt.
@angel-eyes18: ik heb nog nooit meegemaakt dat mensen gingen klappen in een bioscoopzaal, maar deze film is dat meer dan waard hoor. Het gevoel dat ik kreeg na de film is gewoon onbetaalbaar.
@CartoonNetwork hieronder: haha te zielig voor woorden. Je geeft toch geen 2,5 ster op deze legendarische film. Trouwens waarom ga je niet met mensen in discussie over films die jij goed vind? Dat geld overigens voor iedereen, het is niet leuk om mensen af te kraken die net, volgens hun mening een hele goede film hebben gezien. En ga nou niet verder op deze reactie in want anders word de discussie nog groter!!!

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful