• 9.382.614 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter

IMDb beoordeling: 8,8 (2.571.583)

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Fight Club

"Mischief. Mayhem. Soap."

Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.

Tyler Durden

Robert Paulson

Angel Face

Richard Chesler (Regional Manager)

The Mechanic

Intern at Hospital

Thomas at Remaining Men Together

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat bedoel ik maar. Ik probeerde het los te peuteren maar kijkert kon dat niet aan die eisen voldoen, dus discussie gesloten.

avatar van kijkert

kijkert

Naomi Watts schreef:

Hahaha, ja, ik heb objectieve gegevens verstrekt, maar het is gemakkelijker om de 'discussie te sluiten'.

Jouw reactie lijkt op een reactie op 'kleuternet'.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

kijkert schreef:

Jouw reactie lijkt op een reactie op 'kleuternet'.

Au! heel scherp hoor!! [lacht in het vuistje]

Jij hebt het over objectiviteit terwijl je mij die nooit gegeven hebt. Ik heb je nergens feiten zien vermelden.

avatar van Elsenburg

Elsenburg

Nog een keer gezien, en kwam er met moeite doorheen. Ik haal er dus een halve ster af. Alhoewel ik wel wist hoe het nou zat met Tyler en de verteller vond ik de film het daarop niet beter worden. Blijft over 3*

avatar van as

as

Clueless Dork schreef:

Dus objectief gezien is Se7en een betere film dan FC, want hij staat hoger?

In zekere zin wel ja. Objectiviteit bestaat niet bij de gratie van de subjectiviteit van de mens. Een waarde wordt altijd bepaald door cultuur, afkomst, vooroordelen endergelijke. Bij een zo objectief mogelijke benadering van een onderwerp moeten meerdere mensen zich buigen over dat gegeven. Dit noemen ze intersubjectiviteit. Let wel, het is niet de meest ideale oplossing maar het is wat het dichtst in de buurt komt bij een zo objectief mogelijke benadering van gegevens.

avatar van puck

puck

Dan zijn we er nog lang niet, gezien het feit dat de stemmers hier maar een piepkleine fractie vormen van het totale aantal mensen dat deze films gezien heeft. Bovenstaande stelling van Clueless Dork is dus zelfs bij benadering geen geldige stelling.

avatar van starbright boy

Bij IMDB staat bijvoorbeeld Fight Club al hoger. Daar gaat het al mis.

Een topfilm me topacteurs

Een goed verhaal en een scherpe boodschap

avatar van b_cru

b_cru

Op zich een goede film, maar op 1 of andere manier kon het mij niet echt boeien. Het plot was een grote verrassing, maar toch vond ik het niet helemaal realistisch. Ik geef hem 3 sterren, omdat ik Brad Pitt SUPER vond in deze film. En het sfeerte van deze film vond ik zeer goed.

avatar van mikoz

mikoz

Een topfilm me topacteurs

Een goed verhaal en een scherpe boodschap

wat voor boodschap bedoel je

avatar van Disk

Disk

Heeft iemand trouwens die warning op het begin gelezen, jammer dat je die niet kunt pauzeren maar je hebt net genoeg tijd om een paar regels te lezen.

mikoz schreef:

wat voor boodschap bedoel je

Dat je leven niet in je portomonee, auto e.d. zitten

En dat je ook de positieve dingen van het leven eens moet bekijken.

Dat effect had het op mij in ieder geval

avatar van as

as

puck schreef:

Mee eens. Maar ik pretendeerde ook niet dat deze stelling hier op ging. Daar heb je idd een groter aantal mensen voor nodig dan de stemmen hier weergeven.

avatar van J.S.

J.S.

Dat je leven niet in je portomonee, auto e.d. zitten

En dat je ook de positieve dingen van het leven eens moet bekijken.

Dat effect had het op mij in ieder geval

Dat is inderdaad de boodschap maar die raakte mij juist niet omdat ik dat al eerder wist dan toen ik Fight Club het eerst zag.

Ik denk dat de film meer bedoelt is voor mensen als de verteller of mensen die zich eraan ergeren dat mensen worden beoordeeld om hun auto.

Al met al had Fight Club een paar zeer komische, mooi gefilmde momenten en een goeie ontknoping.

dus 3.5*

J.S. schreef:

Ik wist et ook wel, maar het is leuk om te zien dat iemand het ook zo vind.

avatar van NEON

NEON

Wat een gezeik zeg , over de bedoeling van de film, de boodschap en wat het bij je los maakt. De film is briljant gemaakt, geweldig hard met een geweldig verhaal. Maken films zo´n diepe impact op jullie? haha. Je weet toch al lang dat we in een materialistische wereld leven?

Het leven van een schizo gaat niet over rozen.

Remi

Dus jij kijkt altijd films zonder de bedoeling of boodschap ervan te snappen?

avatar van Uma Oldman

Uma Oldman

Remi schreef:

Dus jij kijkt altijd films zonder de bedoeling of boodschap ervan te snappen?

Volgens mij snapt Neon de boodschap juist wel...

Remi

Ik zeg ook niet dat hij de boodschap niet snapt

Zelf ga ik altijd op zoek naar de boodschap van de film. En mijn vraag aan hem was of hij dat niet doet

avatar van NEON

NEON

Ik vind de verschillende interpretaties op films echt wel oké hoor. De boodschap over materialisme werd mij echter direct al duidelijk en is voor mij niet erg vernieuwend/origineel. Interessanter vind ik de ontdekkingsreis van zijn schizofrene persoontje en de visualisaties en effecten daaromheen, de brute vechtscènes én de vette dialogen. De boodschap hierin is duidelijk ondergeschikt aan de rest van de film. Het gaat er uiteindelijk om, dat wij vermaakt worden, ja toch? Wat jullie? -Boodschappen doe ik wel in de supermarkt-

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Of in de meubelgids

NEON schreef:

Het gaat er uiteindelijk om, dat wij vermaakt worden

Dat is wel de bedoeling ja

feanaro surion schreef:

Of in de meubelgids

Van de IKEA op de w.c.

Wel 'n film die je vaker dan één keer moet kijken om de werkelijke verhaallijn te snappen, maar dan is-ie ook super

avatar van jedymaster

jedymaster

Edward Norton en Brad Pitt in 1 film en ook nog de regie van David prachtig.

avatar van flipsen

flipsen

Daar zeg je wel wat Jedymaster. Brad Pitt is gewoon erg goed een veelzijdig, Edward Norton doet het altijd heel goed als gespleten persoonlijkheid en David Fincher had een geweldige klapper met Se7en in 1995. Deze film kon bij voorbaat al niet mislukken!

avatar van Mr Orange

Mr Orange

Ik wil alleen even zeggen dat iedereen hier de eerste 2 regels van Fight club overtreedt.

Onthou dat we overal zijn. We bedienen je tafels in restaurants, we vullen je auto met benzine. We halen je vuilnis op. Jullie zijn van ons afhankelijk.

En nou ga ik mijn Khaki broek aantrekken en mijn geld op mijn bankrekening tellen.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Ik vind dat de film langdradig is, en heeft een wazig verhaal.

avatar van seth gecko

seth gecko

ik vind deze film alles behalve langdradig.

1 van de beste scenarios die ik al verfilmd heb gezien.

geniale dialogen.

prachtig vormgegeven met erg leuke trucjes (heel aparte look)

en formidabel geacteerd door norton en pitt (en meatlof met jumbotieten).

dit is gewoon 1 van de sleutelfilms van de 90's.

een meesterwerk

4.5 sterren

avatar van mimihopps

mimihopps

jedymaster schreef:

Edward Norton en Brad Pitt in 1 film en ook nog de regie van David prachtig.

Hey!!!! je vergeet er 1 ! Jared Leto! Oke dat was maar een klein rolletje...Maar...uniek in zijn soort...al zeker 15 keer gezien...hij verveelt maar niet...elke keer als ik de ikea bezoek(vandaag nog) denk ik aan youp en fight club.

avatar van mimihopps

mimihopps

seth gecko schreef:

ik vind deze film alles behalve langdradig.

1 van de beste scenarios die ik al verfilmd heb gezien.

geniale dialogen.

prachtig vormgegeven met erg leuke trucjes (heel aparte look)

en formidabel geacteerd door norton en pitt (en meatlof met jumbotieten).

dit is gewoon 1 van de sleutelfilms van de 90's.

een meesterwerk

4.5 sterren

Beter dan jij kan ik het niet zeggen, alleen van mij krijgt hij er 5

tja mijn nummer 1 dit, samen met the butterfly effect...