• 9.377.956 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Drew Barrymore en Rob Schneider

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 10 juni 2004

Plot 50 First Dates

"Imagine having to win over the girl of your dreams... every friggin' day."

Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaï. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Lang niet zo slecht als ik had verwacht. Begon nogal flauw, maar werd op een gegeven moment best amusant. Het uitgangspunt met het korte termijn-geheugen is geinig en zorgt voor een paar leuke momenten. Hoewel je het op een gegeven moment wel gezien hebt en je het principe wel doorhebt. Verder een nogal sneue rol voor Astin en ook Schneider's rol had wel een stuk korter gemogen. Al met al een flauwe maar best redelijke komedie. Zeker niet Sandler's slechtste.

3 kleine sterren.

avatar van CreaMan67

CreaMan67

In het hedendaagse geweldcyclus waar acties met explosies je om de ogen vliegen is zo'n film als deze heerlijk om te zien. Vrolijk fris, en met een diepe tragiek als achtergrond, blijft deze film boeien.
De vele wisselende momenten die elke dag met zich meebrengen laten een teken van hoop zien.

De manier waarop Sandler probeert Drew voor zich te winnen is soms erg hilarisch, waarbij je je afvraagt hoe ver je moet gaan om de vrouw van je dromen voor je te winnen.

De laatste scene, waar ze op het schip zitten, zij de video afspeelt, en blijkt dat ze al twee kinderen hebben is toch wel frapant. Maar toch zie je dat hoe slecht het leven soms is, je in elke dag wel iets moois kunt vinden. De vraag is of jij bereid bent dat ook vast te willen houden...

avatar van Spider

Spider

Is dit nou de ideale vliegtuigfilm??

avatar van darkcity

darkcity

Ook in het vliegtuig gezien naar de Canarische eilanden, alweer zo'n 3 en halve maand geleden, maar volgens mij was ik de enige die het boeide want het hele vliegtuig lag te slapen, naja, het was ook nacht dus...

Maar ik vond het wel leuk, het is niet lachen geblazen want het is nogal flauw, maar het is allemaal wel gewoon leuk, gewoon vermaakt. 3 sterren.

mikey

Ik heb hem ook in het vliegtuig gezien. Ik was ook de enige die keek, ook al was het toen rond 3 uur. smiddags. Ow ja een paar mensen werden wel kwaad door de film!

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

ik heb hem ook in het vliegtuig gezien paar maanden geleden terugweg van corfu griekenland, heb m wel helemaal afgekeken en vond m wel leuk, niet echt bijzonder ofzo, maar hij krijgt van mij 3 *

avatar van HiLL

HiLL

Absoluut geen leuke komedie..jammer want ik vind Rob en Adam normaliter wel leuk. Deze film zeker niet..flauwe humor (kan wel leuk zijn slap), op een gegeven moment te 'seieus' aan het worden en te 'boodschapperig'..

een 2

avatar van Jolaine

Jolaine

Vind ik wel een knappe film.

Humor en romantiek ontbreken zeker en vast niet, een aanrader voor een rustige ontspannen filmavond. Btw, de acteurs hebben het ook deze keer knap gedaan.

****

avatar van moviemike

moviemike

Zo'n film die nogmaals wil aantonen dat ware liefde echt bestaat, en dat niets dat in de weg kan staan.

Mooi, grappig en soms ontroerend met een ingetogen Sandler en een immer charmante Barrymore.

Leuke bijrollen van Sean Astin, Lusia Strus en Blake Clark.

Onleuke bijrollen van Rob Schneider en Dan Aykroyd.

avatar van wackyboy

wackyboy

Ben blij dat Adam Sandler binnenkort weer eens een serieuze rol gaat spelen. Dit soort romantic comedy crap kennen we nu wel.

avatar van MarkFish

MarkFish

Aardig filmpje, ook goed te pruimen voor de niet Sandler-liefhebber. Rob Schneider stal wat mij betreft weer de show. Sean Astin was ook wel okee (mooi in de bloopers die vader tegen hem: "you little hobbitbastard' ). Ik vond Drew Barrymore ook goed acteren en ze mocht ook een paar leuke grappen vertellen/doen. 3 sterren

avatar van braambes

braambes

MarkFish schreef:

(mooi in de bloopers die vader tegen hem: "you little hobbitbastard' ).

idd :d

avatar van darkcity

darkcity

mikey schreef:

Jullie ook 'along came polly' op de heenweg?

Ja, ik wel, die was nog triester dan deze.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

mikey schreef:

Ja, ik ook.

Along Came Polly op de heenweg, en 50 First Dates op de terugweg met Transavia.

Ach, die films lenen zich perfect voor in het vliegtuig. Het is voor een breed publiek en bedient zich niet van indrukwekkende stunts die je eigenlijk op een groot scherm en met surroundgeluid MOET zien. Wat bijvoorbeeld wel het geval is met Spider-Man 2. In die thread was ook iemand die die film dus in het vliegtuig had gezien maar sorry hoor, welke achterlijke vliegtuigmaatschappij zendt een *spektakelfilm* uit op een LCD'tje van 10 inch. Flikkers. Diegene was dan ook niet best te spreken over de film. Belachelijk.

avatar van Phoenix

Phoenix

Zo'n typisch best-aardig-maar-niet-meer-dan-dat-filmpje. 2,5* dus.

avatar van vrutur

vrutur

Het geheugenverlies is best een aardig concept voor een film. En in deze film ook best aardig uitgewerkt maar wat een afgrijselijk flauwe humor zit erdoor, verschrikkelijk gewoon. Als je al die flauwe grappen eruit knipt blijft er een heel redelijke film staan die bij mij zeker hoger zou scoren dan deze versie. (2* voor het potentieel)

darkcity schreef:

Ja, ik wel, die was nog triester dan deze.

Captain Pervert schreef:

Ja, ik ook.

Along Came Polly op de heenweg, en 50 First Dates op de terugweg met Transavia.

LOL.

avatar van Idol

Idol

adam sandler en ben stiller zijn eigenlijk precies hetzelfde kan erg om die 2 lachen

dus along came polly en deze film vond ik dan ook erg komisch

avatar van Chr.s

Chr.s

De grappen in deze film waren gewoon weg niet grappig, de romantiek was matig, en het concept rammelde aan alle kanten.

avatar van Marki_san

Marki_san

best leuk alleen klopte het niet echt.

avatar van Idol

Idol

gisteravond voor de 2de keer gezien en wat een grappige film echt leuk! 4*

avatar van donkie

donkie

leuke film, het is de moeite waard

avatar van geuz

geuz

• 2058 stemmen

Ik heb wel eens heel hard moeten lachen, gewoon omdat het gewoon erg flauw werd. Het was bijna een Groundhogday idee, maar deze film krijgt van mij niet echt een hoge waardering. Gewoon een languitopjebankverstandopnulfilm. Inhoudelijk had het niets.

avatar van Clover

Clover

Mee eens geuz. - het groundhogday stukje, die ken ik niet. )

avatar van queenie

queenie

was wel een grappige film. onvoorstelbaar, maar wel lachen. Heb wel betere gezien. 3*

avatar van flowerking

flowerking

leuk voor in het vliegtuig

avatar van Film Pegasus

Ontspannende film zonder echte hoogtepunten, maar anderzijds ook praktisch geen slechte momenten. Dus zeker een aanrader voor een gezellig-in-de-zetel-zitten-avond met een leuk filmpje.

avatar van donnie darko

donnie darko

matige komedie.

2.5 sterren.

Maar hoe komt het dat bij deze film het gemiddelde op 3.26 ligt, en bij anchorman nog niet eens op 3.

Dat is een regelrechte schande, vind ik.

avatar van E V

E V

De film is vermakelijk en zit leuk in elkaar. Maar af en toe zijn de grappen te flauw.