Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
NYSe
Wat mij betreft was dit een topper, maar juist omdat hij zo'n groot succes en een hype was, zal hij altijd kritiek krijgen.
Ik denk dat voor veel mensen (waaronder voor mij) een film meer dient te zijn dan fantastische beelden en spetterende special effects. Avatar zag er werkelijk prachtig uit en daardoor zal ik ook niet ontkennen dat ik het geen straf vond om de film te zien, maar de kritiek die ik en vele anderen erop zullen blijven geven is dat het verhaal en de personages helemaal niks voorstellen. Goede films hebben diepgang als je het mij vraagt en als de enige diepgang het 3D-effect is dan is de film wat mij betreft hooguit erg duur.
tristanrc1
Voor mij is belangrijk 'hoe' het verhaal gebracht wordt. In mijn eerdere bericht zei ik al dat ik het verhaaltje niet zo veel vond voorstellen. Maar Cameron heeft dit verhaal, ook al is het een excuus om 3D te showen, wel mooi naar het beeld overgebracht. Tja, dat de personages niet veel voorstellen neem ik voor deze keer maar met een flinke korrel zout. Zo verschrikkelijk vond ik het deze keer nou ook weer niet, zeker omdat we veel kennis mochten maken met de hoofdpersonages, gezien de lengte van de film.
NYSe
Tja, zoals gezegd kan ik niet ontkennen dat de film er heel mooi uit zag en ik daarom ook wel heel erg goed begrijpen dat de film heel erg succesvol is.
Alleen ik denk niet dat je kan zeggen dat omdát de film succesvol is en een hype was, hij altijd kritiek zal krijgen. Volgens mij is het gewoon per definitie een erg polariserende film
tristanrc1
''Hoge bomen vangen veel wind'' heeft ooit iemand gezegd. Ik bedoelde eigenlijk dat de film niet allen goede kritiek zou krijgen, maar omdat hij zo bekend is zal hij ook bij veel mensen terechtkomen die helemaal niet van dit soort films houden. Gelukkig zijn er ook mensen die een middenweg in vinden.
K. V.
'k had wat schrik door de trailer te zien dat het allemaal nogal legerachtig ging zijn, maar dit viel heel goed mee. Het eerste deel was vooral een kennismaking met de planeet en het volk en het tweede deel was veel meer actie. Ondanks dat de film een kleine 3 uur duurde verveelde de film geen moment.
Ook de digitale personages vond 'k erg goed. Meestal heb 'k het er niet zo voor, maar deze keer vond 'k ze erg realistisch en waren de gezichtsuitdrukingen goed gedaan. Ook de wereld zag er erg goed uit.
'k kan de film eigenlijk aan iedereen wel aanbevelen, er zit wel voor elk wat wils in. De 3d-versie kan 'k ten zeerste aanbevelen, maar is zeker geen must.
herder
Avatar blijft voor mij meer een action movie voor de meiden.
linxde1
De film viel me 100 procent mee. Mooie beelden. Goede effecten. Maar vooral het verhaal viel me mee. Je zou willen dat de indianen zo terug hadden kunnen slaan toen die verjaagd werden in Amerika. Dat gevoel kreeg ik er bij. Ok, het einde was typisch hollywood. Maar daar is deze film ook gemaakt
ockhausen
Blijf het toch echt een interessante film vinden, van mij mogen ze de lijn doortrekken...
Ezekiel 25:17
Net de film gekocht..
1 keer gezien tijdens de Premiere in 2009..
Ben weer benieuwd
Mrs.Congeniality
Normaal gesproken is science fiction niet echt mijn genre, maar ben toch verrast door deze film. De beelden en de effecten waren erg mooi en daardoor was het makkelijk voor mij om de film te blijven bekijken ondanks dat het niet mijn genre is.
Lewis-06
deze hoort ergens tussen de eerste 30 floplijst.
Lewis-06
Omdat deze film niet Cameron-waardig is. Deze film past goed bij een slechte sci-fi regisseur. Nergens heb ik de magie van Cameron kunnen ontdekken tijdens de film.
De film is toch overduidelijk Cameron. Ik weet niet wat jij de 'magie van Cameron' vind, maar de film is volledig in lijn met zijn andere werk:
High end visuele effecten (Terminator 2 Morphing, Titanic cgi, Avatar 3d & Performance cature)
Liefdes verhaal tussen twee klasses in bijzonder mooie omgeving (Titanic)
Zij toont hem het schip/bos (Titanic)
Wetenschappers vs militairen (Aliens)
Mens cyborg/mens Virtual reality thematiek kennen we uit Terminator
Focus op machines (Terminator)
Eco boodschap (Abyss)
Machige machines vs kwetsbare mensen/Na'vis (Terminator)
Gebruik van technologie (Terminator/Abyss)
Macho mannen vs sterke vrouw (Terminator, Alien, Abyss, True Lies)
Nee, sorry hoor, maar dit is gewoon 110% Cameron. Ook visueel sluit het perfect aan op zijn eerdere oeuvre. (The Abyss (Nature) meets Terminator (techniek))
Lewis-06
we kunnen een eindeloze discussie voeren maar avatar lijkt op een weggevaagd film die ik niet meer kan herinneren omdat ie ook zo slecht was.
Lekkere motivatie. Kun je ook iets specifieker zijn?
Hoezo niet? Het moet toch mogelijk zijn een toelichting te geven als je er alles slecht aan vindt.
Maar ach Beffrey28 ken ik tot nog toe voorsl als een user die in zijn motivaties erg te kort schiet en ik plaats jou daar dan ook maar bij. Jammer, je verschuilen achter ontwijkende antwoorden draagt zo weinig bij aan een discussie site.
Beffrey28
Haha erg te kort schiet. Als iemand een andere mening heeft schieten zijn motivaties tekort? Wat een bekrompenheid. Reinbo, hoe oud ben jij eigenlijk? Aan je kinderachtige reacties te zien heb je nog veel te leren.
Nee, ze schieten niet te kort omdat ze anders zijn, maar omdat de onderbouwing niet klopt of de motivatie zelfs geheel ontbreekt. Zoals hierboven...... Verder blijf je de vraag ontwijken.
sierrra
Wat precies was er dan zo slecht aan?
Verhaal is veel te voorspelbaar. Nergens wordt de film spannend. Geen onverwachte plotwendingen. Diepgang ontbreekt. Verhaal rammelt nogal.
Layla!
Heeft me nooit aangetrokken deze film. Maar ga nu een poging wagen. I'll be back in 3 1/2 hours..
Layla!
I'm back en jaa, het is een goede film.
Goede cast,
Verhaallijn goed (cliche maar ach, welke film verrast nog tegenwoordig)
Visueel erg mooi
Enige wat mij irriteerde was de langdradigheid. Het sleepte een beetje, maar gelukkig kwam er weer een tempo in.
Wel vind ik dat dit geen deel 2 hoeft te krijgen.. Vind het wel leuk geweest zo..
moviemafketel
- 19752 berichten
Gisteren nog maar eens bekeken en het ziet er allemaal gewoon erg mooi uit.
Saldana speelt uitmuntend en Worthington als een natte krant. Het verhaal was helaas nog iets saaier dan de 1e kijkbeurt. Daar dit niet onbelangrijk is haal ik een halfje van mijn score af.
timmienoelie
Heb de film nu voor een 2e keer gezien bij de les godsdienst (leraar had geen zin om les te geven en wou ons dus in de plaats een zeer educatief filmpje laten zien...)
Nu valt het me nog meer op hoe slecht deze film eigenlijk niet is. De verhaallijn is super cliché, er komen geen enkele onverwachte wendigen in voor (dus ook geen spanning), de muziek is verschrikkekijk en tenenkrommend net zoals de liefdesscenes tusse jake sully en zijn vriendin. De film zit ook vol belachelijke one-liners. (Michelle Rodriguez staat op de 1e plaats met haar "You're not the only one with a gun, bitch."
) Ook wanneer jake sully iets te zeggen heeft, begonnen mijn tenen weer te krommen. Verschrikkelijke ervaring.
De film is ook echt lelijk. Ik snap dus echt niet waarom deze film zo mooi zou moeten zijn (geef mij maar films als Le samuraï en Drive, die films hebben pas mooie beelden en hebben ook nog eens inhoud, maakt dat mee!)
De film zit ook vol actiescenes waar ik echt moeite moest bij doen om niet in slaap te vallen.
Neen, dit is niet mijn film en ik zal hem ook nooit meer in mijn leven bekijken.
Ik zou vooral die docent op staande voet ontslaan, want wat deze film voor relevantie voor godsdienstles heeft ontgaat mij volledig. Biologie of natuurkunde, kan ik nog inkomen, maar godsdienst?

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful