Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Cécile de France, Maïwenn en Philippe Nahon
Gesproken taal: Italiaans, Engels en Frans
Plot Haute Tension
"Hearts will bleed."
De knappe Marie wordt wakker in een ziekenhuisbed, maar ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen. Als ze probeert op te staan, blijkt haar rug helemaal vol met pijnlijke krassen te zitten en heeft ze een diepe snee in haar schouder die de dokters hebben dichtgenaaid. Langzamerhand begint Marie zich weer de details van haar ongeluk te herinneren en het lijkt haast wel alsof ze door de hel is gegaan...
Marie
Gendarmerie captain
Gendarme
Man in the car
paradis
Na veel postieve reacties heb ik de film ook bekeken. Het viel me allemaal een beetje tegen. Het is zeker geen slechte film maar het kon mij niet raken. De twist was niet eens nodig. 3*
Noodless
Weer een sterke Franse horrorfilm met toch wel een verrassende ontknoping die uiteindelijk ook een antwoord geven op een paar rare beslissingen van de hoofdrolspeelster.
Er wordt wel in het begin van de film aangegeven dat er iets mis is met de hoofdrolspeelster Dus het idee zit wel goed. Alleen het afgehakte hoofd in het begin hadden ze beter wel gelaten. Dit is wel heel onduidelijk.
De spanning blijft heel lang voelbaar in deze film door de muziek, de stiltes, de moorden, de setting en de moordenaar. Ook een dikke pluim voor de hoofdrolspeelster die een erg gedreven rol neerzet.
8,5/10
mauwiewauwie
Weer een lekkere MPS, en jacobaco bedankt voor je tip ! werd wel weer eens tijd na Raising Cain
& The Dark Half weer zo'n lekkere mindfucker te zien! Alleen jammer van de achtervolging,dat Marie dan gewond raakt en je niet zo goed kan zien hoe ze aan die hoofdwond komt !
Voor de rest een dikke 4****
sinner84
Ik had hoge verwachtingen van deze film, maar ik vond het toch tegenvallen. Een standaard horrorfilm, met een verassend, maar ook onlogisch einde. Al met al wel vermakelijk, maar zeker niet meer dan 3 sterren waard wat mij betreft.
Verder vind ik de beschrijving van de film zeer misleidend, ik heb halverwege de film gecheckt of ik wel de goede aan het kijken was...
-Bijgesteld naar 3 sterren: 2.5 doet de film te kort.
K. V.
De eerste twintig minuten zijn niet zo bijzonder, maar eenmaal dat de psychopaat aanbelt wordt het heel spannend. De twist op het einde had 'k totaal niet zien aankomen, maar was wel erg geslaagd (zo komen enkele vreemde dingen die 'k tijdens de film had opgemerkt toch op z'n plooi).
Ook zeker opmerkelijk is de soundtrack (zeker voor een horrorfilm). Meestal zijn soundtracks in horrorfilms niet echt m'n ding, maar dit keer wel. Het begon al met dat leuke Franse liedje Sara 'Perche' Ti Amo van Ricchi e Poveri en dan natuurlijk het mooie lied "New Born" van Muse.
Denk dat dit en Ils (Them) zeker must-see's zijn in de Franse horror/thriller.
Een aanrader
dimi303
Is deze film te verkrijgen met Nederlandse ondertiteling? Op FACTS lag de Franse versie maar die heb ik dan maar niet meegenomen.
neysen1985
non de kaat!!!!!!!!! als we het over extreem geweld gaan hebben...................
Er zijn aardig wat horrorfilmpjes die flink wat gore bevatten, maar bij deze film gaat het gewoon door en er is bijna geen limit zal ik zeggen.
gelukkig maar, want dat maakte deze film gewoon een echte topper.
En natuurlijk wordt er ook prima geacteerd en is het verhaal erg sterk.
En geregisseerd door alexandre aja die hiermee gewoon een prachtig bloederig debuut maakt in z'n carrière.
Nee, deze haute tension is bloederig, extreem, gewelddadig, onvoorspelbaar en heftig!
Number23
Voor mij waren de eerste 20 minuten rustige introductie, 50 minuten gewone, bloederige, harde en lichtelijk spannende slasher en 20 minuten achtbaanritje-stijl. Het plot twist op het einde helemaal de rondte in en ik vloog keihard mee. Dit zorgde ervoor dat deze film bovengemiddeld werd, maar hij liet me ook met veel vrgaen achter. Vooral scenes die ik niet kon plaatsen waren talrijk. Gepijpt worden door een afgehakt hoofd? Hoe komt Marie uberhaupt aan die truck? Hoe kwam ze buiten om daarna aan de deur te bellen? Hoe kon ze de achtervolging in zetten op de truck? Was die gele auto haar verbeelding? Net als de hangende zaklamp en het gevecht? Zoals ik al zei, veel vragen. Maar gelukkig lijdt de film er niet veel onder, hoger dan dit had ik sowieso niet gegaan.
erik1677
4.5 ster was achteraf toch iets teveel.
Maar nog steeds een geweldig gore, eng, spannend horrorwerkje Van Aja.
En 4 sterren lijkt me toch ook meer dan zat onnie!
Thorak
Ben ik dan de enige die de Gore effecten zwaar slecht vond en zelfs amateuristisch? Kom op zeg, die scène met dat hoofd van de vader, dat zag er toch niet uit???
Mogelijk heb ik dan ook een zwaar gecensureerde versie gezien, want zoveel Gore zat er ook weer niet in...
Thorak
En 4 sterren lijkt me toch ook meer dan zat onnie!
Svenniboyke
Sterke Franse Horror.Alleen vond ik het plot zo standaard.En hoefde echt niet voor mij!Had 4.5 gegeven moest dat er niet ingezeten hebben.Er zijn al zovele fims geweest waar dit op het einde zo is.Dus voor mij niet meer verrassend.Maar dus toch nog altijd een lekker bloederig goor horrortje!
Mrs.Congeniality
Ik vond deze film best aardig om te zien, al zag ik het plot wel een beetje aankomen.
Toch kloppen er ook dingen niet aan.Het busje verschijnt namelijk ineens Ook heeft die man orale seks met een vrouw, op een manier waarop het nooit dat meisje kan zijn geweest. En ze tegelijk in het busje als in de gele auto? Het lijkt net of er over sommige dingetjes niet helemaal nagedacht is. Maar verder is het wel een vermakelijk geheel
Lexcoaster
Ik vind die vragen waar je als kijker mee achtergelaten wordt juist een pluspunt van de film.
Thorak
Tja zo kun je iedere script-blunder wel recht lullen! Er zitten gewoon een aantal fouten in get. Script hoe je het ook wendt of keert.
Samhain
Het brute en bloederige horror/mainstream filmdebuut van Alexandre Aja. De man staat zekers bekend met de brutaliteit en gore die wordt getoond in zijn horrorfilms, maar in deze film werden mensen gewoon letterlijk uit elkaar getrokken door voorwerpen die de mens eigenlijk niet moet doen kwetsen (neem een voorbeeld aan de memorabele scène met dat die man wordt onthoofd door die kast terwijl vast zit door zijn trap) Pfffff, dat was wel even brute shit. De film was af en toe daadwerkelijk eng, met name de scènes met de moordenaar. Pffff, wat een creepy uitstraling. Het enige nadeel is dat einde. Ik weet dat het een beetje onverwachts moet aankomen en op zich was het redelijk effectief, maar het was erg onnodig. Maar de film is met name erg sterk door de brutaliteit en de intense momenten die plaatsvinden. Erg gruwelijk maar toppie horrorfilmpje waar de Fransen trots op mogen zijn!
P8rb
Dat stuk aan het begin van de film waarin ze met de auto op de snelweg worden gefilmd leek trouwens recht uit een reclame te komen.
Dat was geen verborgen reclame in een film meer te noemen.
Phantasm
Leuke horrorfilm met spannende muziekmomenten, creepy sfeertje en lekker goor.
Keane1983
Een film die naar mijn mening teveel is opgehemeld. Het stikt van de plotholes waar nergens ook maar een goede verklaring wordt gegeven!!!
Acteerwerk is prima en de film weet wel een creepy sfeertje neer te zetten. Soundtrack ook dik inorde.
Gore zat er in...maar lang niet in zulke brute mate die ik van de Fransen gewent ben...Ook kon de "killer" met zijn mes dingen voor elkaar krijgen waar een topchef nog jalours op zou zijn!!!
Kortom, niet heel erg geloofwaardig.
Ook de SFX lieten soms wat te wensen over en zagen er bij tijden en wijlen niet goed uit de scene met het hoofd van die vader!!!! En is dat uberhaupt mogelijk???
De twist vond ik aardig gevonden (hoewel niet verrassend) en verklaarde veel "domme" acties...maar lang niet alle!!!!
Deed me erg denken aan identety alleen was die vele male beter uitgewerkt.
Al met al een redelijke Thriller waar ik veel meer van verwacht had na aanleiding van de hoge rating die hij hier krijgt en de lovende woorden!!!!
In dit gerne zijn betere films te vinden, van mij een 2,5*
numb nuts
damn zwaar teleurgesteld in deze film
het einde maakt het begin zo???
vind het ongelooflijk zowel de film als de hoge waardering
begrijp het wel een beetje in het begin is het allemaal
lekker creepy en spannend
mm misschien verhogen naar een 3 mmm
davincstyle
Wat een aparte film en soms een beetje cliche.
Jammer want het heeft wel zijn goede kanten. Camerawerk was prachtig, dit viel me al op aan het begin van de film. De gore was aanwezig maar er zijn inderdaad nog wel wat open vragen die ik niet beantwoord kreeg in de film, jammer.
Ik geef niet hoger dan een 3,5.
Actarus
Ten eerste, de uitleg bij deze horror is helemaal niet de verhaallijn...het verteld de eerste minuut, meer niet!
De kracht in deze gruwel is de sfeer en de spanning,...cliche toestanden, maar werkelijk puntje-van-je-stoel cinema...Doch kon het allemaal net iets meer uitgewerkt worden, en als kijker blijf je toch bij enkele onduidelijkheden...
Haalt zeker het niveau niet van Frontiers of Martyrs, maar is wel een fijne Franse horror...
tattoobob
Weer een topfilm van franse bodem,ik heb genoten van deze film!
Neder0001
Niets meer aan toe te voegen.
Dit is een film met een standaard slasher verhaal dat zich probeert te onderscheiden met een rare twist die van de hele film een groot puzzelstuk maakt waarbij de puzzel stukjes niet meer te plaatsen zijn. Zeer onlogisch waardoor je met enorm veel vragen blijft zitten en dat is NIET positief ondanks dat sommige mensen denken van wel.
De muziek vond ik er ook niet bij passen en de gore zag er op sommige momenten enorm slecht uit.
2* omdat het nog redelijk spannend was en omdat ik tot aan de twist lekker in de film zat.
huiguh
spannende film! Maar zoals hier boven al wordt opgemerkt, er kloppen sommige scenes gewoon niet.
Franza
Niets meer aan toe te voegen.
Voor als je de twist niet snapt
Zal ik em ff in de spoiler uitleggen: De moordenaar speelt zich volledig in haar hoofd af en dus bijvoorbeeld denkt ze bij de achtervolgingsscene dat ze aan het vluchten is voor de moordenaar terwijl ze eigenlijk zelf gewoon in het busje rijdt.
En dat ze op de vlucht is in haat eigen lichaam gebeurt eigenlijk niet in werkelijkheid

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix