• 9.379.535 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van (Willie)

(Willie)

Wat een waardeloze film, lachwekkend slecht, maar ach ik had beter moeten weten aangezien Cameron na T2 echt niets van waarde meer heeft gedaan. Ja een hoop geld verdiend, maar zijn bijdrage aan de filmwereld is 0.

avatar van freddy80016

freddy80016

ik vond Avatar wel OK in orde maar True Lies,T1 en T2,Aliens en Titanic zijn toch beter

(Willie) schreef:

Wat een kortzichtige opmerking. Hij heeft met ongeveer elke film sindsdien de filmindustrie op technisch gebied naar een hoger plan getild....

avatar van (Willie)

(Willie)

Dat deed hij met The Abyss ook en dat is nog een echte film ook.

Technisch, pracht en praal maakt een film niet goed, verhaal, geluid, muziek, kleur- en camerakeuze doen dat wel. Ik heb ook al 3 keer gehoord dat je het op groot scherm moest zijn (en in 3D uiteraard), maar een film die het alleen op scherm goed doet en dan ook nog alleen in 3D is in mijn referentiekader een barslechte film, sterker nog, ik vind het niet eens een film.

Qua acteerwerk en personage werkten de "bad guys" ook ernstig op mijn gestel, zelfs Hanna Montana moet betere personages hebben en die serie heb ik nog nooit gezien. Terwijl ik Giovanni Ribisi toch altijd wel wat vind hebben.

De wereld is fantastisch gemaakt, maar kon er echt niets beters bedacht worden dan het Na vi volk?

Ik had echt niets hoogstaands verwacht, zo ben ik de film ook in gegaan, maar dat het zo dramatisch was had ik niet kunnen bedenken, ik had dan toch wel gehoopt dat mensen en media op het internet andere potentiele bezoekers in bescherming hadden genomen, want 2 miljard omzet is een rechtstreekse belediging voor de filmliefhebber.

(Willie) schreef:

Leg dat eens nader uit? een film is toch een visueel medium. Lijkt me logisch dat de fysieke omstandigheden waaronder je daar naar kijkt bij kunnen dragen aan de ervaring. Bovendien is de traditie van groot beeld spektakel al zou oud as de filmgeschiedenis. Beetje sneu om dat af te doen als 'geen film'. Ik proef eigenlijk veel frustratie uit die opmerking.

Maar als je dat echt meent, dan kijk je voortaan toch lekker op je iPod. Veel plezier ermee. Filmliefhebber....

avatar van The Rabbit2

The Rabbit2

Vond dit wel een visueel aanvaardbare film, verhaallijn is filterdun en voorpelbaar.

avatar van nakada

nakada

(Willie) schreef:

Wat een onzin en wat spreek je jezelf tegen. Dacht je werkelijk dat al die mensen zijn gaan kijken naar iets wat geen film mag heten ? Ik denk dat juist het gros van die mensen zijn gaan kijken op aanraden van anderen. Of vonden al die mensen de film zo slecht dat ze dat leed niet alleen wilden dragen en al hun vrienden en kennissen onder valse voorwendselen in de val hebben gelokt ? Of moet ik er uit opmaken dat het gros van die mensen eigenlijk film haten en er zo veel mogelijk naar toe zijn gegaan om de echte filmliefhebber te beledigen ?

avatar van AC1

AC1

(Willie) schreef:

ik vind het niet eens een film.

Een pretparkattractie?

avatar van Reinbo

Oorsprong van de publieksfilm ligt ook op de kermis. Avatar past perfect in die traditie. Beetje sneu die mensen die gaan klagen dat thuis kijken naar de draaimolen net zo leuk zou moeten zijn als er echt inzitten.

avatar van sierrra

sierrra

AC1 schreef:

Een pretparkattractie?

En ritje achtbaan kun je hier prima mee vergelijken. Verstand op nul en gaan met die banaan.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eerder de droomvlucht.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Of de schiettent Veel kabaal, sensatie en het lijkt allemaal heel wat, maar na afloop heb je niets meer dan een simpel prulletje.

avatar van Reinbo

Ik vond het toch echt meer van een achtbaan of droomvlucht weg hebben. Schiettenten bij ons op de kermis zijn altijd erg statisch, kon ik van Avatar niet bepaald zeggen. Mocht ook mijn bril niet houden, dus ging zelfs zonder prulletje naar huis, maar wel een nieuwe kijkervaring rijker.

avatar van N23

N23

Een zeer zeer mooie film, de film moet het niet hebben van het verhaal, want dat kennen we allemaal al. De special effect de setting, de sfeer, de Na'vi en het ecosysteem dat maakt deze film.

Deze film is een hoogstandje met een laagdrempelig verhaal.

2x gezien in de bios, 2x genoten.

avatar van Beevy

Beevy

Hele mooie film. 1 x in de bios 3d gezien, en 1 x thuis op blu ray. De beelden en muziek zijn bij allebei echt geweldig! Het verhaal is natuurlijk een standaard verhaal (waarvan vond ik extreem veel van de tekenfilm Ferngully was gestolen), maar het kwam bij mij wel echt aan. Als de Hometree word gesloopt schaam je je bijna om mens te zijn

Verhaal ------- 2
Karakters -----3
Visueel --------5
Audio ---------- 5
WOW-factor --4

Score ----------3,8

avatar van neli123

neli123

Ik vond het een mooie film.

vooral het stukje waarin een van hen werd

Er komt ook een vervolg van.

en nog een 3e film

boozebelly schreef:

Mooie vergelijking.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Je kan niet zeggen dat dit een slechte film is maar ik zelf was er niet weg van. Zal waarschijnlijk komen omdat ik weinig geef om fantasy en science fiction en het verhaal mij persoonlijk niet kon boeien.ge Ondanks is dit toch wel een bizar goede productie. De technieken en animaties zijn fantastisch. Probleem is dat vind je een tijdje mooi om te zien maar als het een film is van meer dan 160 minuten duurt het toch wel lang bij elkaar.

avatar van Beevy

Beevy

sweinsteiger schreef:

Verhaal maar 2 ?

waarom dat ?

Omdat het het zoveelste verhaal is, waar de mens ander leven vernietigd voor eigen belang. Verder was de Hometree een soort uitvergrootte Tarzan-boom, en de buldozer-scene komt (zoals ik eerder al zei) regelrecht uit de tekenfilm Ferngully.

Het Avatar-idee vond ik wel leuk bedacht, daarom een 2 i.p.v. een 1

avatar van Hannibal

Hannibal

Meevaller.

Ik had verwacht dat ik me zou ergeren aan de geanimeerde toestanden. Zo nu en dan deed ik dat ook wel, maar het verhaal was toch dermate meeslepend dat ik me in korte tijd in deze fantasiewereld kon wanen. Het verhaal is niet al te vernieuwend nee, maar hoe erg is dat bij een film als deze? Een verhaal over onderdrukte bevolkingsgroepen is altijd actueel en zal helaas altijd actueel blijven.

Misschien moet ik de volgende keer, als Cameron weer eens een spektakel-hype-film maakt, het een bioscoopkans geven.

Titanic wou ik destijds niet heen vanwege de hype, waar ik me niet graag in laat meeslepen, en bij Avatar stond ik om dezelfde reden niet meteen in de rij, maar bij beide films heb ik achteraf wel een beetje spijt ze niet in de bioscoop te hebben gezien.

avatar van Reinbo

Beetje dom om een film niet te gaan bezoeken omdat anderen er enthousiast over zijn. De hype staat toch volledig los van de film. En als er al een verband is, is het een positieve. De hype onstaat enkel als de meeste mensen er enthousiast over zijn.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ach, jij noemt het dom, maar het blijft toch mijn eigen keuze om naar de bioscoop te gaan of niet.

Buiten de hype doen 95% van de films uit Hollywood mij niets, en veel hypes gaan mij zelfs ongemerkt voorbij.

Reinbo schreef:

De hype onstaat enkel als de meeste mensen er enthoisiast over zijn.

En toch zijn de meeste hypes meestal helemaal niet de moeite, zeker niet om er een bioscoopticket voor neer te tellen. Dus een heel logische reden om sceptisch tegenover zo'n film te staan.

avatar van Reinbo

Wat ik aan wil geven is dat je af moet gaan op de film, niet op de hype. Als de filmmaker of het onderwerp je aanspreekt moet je gaan. Ongeacht of het een hype is of niet. Spreekt het je niet aan, moet je niet gaan ook al is het een hype.

avatar van ino_mart

ino_mart

Persoonlijk vond ik het verhaal veel te mager, doorzichtig en cliché. Er zat niet al te veel verassends in de plotwendingen. Het enige dat ik er goed aan vond, waren de effecten.

avatar van Quaest

Quaest

herziend en halve punt erbij!... Het blijft gewoon een awesome film!!!!

avatar van Zidane007nl

Zidane007nl

Geweldige film! Ik heb spijt dat ik hem niet eerder heb gezien.

Alles ziet er zo gelikt uit, de omgevingen, flora en funa, de Na'vi.

5 sterren.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Wat zien mensen hier toch in? Verhaal is totaal niet zo goed en zo mooi vind ik die beelden nu ook weer niet hoor...