• 9.378.051 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

JacoBaco schreef:

Bier.

Bier om die film door te komen bedoel je?

avatar van $pecial

$pecial

2012 is een misbaksel van jewelste Vanavond Avatar kijken in 3D

avatar van JacoBaco

JacoBaco

deft0nes schreef:

Bier om die film door te komen bedoel je?

Ja, dat is het meest verstandige.

JacoBaco schreef:

Ja, dat is het meest verstandige.

Wiet is een uitstekend alternatief.

avatar van thisistimo

thisistimo

Schitterende sfx en een prachtig gecreëerde wereld. Ook het 3-D vond ik erg tof, alleen begon dat wel te wennen na een half uur. Verder vond ik het verhaal iets minder. Er zaten clichés in en het was ook allemaal best voorspelbaar.

Maar niettemin 4* voor deze film, omdat ik me goed heb vermaakt en het toch een hele kijkervaring was met dat brilletje op

avatar van Avatar

Het feit dat de score zo hoog is (terecht), is puur omdat zowat iedereen die gestemd heeft de film in de cinema heeft gekeken. En laat nu dat een groot pluspunt zijn bij Avatar, het is namelijk een echte bioscoopfilm.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

16 december ingeschreven en nu al 153 berichten. En van die 153 berichten zijn er 140 aan Avatar besteed?

avatar van Avatar

Nog een lange weg te gaan dus, ik zit nog maar aan 33 (nu 34) berichten. Teleurstellend!

Maar serieus nu. Ik besef ook wel dat ik me als een heuse fanboy aan het gedragen ben, maar dat klopt in dit geval dan ook. Eerste keer dat een film me zo heeft "kunnen raken" qua zowat alles.

Maar bon, zal me proberen in te houden.

avatar van horrorfreak7

horrorfreak7

deft0nes schreef:

Wiet is een uitstekend alternatief.

Nee, bier is toch beter.

horrorfreak7 schreef:

Nee, bier is toch beter.

Let's agree to disagree then

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Avatar schreef:

Het is een universum.

Overigens, nogmaals, vele mensen hebben hem in 2D gezien en vonden hem ook heel goed. Maar 3D heeft inderdaad dat extra, en zeker IMAX 3D!

Precies waar ik bang voor ben. Avatar is dus meer een attractie dan 'cinema'?

Maar deze vraag wil dus zeggen dat je het begrip cinema al voor jezelf hebt vastgesteld. Wat deze film juist doet, is dat beeld ietwat veranderen...

avatar van dulcinea

dulcinea

chevy93 schreef:

Even een vraagje en dan niet gaan reageren met iets dergelijks als 'lees de berichten maar eens door'.

Is dit nou echt zo'n goede film of is die hoge score vanwege het aantal SF-fans dat deze film natuurlijk als eerste gaan kijken?

Denk aan films als Inglourious Basterds die aan het begin ook rond de 4,30 zat en nu amper boven de 4,10 uitkomt.

Ik noem mezelf niet meteen een SF fan, er zijn films in het genre die ik wel goed vind hoor maar Star Wars of Star Trek (al vond ik de film wel heel geslaagd) zijn nu niet direct my cup ot tea.

Ben verder ook geen Cameron fan en voordat ik de film ben gaan kijken heb ik enkel de trailer gezien en gehoord dat dit een project was waaraan de regisseur al jaren bezig was. That's it, dus ik had op voorhand absoluut geen gevoelens either way wat deze film zou worden, en zie het is m'n eerste 5* geworden hier op MM en ben toch al enkele jaren lid

Vrij objectieve mening vind ik dan toch. Dat mensen die absoluut niet voor sci fi te vinden dit niet zo fantastisch gaan vinden, daar kan ik wel inkomen, als het genre je nu echt totaal niet ligt kan het een lange rit zijn.

avatar van dulcinea

dulcinea

Precies waar ik bang voor ben. Avatar is dus meer een attractie dan 'cinema'?

Zover zou ik niet durven gaan maar wel een nieuwe vorm van cinema denk ik, en met al het downloaden tegenwoordig ook absoluut niet slecht. Ik was al iemand die vooral voor de spektakelfilms naar de cinema ging, als er dan nog zulke 3D beelden bijkomen die je echt in de film trekken, kijk daarvoor wil ik al wel een cinematicket betalen en dat is het ook absoluut waard want het is wel een hele filmervaring, terwijl ik bij een dramafilm van anderhalf uur zoiets heb van, die kan ik toch evengoed zien op m'n tv thuis!

avatar van JT Chinaski

JT Chinaski

Berty schreef:

Er zijn verschillende brillen, sommige brillen hebben alleen een rood en een groen glas (o.i.d) maar er zijn ook brillen die op een of andere manier contact hebben met het scherm, deze zijn iets meer waard, verder weet ik het verschil niet.

En wat narva77 betreft, ik had ook een bril die niet goed werkte, gewoon even naar het personeel gegaan en gevraagd om een nieuwe bril. Dat je zelf niet op dat idee komt :'-)

Als je m'n post had gelzezen had je kunnen zien dat ik daar wel aan gedacht had . Maar ik ben niet zo'n type die een volle zaal verlaat terwijl de film draait, daarbij zat ik ook nog in het midden wat helemaal genant is. (maar dat ben ik )

avatar van Prudh

Prudh

Precies waar ik bang voor ben. Avatar is dus meer een attractie dan 'cinema'?

Nee joh. Juist attractiecinema omdat het een film is voor in de cinema Het staat niet los van elkaar. Wanneer ga je hem zien?

avatar van Reinbo

avatar van Stephan

Stephan

Zo is het wel begonnen ja, net als muziek. Begon waarschijnlijk ook met een soort trommel... (bot op big)

Reinbo schreef:

Is cinema niet altijd een attractie geweest?

Eh...nee? Er zijn absoluut attractiefilms, maar er zijn ook films die wel iets meer zijn dan attractie. Zoals deze (imho).

avatar van domkey

domkey

Reinbo schreef:

Is cinema niet altijd een attractie geweest?

Wat bedoel je daarmee Reinbo?

avatar van Flipman

Flipman

deft0nes schreef:

Ik zie dít juist als een attractiefilm en dramafilms daar juist bovenuit stijgen. Niet dat alles wat Hollywood brengt me niet kan bekoren maar net als met muziek graaf ik liever effe iets dieper.

avatar van Tomson_

Tomson_

Zojuist gezien in 3D en wat een mooie filmervaring was het. Ik werd echt helemaal betoverd door de pracht van Pandora. Dat het verhaal niet bijster origineel was...tja, het zal wel. Ik heb me er totaal niet aan gestoord. Ik heb gewoon bijna 3 uur lang zitten genieten en heb me geen moment verveeld.

avatar van Reinbo

domkey schreef:

Wat bedoel je daarmee Reinbo?

De oorsprong van cinema zijn vertoningen als rondreizend circus/kermis. Dus dat Avatar een hoog attractie gehalte heeft, plaatst het juist dichter bij de oorsprong, dan dat er juist verder van afstaat..... Als filmliefhebber Avatar daarop verwerpen is dus ongegrond.

avatar van christian

christian

Van wiki:

Box office

"Avatar earned $3,537,000 from domestic (United States and Canada) midnight screenings, partly due to the fact that it was limited to 2,200 3D screens.[98] The film earned $27 million on its opening day, and $77,025,481 over its opening weekend domestically, making it the second largest December opening ever, behind I Am Legend,[3][14] and the 25th largest national US weekend opening,[3] despite a blizzard which blanketed the East Coast of the United States and reportedly hurt its opening weekend.[14][11][15] Avatar's worldwide gross was an estimated $232,180,000 after three days,[15][3] the ninth largest opening-weekend gross of all time, and the largest for a non-franchise, non-sequel and original film (adjusted for inflation, it would rank second after The Da Vinci Code regarding a non-franchise, non-sequel opening).[3] To date (December 2009), the film has grossed $93,411,301 domestically and $191,811,230 internationally, with a worldwide total of $285,222,531."

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Toch, niet het kassasucces waar iedereen op gehoopt had/er van verwacht had.

avatar van Latinstar

Latinstar

die kleurtjes en animatie en blauwe figuurtjes zijn zeer origineel bedacht en mooi verfilmd maar het verhaal sloeg werkelijk nergens op en het begin was verwarrend

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Verwarrend hoe?

avatar van Stephan

Stephan

Angrod_Pallanén schreef:

Toch, niet het kassasucces waar iedereen op gehoopt had/er van verwacht had.

Ik denk dat hij de komende weken beter stand houdt dan andere blockbusters. Zeker gezien de positieve reacties.

Het zal alleen wel de trouwe jonge meisjes schare missen die Titanic wel had. Die gingen 'en masse' 5, 6x naar de film om over Leonardo te dromen.

Nu is het een andere groep die vaker gaat, maar die is vanzelfsprekend kleiner.

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Hij had nog wat langer mogen duren van mij

Geweldige film, hij heeft me echt geraakt