• 9.376.788 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

Wouter schreef:

ten eerste is dat onzin en ten tweede is orriginaliteit niet een louter Britse aangelegenheid.

Ten tweede dat heb ik ook nergens gezegd...

Dit is een goede hedendaagse Britse komedie, dus ook hier kan ik je niet serieus nemen.

Karl Hungus schreef:

Misschien moet gewoon de conclusie getrokken worden dat humor in Britse films niet mag/kan vergeleken worden met humor in Britse series?

Ik zou niet weten waarom niet.

Oké dan: SotD is bollocks.

Bedankt trouwens voor het opzetten van een constructieve discussie, mss kan je ook wat concreter zijn en wat uitleg geven i.p.v. gewoon te melden dat je het er niet mee eens bent?

De manier waarop SOTD humor enhorror vermengd is uiterst origineel, hoor. natuurlijk zijn er meer zombiekomedies geweest, maar dan was het altijd parodieus. Dat is hier niet zo en dat vond ik erg verfrissend.

Ik ben geen fan van het zombie-genre, noch van het zombiekomedie-genre. Dat SotD in dat opzicht enigszins origineel is, kan dus best zo zijn, maar dat betekent nog niet dat het in zijn humor, waar het mij om gaat, origineel is (t.o.v. bepaalde Britse series bijvoorbeeld)…

avatar van Wouter

Ach, ik vind de discussie ietwat onzinnig. De film is uiterst Brits in zijn situatie- en karakterschets, of het verder lijkt op bepaalde Britse series doet er eigenlijk niet toe.

Ik vond de film origineel en uitermate grappig.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Wouter schreef:

Ik vond de film origineel en uitermate grappig.

Mee eens, en behalve dat Britse accentje merk je niet eens dat het Brits is..

avatar van Wouter

Daar ben ik het dus niet mee eens. Erg Engels allemaal.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Het zal wel aan mij liggen, want ik weet niet wat typisch Brits of Amerikaans is..

avatar van Waku

Waku

Geweldige parodie op de bekende zombieslaughters.

De cynische droge engelse humor met uitstekend grimage werk en de nodige gore momenten vermaken je uitstekend.

Verwacht geen huiveringwekkende horror maar een komisch niemanddalletje.

Het wordt nooit flauw en de komische momenten zijn uitermate creatief uitgewerkt.

avatar van Skrymir

Skrymir

Dit is echt een meesterlijke comedy, met da mens in die tuin was ook hilarisch.

1 van de beste films die ik gezien heb in het comedy genre

avatar van Rob82

Rob82

inderdaad, platen gooien , als ze een kopie van hun eigen groep tegen komen, het begin van de film. Droogheid ten top en dat is lachen.

avatar van waidman

waidman

Een onverwachte engelse film, sowieso omdat de Britten niet bepaald een traditie hebben met de zombiefilms, wel met horror denk maar aan de Hammer films uit de jaren 50 en 60, maar die behandelden meestal de meer klassieke griezelfiguren zoals Dracula en dergelijke. De humor is zeer Brits en doet de film gewoon goed. De momenten wanneer ze er achter komen wat er aan de hand is en hoe ze de zombies moeten bestrijden zijn hilarisch, waar een bak met langspeelplaten al niet goed voor is. De make up is goed verzorgd al deed ze mij wel wat denken aan de videoclip Thriller. De slotscène waarin de beide maten in het schuurtje aan het gamen zijn maakt de film helemaal af. Ik denk dat deze film in de toekomst nog wel eens de cult status krijgt.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Dé perfectie mix van van Britsche komedie en smerige zombie-horror. Beginstuk van de film is misschien wat vaag maar daarna creeërt het zichzelf tot een onwijs leuke film met echte Britsche humor. 4*

avatar van BlueSword

BlueSword

opnieuw gekeken en verhoog hem van 3.0* naar 3.5*.

de eerste helft is gewoon super grappig, de 2e helft is een stuk minder maar de zombies maken dat weer goed.

zitten ook nog wel een aantal leuke grappen in de 2e helft....zoals het einde.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsjah, pubhumour meets zombieflick.. wel aardig, maar ik heb stukken geestiger zombiefilms gezien dan deze (braindead onder anderen).

avatar van Ninto

Ninto

Shaun of the Dead is gewoonweg briljant. Fantastische Engelse humor gecombineerd met zombies, perfect gewoon. Ed is echt enorm droog. Cornetto's vroeg in de morgen, en als ie ineens achter dat gordijn vandaan komt. Of als hij dat gordijn open doet om te zien of de zombies er nog zijn... jij schrikt je helemaal de pleuris, en hij loopt eerst nog rustig 2 meter terug naar Shaun en zegt "ja, ze zijn er nog". Een van de beste komedies die ik ken.

Het is trouwens echte Engelse humor. En ik kijk The Office, Little Britain en vooral Two Pints of Lager and a Packet of Crisps iedere keer, dus ik weet wat Engelse humor is. Allemaal Two Pints of Lager and a Packet of Crisps kijken! Dat is te goed.

4.5 voor deze film. En dat is gebaseerd op de humor, niet op de geniale scenes en verhaal. Dat begrijp je wel...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Monty Python is ook echt engelse humor en dat vind ik 1000x beter dan deze flauwe zombiezooi..

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Fuck-a-doodle-doo! Geweldige horrorkomedie! Heerlijke Britse humor ook. Alles klopte gewoon in deze film.

Ik vond hem alleen voor een Komedie eigenlijk toch net iets te serieus, maar voor een Drama of Horror weer veel te komisch....

Af en toe heel goed camerawerk, zoals bij een bepaalde scene in de Winchester-pub, wanneer Shaun op de zombies aan het schieten is, en de camera "meebeweegt" met de loop van het geweer; dat zag er heel stoer uit.

Een leuke scene vond ik ook het inslaan op de barman/zombie met biljartkeu's en een brandblusser op de maat van "Don't Stop Me Now" van Queen

Trouwens, achter de bar van de pub, waar Shaun, Ed en Liz zich terugtrekken, nog een leuke reclame voor Grolsch bier (op de glazen deuren van de koelkasten staat met grote letters Grolsch)!

Oja, en ook met een prima soundtrack, met o.a. twee nummers van Queen, en Ash.

But dogs CAN look up!

avatar van foreli

foreli

Echt een hele leuke film, op sommige momenten lag ik gewoon in een deuk , vooral met die Ed, zeker een 5 waard

avatar van somebody

somebody

ik heb me kapot gelachen om die film en vooral om die typisch britse humor daar hou ik wel van origineel einde ook een dikke 5

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik ben wel een fan van de Britse humor, lekker droog vooral! Alleen heb ik hier niet zo om moeten lachen, helaas. Er zaten zeker wel een paar leuke stukken tussen waar ik zeer smakelijk om heb gelachen. Het einde vind ik echt top!

Een leuk filmpje hoor. 3*

avatar van newG

newG

zalige komedie, verwachtte weinig, kreeg veel

britse humor ruled

avatar van lins

lins

leuke comedie

avatar van swankel

swankel

beetje lage score voor zo'n geweldige film

avatar van Joe-K

Joe-K

Leuke komedie film, heb echt flink zitten lachen, vooral leuke momenten waren toen hij naar de winkel liep, en iedereen zombie was geworden, en hij niks in de gaten had . Ook dat ze precies dezelfde 6 mensen tegenkomen op het laatst Al bij al een zeer geslaagde film, 3.5*

avatar van swankel

swankel

Ik moet soms een klein beetje lachen om die poster

hoe hij kijkt met al die zombies om hem heen

avatar van Respekked

Respekked

Best aardig, aantal erg leuke scènes. Het personage Ed wordt erg uitgemolken, wat mij op het laatst ging irriteren. Einde vind ik wel erg lollig, al die spelletjes.

Krappe voldoende 3*

avatar van hendrik119

hendrik119

eerder een flop dan een topper, als een film zo erg onrealistisch is moet hij wel humorrijk zijn of interessant maar hij voldeed aan geen van de 2 eisen.

matige 2*

avatar van IcU

IcU

Deze film viel mij nogal tegen, maar was zeker niet slecht. Leuke, soms wat flauwe humor zetten de toon samen met harde horror, dat helaas iets te weinig in beeld kwam. Simon Pegg speelde een erg goede, grappige rol.

Wel een leuke film, dus. Hij haalt het alleen niet bij Dawn of the dead. 3½*

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik vond dit echt een super leuke film, dat engelse accent is echt geweldig. Heb echt heel veel moeten lachen bij het kijken van deze film

3.5

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Geweldige parodie die, doordat hij ontzettend serieus gefilmd is, een perfect horrorfilm op zichzelf is

avatar van anthony68

anthony68

leuke komedie, leuke humor, terwijl je voor je leven vecht een disscussie over gevoelens lol

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

is hij geschikt voor personen van 15 jaar ?

ik heb hem nog niet gezien.

maar ik wil hem wel kopen.

ze zeggen dat ie goed is dus.