Genre: Komedie / Fantasy
Speelduur: 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)
Alternatieve titel: Tony, de Zeemeerman
Nederland / België / Duitsland
Geregisseerd door: Frank Herrebout
Met onder meer: Daniël Boissevain, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen
2,9 (560)
Gesproken taal: Nederlands, Engels en Russisch
Releasedatum: 10 oktober 1996
Plot De Zeemeerman
Tony is een knappe jongeman die iedere vrouw aan de haak zou kunnen slaan, mits... hij niet zo vreselijk naar vis stinkt. Om hem hier vanaf te helpen brengt een vriendin hem naar een professor die hier wel een middeltje tegen weet. En inderdaad, Tony raakt zijn vislucht kwijt, maar het middeltje heeft wel een heel rare uitwerking... zodat dit avontuur nog een vreemd staartje krijgt.
Tony Pellicano
Pedro
Bob de Brijn
Bea
Prissie
Toen ik ernaar keek dacht ik echt:'Waarom maken ze dit in godsnaam?Ik snap zeker dat hij bij de flop 50 stond.Saai,dom,stom ik keek ernaar met mijn nichtje van 4 en die viel in slaap!Nou sorry hoor.Het krijgt nieteens een cijfer van me
Zag de trailer laatst op een oude video die ik tegenkwam. Dat men hier destijds geld voor kreeg. Weinig behoefte de film te zien overgens...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Na alle berichten op deze site vond ik de film eerlijk gezegd nog wel meevallen. Niet echt hoogstaand, maar ik ken slechtere films. Overigens walgelijk dieptepunt was de scene met de afglijende condoom van de onzichtbare Daniel Bossevain.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Artikel gelezen. Verbluffende special-effects. Wat?!?!?! Ik ben trouwens nog steeds erg benieuwd wat voor aandeel Reinbo in deze film had.
Drs. DAJA
Maar ze is wel een giede zangeres;)
Voor al die kerstballers, chamapgneknallers
*spuugt zijn cola uit van het lachen*
Katja Schuurman is ZELFS een schande voor de hedendaagse muziek industrie...
Verder vind ik haar als actrice niet verkeerd hoor! In recente films van Van Gogh vind ik toch dat ze een erg goede prestatie levert!
true lie
Ik vond hem toen ik hem gezien had jaren geleden dus wel leuk, voor zijn tijd was hij echt een toppie hoor!
Escobar
Daniel Boissevain,is wel een goede acteur
jammer dat we weing van hem horen vond hem het wel aardig doen in all-stars enzo

Diekmans
geef hem dan op zijn minst nog een 0 zodat ook jou waardering meetelt.
joeri15
ik geloof graag dat de film slecht is, maar toch is het plaatje wel veelbelovend, ik wil hem graag zien
film_kaza
Deze film helpt goed voor als je wilt slapen.
0,5
somebody
tja de 1ste plek in de flop 100 heeft hij echt verdiend
slechtste ooit gemaakt 0,5
de maker van deze film heeft hierna ook nog joyride gemaakt en dat was ook al geen topper
ps. dit vond ik van deze film
by_the_way
Met De Zeemeerman wil Houwer echter het grote publiek terugwinnen voor de Nederlandse film. Hij concurreert nu op eigen terrein, zelfs met het populaire genre Amerikaanse bioscoopfilm. Want in De Zeemeerman zijn verbluffende speciale effecten te zien, waarbij zelfs de allermodernste digitale beeldtechniek werd toegepast, waarmee ook in Steven Spielbergs Jurassic Park of in Jan de Bonts Twister werd getoverd.
(bron De telegraaf)
(bron De telegraaf)
bron: Persbericht Rob Houwer, maar bij later inzien weg bezuinigd.......)
euroburger
*spuugt zijn cola uit van het lachen*
Katja Schuurman is ZELFS een schande voor de hedendaagse muziek industrie...
Er zijn veel betere actrices, en misschien moet je haar niet eens zo noemen, het blijft wel een heel charmante figurante en ik geef het je te doen deze dame een lift te weigeren....
al_pacinO
leuk dat ze zo'n domme film op de wereld maken,
Hele goeie mooie fantastische....... FLOP
geen woorden meer over
raymon
echt niks natuurlijk, en dat kost 5,5 miljoen euro HAHAHHA. Had er nog geen cent aan uitgegeven.
enige wat ik wel echt leuk vond was de condoom scene in de slaapkamer dat vond ik wel leuk gedaan voor de rest is het niks, terecht nummer 1.
ga hem zeker terug brengen!
by_the_way
Ik vraag me af of dit nou wel de echte nmmr 1 flop is.Ik vond de nederlandse Dakota bijvoorbeeld veel slechter.Ik heb het idee dat veel mensen zomaar een 0.5 gaan geven omdat de meeste mensen dat doen.Dat vind ik gewoon onzin.Ik heb veel slechtere films gezien dan dit.Dit was niet goed zeker maar zeker geen NUMMER 1 in de flop waard.
Quentin
ikketjuh
waarom kan je geen 0,0 selecteren
als je dat wil stemmen moet je NIET stemmen,,
dat is gelijk aan 0.0 .....
geen stem is 0.0....
Deze is zo slecht dat hij weer leuk wordt. Gulle Minaar is een stuk slechter en ergerlijker.
AmazingPP
Dit is toch wel 1 van de slechtste films die ooit gemaakt zijn op Nederlandse bodem, ook al hebben we titels als De Gulle Minnaar en niet te vergeten Intensive Care. Ik heb er werkelijk met verbazing naar zitten kijken. Hoe verzin je dit? En als je dit al verzint, waarom werk je het gegeven dan zo barslecht uit? En zo plat? Alles is fout aan deze film, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik om die reden ook weer dubbel heb gelegen van het lachen... Wel een leuke poster, daarom 0,5 *.