• 9.376.808 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Drew Barrymore en Rob Schneider

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 10 juni 2004

Plot 50 First Dates

"Imagine having to win over the girl of your dreams... every friggin' day."

Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaï. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.

avatar van EmDee

EmDee

Zo te lezen een kruising tussen Free Willy en Memento.

en Groundhog Day.

avatar van Pierre1

Pierre1

kos schreef:

en Groundhog Day.

psies, maar ja, beter goed gejat dan slecht bedacht

avatar van Phooze

Phooze

Trailer

Op zich kon ik wel om de trailer lachen

avatar van BS

BS

Inderdaad leuke trailer ja.

Wel een orginele insteek, beetje creativieteit en humor en je hebt een leuke film.

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Korte termijn geheugenverlies

Waar kennen we dit nog meer van

Lijkt me verder wel een leuke film, aangezien ik sowieso Adam Sandler films wel kan waarderen

avatar van Wouter

Ik dacht dat Alan Smithee niet meer gebruikt werd...?

avatar van Treht

Treht

LOL die trailer is echt grappig

avatar van vic

vic

Echt een Adam Sandler romantische komedie. Wel erg leuk concept.

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Wouter schreef:

Ik dacht dat Alan Smithee niet meer gebruikt werd...?

Daarom heb ik nu ook tijd om fora af te struinen

Over de film:

Alle vertrouwde Happy Madison gezichten komen er weer in voor alleen is er in deze film wat ruimte open gelaten voor wat meer sentiment. Dit vond ik persoonlijk iets minder aangezien ik niet zo van drama houd.

Maar verder heb ik regelmatig gelachen (vooral om Rob Schneider in een erg grappige rol ). Voorlopig 3 sterren.

avatar van Newbie

Newbie

Trailer is wel leuk! Ik kijk ernaar uit.

avatar van morpheus

morpheus

Was toch wel verbaast van de warmte van deze aandoenlijke film. De opzet is leuk en de romantische toon wordt weliswaar hollywoodlike maar degelijk uitgerold met veel (emotiegeladen) scenes die voor mij persoonlijk goed werkte. De charme van Drew Barrymore is hier ook zeker debet aan. Sandler levert eigelijk een beetje het personage af wat we van hem gewend zijn hoewel ik hem hier op enkele scenes na wel beter vond als in zijn voorgaande films.

Dit alles is uiteraard gemixt in een typisch Sandler-achtig komisch sausje. Nu zal de meerderheid het met me eens zijn dat de komedie van Adam Sandler en co niet altijd goed werkt. Gelukkig hebben ze in 50 First Dates afgezien van een paar overspeelde scenes de komedie goed gemixed. De film bevat tevens een paar hilarische subpersonages.

50 first Dates bevat helaas ook enkele plotgaten en neemt soms een sprongetje met de geloofwaardigheid. Natuurlijk is het ook geen oscarmateriaal met die verwachtingen moet je er ook niet in gaan. 50 First Dates is echter ook weer eens een hollywoodproduct dat niet voor het gemakkelijke einde kiest maar voor een mooie guldenmiddenweg kiest. (incl de verplichte voldoening ).

Al met al was 50 First Dates op enkele kleine punten na gewoon een lekkere film met romantiek, drama en komedie in een goedhartige mengelmoes. In iedergeval voor mij één der betere Sandler films in tijden.

***1/2

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

ik ben het met je eens en ik ga met je mee. 3.5 *

In het begin vond ik de film saai met de standaard sandler, maar als drew erin komt word het stukken beter.

avatar van monaatje

monaatje

geweldige film. Toppertje van 2004. En Adam Sandler weer als vanouds. Dikke 5

avatar van FisherKing

FisherKing

monaatje schreef:

En Adam Sandler weer als vanouds.

Als vanouds weer irritant bedoel je ?

avatar van monaatje

monaatje

Adam sandler is net zoals Jim Carrey. je houdt ervan of je vindt het 100 keer niets

avatar van WB

WB

monaatje schreef:

Adam sandler is net zoals Jim Carrey.

True true...

je houdt ervan of je vindt het 100 keer niets

Nah, dat vind ik weer niet! Sandler heeft de ene keer echt kl*te films (Mr.Deeds), en soms ook weer wel leuke films (Big Daddy).

Maar dat heeft Carrey ook wel

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

2e deel overschaduwde het redelijke eerste deel van de film. Paar lachmomentjes in het eerste deel. Maar zodra je elke keer ziet wat elke dag gebeurd wordt het saai en dat blijft het tot het einde.....

2,5

avatar van Reptile

Reptile

Ik ga hem van het weekend ff kijken lijkt me ook een k*t film.

Drew Barrymore sucks.

avatar van morpheus

morpheus

Reptile schreef:

Ik ga hem van het weekend ff kijken lijkt me ook een k*t film.

Drew Barrymore sucks.

Aangezien er dan voor jouw 1000+ betere alternatieven lijken te zijn dan romantische komedie 50 first Dates (met de suckende Drew Barrymore) waarom dan toch kijken? Maar ach Chasing Liberty geef je dan weer 5 sterren, kan deze film toch ook niet zo slecht zijn.

avatar van empirekees

empirekees

Leuke film. Een onderhoudend verhaal. Maar het was toch Drew Barrymore die het naar een hoger niveau bracht....3,5*

avatar van empirekees

empirekees

Is wel wat voor Linda om bij Lucy in te trekken, elke dag Sixth Sense...;)

avatar van supergalo

supergalo

ik vond het echt wel een leuke film.

ze moeten er meer van zulke maken!!!!

avatar van movie-freak

movie-freak

Drew Barrymore

Adam Sandler

avatar van denhaag

denhaag

Ik vind het een goede komische film daar zijn er maar weinig van. Allen het onderwerp is al ver gezocht. Daarom is hij zo leuk denk ik

avatar van Jordy

Jordy

Jammer dat vervelende rollen van Rob Schneider en Sean Astin er toch nog een beetje een flauwe Sandler-komedie van maken, maar verder viel mij deze 100 procent mee. Mooi dat er niet ineens één of andere genezing om de hoek kwam kijken, maar dat ze leerder om met het probleem om te gaan.. Dat einde vond ik zelfs heel erg mooi. Die eerste versie van die tape was ook erg grappig (April: Snoop quits weed. May: Snoop back on weed).

En Drew, wil je de volgende keer even om de spoilertags denken? Mensen die deze film zitten te kijken en The Sixth Sense niet kennen, komen automatisch te weten hoe die film afloopt

avatar van Reptile

Reptile

Wel een geinige film. (als je niets anders te doen heb).

avatar van evwi

evwi

Gezien op dvd. Leuke film.

Niet echt een bios-aanrader maar zeker wel voor dvd/video. ***

avatar van Hitman

Hitman

Op zich een leuke film, maar op een gegeven moment vond ik hem een beetje gaan vervelen. Naar mijn idee gaat het verhaal dan te langzaam en zie je meer van hetzelfde. Uiteindelijk best leuk om eens te zien, maar niet meer dan dat.

avatar van topware

topware