• 10.917 nieuwsartikelen
  • 162.636 films
  • 10.272 series
  • 29.990 seizoenen
  • 616.233 acteurs
  • 193.434 gebruikers
  • 8.995.913 stemmen
Avatar
 
Waargebeurde films waarvoor niet zo werd geadverteerd
Foto: © ANP

Waargebeurde films waarvoor niet zo werd geadverteerd

Waargebeurde films waarvoor niet zo werd geadverteerd
Foto: © ANP

Veel producenten plakken waar mogelijk het label 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal' om op die manier de verkoop van hun film te stimuleren, maar er zijn er ook genoeg die nooit openlijk met dit feit hebben geadverteerd. Hier vijf waargebeurde films, waarvan het achtergrondverhaal enigszins onder de radar is gebleven. 

Almost Famous (2000)

Begin jaren 70. William Miller is 15 jaar en een ambitieuze rockjournalist. Hij krijgt een baan voor het tijdschrift Rolling Stone. Zijn eerste opdracht: touren met de band Stillwater en schrijven over zijn ervaringen. Miller krijgt te zien wat er zich achter de schermen afspeelt bij een beroemde band, waaronder de momenten waarop dingen uit elkaar dreigen te vallen. Bovendien zal het voor hem een periode zijn van nieuwe ervaringen waarin hij zichzelf steeds beter leert kennen. Almost Famous is een semi-autobiografische film geregisseerd door Cameron Crowe, een tiener-schrijver voor Rolling Stone die toerde met bands, net als het personage in de film.

Geregisseerd door Cameron Crowe, met Patrick Fugit, Kate Hudson en Billy Crudup. Deze film krijgt een 3,62/5. 

21 (2008)

Om toegelaten te worden tot de Harvard School of Medicine, zal Ben Campbell 300.000 dollar bij elkaar moeten zien te krijgen. Het enige probleem is dat hij dit bedrag op geen enkele mogelijke manier bij elkaar kan brengen. Professor Micky Rosa, die onder de indruk was van zijn vaardigheden tijdens zijn wiskundeles, nodigt Ben uit om lid te worden van een kleine besloten groep die van plan is om met miljoenen Las Vegas uit te lopen, dankzij Ben's wiskundige kaartentelling. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de MIT-studenten die wiskunde gebruikten om te winnen bij blackjack. Het is gebaseerd op een boek genaamd Bringing Down the House, waarvan sommigen hebben gezegd dat het zwaar gedramatiseerd is in vergelijking met de echte gebeurtenissen.

Geregisseerd door Robert Luketic, met Jim Sturgess, Kevin Spacey en Kate Bosworth. Deze film krijgt een 3,39/5.

Black Hawk Down (2001)

De film speelt zich af in 1993 toen de Verenigde Staten speciale troepen naar Somalië stuurde om de regering te destabiliseren en voedsel en humanitaire hulp te bieden aan de verhongerende bevolking. Dat doet ze door het inzetten van Black Hawk-helikopters om de soldaten aan de grond te krijgen. Wanneer een onverwachte aanval door Somalische strijdkrachten twee van de helikopters onmiddellijk neerhaalt, moeten de Amerikaanse soldaten worstelen om hun evenwicht te herwinnen, terwijl ze zwaar onder vuur worden genomen. Black Hawk Down is gebaseerd op een gelijknamig non-fictieboek van de Amerikaanse journalist Mark Bowden. Satellietbeelden en radiogesprekken uit de echte strijd in 1993 werden gebruikt om authenticiteit aan de film toe te voegen.

Geregisseerd door Ridley Scott, met Josh Hartnett, Ewan McGregor en Tom Sizemore. Deze film krijgt een 3,69/5.

50 First Dates (2004)

Henry Roth is een dierenarts die op Hawaï woont en geniet van het gezelschap van vrouwen op vakantie. Hij laat het leven van playboy achter zich wanneer hij verliefd wordt op Lucy, die lijdt aan geheugenverlies op korte termijn. Omdat ze zich nooit kan herinneren hem te hebben ontmoet, moet Henry Lucy elke dag opnieuw versieren en daarbij hopen dat ze voor hem valt. Het is gebaseerd op het echte verhaal van Michelle Philpots. Na tweemaal slachtoffer te zijn geweest van ernstig hoofdletsel, maakt ze geen kortetermijnherinneringen mee aan. Dit betekent dat ze zich niets herinnert van gebeurtenissen na 1994, en aangezien haar geheugen zich herstelt wanneer ze slaapt, moet haar man haar herinneren aan het ongeluk en hun huwelijk door elke ochtend hun trouwfoto's te laten zien.

Geregisseerd door Peter Segal, met Adam Sandler, Drew Barrymore en Rob Schneider. Deze film krijgt een 3,19/5.

A Few Good Men (1992)

Subpar Guantanomo Bay marine PFC William Santiago stierf op mysterieuze wijze nadat zijn peloton-genoten Lance Korporaal Harold Dawson en PFC Landon Downy hem een "code rood" gaven. De twee worden beschuldigd van zijn moord en Luitenant Daniel Kaffee krijgt leiding over de zaak. Kaffee's assistenten bij de zaak zijn Luitenant Sam Weinberg en Luitenant Commandant Joanne Galloway. Aan de andere kant staan Crn. Nathan Jessup, een harde marinier die iets te verbergen heeft, en Johnothan Kendrick, de strenge en achterdochtige pelotoncommandant uit Santiago. De film volgt de strijd voor Kaffee, Golloway en Weinberg om de onschuld van hun cliënt tegen de vervolging te bewijzen. A Few Good Men is gebaseerd op een scenario dat is geschreven door Aaron Sorkin. Zijn zus was een advocaat die op de marinebasis in Guantanamo Bay werkte en vertelde hem een verhaal over een aantal mariniers die bijna een collega-marinier hadden gedood bij een uit de hand gelopen incident. 

Geregisseerd door Rob Reiner, met Tom Cruise, Jack Nicholson en Demi Moore. Deze film krijgt een 3,55/5.

Reacties (0)

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.

Dit artikel bevat nog geen berichten. Wees de eerste.

Gerelateerde Clips