Genre: Komedie / Fantasy
Speelduur: 111 minuten / 78 minuten (producer's cut)
Alternatieve titel: Tony, de Zeemeerman
Nederland / België / Duitsland
Geregisseerd door: Frank Herrebout
Met onder meer: Daniël Boissevain, Gonny Gaakeer en Frans van Deursen
2,9 (560)
Gesproken taal: Nederlands, Engels en Russisch
Releasedatum: 10 oktober 1996
Plot De Zeemeerman
Tony is een knappe jongeman die iedere vrouw aan de haak zou kunnen slaan, mits... hij niet zo vreselijk naar vis stinkt. Om hem hier vanaf te helpen brengt een vriendin hem naar een professor die hier wel een middeltje tegen weet. En inderdaad, Tony raakt zijn vislucht kwijt, maar het middeltje heeft wel een heel rare uitwerking... zodat dit avontuur nog een vreemd staartje krijgt.
Tony Pellicano
Pedro
Bob de Brijn
Bea
robertus65
Ik snap ook niet dat dit de slechtste film is op Moviemeter, ik heb wel gelachen om de nodige scènes. Gisteren had ik nog Theo en Thea gezien, daar kon ik helemaal niet om lachen, maar dit viel me nog mee.
Maar over het algemeen worden komedies veel lager gewaardeerd dan de rest en ook het feit dat het een Nederlandse film is, wordt door vele al snel als minder gevonden. Humor moet je waarderen. PS, in deze film speelde natuurlijk vooral bekende BN's mee, waaronder de onlangs overleden Gert Jan Dröge en de vandaag overleden Roef Ragas.
timburton
Veel landen staanparaat een flop te maken, maar niet zo'n flop als met deze humor. die kom je alleen in Holland tegen. De coffeshop/sexshop cultuur.
Quentin
Pffff net of dit zoveel slechter is dan Police Academy 14. En wat mag dan wel de coffeeshop/sexshop cultuur in Nederland zijn?
Sarasani
- 1924 stemmen
Grootste prutser film ooit!
Krijgt een *0,5 maar doordat Daniël Boissevain erin speelt die ik normaal een degelijke acteur vind een *1
Stijntje
dat er ook echt bijna 400 stemmen zijn hiervoor. Bizar.
Niet zo raar toch, als dit te boek staat als "de slechte Nederlandse film ooit" (niet dat dit zo is overgens).
Stephan
denk dat er een hoop mensen de kudde volgen en 'm niet eens gezien hebben.
Quido
In de Rob Houwer dvd-box die Indies binnenkort released, komt van deze film enkel een nieuwe 'Producer's Cut' op de dvd te staan.
Jammer. Goed wordt ie toch nooit. Hij zal de genanste stukken er uit snijden, maar dan is er helemaal geen reden meer om hem te herzien. Hij zou er groot slechtse Nederlandse film allertijden op moeten zetten....
Quido
Zie er het nut ook totaal niet van in. Bij Het Woeden heeft zijn cut ook (nog) meer kapot gemaakt dan wat de kijker lief is. Dat ie zich maar eens bekommerd om goede dvd-uitgaves van de goede films die hij geproduceerd heeft.
En zonder er met koeieletters zijn naam op te zetten graag.
Vertel!
Teruggesneden tot 79 minuten en de titel is nu Tony, De Zeemeerman.
Quentin
En zonder er met koeieletters zijn naam op te zetten graag.
Deze keer in NOG grotere letters en met zijn gezicht erop
Da's een half uur minder, ben erg benieuwd wat er van over blijft....
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
We kunnen weer genieten van een briljante argumentatie.
lugia
De saaiste film allertijden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
by_the_way
Ja saai is idd het goede woord, er gebeurt bijna niets in deze film?
LarsNL
SI geen goede film , behoorlijk slecht zelf , maartoch , kheb slechtere gezien 2 *
berrege
net omdat hij eerste staat in de flop 100 zou ik hem graag eens willen zien
Quentin
Iemand de befaamde producer's cut al gezien?
Nee, ben ook niet bereid om daar even 80 euro voor neer te tellen. Had toevallig vanmiddag wel even de box in mijn handen en in het begeleidend schrijven stond een verantwoording voor deze producer's cut. Volgens Houwer zou de distributeur de film willens en wetens als een "doldwaze komedie" in de markt hebben gezet, terwijl het toch een echte "fantasy film" (die term werd nog vele malen herhaald) betrof. Met deze nieuwe cut wil hij het juiste, jonge publiek aantrekken.
Uit hetzelfde boekje concludeer ik overigens dat Houwer zich op het moment vrijwel geheel richt op Ester Waij, een tv-serie naar haar roman Inez & Zo en de verfilming van haar scenario Holy Macaroly zouden op het programma staan. Begin me toch af te vragen wat Houwer's relatie met Waij is. Hij verscheen ook al met haar op de premiere van Het Woeden (waar ze ook (behoorlijk beroerd) in speelde, nadat ze al eerder productiemedewerkster bij Nedfilm was).
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Iemand de befaamde producer's cut al gezien?
Ik weet niet of het deze cut is, maar ik zag gister de film staan onder de titel 'Tony, de Zeemeerman'. De hoes was, afgezien van die komma en die vier letters, precies hetzelfde!