Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 10 juni 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot 50 First Dates
"Imagine having to win over the girl of your dreams... every friggin' day."
Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaï. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.
Henry Roth
Ten Second Tom
Marlin Whitmore
Stacy
Ziggy007
Op enkele (wel op 1 hand te tellen) grappen na, zijn de meeste gewoon te flauw en echt voor de kleintjes, zoals de grappen met de dieren en die russische assistent(e) bv. Dé zogenaamde 'hint' vond ik ook wel erg vergezocht
Nee, na Dodgeball gisteravond is dit toch een level lager
Sjoerd_B
Deze film was echt weer geweldig, net zoals veel ander films van adam sandler, (maar ja dat is mijn mening) en dan rob schneider er weer tussen
ja de shit

4* zker waard
Nubis
Ik heb deze film gezien toen we allemaal echt supermelig en al een beetje moe waren. Bepaalde stukjes steeds teruggespoeld (vooral de stukje met de zeehond of hoe heet zo'n beest -> dat ie zo'n geluidje maakt en zich in t water laat glijden, haha). Maar verder vind ik dit soort komische films inderdaad erg flauw. Wat ik wel echt SUPERgrappig vind en nog steeds wel eens na doe is dat met Tom: Hi, I'm Tom. Hi! I'm Tom, Hi, I'm Tom. Hahahahaha wat melig is dat zeg.
Nou goed, 3,5* dan maar.
flameburner
kvond het een heel mooi verhaal hebben,
maar van sandler had ik meer verwacht, Drew speelt het heel geloofwaardig en mooi
mikoz
Film verhoogd naar 4* vooral omdat het een vrolijke film is met veel herkenbaare situaties.
Flying33
Mooie romantische film. Vooral het creatieve verhaal maakt de film extra boeiend. Ook zit er veel humor in de film. 4 sterren
NERD
Wat je ook van deze film vind (ik vind hem redelijk 3,5 sterren) de soundtrack is echt geweldig.
Vind ik dan
Gehenna
Echt een superleuke komedie, spel tussen Drew & Adam is heerlijk om naar te kijken! 4*
andy1980
goeie komedie toch voor mij met goede acteerprestaties en zeker van drew barrymore
Toetoet
deze is leuk!:D
als je je down voelt, moet je deze gaan kijken!
is echt een humor film
en vooral het einde is leuk
en de soundtrack[s]
over the rainbow
wouldn't it be nice
zijn mooi!
Doom
Er valt weinig te vertellen over deze film.
Is gewoon een standaard filmpje met potentieel tot een betere film maar dat hebben ze helaas verpest door bijvoorbeeld Adam Sandler al in de hoofdrol te zetten. Ook die kinderachtige grappen met die dieren zijn van een erg laag niveau, alleen die penguin die voor de auto stond was erg leuk!
Gelukkig had de film ook veel positieve punten, zoals het erg mooie verhaal, de acteer prestaties van Drew Barrymore en de leuke momenten in de film.
Al met al de film keek gemakkelijk door, maar er had veel meer ingezeten.
Jorick
met veel herkenbaare situaties.
Jij herleeft ook dezelfde dag steeds opnieuw?
elsterno
Zeer vermakelijk! Echt een feel-good movie. Leuk en luchtig!! 3,5*!
- 11917 berichten
Jij herleeft ook dezelfde dag steeds opnieuw?
Geen leuke opmerking. Je kan je toch herkennen bepaalde situaties, als je het gegeven van het geheugen buiten beschouwing laat?
betekenis
erg leuke film. ik ging er vanuit dat t een simpele 2* film zou worden; maar dit bleek t tegenover gestelde. Het is echt zo'n grappige leuke film!!!
soom
ik vind adam sandler echt vreselijk
otherfool
Niet onaardige mix van Groundhog Day, Memento en Goodbye Lenin met een sympathieke Sandler, een hilarische Schneider en veel gein met die cynische gast in het cafe.
3*.
Jorick
Natuurlijk. Het kwam alleen een beetje "vreemd" over.
- 11917 berichten
Natuurlijk. Het kwam alleen een beetje "vreemd" over.
Het is je vergeven
ChielB
Hoewel ik geen fan ben van Sandler, vond ik deze film toch echt wat speciaals hebben. Een leuk verhaal wat goed uitgewerkt wordt.
De film heeft een heel bijzonder tintje, een romantische komedie, maar toch ook met een licht stukje drama er in verwerkt.
Hoewel het soms op een te suffe 13-in-een-dozijn comedy leek af te stevenen, bleek het uiteindelijk toch echt een mooie indruk achter te laten. Heerlijk afsluitende scene voorzien van een prachtige soundtrack.
Een overwacht mooie film..... 3,5*
Waku
Leuke Adam Sandler film.
Romantisch,ontwapenend en komisch.
Je moet wel gecharmeerd zijn van Sandler anders kan
50 first dates aardig irriteren.
- 11917 berichten
Blijft toch een heerlijk filmpje. Adam Sandler is niet altijd leuk maar deze film doettie prima, net zoals Drew Barrymore en de altijd grappige Rob Schneider. Amy Hill heeft ook een mooie bijrol. Maar degene die de film echt de moeite waard maakt is die oude Hawaïse man ("Can I have that piece of paper? I need something to wipe my ass with!").
Het verhaal zwabbert af en toe, dat is wel zonde. Maar er zijn zoveel pluspunten dat je dat gewoon voor lief neemt. Gewoon een heerlijk, lief filmpje
seth gecko
ondanks het hoge ongeloofwaardigheidsgehalte van deze film ( Sandler als superverdierder??haha yeah right) is deze film toch een leuke verrassing gebleken. het is allemaal erg luchtig en niet opzienbarend,maar de film bevat leuke grappen,sublieme zijpersonages (testosteron astin,de hermafrodiete collega,schneiders vreemde hawaiaanpersonage en een oversekste zeeleeuw)Sandler irriteerde mij deze keer niet en vormde zelfs een alleraardigst onscreenkoppel met de immer snoezelige Barrymore.schattige filmpje
3.5***

Goed beoordeelde romantische comedy '50 First Dates' morgenavond op televisie

Waargebeurde films waarvoor niet zo werd geadverteerd

Hachi: A Dog's Tale

The Cure
Drama / Familie, 1995

The Blind Side
Drama / Sport, 2009
deja vugeheugenverlieshawaiiladykillerveterinarianromantische komedieshort-term memory lossrelationship drama