Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Kom op reageer nu niet weer op Orbit. Want hij grijpt elke gelegenheid aan om zijn inmiddels overbekende mening te geven. Hij heeft de film nu eenmaal niet helemaal begrepen.
speranza
Met het risico dat Knisper zo meteen weer begint te blaffen en Reinbo weer over mijn eenzijdige voorliefde voor Italiaanse films begint kan ik het niet laten te melden dat ik veel meer met de fight club die hier meer en meer aan het ontstaan is dan met de gelijknamige film heb.
The Last
Misschien komt het omdat jij hier telkens reacties staat uit te lokken, en je woede en onbegrip over de hoge waardering van de film uit. Wellicht als jij je klep had gehouden, was er ook geen ''Fight Club'' ontstaan.
- 12092 berichten
Er zitten bijzonder veel rare en onduidelijke wendingen in die je zeker als plotgaten mag opvatten.. dat hele dubbele persoonlijkheidsproces voldoet niet aan hoe mensen zijn met zo'n stoornis. De abrupte intrede van zijn vrijwilligerslegertje wordt nergens enigzins duidelijk gemaakt. De reactie van dat geile neukwijf op zijn beide persoonlijkheden getuigd van een enorme mate van fantasie bij de kijker
En zo kan ik er vast nog wel wat bedenken als ik dit prul bekijk. Maar blijf vooral de kritiek pareren jongens, houd je bezig en kun je je blijven verheugen over je eigen superieure filmsmaak.
BoordAppel
Het is dan ook nooit de bedoeling van de film om het ziektebeeld realistisch weer te geven.
De hoofdpersoon leeft in twee werelden en kan dit zelf ook niet helemaal verklaren. De kijker krijgt hetzelfde gevoel.
Hoezo dat? Ze reageert vrij logisch in zo'n situatie, nogal verward.
Dit zijn allemaal geen plotgaten.
The Last
Precies. Maar blijkbaar wou Orbit dat er meer aandacht aan de film besteed werd (zoals hij reeds aangaf).
- 12092 berichten
Hoezo dat? Ze reageert vrij logisch in zo'n situatie, nogal verward.
Dit zijn allemaal geen plotgaten.
Maak je je wel heel makkelijk vanaf weer.. logisch, nogal verward. Ja, dat snap ik.. toch zit er nog wel eens een lijn in dat soort reacties, hier volstrekt niet.
Maargoed, ik heb alweer door dat opperagent Reinbo het wel genoeg vind met de negatieve kritiek op zijn boksdrama. Seeya!
combi
- 20609 berichten
boksdrama.
- 12092 berichten
Een stuk eerlijker en boeiender film ja..
combi
- 20609 berichten
Een stuk eerlijker en boeiender film ja..
BoordAppel
Volgens mij wel. Geef eens een voorbeeld dan.
- 12092 berichten
Nou, volgens mij geil je niet de ene keer kompleet op iemand terwijl je hem de volgende keer volstrekt voorbij loopt.. en waarheen loopt ze? Als ze op dat moment niet in Norton is geïnteresseerd blijft ze daar toch niet? Dan gaat ze naar huis. Maar nee, ze loopt zgn. naar boven om het met alter ego Pitt te doen.. ook moeilijk qua constructie lijkt, Norton zit eerst nog als onaantrekkelijke nerd die ie is in de keuken en ligt even later als begeerlijk stomend sexbeest boven in bed.. die vrouw voelt dat natuurlijk meteen aan.. hoe ik het ook wend, die scènes blijven onlogisch en volstrekt belachelijk. Ik wil best een beetje meegaan in een fantasieverhaaltje, maar hier word je wel erg uitgedaagd om vele feiten maar even te negeren.
- 12092 berichten
O, echt? Goh hee. Ik dacht dat je volkomen serieus was, ik wel overigens
Dat zijn allemaal niet echt plotgaten, maar logisch is het idd niet (zoals het meeste in de film).
BoordAppel
Dat doet ze dan ook, zegt ze letterlijk in de film.
Nick Theunis
Topfilm dit, jammer dat er mensen zijn die deze film kleineren, onder de maat vinden doordat ze hem niet begrijpen, niet fantasierijk kunnen zijn of afzien op de acteurs.. hem te vaag vinden of dergelijke.. zoals ik eerder al eens zei, de plotgaten zijn met opzet in deze film gebracht, zodat het een verward effect bij de kijker kan overbrengen.. dat er geen hout klopt van die parallele situaties, met opzet dus.. dat is juist ook de KRACHT van deze film..iedereen kan er wat anders in zien, uithalen etc. dat mensen dit soms niet willen zien, het niet kunnen of gewoon weg niet waarderen, enfin het zij zo.. maar het stoort me ontzettend als dan gezegd wordt dat het prul is, dat is het wel degelijk niet.. wel zie ik dat de mensen die deze film hoog achten met 5* zoals Reinbo, de film net zo beleefd en gezien hebben zoals ik dat ook deed.. jammer van onnozele 0,5*.. ik raad die mensen aan het boek eens te lezen, misschien dat er dan meer aan de fantasie over kan worden gelaten, beelden duidelijker worden, gedachten beter ingevuld kunnen worden.. because there ain't no other film like this one.. Fincher is overigens weer bezig met een nieuwe film waarin brad pitt de hoofdrol vertolkt.. ik kan niet wachten die te zien
Pannenkoek
Er was vanaf het eerste begin spanning tussen Norton en het meisje. Ook al of juist daarom onkent hij het hevig, het is aan alles merkbaar. Je gaat toch ook niet openlijk zeggen dat je eigenlijk al lang geilt op de nieuwe vriendin van je beste vriend.
Het is en blijft echt een topfilm. Het is dan ook echt jammer voor je, dat je hem totaal niet hebt begrepen, misschien nog eens kijken
.Trouwens erg knap deze film van plotgaten te betichten en een complete gatenkaas als Donny Darko in je top tien te zetten.
Touché
snip
film die je zeker meer als 1x moet zien.
1e x dacht ik ook van wat is dit voor een rare film...
maar naardat ik hem had herzien, let je op andere dingen doordat je weet hoe de film in elkaar zit. verhaal blijft gewoon meersterlijk uitgewerkt hoewel ik best kan begrijpen dat mensen dit een k*t film, en liever naar een makkelijkere film kijken...
judgepaddy
ik raad die mensen aan het boek eens te lezen,
Door deze film ben ik Palahnuik gaan lezen.
Waanzinnig!!!
De film heeft vind ik goed de sfeer van het boek weten te vertalen, maar ik vrees dat aan "die" mensen het boek ook niet echt besteed is.
zinulzki
Het boek is een stuk beter (cliché, ik weet het). Dit is een film die ik als tiener fantastisch vond, maar die me nu redelijk koud laat. Voor de een of andere reden heb ik totaal geen zin om deze te herzien.
- 12092 berichten
Ik heb hem prima begrepen en jouw uitleg geeft op geen van mijn punten antwoord. Ik vrees omdat je ze zelf ook niet kunt beantwoorden aan de hand van dit wrakke vehicel.
DD biedt naast een omslachtig ingewikkeld verhaal (gatenkaas zou ik niet zeggen, dan heb je het niet begrepen dus
) tenminste wél mooie sfeer, prachtige beelden en een overdosis aan heerlijke muziek. Allemaal niet gezien bij dit prulfilmpje.
Pannenkoek
Deze punten zijn al aan je uitgelegd, maar dit "begreep" je niet.
En als er toch één film sfeer en goede muziek heeft, dan is het toch deze wel.
Smaken verschillen natuurlijk, maar als je toch nergens voor open staat (zie ook je discussies bij DD), waarom ga je hier dan überhaupt discussies aan? Iemand die deze film namelijk wel serieus zou beoordelen, ook al vind je hem helemaal niets (en dat weten we nu wel
), geeft hier geen 0,5 voor. Daarvoor is het acteer- en regiewerk gewoon te sterk en het script te origineel (en je argumenten te zwak).
Einde verhaal
of in je eigen woorden: en voortaan niet meer zeuren he?
- 12092 berichten
Punten zijn niet uitgelegd, en ook jij doet er amper een poging toe.. ws. omdat ze dus niet uit te leggen zijn. Het klopt gewoon niet in de film maw.
En jij bent onder meer degene die iedere vorm van kritiek bij deze film probeert weg te wuiven.. dus schuif mij niet in de schoenen dat ik niet open sta voor discussie
The Last
Lijkt me ook nogal lastig, om enige onlogischheden (wat de film volgens jou veel bevat) uit te leggen. Lekker boeiend, 't is een regelrechte maatschappij kritische film, ik heb me meer dan prima vermaakt.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix