Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Bier.
Bier om die film door te komen bedoel je?
JacoBaco
Bier om die film door te komen bedoel je?
Ja, dat is het meest verstandige.
thisistimo
Schitterende sfx en een prachtig gecreëerde wereld. Ook het 3-D vond ik erg tof, alleen begon dat wel te wennen na een half uur. Verder vond ik het verhaal iets minder. Er zaten clichés in en het was ook allemaal best voorspelbaar.
Maar niettemin 4* voor deze film, omdat ik me goed heb vermaakt en het toch een hele kijkervaring was met dat brilletje op
Het feit dat de score zo hoog is (terecht), is puur omdat zowat iedereen die gestemd heeft de film in de cinema heeft gekeken. En laat nu dat een groot pluspunt zijn bij Avatar, het is namelijk een echte bioscoopfilm.
JacoBaco
16 december ingeschreven en nu al 153 berichten. En van die 153 berichten zijn er 140 aan Avatar besteed?
Nog een lange weg te gaan dus, ik zit nog maar aan 33 (nu 34) berichten. Teleurstellend!
Maar serieus nu. Ik besef ook wel dat ik me als een heuse fanboy aan het gedragen ben, maar dat klopt in dit geval dan ook. Eerste keer dat een film me zo heeft "kunnen raken" qua zowat alles.
Maar bon, zal me proberen in te houden.
horrorfreak7
Wiet is een uitstekend alternatief.
Nee, bier is toch beter.
dutchtuga
Het is een universum.
Overigens, nogmaals, vele mensen hebben hem in 2D gezien en vonden hem ook heel goed. Maar 3D heeft inderdaad dat extra, en zeker IMAX 3D!
Precies waar ik bang voor ben. Avatar is dus meer een attractie dan 'cinema'?
Maar deze vraag wil dus zeggen dat je het begrip cinema al voor jezelf hebt vastgesteld. Wat deze film juist doet, is dat beeld ietwat veranderen...
dulcinea
Even een vraagje en dan niet gaan reageren met iets dergelijks als 'lees de berichten maar eens door'.
Is dit nou echt zo'n goede film of is die hoge score vanwege het aantal SF-fans dat deze film natuurlijk als eerste gaan kijken?
Denk aan films als Inglourious Basterds die aan het begin ook rond de 4,30 zat en nu amper boven de 4,10 uitkomt.
Ben verder ook geen Cameron fan en voordat ik de film ben gaan kijken heb ik enkel de trailer gezien en gehoord dat dit een project was waaraan de regisseur al jaren bezig was. That's it, dus ik had op voorhand absoluut geen gevoelens either way wat deze film zou worden, en zie het is m'n eerste 5* geworden hier op MM en ben toch al enkele jaren lid
Vrij objectieve mening vind ik dan toch. Dat mensen die absoluut niet voor sci fi te vinden dit niet zo fantastisch gaan vinden, daar kan ik wel inkomen, als het genre je nu echt totaal niet ligt kan het een lange rit zijn.
dulcinea
JT Chinaski
Er zijn verschillende brillen, sommige brillen hebben alleen een rood en een groen glas (o.i.d) maar er zijn ook brillen die op een of andere manier contact hebben met het scherm, deze zijn iets meer waard, verder weet ik het verschil niet.
En wat narva77 betreft, ik had ook een bril die niet goed werkte, gewoon even naar het personeel gegaan en gevraagd om een nieuwe bril. Dat je zelf niet op dat idee komt :'-)
Als je m'n post had gelzezen had je kunnen zien dat ik daar wel aan gedacht had
. Maar ik ben niet zo'n type die een volle zaal verlaat terwijl de film draait, daarbij zat ik ook nog in het midden wat helemaal genant is. (maar dat ben ik
Prudh
Precies waar ik bang voor ben. Avatar is dus meer een attractie dan 'cinema'?
Nee joh. Juist attractiecinema omdat het een film is voor in de cinema
Het staat niet los van elkaar. Wanneer ga je hem zien?
Precies waar ik bang voor ben. Avatar is dus meer een attractie dan 'cinema'?
Is cinema niet altijd een attractie geweest?
Stephan
Zo is het wel begonnen ja, net als muziek. Begon waarschijnlijk ook met een soort trommel... (bot op big)
deft0nes
Eh...nee? Er zijn absoluut attractiefilms, maar er zijn ook films die wel iets meer zijn dan attractie. Zoals deze (imho).
domkey
Wat bedoel je daarmee Reinbo?
Flipman
Tomson_
Zojuist gezien in 3D en wat een mooie filmervaring was het. Ik werd echt helemaal betoverd door de pracht van Pandora. Dat het verhaal niet bijster origineel was...tja, het zal wel. Ik heb me er totaal niet aan gestoord. Ik heb gewoon bijna 3 uur lang zitten genieten en heb me geen moment verveeld.
Wat bedoel je daarmee Reinbo?
De oorsprong van cinema zijn vertoningen als rondreizend circus/kermis. Dus dat Avatar een hoog attractie gehalte heeft, plaatst het juist dichter bij de oorsprong, dan dat er juist verder van afstaat..... Als filmliefhebber Avatar daarop verwerpen is dus ongegrond.
christian
Van wiki:
Box office
"Avatar earned $3,537,000 from domestic (United States and Canada) midnight screenings, partly due to the fact that it was limited to 2,200 3D screens.[98] The film earned $27 million on its opening day, and $77,025,481 over its opening weekend domestically, making it the second largest December opening ever, behind I Am Legend,[3][14] and the 25th largest national US weekend opening,[3] despite a blizzard which blanketed the East Coast of the United States and reportedly hurt its opening weekend.[14][11][15] Avatar's worldwide gross was an estimated $232,180,000 after three days,[15][3] the ninth largest opening-weekend gross of all time, and the largest for a non-franchise, non-sequel and original film (adjusted for inflation, it would rank second after The Da Vinci Code regarding a non-franchise, non-sequel opening).[3] To date (December 2009), the film has grossed $93,411,301 domestically and $191,811,230 internationally, with a worldwide total of $285,222,531."
Angrod_Pallanén
Toch, niet het kassasucces waar iedereen op gehoopt had/er van verwacht had.
Latinstar
die kleurtjes en animatie en blauwe figuurtjes zijn zeer origineel bedacht en mooi verfilmd maar het verhaal sloeg werkelijk nergens op en het begin was verwarrend
Stephan
Toch, niet het kassasucces waar iedereen op gehoopt had/er van verwacht had.
Ik denk dat hij de komende weken beter stand houdt dan andere blockbusters. Zeker gezien de positieve reacties.
Het zal alleen wel de trouwe jonge meisjes schare missen die Titanic wel had. Die gingen 'en masse' 5, 6x naar de film om over Leonardo te dromen.
Nu is het een andere groep die vaker gaat, maar die is vanzelfsprekend kleiner.
OliverDogg
Hij had nog wat langer mogen duren van mij
Geweldige film, hij heeft me echt geraakt

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful