• 9.375.049 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van rempsycho

rempsycho

Helemaal eens met Poisonthewell, tranen in mijn ogen en buikpijn gelachen, je moet er inderdaad van houden, maar van mij mogen er nog wel 100 van dit soort films gemaakt worden (..in Groot Brittanië).

Vooral het eerste half uur van de film was subliem (Het uitzoeken welke elpees ze wel of niet naar de aanstrompelende zombies gingen zeilen, echt hilarisch).

Ben ook meteen de serie Spaced gaan kijken, ook een echte aanrader!

Zijn er behalve Braindead en Evil Dead 2 (en Army Of Darkness was ook wel leuk!) nog meer van dit soort horror-humor films van dit niveau?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

rempsycho schreef:

Bad Taste

Flipman

En "The Evil Dead," dan? Telt 't eerste deel niet mee?

Flipman

Voor zover de Film niet grappig is, kijk je gewoon naar een leuke Film. Ik heb niet vaak in een deuk gelegen, maar dat was ook niet echt nodig!

Ik heb deze Film in Schotland gekocht, ben ik best blij omaangezien deze meer extra's bevat .

Maar goed, toffe Britse Humor, maffe situaties en Zombies, deze combinatie krijgt van mij 'n vier.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

prima Britse humor inderdaad, ik geloof dat deze samen met 28 Days Later en Dawn of the Dead-remake in de VPRO-gids werd besproken als zoethoudertje voor Land Of The Dead. Romero vond deze het best en eigenlijk heb ik me er ook prima mee vermaakt. Romero vond het bovendien ook goed dat de zombies in deze film strompelden en niet renden, als in Dawn of 28 Days. mij maakt het eigenlijk niet uit, maar de zombies krijgen in ieder geval zo wel een debielere look. en dan ook het winkelcentrum vervangen door een pub, de platenscene en andere dingen maakten deze film al 4* waard. Maar toen ik ook nog een rolstoelzombie zag, wat ik erg kan waarderen (niet dat ik er zelf in een zit, ben gewoon gehandicapt ), heb ik toch maar dit besloten: 4.5*

avatar van Gehenna

Gehenna

Als je een liefhebber bent van ontzettend flauwe britse humor dan moet je deze zombie-parodie zien!

Ik hou er wel van en vond deze eigenlijk beter dan Dawn of the Dead, ook al is die vergelijking niet helemaal terrecht. Ik heb meer plezier aan deze film beleefd dan aan Dawn.. aanrader 4.5*

avatar van andy1980

andy1980

super parodie waar ik toch kreupel gelegen heb, meer van dit

avatar van xinc

xinc

Ik heb me echt werkelijk kapot gelachen, één van de beste zombie comedies die ik gezien heb. 4 * misschien na vandaag (ik ga hem voor 2e keer kijken) een andere stem.

1e post

avatar van Jean76

Jean76

Sorry hoor; maar ik vond het echt een hele flauwe film. En ik vond de personages ook echt ontzettend slecht.

Ik vond die ranzige scene op het eind in die kroeg met die gast met die bril die door een groep zombies te pakken wordt genomen ook erg misplaatst.

Ik heb me eigenlijk voornamelijk geirriteerd aan deze film, hoewel de opzet best aardig was.

Nee; geef mij dan maar Dawn of the dead (remake 2004) en Land of the dead. Die steken een stuk beter inelkaar.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een zeer vermakelijke en gezellige britse horrorkomedie, ik heb er echt van genoten. het is eens een ander genre en i, dacht eerst dat de film een flop ging worden maar integendeel, het was echt goed.

de film is misschien een parodie maar het is een heel andere film als het origineel; dawn of the dead.

de acteerprestaties waren ook goed en bijzonder grappig, het verhaal daarentegen stelt niet veel voor maarja wat verwacht je van een parodie. niet verpestend voor de film wel te begrijpen. de film maakte me op veel momenten aan het lachen. een 3,5 voor dit leuke filmpje

avatar van Scintegral

Scintegral

ha,i'm loving it!een parodie van dawn of the dead,met eeuwig voortstrompelende zombies waar dawn ze graag liet lopen?perfect!heel goeie,grappige film met uitstekende humor,aantrekellijke personnages en zombies met missende ledematen,wat wil je nog meer?perfecte film voor een regenachtige avond.

4,5

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Het kijkt makkelijk weg, en is ook altijd wel vermakelijk. Maar verder niet zo heel erg bijzonder/ *3.5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb bijna geen zombiefilms gezien, is deze film dan leuk?

Persoonlijk vind ik de Hot Shots en Scary Movie films vooral leuk vanwege de leuke parodieën, is dat bij deze film net zo of is hij op zichzelf ook droog?

avatar van Wouter

Deze film is geen parodie en wat mij betreft een stuk grappiger dan Hot Shots en Scary Movie. Erg Britse humor.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Niet te vergelijken, dit is gewoon erg leuk en Scary Movie niet.

avatar van Jorick

Jorick

Een grappige film, met enkele hilarische momenten.

Toch was het geen topper in mijn ogen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg leuke en goede mix van Horror- Comedy.Ik vond het niet echt grappig maar het verhaal sprak me zeker aan.

Van mij mogen er nog meer van zulke films komen....

avatar van metaledje

metaledje

hmmmm ik vond deze film zwak,slappe humor,heb nie echt kunne lache,de zombies ware wel goed gemaakt maarjah dan in mix met zulk slap gedoe is het niet echt een goede film 2.5*

avatar van peterteunisen

peterteunisen

Keigrappige film!! Een leuke alternatief voor de normale zombie films waar al bergen van bestaan.

avatar van Purmerend

Purmerend

Geweldige film, vooral de scene's dat ze die zombie's voor het eerst tegenkomen zijn super.

avatar van steefwijnen

steefwijnen

vond hem steen goed en zware lachstuipen hou normaal helemaal niet van horror comedy *****

avatar van BlueSword

BlueSword

woow deze films is super grappig, echt zo een engelse-humor.

heb er zeker van genoten, moet hem toch weer is zien, tijdje terug.

de eerste keer als ze die zombies tegenkomen is geweldig!

Flipman

Wat ook geweldig an deze Film is: Drie van de vier schoten die Shaun lost op het einde zijn mis! Neem de re-make van "Dawn Of The Dead," zo goed als elk schot is raak, door het hoofd. Ook al is "Shaun Of The Dead" een absurdistische parodie, dit feit maakt de Film wel weer wat reëeler !

Als er al één ding af te leiden valt uit alle berichten bij deze film, dan is het wel dat weinig mensen weten waarover ze spreken als ze de term 'Britse humor' in de mond nemen... SotD 'erg Britse humor'...? SotD 'prima Britse humor'...? Hebben de personen die zoiets schrijven eigenlijk enige notie van 'Britse humor' of schrijven ze zomaar wat omdat ze bovenaan 'Groot Brittannië' en 'Komedie' hebben zien staan? Ik gok op dat laatste.

SotD is inderdaad, op enkele zeldzame momenten na, het label Britse humor onwaardig. Ik vind het zelfs van zeer weinig respect getuigen t.o.v. bepaalde Britse comedyreeksen en -films om ze met dit flauwe afkooksel te vergelijken...

Ik heb in deze film het verzamelde Britse gelid van comedy acteurs en actrices gezien, die samen getekend hebben voor pareltjes in de Britse humor zoals recentelijk en het meest bekend Big Train, The Office, Black Books (ik wou dat Dylan Moran nooit in deze film had meegespeeld), The League of Gentlemen (probeer deze es, wanneer u Britse horrorcomedy wilt zien), Little Britain, ... maar ik kon in SotD erg weinig kenmerken van de grote Britse humor terugvinden.

Een comedy van Britse makelij met een verzameling Britse comedy acteurs en actrices is niet noodzakelijk Britse humor. En SotD is geen Britse humor.

Als dit een Amerikaanse film was, dan zei ik: proficiat, dit is humor die jullie tot nu toe niet brachten. Maar dit is een Britse film en dan zeg ik: ondermaats, ik had er veel meer van verwacht.

avatar van otherfool

otherfool

Karl Hungus schreef:

Geef eens een definitie dan? Dat lijkt mij erg lastig. Om bijvoorbeeld AbFab, Monty Python, Blackadder en The Office in één hokje te stoppen.

Trouwens, geweldige film dit. Briljante vondsten die prima uitgewerkt worden. In een scheur gelegen, of het nu Britse humor is of niet.

4*.

Karl Hungus schreef:

Dat ligt dan echt aan jou, denk ik.

Daar denken we dan heel anders over.

avatar van tomthumb

tomthumb

Karl Hungus schreef:

maar ik kon in SotD erg weinig kenmerken van de grote Britse humor terugvinden.

Noem eens wat van die zogenaamde kenmerken , want je blaast behoorlijk hoog van de toren zonder echt te overtuigen.

Concreter: het ontbrak mij in SotD vooral aan originaliteit. Een dikke vent die een orang-oetang nadoet is één keer (mss enkele keren) grappig, maar niet meer wanneer al 15 keer iets soortgelijks opgevoerd is in series allerhande.
Op sommige momenten ergerde ik me echt aan scènes die zó flauw waren dat ze in een goeie hedendaagse Britse comedy nooit aan bod zouden komen. Neem nu die hele scène in die winkel waar Shaun werkt, dat is een aaneenschakeling van voorspelbare, flauwe en niet-originele 'grappen' (van de situatie met het rinkelende mobieltje tot zijn vriendin aan de telefoon die zijn eerdere uitspraken, tegen de jonge bediende, tegenspreekt). Kijk, ik kan best begrijpen dat mensen dit grappig vinden, maar dit kan je toch niet in het verlengde leggen van bepaalde pareltjes die de afgelopen jaren werden afgeleverd? We spreken gewoon over twee verschillende soorten (ik zou bijna niveaus durven zeggen) van humor.

Dit is een aardige film, ja. En zeker in vergelijking met andere Britse comedyfilms of de pulp uit de VS. Desondanks zat in anderhalf uur SotD minder originele humor dan in een half uur Little Britain (en de laatste reeks daarvan was ook al veel minder dan de eerste twee).

Misschien moet gewoon de conclusie getrokken worden dat humor in Britse films niet mag/kan vergeleken worden met humor in Britse series? Het experimentele uit de series is mss onmogelijk in films, waar men vaker moet teruggrijpen naar gevestigde en minder originele ideeën? Mogelijk, maar dan blijft dit een flauw afkooksel van de top.

Ik vind het een beetje jammer, want naar mijn mening was er veel meer uit te halen. Ik noem nog maar eens Dylan Moran, die zo goed als niets heeft toegevoegd aan de humor in deze film, terwijl zo iemand geweldige mogelijkheden heeft... Een gemiste kans, denk ik...

Laat ik daarom nog maar eens gaan genieten van Bernard Black...

avatar van otherfool

otherfool

Ik begrijp dus dat je Britse humor 'beter' vindt dan Amerikaanse, en dat SotD daar 'tussenin'zit.

Misschien dat ik erg voor mezelf spreek; maar dat zegt me dus heel weinig. Ik beoordeel elke serie/film op zichzelf en het enige criterium daarbij is mijn eigen plezier. Ik vind Friends beter dan Monty Python, Mr. Bean beter dan Friends, Seinfeld beter dan Mr. Bean en Blackadder beter dan Seinfeld. Houd ik nu van Britse humor, Amerikaanse, universele, of wat?

Dat je de Britse series die je noemt beter vindt dan SotD kan zomaar, maar dat wil toch niks zeggen over het soort of niveau van humor van SotD?

Karl Hungus schreef:

Concreter: het ontbrak mij in SotD vooral aan originaliteit.

ten eerste is dat onzin en ten tweede is orriginaliteit niet een louter Britse aangelegenheid.

Dit is een goede hedendaagse Britse komedie, dus ook hier kan ik je niet serieus nemen.

Ik zou niet weten waarom niet.

De manier waarop SOTD humor enhorror vermengd is uiterst origineel, hoor. natuurlijk zijn er meer zombiekomedies geweest, maar dan was het altijd parodieus. Dat is hier niet zo en dat vond ik erg verfrissend.