• 9.371.629 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.564.437)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van MNV2

MNV2

Schandalig dat ik deze film nooit eerder zag maar ik heb hem (net als vele anderen zo blijkt) laten liggen omwille van de titel en de beschrijving op de achterkant van de DVD want die laat namelijk uitschijnen dat de film gaat over een ondergrondse fight club. Wat ben ik blij dat er veel meer achter zit, het verhaal is zelfs hoogstaand te noemen want de regisseur zet je zodanig op het verkeerde been dat je naarmate het einde begint te twijfelen wat echt en wat niet echt is. Ook een paar kleine hints midden in de film helpen je op het verkeerde been zoals die droom waarbij de Narrator (Edward Norton) sex heeft met Marla. Achteraf bleek dat geen droom te zijn...Verder was het acteerwerk van Brad Pitt en Edward Norton minstens zo indrukwekkend als het schitterende verhaal. Prachtig einde ook, die instortende gebouwen terwijl de Narrator samen met Marla toekijken vanuit een ruime loft met grote ramen hoe het allemaal instort. En dat met het liedje 'Where is my mind' van de Pixies op de achtergrond.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Leuke soundtrack ook : The Pixies - Where Is My Mind

JDSsmetje schreef:

Leuke soundtrack ook : The Pixies - Where Is My Mind

Staat ook mooi in contrast met de rest van de (elektro) score.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Daarnaast past het nummer precies in het plaatje. Where is My Mind ... je hoort 't Norton denken op het einde.

judgepaddy

En geef hem een ongelijk

avatar van misterwhite

misterwhite

Leuke film, het was zeker boven mijn verwachtingen. Ik had nooit gedacht aan zo'n soort verhaal.

Het is erg orgineel gevonden en sommige momenten waren best wel lachen.

Het einde vond ik wel een beetje vreemd maar het stoorde niet.

avatar van Deepdish

Deepdish

Alles klopt aan de film, de setting, de muziek die je hoort bij bepaalde scènes, de top spelende acteurs, Pitt en Norton zijn perfect gecast!

de film ontaard in een heerlijke mindf*cker.

Een film die zeker meerdere keren bekeken dient te worden

4.5****

avatar van Brimmi

Brimmi

Ingewikkelde film, wel een hele goede film.
Maar je bent wel scheel als je een pistool in je mond stopt en mist.

avatar van Don MN

Don MN

Dan was het zo te zien een té ingewikkelde film.

avatar van Quaest

Quaest

Vandaag voor de 2de keer gezien Ik vond t meer interessanter dan eerste keer. Want als je 2de keer ziet dan snap je de puzzel veel beter. Echt een geniale film

Wat ik vreemd vond is op einde.
Edward richt zijn wapen in mond, daarna schoot hij mis, maar waarom is Brad Pitt dan dood? Ahjah het is ook niet echt belangrijk.

Het eerste stem was 4* en nu naar 4.5*

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Quaest schreef:
Wat ik vreemd vond is op einde.

Zie http://www.imdb.com/title/t... Op zich best een belangrijk moment, hoor

avatar van roebftb

roebftb

Bijzonder vermakelijk. Compleet op het verkeerde been gezet toen ik hem voor het eerst zag. Spijtig genoeg hierna meer films gezien die werkte met dergelijke gaten in de verhaallijn en die zie ik nu aankomen...

Chapeau.

avatar van sara_imode

sara_imode

GEWELDIGE FILM !!!!

avatar van bild

bild

In het begin en in het middenstuk denk je , fight club erg simpel verhaal die wel zeer vermakelijk lijkt te worden. Maar dan krijg je dat einde, dat het verhaal helemaal opfleurt, bijzonder en ook beter maakt. Ook zijn de acteerprestaties prachtig. Brad Pitt en Edward Norton spelen in deze film hier een van de beste acteerprestaties ooit. Ook verveelt deze film geen moment.

Mattson

Je moet hem zeker meer dan 1 keer zien, vanaf dan ga je echt zien dat de film nog genialer is dan je hem al vond (net als The Matrix).

De speeches die Tyler aan zijn volgelingen geeft ga je 2 maal over nadenken en beseffen dat de scriptschrijvers misschien wel filosofen zijn.

Ook de acteerprestaties zijn geweldig, vooral dan Brad Pitt met zijn Psychotisch lachje en Edward Norton die weer een prachtig karakter neerzet.

Wat een topfilm!!!

Mattson schreef:

Lees het boek van Chuck Palahniuk!

Fight Club - Chuck Palahniuk - BoekMeter.nl

judgepaddy schreef:

Lees het boek van Chuck Palahniuk!

Fight Club - Chuck Palahniuk - BoekMeter.nl

Hemel, ik wist niet dat er een boek was!!!!

Dank je Judgepaddy! Ga het boek zo snel mogelijk proberen te vinden.

avatar van Halcyon

Halcyon

Afgelopen weekend nog eens bekeken toen hij voorbij kwam op de commerciële zender, languit in de zetel met wat snacks, zoals dat hoort bij een film als deze. Het leuke aan Fight Club is dat je de film kunt bekijken vanuit twee totaal verschillende standpunten. Enerzijds kan je het beschouwen als een vermakelijke popcornfilm met een heerlijke sfeer en geweldige dialogen, maar anderzijds is het een diepgaande prent die de mens als prestatiegerichte consument een spiegel voorhoudt.

Norton en Pitt spelen geweldig, beide in topform en wat Pitt betreft zelfs de beste rol uit zijn carrière. Ik zie hem die trouwens niet meer evenaren, laat staan overtreffen. Allebei zijn ze geknipt om hun rol met de nodige waanzin en hilariteit te vertolken. Ik heb zo het vermoeden dat zij behoorlijk wat fun hebben gehad op de set, want het plezier druipt er werkelijk vanaf. Verschillende scènes zijn dan ook om je te bescheuren, omwille van de onzinnige aard, de dialogen en het perfecte acteerwerk. Zie bijv. de scène in de liposuctiefabriek, een instant klassieker.

Fight Club wordt ook helemaal anders als je hem voor de tweede (of derde, vierde, ...) keer ziet. Waar de ontknoping bij de eerste keer nog een verrassing van formaat is, begin je bij de herziening op de details te letten. Op de klederdracht, de mimiek, de dialogen, de decors en ga zo maar door. Voor mij blijf het na al die jaren nog steeds die grappige, frisse en leerrijke film van toen ik een puber was. Toppertje.

Mattson schreef:

Hemel, ik wist niet dat er een boek was!!!!

Dank je Judgepaddy! Ga het boek zo snel mogelijk proberen te vinden.

Graag gedaan

Door deze film heb ik toen Chuck Palahniuk ontdekt. Het is nu een van mijn Favoriete schrijvers.

avatar van lutimp

lutimp

Valt zwaar tegen!!Zo zet een film jongeren aan om te revolteren en totale anarchie is de enige uitkomst.Een halve ster is meer dan genoeg!!!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

lutimp schreef:

Jij hebt de boodschap van de film duidelijk niet meegekregen.

Grapjurk!

Maar nu ff serieus.

lutimp schreef:

Hé staat daar geen verborgen camera?...

Mattson schreef:

Hé staat daar geen verborgen camera?...

Hmmmm, jij bent 16 hè?
Voel jij nu nu na het zien van deze film een oncontroleerbare dwang om gebouwen op te blazen en zo?

Eerlijk zeggen hoor

avatar van Nomak

Nomak

Een 16-jarige zal die oncontroleerbare drang om gebouwen op te blazen waarschijnlijk niet voelen. Een 16-jarige heeft namelijk nog maar weinig besef van het echte leven. 16-jarigen kunnen best slim zijn en denken dat ze alles weten, maar ze weten nog niet hoe het eraan toegaat in de gefabriceerde consumptiemaatschappij waarin alles draait om werken en geld. Dag in, dag uit dezelfde sleur.
Wat die oncontroleerbare drang om gebouwen op te blazen betreft maak ik me meer zorgen om leeftijdsgenoten van me die niet stevig in hun schoenen staan, dan om een 16-jarige die nog gezellig achter de schoolbanken zit.

Nomak schreef:

Een heleboel weten dat wel en zorgen dat ze hun interesses volgen en zodoende later niet in die sleur komen.
Ik heb er bijvoorbeeld geen last van.

Nomak schreef:

Dan moeten we snel een groot percentage van alle boeken, films, muziek en beeldendekunst vernietigen, te beginnen met de bijbel.

judgepaddy schreef:

Totally agree

Nomak schreef:

Kijk de film nog een keer en probeer hem te begrijpen.

avatar van Nomak

Nomak

Mattson schreef:

Kijk de film nog een keer en probeer hem te begrijpen.

Mannetje, waar haal je het lef vandaam om mij ervan te beschuldigen dat ik de film niet begrepen heb?

Ik heb de film twee keer gezien, eerste keer 1* en de tweede kijkbeurt 0,5*. Ik heb de film maar al te goed begrepen. Verder hoef ik de film nooit meer te zien.

Blader anders eens enkele pagina's terug om mijn argumenten te lezen in plaats van zo uit de hoogte te doen.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

FC fans zijn nu eenmaal een beetje aanmatigende lui, die deze film helaas als het summum van intelligentie zien..