• 159.413 films
 • 9.802 series
 • 29.092 seizoenen
 • 608.538 acteurs
 • 355.202 gebruikers
 • 8.897.029 stemmen
Avatar
 
banner banner

¡Three Amigos! (1986)

Komedie / Western | 104 minuten
2,82 506 stemmen

Genre: Komedie / Western

Speelduur: 104 minuten

Alternatieve titel: Three Amigos

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: Chevy Chase, Steve Martin en Martin Short

IMDb beoordeling: 6,5 (81.648)

Gesproken taal: Duits, Engels en Spaans

Releasedatum: 13 augustus 1987

Plot ¡Three Amigos!

"They're Down On Their Luck And Up To Their Necks In Senoritas, Margaritas, Banditos And Bullets!"

Mexico, 1916. Het arme dorpje Santa Poco wordt geteisterd door de moorddadige bende van El Guapo. De mooie dorpsbewoonster Carmen hoopt op de hulp van de '3 Amigos' om hen te bevrijden van deze bandieten. Ze kent deze mannen van het witte doek en stuurt hen een telegram. De 3 Amigos zijn de drie Hollywoodacteurs Lucky, Dusty en Ned, die in hun films het kwaad bestrijden en natuurlijk ook overwinnen. Ze werden zopas door filmmagnaat Flugelman ontslagen en zijn dan ook blij met het telegram dat zij interpreteren als een uitnodiging om in Santa Poco op te treden. In Mexico aangekomen denken de drie acteurs eerst dat hun tegenstander El Guapo ook een acteur is. Maar al snel komen ze tot het besef dat ze ditmaal met echte boeven af te rekenen hebben.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Co Jackso

Co Jackso

 • 21924 berichten
 • 2751 stemmen

Deze film is voor mij jeugdsentiment. Hoewel de film zeker een aantal slappe momenten bevat, is het toch een zeer ondergewaarde komedie.

Hoogtepunt: Oh, great. You killed the invisible swordsman!


avatar van DeCol

DeCol

 • 7009 berichten
 • 2573 stemmen

Met Chase, Martin en Short heb je een droog en flauw trio in huis. Met de nadruk op flauw want dat was deze film wel heel erg. Ik hou altijd van flauwe films, niet dat ze heel goed zijn maar altijd wel grappig. ¡Three Amigos! zorgde maar een enkele keer voor een glimlach op mijn gezicht. Ik vond de drie heren ook niet echt op hun sterkst. Nog iets wat me opviel in negatief opzicht was wanneer ze in de woestijn gingen overnachten. De decors waren op dat moment wel heel erg nep. Een paar leuke scenes zorgen dan toch voor 2*.


avatar van Theunissen

Theunissen

 • 11244 berichten
 • 5294 stemmen

Gewoon lekkere onnozele humor met een sterke spelende Chevy Chase en vooral Steve Martin. Het verhaal was ook nog eens aardig.


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30278 berichten
 • 5152 stemmen

Hoofdzakelijk jeugdsentiment, maar ik moet toegeven dat de humor toch af en toe werkt. Groot Disneygehalte, maar komedie is nu eenmaal geen gemakkelijk genre. Steve Martin is voor de verandering eens niet zo irritant. De film heeft verschillende glimlachmomenten en dat is zeker niet slecht.


avatar van Zinema

Zinema (crew films)

 • 10102 berichten
 • 6834 stemmen

Dwaze dialogen.

Het van de legendarische Amerikaanse TV-serie 'Saturday Night Live' bekende trio duikt op in deze aardige komedie van Landis, over een drietal acteurs op avontuur off-screen. Het grappige is dat ze denken zich in een toneelstuk te bevinden, hetgeen een aantal goede grappen oplevert. De film wordt vooral gedragen door de drie komieken een aantal dwaze dialogen.

Goed.


avatar van jipt

jipt

 • 3375 berichten
 • 3077 stemmen

Melige film. Lekkere clowneske onzin dat soms een tikkeltje te flauw is. 3*


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4943 berichten
 • 2199 stemmen

¡Three Amigos! is gewoon een erg vermakelijke film. Ik had dit al op voorhand verwacht met deze drie hoofdrolspelers, maar het bleek gelukkig ook zo te zijn. Het leuke aan deze film is dat het soms zo slecht is, dat het daardoor leuk is. Neem nou bijv. dat decor als ze daar met z'n drieën zitten en ze gaan zingen, dat ziet er echt niet uit, maar daar zit ook de charme van de film. Verder ook gewoon grappige scènes zoals met die drinkfles, de knullige dansjes en het 'gevecht' op het einde Desondanks zijn het vooral de drie acteurs die de film naar een hoger niveau tillen, en is de rest allemaal een beetje oninteressant. Gelukkig mag dat ook in dit geval, gezien de film geheel in het teken staat van deze Three Amigos. Dit is er in ieder geval, mede door het aantal keren dat ik heb moeten lachen, om vaker te bekijken. Grappige film met inderdaad een lekker melige sfeer.

3*


avatar van Mescaline

Mescaline

 • 6970 berichten
 • 2657 stemmen

De film is vermakelijk maar daarmee is veel gezegd, heb niet vaak kunnen lachen( misschien 2x) en vond in het bijzonder Martin Short verkeerd gecast.

Op Imdb lees ik dat ze die rol van Ned eigenlijk wouden laten vervullen door Robin Williams wat in mijn ogen ook een veel betere keuze had geweest maar waarschijnlijk konden ze hem spijtig genoeg niet overhalen. Ook Bill Murray doet de ronde weliswaar in een andere rol maar ook hij had prima Ned kunnen spelen.

Chevy & Steve kon ik zoals gewoonlijk wel waarderen, al is het zeker niet 1 van hun betere rollen.

¡Three Amigos! is niet een hele slechte comedy en grotendeels aardig vermakelijk maar toch heb ik sterk het idee dat ze hieruit meer konden halen, zelfs met een redelijk simpel plot.

2,5*


avatar van mister blonde

mister blonde

 • 12389 berichten
 • 5311 stemmen

Na 2 lowbudgetproducties, maakte Landis opeens een drietal uitermate geslaagde films (en een wereldberoemde clip) op rij die belangrijk waren voor het Amerikaanse filmlandschap van die tijd. Daarna maakte hij eerst nog wel aardige films, voordat ie opeens weinig meer goed leek te kunnen doen. Dit is inderdaad nog wel aardig. Tegenover elke flauwe grap staat een erg leuke.

Het misverstand wordt net wat te lang doorgevoerd en het geheel is wat te wisselvallig om bij te blijven. Eigenlijk zijn de geslaagde grappen (o.m. de trui, het muzikale intermezzo, het zingende bosje, de stomme film fragmenten) op de een of andere manier een pijnlijk besef van hoe leuk de film als geheel had kunnen zijn.

3 kleine sterren, heb me op zich wel vermaakt, maar de drie vrienden wisten mijn aandacht naar het einde toe steeds wat minder vast te houden.


avatar van Vinokourov

Vinokourov

 • 3143 berichten
 • 2909 stemmen

Stiekem toch wel een sympathieke film door het Western-thema. In het begin heeft het volop misverstanden over en weer, de tweede helft gaat verder als een simpele western, waarbij drie entertainers uit Hollywood een stoffig stadje moeten beschermen tegen bandieten. Steve Martin en Chevy Chase vind ik niet bepaald de meest geweldige komieken en Martin Short kende ik niet vooraf, maar met zijn drieën maken ze er wel een leuke en lichtelijk ridicule film van.


avatar van neeknikker

neeknikker

 • 28 berichten
 • 33 stemmen

Alleen al lachen om de recensies, sommigen begrijpen de grappen totaal niet. BV. Het kampvuur. Hilarische grappen , schitterend.


avatar van Robi

Robi

 • 2374 berichten
 • 2457 stemmen

Lekker flauwe komedie over drie Mexicaanse filmcowboys die een grote schurk moeten verdrijven uit een klein plaatsje. Het verhaal is uiteraard heel voorspelbaar, maar er zitten ook een hoop leuke grappen in die al bijna net zo voorspelbaar zijn. Ik moest ook wel denken aan de Laurel & Hardy films. Daar zie je de grappen ook al mijlen van tevoren aankomen, maar toch moet je er om lachen. Al waren Laurel & Hardy natuurlijk de originelen.


avatar van Collins

Collins

 • 6058 berichten
 • 3615 stemmen

Een heerlijke western-komedie van John Landis die zeer fijne humor mengt met ongenadige nonsens. Steve Martin, Chevy Chase en Martin Short. Leuk.

Een originele komedie. Het verhaal draait om het idee om acteurs in te huren die beroemd zijn geworden in een bepaalde heldenrol en die vervolgens te plaatsen in eenzelfde situatie als in hun fictieve hoedanigheid. Maar dan in de echte wereld met echt gevaar. Volgens mij een origineel idee waar een latere komedie als Galaxy Quest (1999) dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Alhoewel het idee in Fright Night (1985) ook werd toegepast, realiseer ik me opeens. Kleinschaliger en veel minder hilarisch weliswaar, maar toch. Hoe dan ook, een schitterend uitgangspunt voor sprankelende situation comedy.

En de comedy deugt. De drie getalenteerde hoofdrolspelers grossieren in verrukkelijk grappige scènes, waarbij het me niet zou verbazen dat er hier en daar stevig geïmproviseerd wordt. De arrogantie, naïviteit en eigenwaan van de weinig talentvolle personages zijn aanleidingen voor heerlijke humor. Ook de western clichés die op de hak worden genomen zijn een bron van vermaak.

De film is geen doorlopend spervuur van grappen. Af en toe wordt het tempo teruggeschroefd en is het tijd voor meer geraffineerde humor die heerlijk samensmelt met de altijd aanwezige absurditeiten die zich in het verhaal voordoen. De afwisseling houdt het niveau hoog.

Met muziek van Randy Newman. Ik heb een gruwelijke hekel aan de muziek van Randy Newman. De uitvoering van 'The Ballad of the Three Amigos' waarmee de film aftrapt en dat gezongen wordt door Martin, Chase en Short is echter bijzonder hilarisch. Ook de nummers 'My Little Buttercup' en 'Blue Shadows' werden opgeleukt met visuele afleiding en waren verdraaglijk. Het viel gelukkig mee.

Zelfs met de muziek van Randy Newman is ¡Three Amigos! heerlijk vermaak.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7711 berichten
 • 4882 stemmen

Pijnlijk.

John Landis is berucht geworden door de gevaarlijke en soms zelfs illegale praktijken waarmee hij filmt. Als ik in deze film dan ook exploderende huizen of sets zie, vraag ik me meteen af hoeveel gewonden er bij zijn geraakt. Dat mag overigens weinig pret van de film drukken, want die pret was er in de eerste instantie al niet.

Three Amigos is een film die graag gebruik wil maken van het trio die de hoofdrollen vertolken. Apart van elkaar zijn het grote namen binnen de industrie. Steve Martin, Chevy Chase en Martin Short. Het is moeilijk om echt om deze namen heen te kijken binnen onze wereld. Toch weet er geen enkele naam hier aan te slaan. Want ondanks de grote druk die Landis zet op hun komische talenten blijven het allemaal ontzettend vervelende figuurtjes.

Schreeuwen, gescripte dialogen en het trekken van gekke bekken. Three Amigos gooit van alles in de mix zonder dat de ingrediënten echt werken. Wat wel werkt zijn de redelijk grote omgevingen die kolossaal worden opgeblazen. Dat levert gelukkig enkele imponerende actiescenes op, maar dan hebben we het vooral over achtergrondvulling terwijl de focus echt op de voorgrond ligt.

Het blijft een vermoeiend geheel dat vooral duurt en duurt. Het geforceerde spel van de film maakt het eigenlijk ook vooral ongemakkelijk om je comfortabel te voelen. Landis heeft een zeker talent om films vermakelijk te maken door middel van een lompe inrichting, maar niet als het erdoorheen geforceerd moet worden met nog een grote berg flauwe grapjes en rare gezichten. Dan komt er namelijk Three Amigos van. Vermoeiende rit, blij toen deze eindelijk was afgelopen.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10437 berichten
 • 2392 stemmen

"You dirt-eating piece of slime! You scum-sucking pig! You son of a motherless goat!”

Deze film heb ik denk ik het vaakste voorbij zien komen, aangezien hij helemaal op nummer één staat in mijn kijk-lijst (aangezien deze alfabetisch is) en ik heb de film denk ik al wel tien jaar links laten liggen. Toen ik van de week weer opzoek was naar een film vanuit mijn kijklijst, zag ik deze titel wederom voorbijkomen en heb ik eigenlijk de gok genomen hem toch maar te kijken. Persoonlijk ben ik best een fan van het western genre, al ken ik er niet veel van. Het is niet mijn type genre dat ik nou echt elke week op zou zetten, dus neem het mij niet kwalijk als ik niet bepaalde punten ken van een bekende tv-show, of uit bepaalde western films die ik moet herkennen. Dat doe ik niet. Tevens is komedie wel een favoriet genre van me die ik vaker kijken, al was deze film niet bepaald mijn komedie.

Maar, helaas moet ik achteraf toch concluderen dat ik niet zoveel met deze film kon. De film was gewoon niet grappig. En veel scenes vond ik zelf best saai om te zien, wat ervoor zorgde dat ik eigenlijk het eerste uur er héél moeilijk door heen kon komen. Dat ze begonnen te zingen was voor mij een schrik moment, en het verbaasde me eigenlijk dat ik toen de film niet gelijk heb uitgedrukt. Dat is echt niet iets waarmee je bij mij moet aankomen, dat vind ik tien keer niks. Ook dankzij de plotomschrijving had ik eigenlijk een totaal andere film verwacht dan dat ik kreeg. Er zitten wel wat leukere momenten in maar, ik kon er allemaal niet zoveel mee. Niet mijn film, en dat gaat het denk ik ook nooit worden.