• 9.378.498 stemmen

De Zeemeerman (1996)

Komedie / Fantasy | 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)

Genre: Komedie / Fantasy

Speelduur: 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)

Alternatieve titel: Tony, de Zeemeerman

Oorsprong: Nederland / België / Duitsland

Geregisseerd door: Frank Herrebout

Met onder meer: Daniël Boissevain, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen

Gesproken taal: Nederlands, Engels en Russisch

Releasedatum: 10 oktober 1996

Plot De Zeemeerman

Tony is een knappe jongeman die iedere vrouw aan de haak zou kunnen slaan, mits... hij niet zo vreselijk naar vis stinkt. Om hem hier vanaf te helpen brengt een vriendin hem naar een professor die hier wel een middeltje tegen weet. En inderdaad, Tony raakt zijn vislucht kwijt, maar het middeltje heeft wel een heel rare uitwerking... zodat dit avontuur nog een vreemd staartje krijgt.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Nog even, hoor... Waarom staat Intensive Care in vredesnaam niet in de Flop Top 100??

avatar van Mug

Mug

Minimaal 100 stemmen zijn vereist voor de floplijst... [die heeft Intensive Care nog lang niet, mag wel eens op tv komen ]

avatar van Fikret8

Fikret8

Gemiddeld onder de 1* nog wel.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

euroburger schreef:

Katja=Katja Ik hemel haar niet op ofzo, maar als een redelijk aantrekkelijke vrouw het script kan volgen, uitstraling heeft, leuk gekleed gaat, en veelzijdig is, is het plaatje voor een goed deel compleet.

Er zijn veel betere actrices, en misschien moet je haar niet eens zo noemen, het blijft wel een heel charmante figurante en ik geef het je te doen deze dame een lift te weigeren....

Als je de moeite had genomen om mijn hele berricht te lezen zou je zien dat ik het over haar "muzikaale" carriere had. En zou je ook lezen dat ik haar in recente films van Van Gogh toch behoorlijk goed vind. Inderdaad, ze heeft charme, een goed uiterlijk, uitstraling en ze kan ook nog redelijk goed acteren. Dat stond er.

avatar van gotti

Vrij beroerd, maar ik heb ze wel slechter gezien.

by_the_way

Inderdaad echt geen nummer 1 in de flop lijst waard.

avatar van vettige swa

vettige swa

vind deze film eigenlijk zo slecht nog niet, waarschijnlijk is deze film eerste in de flop honderd omdat de verwachtingen van deze film zo hoog waren, maar ik vind em best leuk, 5 sterren

by_the_way

Ja deze is natuurlijk wel veel beter als The godfather part II die je een 0,5 geeft.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Sommige mensen...

avatar van Quentin

Quentin

Bijzonder beroerd, maar daardoor wel vermakelijk. Vooral de prachtige CGI-scènes maakte indruk op me .

avatar van xangadix

xangadix

BlueJudaskiss schreef:

Sommige mensen...

Haha, laten we eens proberen een stemlijstje te vinden dan discutabeler is dan dat van Vettige Swa.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Hahahahhahahahahahahahahahahahahahahaha

(meer commentaar nodig?)

avatar van neo

neo

Zal je zien dat dit nog heel serieus bedoeld was ook... Heb er ontzettend om in een deuk gelegen!

by_the_way

Ze praten inderdaad net of het een kaskraker moest worden.

avatar van gotti

Dat moest het toch ook. Anders maak je geen film...

by_the_way

Dat is waar, Maar als je een film maakt om het succes zou het succes er dan wel komen??

avatar van gotti

Ja, zie de tig Amerikaanse blockbusters die jaarlijks uitkomen. Hoofddoel van die films is geld verdienen...

avatar van iilSe

iilSe

Alleen die naam en die poster al...

avatar van saw1991

saw1991

ik heb hier dus 7 euro voor betaald ik ben naar de verkoopster terug gegaan en ik heb ze niet teruggekregen maar ik heb hem wel teruggeven

zonde van het geld

avatar van Wouter

by_the_way schreef:

Ooit van Hollywood gehoord?

avatar van BXII

BXII

Ik zag deze film bij de mediamarkt bij de filmhuis films staan als onderdeel van de rob houwer collectie.

Ongelofelijk maar waar.

avatar van squash2002

squash2002

_O^

saw1991 schreef:

zonde van het geld

avatar van Stefnoc

Stefnoc

goh wat is dat een goeie fil zeg!!ik snap niet dat jullie allemaal zo negatief zijn!!??

avatar van ewalk

ewalk

Door naar deze film te kijken ben je wel gelijk van je obstipatie af. Maar van het ene uiterste naar het andere uiterste is ook niets!

(verwijderd) schreef:

Nou, Moeten we jou nou nog serieus nemen?

avatar van tukker1966

tukker1966

by_the_way schreef:

Nou, Moeten we jou nou nog serieus nemen?

Denk het niet,kijk maar eens naar z`n stemmen ...pffff

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

tja dit is een film uit een tijd van mijn jeugd,en ik had toen een vriedin.... en ze moest en zou naar de bioscoop,en ik moest mee,en ging maar mee anders hadden we weer eens een hoop gezeik,toen die tijd draaide 2 films waar we heen konden,en op dat moment,draaide deze flop van een film,en ik zei steeds maar nee hier moeten echt niet heen hoor!!maar goed ok independence day is ook niet top maar als je kan kiezen zou je toch zeggen dat je voor will smith kiest,want echt hoor, want de zeemeerman kan gewoon niet slechter zijn als een will smith film,maar ik heb een hoop dingen geleerd uit die tijd, ik trap nooit meer in zo'n ... geintje........

avatar van kees vz

kees vz

ik vond dze film nietr eens slecht ik heb veel slechterre gezien ik geef deze gewoon een 3,5 en dat verdient ie ook

avatar van slammerdude

slammerdude

dit vind ik een terchte nr 1 flop film zat totaal geen verhaal in 0,5 *

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Wat een onzin. Er zit in deze film niet meer of minder verhaal dan de gemiddelde (commerciele) film van tegenwoordig.