• 9.377.963 stemmen

De Zeemeerman (1996)

Komedie / Fantasy | 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)

Alternatieve titel: Tony, de Zeemeerman

Oorsprong: Nederland / België / Duitsland

Geregisseerd door: Frank Herrebout

Met onder meer: Daniël Boissevain, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Russisch

Releasedatum: 10 oktober 1996

Plot De Zeemeerman

Tony is een knappe jongeman die iedere vrouw aan de haak zou kunnen slaan, mits... hij niet zo vreselijk naar vis stinkt. Om hem hier vanaf te helpen brengt een vriendin hem naar een professor die hier wel een middeltje tegen weet. En inderdaad, Tony raakt zijn vislucht kwijt, maar het middeltje heeft wel een heel rare uitwerking... zodat dit avontuur nog een vreemd staartje krijgt.

avatar van darkjaap

darkjaap

verlaag mijn stem naar 0,5 ster. zonder meer de slechtste film die ik ooit gezien heb

sch**t film

avatar van stephan73

stephan73

Slechtste film aller tijden? Dat nog net niet, maar wel één van de slechtere Nederlandse films.
Hoe ze al die bekende Nederlanders hebben kunnen strikken voor deze film is me een raadsel, maar ik kan me ook voorstellen dat de meeste hier niet meer aan herinnerd willen worden.
Het acteerwerk was niet eens zo slecht, maar de dialogen waren behoorlijk lomp. Tevens was de humor enorm humorloos en werkte de scene's met Tony tijdens zijn ontzichtbaarheid totaal niet!

avatar van RedLine

RedLine

het leek net of de film nagesynchroniseerd is .

avatar van robertus65

robertus65

Ik heb de indruk dat iedereen elkaar hier nasynchroniseerd.

avatar van -Roald-

-Roald-

robertus65 schreef:

Ik heb de indruk dat iedereen elkaar hier nasynchroniseerd.

Dat heb je goed gezien

avatar van Spetie

Ik wilde deze film weleens zien vanwege de slechte kritieken en achteraf kan geconcludeerd worden inderdaad, dat het een erg matige film is. Echter zeker niet de slechtste allertijden. Effecten en acteerwerk waren nog best redelijk en hoewel de film verder nergens over gaat, vond ik het soms nog best geinig om te zien. Wat een hoop bekende Nederlanders deden er trouwens aan mee zeg, niet normaal meer.

Quido

Eindelijk gerechtigheid; geen nummer 1 meer in de flop 100.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Wordt hoog tijd dat deze op tv komt. Een uitdaging om te zien na alle (negatieve) berichten.

En daar was die dan op tv. Toegegeven slechte film hoor, maar ik heb toch veel films gezien slechter dan deze. Het leek soms echt een kinderfilm zoals ze praten. Ook vreemde combinatie jaren '50 sfeer met bijvoorbeeld mobieltjes. Toch ook goede gedeelten in deze film en verhaal is ook niet slecht.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Echt Nederlandstalige film in de slechtste traditie maar hier en daar toch pluspuntjes; de overacterende acteurs kunnen af en toe best een glimlach veroorzaken en het geheel komt sympathiek over.

Mijns insziens niet zo slecht als 'de flat' of 'de gulle minnaar' want 'de zeemeerman' [geniale titel] heb ik uit kunnen zitten.

Maar waarom Manuela Kemp is nagesynchroniseerd door een ander is me een raadsel...

avatar van maerk

maerk

Saaie prutsfilm van Nederlandse bodem.

Wat zoiezo al erg stoort is dat beeld/muziek niet goed bij het beeld gemonteerd zijn. Dit ziet er voor geen meter uit en is vreselijk irritant. De montage zelf is ook erg lelijk en Herrebout zou ik niet een regisseur maar eerder een prutser noemen. Het acteerwerk is het vreselijkste van allemaal. Om te huilen. Het enige leuke waren een paar wél geslaagde grappen en een verwijzing naar The Shining.

avatar van Error_2009

Error_2009

een van de slechtste films ooit gemaakt.

avatar van DwazeHarry

DwazeHarry

wat een wereldfilm is dit maarja hij staat natuurlijk ook niet voor niks op 1. Logisch.

avatar van LDeVries

LDeVries

avatar van ILoveKurt

ILoveKurt

DwazeHarry schreef:

helemaal mee eens

avatar van biosmovie

biosmovie

Vreselijke film dit, ik kan me voorstellen dat dit de ''gedoemde'' nr. 1 is in de flop-lijst . 0,5**

avatar van Haaswijk

Haaswijk

Ik vond het een erg goede film en moest soms best wel lachen!

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

Quido schreef:

Eindelijk gerechtigheid; geen nummer 1 meer in de flop 100.

nu wel weer

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

lecks-almelo schreef:

nu wel weer

Maar ik weet niet....

Ik denk dat ik deze toch liever heb dan Spice Girls...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Allebei onzinnoteringen: er zijn heel veel slechtere films dan Spice World of De Zeemeerman. Er zijn gewoonweg nog niet genoeg mensen die Glen or Glenda hebben gezien, of Ozone! Attack of the Redneck Mutants.

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

jumpstylemovie schreef:

Maar ik weet niet....

Ik denk dat ik deze toch liever heb dan Spice Girls...

tja.., die heb ik niet gezien maarja, deze film sloeg helemaal nergens op.

avatar van chevy93

chevy93

DwazeHarry schreef:

Volgens mij snap jij het niet helemaal :S

Maar ja.. als er zoveel negatieve reacties zijn, dan ga ik hem ook niet kijken ook

avatar van Thiadure

Thiadure

Ik moest deze film bekijken dit vooral omdat hy op flop 1 staat.

Wat heb ik me hier aan gestoord. De hele speelduur kon hy me niet boeien. Bagger acteerwerk

avatar van Antonev

Antonev

Ik vond hem na 15 flessen bier toch behoorlijk grappig...

avatar van iris.vessem

iris.vessem

is dit een tekenfilm?? OMG

Uh, nee.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

iris.vessem schreef:

is dit een tekenfilm?? OMG

Nee, alleen de poster is animated.

avatar van timburton

timburton

En weer staat Nederland voor lul. Jezus, wanneer kapt dit land gewoon met films maken? Zijn we ook af van al die Hollandse crap. Zijn maar twee films in de hele geschiedenis van dit kikkerlandje goed geweest: 'Simon' & 'Ober'.

Quido

Je bent wel erg kortzichtig en bewijst dat keer op keer.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ja daar ben ik wel mee eens, de geschiedenis waar jij je op baseert is wel een hele korte.

Lijst van Nederlandse films - Wikipedia - nl.wikipedia.org