• 9.379.560 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 30 september 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Collateral

"It started like any other night."

De vriendelijke Max (Jamie Foxx) is taxichauffeur in Los Angeles. Hij krijgt Annie (Jada Pinkett Smith), een advocate, als klant en rijdt haar naar haar bestemming. Ze voeren een goed gesprek en er is een klik, maar beiden gaan verder. Max rijdt door naar het vliegveld om daar zijn volgende klant, Vincent (Tom Cruise), af te halen. Deze vraagt hem ergens af te zetten, maar ook om vlakbij die locatie te wachten tot hij klaar is. Wanneer er een lijk op Max' taxi valt, blijkt dat het begin van een helse nacht...

Max Durocher

Det. Ray Fanning

Richard Weidner

Felix Reyes-Torrena

Frank Pedrosa

Ida Durocher

Nee, maar heb dan wel verstand van de muziek binnen m'n "smalle" straatje. Liever iets dan niks natuurlijk.

kos: Ik zal wel te weinig Hollywood prul gezien hebben dan denk ik.

BoordAppel

Nee, maar heb dan wel verstand van de muziek binnen m'n "smalle" straatje

Zou je dan aub geen uitspraken meer willen doen over zaken waar je geen verstand van hebt?

Nah, want volgens die redenering zou je anders zelf niks meer mogen posten.

BoordAppel

Dat lijkt me wat overdreven. Maar The Roots commerciel noemen slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Ze verdienen toch geld met hun muziek?

Zo obscuur zal het ook wel niet zien, als het in zo'n film opgevoerd wordt. Je zou ook wel mogen weten dat mijn definitie van commercieel misschien net wat breder is dan de gangbare. 't Gaf in ieder geval niet de indruk van gedurfd te zijn.

Ze verdienen toch geld met hun muziek?

Volgens die redenering is dit dus ook commerciele muziek.

Zo obscuur zal het ook wel niet zien, als het in zo'n film opgevoerd wordt.

Dat maakt het niet meteen commerciel.

't Gaf in ieder geval niet de indruk van gedurfd te zijn.

Oja ik was even vergeten dat dat altijd moet bij muziek .

Nogmaals: Je zou ook wel mogen weten dat mijn definitie van commercieel misschien net wat breder is dan de gangbare.

En ja, als muziek net gedurfd is dan noem ik het al snel commercieel. Je moet het dan wel even goed lezen, interpreteren en in z'n context laten natuurlijk.

Clueless Dork

Mainstream is het juiste woord.

BoordAppel

Op deze uitspraak zou je eens patent moeten aanvragen.

Overigens zou ik The Roots ook niet mainstream noemen.

Dat bedoel ik ook.

avatar van pwitteprew

pwitteprew

Zonder verder te zoeken naar diepgaande en commerciele intertekstualiteit is deze film toch best een klein meesterwerkje. Dit vooral door het acteren van Tom Cruise, en de kleine beetjes actie die het voor de hele film toch echt goed maken.

Een 4,5.

avatar van gemaster

gemaster

Sjezus wat begon het allemaal lekker en wat was de sfeer fantastisch. De night shots van LA waren zó prachtig. Cruise speelde zeer overtuigend een bad guy en Foxx was ook niet onaardig. En dan ineens....... standaard achtervolging. Waarom, waarom? Het einde zelf was nog wel te pruimen, maar dat kwartier daarvoor, mijn God wat zonde. Toch 3,5 dikke sterren, want wat kan Mann toch mooie plaatjes schieten.

avatar van Vinco

Vinco

Wat een super goeie film,verhaal blijft boeien!

De rollen zijn echt perfecht neer gezet echt een stukje meesterwerk van Tom Cruise!

avatar van Mark86

Mark86

Super vermakende film! Niet zo goed als Heat maar zeker niet slecht!

avatar van The One Ring

The One Ring

Er zitten wat momenten in die misschien wat voorspelbaar waren, maar dat kon me in dit geval niet al te veel schelen. Tom Cruise en Jamie Fox speelden hun rollen goed en de film bleef de hele tijd leuk.

4 sterren.

ghostman

Misschien wel de beste film van afgelopen 15 jaar!

ghostman

Zelden/Nooit zulke mooie digitale beelden gezien! Film van de 21ste eeuw!

Kijk Vidocq eens. Zie niet in wat hier 21e eeuw aan zou moeten zijn.

avatar van Jordy

Jordy

Waarschijnlijk was hij blij dat het hier niet tot kitscherige meuk leidde.

Dan nog liever kitsch dan platte, saaie meuk.

Jordy schreef:

Waarschijnlijk was hij blij dat het hier niet tot kitscherige meuk leidde.

Inderdaad.

Onderhond schreef:

Dan nog liever kitsch dan platte, saaie meuk.

Films met mooie beelden vind ik nooit saai. En hoe geringer het verhaal, des te aanlokkerlijker de film; kijk naar m'n top10

En heb je ooit een BlockBuster gezien die digitaal opgenomen is? Geloof me, vanaf nu zul je dat veel vaker zien!

ghostman schreef:

Volledig met je eens. Kan hier alleen geen "mooie beelden" in terugvinden. En verder heeft Collateral een basic verhaal, niet veel meer of minder dan een doorsnee Hollywood film, dus wat dat met je top 10 te maken heeft ?

ghostman

Wat is nou mis met een Hollywood film? Mijn favoriete film (My Darling Clementine) is een Hollywood film en die nog eens in 1946 gemaakt is.

Nee, wat dat betreft ben ik absoluut niet allergisch voor Hollywood!

Ach ja, er is veel mis mee, maar dit is niet de plaats om dat te bespreken. Open een topic of zo, en als ik zin heb zal ik daar wel typen wat ik tegen Hollywood en oudere films heb.

avatar van SUPERSONIC

SUPERSONIC

ik heb m gisteren eindelijk gezien. kan er niets aan doen vind tom cruise echt relaxed. en jamie fox vond ik echt al super in any given sunday ook in deze film vond ik m top. de digitale filmbeelden zijn echt goed en de muziek in de film is echt lekker. ik had eerst the vilage gekeken en vond m tegenvallen dus ook fijn dat ik collateral er na gezien heb

avatar van alf

alf

Eindelijk weer eens genoten van een spannende film.Overtuigend acteerwerk van cruise die zich voor mij inmiddels bewezen heeft als een topacteur.Niet echt veel actie maar wel mooie actie(cruise is een snelle schieter).Onverwacht plot en mooi camerawerk.Een dikke 4.

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

Kan iemand mij vertellen wat de toekomstdroom van MAX ook alweer is?

Alvast bedankt!

Een eigen limousinebedrijf?

avatar van Oosie

Oosie

SORRY , maar wat een saaie film ,ik heb alleen de laatste half uur genoten !!!! 2* NIET MEERRRR