• 9.377.938 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van Musicer

Musicer

"We have a situation."

Geinige horrorkomedie, die bij momenten verpest wordt door zwakke grappen en irritante personages (vooral die Ed, djeezus ). Het eerste halfuur is doodsaai (no pun intended), maar vanaf het moment dat de zombieplaag echt begint komt de vaart er wel in.

Oké, maar geen hoogvlier en imo overgewaardeerd.

"You all stay here, I'll go see if the coast is clear."

2.5* + 0.5* voor het einde (zombies, six months later)

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Aardig, al vond ik Hot Fuzz veel beter.

avatar van Annickje

Annickje

Leuke film maar niet de leukste die ik heb gezien...

3,5

avatar van wallyZ

wallyZ

Simon Pegg en Nick Frost

net als Hotfuzz een leuke britse komedie!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Dacht altijd maar dat dit een uberflauw filmpje was. Maar eerst maar eens kijken voor ik wat ga roepen.

En wat is nou uiteindelijk het resultaat: een baanbrekende, geweldige komedie en tevens ook een parodie op Dawn of the Dead. Dit keer ook een soort foute liefdesverhaal dat natuurlijk overspoelt moet worden door hordes zombies. We maken kennis met Shaun (prachtig neergezet door Pegg) die met liefdesverdriet zit en zijn opdringerige, te optimistische huisgenoot Ed (wat was dat een prachtkerel zeg.) Helemaal na die scene in de kroeg in het begin, en erna waarbij ze met die zombie zingen, weet je gewoon dat het helemaal goed gaat komen en dat die 2 er gewoon een feest van gaan maken. En dat gebeurd ook. Dan gebeuren er bizarre dingen in Engeland en op het nieuws en inderdaad. Driekwart van Londen is zombie geworden en Shaun en Ed gaan lekker knullig en onhandig met grasmaaiers, LP's, Crickets, Scheppen, het ouwe Winchesterrifle en nog veel gekste dingen de zombies te lijf en het hulp van hun nabije buren komt ook nog goed van pas. Dit keer niet verschuilen in een winkelcentrum zoals in Dawn of the Dead, maar in hun stamkroegje. En dan krijgen we gewoon vele heerlijke en vooral gory en over de top momenten.

Ook die tv-zap scene was hillarisch.

Wat wel jammer was was dat Ed in een zombie veranderde, maar aan het einde zorgde dat ook weer voor iets erg bizar grappigs.

Gewoon een film waar je continu krom ligt van het lachen en vol zit met schitterende dialogen en momenten. Die Engelsen hebben zeker wel een goed gevoel voor humor.

Hilarische film, meer valt er niet van te zeggen:P

avatar van lentheman1981

lentheman1981

Erg leuke Zombiecomedy, het duurt een eeuwigheid voordat ze in de gaten hebben wat er aan de hand is. Gaat rustig boodschappen halen terwijl de hele buurt in puin ligt met lijken overal, niks in de gaten. Ed is soms inderdaad ronduit irritant, voor de rest erg leuke film.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Leuk om eens een goede zombie komedie te zien. Leuk gedaan!

avatar van Lars Film

Lars Film

Opzicht een goede doorlopende film zonder losse scènes, de kans daar van is ook dat momenten het saai kan worden.Het verhaal is leuk bedacht, de casting is goed gelukt en de acteurs zitten wel goed in hun rol vooral Simon Pegg was geweldig net als Nick Frost.

Hier en daar een paar kleine foutjes (maar die vallen best mee) de humor is volop geslaagd ik lachte me kappot, af en toe ook nog wel een peetje spannend.Het eind vond ik een beetje traag gaan en was niet meer zo boeiend zoals de eerste paar scènes maar de film is volkomen geslaagd ik ben nou wel nieuwsgierig naar de film Hot Fuzz. 3,0*

avatar van makaku

makaku

vermakend om naar te kijken

avatar van Butchers

Butchers

Wat een geweldige film! Eén van de beste horror komedies samen met Fido

Heb me beter vermaakt dan het originele Dawn Of The Dead, en er zat zelfs even veel gore en zombies in.

avatar van fooraap

fooraap

Flauwe komedie en weinig origineel. Soundtrack viel wel mee.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Samen met Dawn of the dead gekocht in een dubbel pack. En zeer vaak gelachen om de domme dingen. kwalitatief minder dan Dawn, maar de komedie maakte zeer veel goed. Soms wat aan de flauwe kant, maar ook daar kon ik erg om lachen. En zeer leuke fil'm.

Combie zombie/komedie was erg goed gedaan. goed acteerwerk en grapdichtheid!

4**

FUCK-A-DOODLE-DO!.

Wat een geweldige zombie/parodie film.

Erg leuke humor en de verwijzingen naar Dawn of the Dead zijn ook erg leuk.

Edgar Wright heeft vaak films die bij mij erg slagen qua humor.

Bijvoorbeeld Hot Fuzz is ook een film die altijd leuk blijft en toevallig met de zelfde acteurs .

Vind dit filmpje toch wel Wright zijn beste werk.

De humor is echt geweldig en ben natuurlijk groot zombie fan dus dat maakt de film ook erg tof.

Zombies zien er ook erg goed en halverwege krijg je ook nog flink wat gore te zien in de film.

De film heeft zelfs zijn momenten dat hij erg spannend is bijvoorbeeld als ze in de Winchester zijn.

Geweldige film.

5,0

GuyB schreef:

geniale humor is het niet

Dat kan je niet menen

GuyB

Oeps, damn. Verwijderde m'n bericht om het opnieuw (en uitgebreider) te typen.

Ik lag er niet plat van zoals de meesten aan hun stem te zien, maar het is wel zeer leuk. Wil direct Hot Fuzz opzetten, een goed teken dus.

dominion

Maar de humor is wel een stuk leuker dan Hot Fuzz dus dan weet je dat alvast dat je daar niet te veel van moet verwachten

GuyB

Waarschijnlijk identiek qua humor, maar een ander thema dan? In Hot Fuzz? Zal het wel opnieuw leuk vinden, maar ook niet meer dan dat.

dominion

Maar hier is de humor wel wat leuker.

Daar is de humor ook wat serieuzer en duidelijk Brits.

Leuk en creatief.

Parodie klinkt me zo belachelijk Scary Movie-achtig in de oren, ook de cover deed weinig goeds aan mijn eerste indruk over deze film, het was al zuchtend en puffend dat ik deze in de dvd-speler stopte. Zonder deze score op MovieMeter had dit werkje nooit de kans gekregen bij me, en dat vind ik zelf angstaanjagend ja. Maar geen probleem zolang deze site blijft voortbestaan.

Wat blijkt is dat een parodie op iets zelf een leuke film kan zijn, want hier zitten ontzettend veel grappige elementen in, creatief en mooi gemaakt. Zo krijg je verschillende scènes twee keer te zien, maar in een andere context. Niet te vergeten het begin waar Shaun rondloopt en helemaal niets in de gaten heeft, de platenscène, dat moment in die tuinen waar ze hun evenbeelden tegenkomen en vooral veel andere bizarre gebeurtenissen.

Ik heb me waarschijnlijk niet uit de sofa gelachen zoals de meesten die 4,5*/5,0* kwijt kunnen. Bij mij was het oorspronkelijk 3,0*, maar doordat ik daarnet Hot Fuzz bekeek, overtreft deze film zwaar, ben ik ook gaan nadenken over dit werkje en ingezien dat het toch allemaal wat genialer is dan ik eerst had geschreven (en dat in nog geen 2 dagen tijd).

Het feit dat ik meteen Hot Fuzz wou zien na deze betekent ook wel wat.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Het feit dat ik meteen Hot Fuzz wou zien na deze betekent ook wel wat.

Klopt, had ik ook. Daarna Hot Fuzz gezien, Run fatboy Run en straks nog Paul (2011)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Als je de Engelse humor niet kunt waarderen dan zul je Shaun of the Dead wel niet heel goed vinden. Persoonlijk heb ik me weer goed vermaakt nadat ik er maar weer eens naar gekeken had, voor de zoveelste keer. Het is ook wel een prima duo die twee, zoals in Hot Fuzz en nu ook weer Paul. Ik mag ze iig graag zien.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Heb hem vroeger heel vaak bekeken, en toevallig vandaag thuis nog maar bekeken met een maat omdat we te laat waren voor 'Paul'.

Ik blijft het een geweldige film vinden, briljant ook al die verwijzingen door de hele film heen: 'Pfft, it's not the end of the world!', 'next time I see him he'll be dead!', enz. enz.

Blijft vermakelijk, dik verdiende 4* voor een toch geslaagde avond.

avatar van illymens

illymens

Bijzonder dat deze zo in de smaak valt. Een paar keer gelachen, de opzet is leuk, maar verder vind ik het maar een flauwe film.

avatar van Tikkie77

Tikkie77

Was nieuwsgierig geworden naar deze film, omdat hij zowel hier als op imdb hoog gewaardeerd wordt. Maar de film viel me tegen. Vooruit, het is een film met goede humor, maar wel naar het flauwe af. Merkte ook aan mezelf dat ik af en toe helemaal niet oplette, dus het verhaal was ook niet echt boeiend. Geef mij dan maar Zombieland!

avatar van ibendb

ibendb

In de Saturn op de kop getikt voor €5.
Ik ben al een fan van Simon Pegg, dus kon ik deze niet laten liggen.

Wat een leuke film is dit, zeg!
Ik dacht eerst dat dit een flauwe parodie ging zijn op zombiefilms, maar ik zat er compleet naast!
Deze film bewijt dat een parodie niet altijd flauw moet zijn. Ik lag heel vaak in een deuk.
De beste scene was The Queen Fight. Wanneer Shaun en zijn groep het opnamen tegen de cafébaas.
Een welverdiende 4.5* en een plekje in mijn top 10.

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Dankjewel voor al die stemmen, zonder was ik em waarschijnlijk niet beginnen zien.

De scheetscène met de "I'm sorry", hahaaa... of hoe kak&pishumor soms écht grappig is.

Geen brilliante film, maar zeker het proberen waard.

avatar van ibendb

ibendb

Eindelijk weer op tv!

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

sinterklaas schreef:

Ook die tv-zap scene was hillarisch.

Zapscene vond ik ook geweldig