Genre: Komedie / Fantasy
Speelduur: 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)
Alternatieve titel: Tony, de Zeemeerman
Nederland / België / Duitsland
Geregisseerd door: Frank Herrebout
Met onder meer: Daniël Boissevain, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen
2,9 (560)
Gesproken taal: Nederlands, Engels en Russisch
Releasedatum: 10 oktober 1996
Plot De Zeemeerman
Tony is een knappe jongeman die iedere vrouw aan de haak zou kunnen slaan, mits... hij niet zo vreselijk naar vis stinkt. Om hem hier vanaf te helpen brengt een vriendin hem naar een professor die hier wel een middeltje tegen weet. En inderdaad, Tony raakt zijn vislucht kwijt, maar het middeltje heeft wel een heel rare uitwerking... zodat dit avontuur nog een vreemd staartje krijgt.
Tony Pellicano
Pedro
Bob de Brijn
Bea
Wassup !
goh wat is dat een goeie fil zeg!!ik snap niet dat jullie allemaal zo negatief zijn!!??
by_the_way
!!! En ik vind het ook terecht dat deze film op nr.1 staat op de FLOP-100
.Die lijsten laten mij anders totaal Koud.
!!! En ik vind het ook terecht dat deze film op nr.1 staat op de FLOP-100
Ik ken veel slechtere films..... AVP is er een van.
En trouwens AVP heeft trouwens toch nog niet zo'n slecht gemiddelde 2,82/5
Wassup !
Iedereen heeft zijn eigen meningen
. Ga denk ik wel verlagen AVP. Maar k'blijf een grote fan maar dan wel meer van z'n voorgangers.
kees vz
fighting fish is veel slechter hoor!!!!!ik had deze een 3,5 gegeven !!!
Skyper
fighting fish is veel slechter hoor!!!!!ik had deze een 3,5 gegeven !!!
En nu 5 sterren...
veron35
Dit is zeker niet de film slechtste film ooi. Ik heb veel slechtere gezien. Af en toe nog best grappig. Zoals dat stukje waar die ene vader dood is en die andere zecht "als mijn tijd is gekomen wil ik dat het ook zo gaat'' of zoiets. Waarna hij achter hem heen word getrokken.
veron35
Waaaaaat?? deze film is mega geweldig!!!
Je kunt ook overdrijven...
fohfreak
is dit niet die film met die verschrikkelijke niet synchroon lopende voice overs???
whaha wat is t laagste 0,5* dan krijgt die dat van mij!
Quido
Fctwente-mat
haha had deze keer gezien toen ik een kind was!!
vond um wel leuk!
geef 3 sterren
Wolverine
Een van de weinige films waar Gert Jan Droge in speelde. En dan ook nog precies in de grootste flop.
Leland Palmer
Ik dacht toch maar eens een stuk van de film te willen zien omdat het de nummer 1 is in de flop top 100! En dat heb ik gedaan.....Wat een rotfilm!
timburton
Slechte film... Soms paar goeie grappen. Maar dan weer die oer-Hollandse poep en pies humor. BLECH! Daar walg ik van. Nederland maakt vaak goede films, maar is ook het enige land waat paraat staat zo'n flop te creeëren. Gert Jan Droge doet wel mee... Dat haalt het punt een klein beetje naar boven. Verder? Ach, je moet deze film gewoon niet serieus nemen. Gewoon vestand op nul en dan is deze film nog wel een leuk tussendoortje. Geen nummer in de Flop 100. Dat vind ik echt overdreven! Maar zeker wel een hoge plaats in de Flop.
*1,5 Ben ik wel een beetje streng...
Quido
Non-argument idd. Denk dat NL het procentueel gezien best aardig doet, als je de goede tegenover de slechte films afzet.
DiGre
Grappige maar ook wel romantische komedie. Zeker een aanrader.
DiGre

Ik zou hem graag willen zijn. HIj is erg populair bij de meisjes. Er zijn tocch meningssmaken.:)
by_the_way
Vind je nummer 4 & 5 ook niet bepaald geloofwaardig.
Vinokourov
Niet de slechtste film aller tijden, maar toch ontzettend slecht. Manuela Kemp zet de meest slechte performance neer. 1,5*
Barrie vd Laan
Ik vond dit echt een topfilm. Grappig en romantisch en het verhaal was ook gewoon oke. Snap niet dat iedereen hem zo slecht vindt. Hij is top. 4 sterren