Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
neo
download anders gewoon de hele soundtrack.dan weet je zker dat ier er tussen zit.
Ralfke
- 2075 stemmen
Aparte, sfeervolle, adembenemende film. Vond Brad Pitt aardig, niet meer dan dat. Maar wat een goed plot! ****!!!
Brooklyn
Verschrikkelijk goede film. Een van de betere de laatste jaren. Plot is goed en origineel. Acteerwerk fantastisch, regie erg mooi. Deze film heeft echt wat te vertellen. Uiteraard genegeerd bij de oscars, die alleen politiek correcte films nomineren. Ik heb het boek ook gelezen, dat was wat minder scherp dan de film. 5 sterren uiteraard voor dit kritisch meesterwerk!
EmDee
Eindelijk deze film gezien. De verwachtingen waren hoog gespannen door de hoge waarderingen die hij op de filmsites krijgt. Misschien daarom viel hij me licht tegen. Heb een hekel aan films waarin de acteurs in de camera praten. Komt mi nep over. Toch is het verhaal goed, de acteerprestaties van vooral Pitt zeer goed en het camerawerk super. Vooral als Norton door de IKEA-catalogus loopt! Maar ik kom toch echt niet verder dan 4 sterren wat natuurlijk ook heel hoog is.
Yak
'Funny games' gezien? Daar is het zeer terecht en confronterend.
NERD
EmDee, heb je hem al een tweede en een derde keer bekeken? Zeer waarschijnlijk dat je hem beter gaat vinden. Let maar eens op hoe alle dingen perfect kloppen, en luister ook eens naar de commentaar track (als je die hebt).
Maar dit is al zo vaak gezegt.
EmDee
Nee nog niet, maaar ga hem deze week vast nog wel een keer weer kijken. En die commentaar track zit niet op mijn gehuurde VHS.
Goodfella

Een gehuurde watte?
FisherKing
Ik moet hem nog zien; maar het is toch niet mogelijk dat "mensen" hier 0.5 voor geven gezien de reacties ( zijn dat dan ook weer stemmen tegen reacties )
0.5 'ers verdedig u !!
petey
- 1901 berichten
Je moet maar zo denken: dat zijn vast mensen zonder enige vorm van smaak, die hier verdwaald zijn en over een tijdje een andere hobby gevonden hebben-
Smaak kan verschillen, natturlijk, maar deze film afgrijselijk vinden, dat gaat er bij mij niet in.
Dat iemand zegt, ik hou niet van al dat geweld en ik vind Brad Pitt een eikel, waar ik de rillingen van krijg, dus ik geef de film een 2, o.k.
Maar ongenuanceerd en zonder uitleg 0,5 is gewoon een actie van een kleuter, die het niet verdient om naar goede films te mogen kijken.
Levenslang naar Adam Sandler kijken als straf voor deze minkukels.
EmDee
Voor een tweede keer gezien en ik blijf toch echt bij vier sterren. Er zijn nu eenmaal een aantal dingen aan de film die het voor mij geen absolute topper maken.
En als hij al die krantenknipsels uitknipt, moet je eens goed de tekst bekijken. Is bij allemaal dezelfde.
en de kelder waar het gevecht plaats vind, heeft geen stevig beton. Als Jack er tegen aan wordt gegooid, beweegt de muur.
dttom
oh my god, ja nee ik ga gelijk mijn stem verlagen door die grove fouten.
dttom
Nee maar het zijn natuurlijk ook geen argumenten voor een hogere beoordeling, als ik dat stukje van jou moet geloven.
En misschien moet je ook gewoon de dvd kijken, is altijd veel beter dan vhs
Jordy
Wie zegt dat dat allemaal ECHT zo gebeurde?? misschien verbeelde Norton zich het maar...
EmDee
Sorry Jordy, maar dat gaat me te ver. Zo kun je alles in deze film wel goed gaan praten.
Jordy
ja idd spoiler, tags omheen gezet
reactie op emdee:
er gebeurt zoveel in deze film dat helemaal niet "kan"... zo stapt Norton, na het ongeluk, uit de bestuurderskant de auto uit. Zo zitten er tientallen dingen in de film die "helemaal niet kunnen"... wat dus allemaal verklaarbaar wordt op het eind
EmDee
Dat van dat ongeluk was mij ook opgevallen en dat vond ik idd goed gevonden.
Pugsley
Zelden zo'n baggerfilm gezien, verhaal raakte kant noch wal en ik had van Brad Pitt en ZEKER Edward Norton qua acteerwerk veel meer verwacht...
Nog nooit heb ik een film gezien die zo overgewaardeerd is...
Ramon K
Beargumenteer die uitspraak en die 0,5 eens, Pugsley. Dat je Fight Club niet leuk vind, daar kan ik mee leven. Maar een film afzeiken zonder argumenten te gebruiken vind ik wel erg sneu!!!
Hobbes
iemand die scream, freddy got fingered, I know what ypu did last summer en american Pie 5 sterren geeft en fight club 0,5...
weird...
Pugsley
Zal wel de leeftijd zijn??? Shit, ik merk al dat andermans meningen hier niet gerespecteerd worden. Ik vond Fight Club gewoon niks omdat het gegeven mij niet echt aan stond. Emoties botvieren op andere mensen d.m.v. een soort vechtclub had op zich nog wel enige potentie om interessant te kunnen zijn. Echter, als de film bijna op zijn eind komt gebeuren er opeens onverklaarbare dingen over een persoon die eigenlijk niet zou bestaan. Vind ik gewoon doodzonde. Dan kan de kijker weer gaan gissen naar wat nou werkelijk is gebeurd en hoe het nou werkelijk is afgelopen. Op zo'n stijl heb ik verder nix aan te merken hoor. "Mulholland Drive" hoort ook in dat rijtje thuis maar daar werd het toch iets beter toegepast. Ik vind dat ze bij deze film gewoon iets realistischer hadden moeten blijven.
P.S. Erg zwak om iemand te gaan bevooroordelen op stemmen die die eerder heeft uitgebracht. Smaken verschillen, toch?
I have spoken...
narva77 (crew films)
Precies, ik was ook een beetje verbaasd over
het gegeven dat het personage van Brad Pitt niet echt blijkt te bestaan.
Heb ik nu voldoende verantwoording afgelegd voor mijn 4 sterren?
Macmanus
Ik ben het met je eens dat iedereen een eigen mening heeft.
Alleen een film bestaat niet alleen uit het verhaal, ook uit acteurs, en camera posities, en Special Effect.
En je moet toch wel toegeven dat Edward Norton en Brad Pitt veel beter spelen dan Neve Campbell, of niet.
Ik vond aan Happiness ook niet goed (als 1 van de weinigen) maar ik gaf hem geen 0,5, omdat het acteer werk goed was, en er wel wat aardige stukjes tussen zaten.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix